Autobusi - razno (3)

Autor CONECTO430, Lipanj 08, 2017, 13:09:02

421

https://www.cvh.hr/propisi-i-upute/pravilnici/zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama/pravilnik-o-registraciji-i-oznacavanju-vozila/
Članak 25.
(1) Registarske pločice s novim oznakama izdat će se za vozilo koje se registrira u drugom registracijskom području i umjesto ukradenih, odnosno izgubljenih registarskih pločica.
(2) Oštećena i dotrajala registarska pločica zamijenit će se novom s istim oznakama.
(3) Iznimno od odredbe stavka 2. ovoga članka, umjesto oštećene i dotrajale registarske pločice izdane bez oznake Republike Hrvatske na lijevoj strani registarske pločice, izdaju se registarske pločice s istim oznakama koje sadrže oznaku Republike Hrvatske.
Obzirom da bus123 bus123 moraju ići na periodični pregled kočnica, vjerojatno postoji dogovor i narudžba novih pločica na TP.
https://www.cvh.hr/tehnicki-pregled/kontrolirani-uredaji-i-oprema/
Točka 16.1 - utječe na prolaznost TP!
16. REGISTRACIJSKE PLOČICE I OZNAKE
16.1 Registracijske pločice           - postojanje, originalnost, neoštećenost, ugradnja   DA   L, M, N, O
16.2 Ploče za »teška vozila«   - postojanje, originalnost, neoštećenost, ugradnja   DA   N
16.3 Ploče za »duga vozila«   - postojanje, originalnost, neoštećenost, ugradnja   DA   O
16.4 Ploče za »spora vozila«   - postojanje, originalnost, neoštećenost, ugradnja   DA   L, M, N, O
Ocjena registracijskih pločica i oznaka utvrđuje se subjektivnom ocjenom nadzornika. Za vrijeme pregleda registracijskih pločica i oznaka može se koristiti sva oprema stanice za tehničke preglede
https://www.cvh.hr/tehnicki-pregled/vrste-tehnickog-pregleda/
PREVENTIVNI TEHNIČKI PREGLED VOZILA
Preventivnim tehničkim pregledima podliježu jače eksploatirane grupe vozila u periodima koji ovise o njihovoj starosti. Grupe vozila koje podliježu preventivnim pregledima su:

Vozila koja se daju u najam (rent a car vozila),
Vozila kojima se obavlja osposobljavanje kandidata za vozače (auto škole),
Vozila kojima se obavlja taksi prijevoz,
Vozila hitne medicinske pomoći,
Autobusi,
Teretna i priključna vozila za prijevoz opasnih tvari,
Teretna i priključna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7.500 kg.
Periodi u kojima gore navedena vozila moraju dolaziti na preventivne preglede su:

vozila starija od šest pa do deset godina starosti, svakih 6 mjeseci od obavljenoga redovitog ili preventivnog tehničkog pregleda
vozila starija od deset godina, svaka 3 mjeseca od dana obavljenoga redovitog ili preventivnog tehničkog pregleda.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

To mi je sve malo sumnjivo. Sad najednom tolike registarske pločice nisu ispravne ::|
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

lussin

Kao što rekoh, stanje registarske pločice se počelo puno strože gledati. Ljudi najčešće uzmu potpuno nove tablice pa se to ne primjećuje na ulicama

smogovci.bbb2

man323

Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 22, 2020, 18:53:22
I mene to zanima, koja je procedura. Dakle oni dođu na tehnički i registarske pločice im nisu ispravne. Autobus je i dalje u prometu dok se ne izrade nove (sa starom registracijom) ili autobusi ne voze. I koliko dana traje izrada+dovoz u STP buljo

Autobus ne mora ići u stanicu za tehnički pregled radi zamjene tablice. Nove se pločice naruče samo dolaskom zaposlenika, predodžbom prometne dozvole i uplatom 278 kn. Prilikom preuzimanja se plaća još 20 kn preuzimanje.
Baš sam to radio prošle godine, mijenjao sam svoje stare pločice bez EU loga za pločice sa EU logom. Čekao sam ih 19 dana da dođu (Split). Vjerojatno u Zagrebu to brže ide, ipak se gore i proizvode.

smogovci.bbb2

To si napravio jer si htio ili si morao buljo Jer ovo mi sliči na izvlačenje novca iz ZET-a. Što je ZET kriv što su se registarske pločice istrošile? Što ne rade kvalitetnije  >hammer<

marin

Gbr. 142 u garaži viđen neki dan izgleda kao nov, gbr odozada smješten u sredinu, čudno izgleda. Limarija na novo napravljena.

Robert

Jel skroz u plavoj ili je ostao u krem plavoj shemi bojanja?
135 i 137 će definitivno u rashod ili će možda nakon 142 koji u limariju?

marin

Gbr. 135 viđen s tablicama isto.
A 142 je u krem plavo ofarban. Čini se kao da je zapravo samo plavi dio farban al to ne znam. Sa 137 ne znam kaj je, ali lako moguće da onda i on ne ode u rashod.

MAN truck bus

Kad si ga vidio sa tablicama? U petak sam ga vidio u APPu bez tablica.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

Izvor: ZGH
I 436 dobio nove pločice sa starom regom

man323

Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 23, 2020, 11:58:40
To si napravio jer si htio ili si morao buljo Jer ovo mi sliči na izvlačenje novca iz ZET-a. Što je ZET kriv što su se registarske pločice istrošile? Što ne rade kvalitetnije  >hammer<
Do 2007. ih je proizvodio Končar, pa ih sad proizvodi Hrvatski novčarski zavod i puno su bolje sada.
Mijenjao sam tablice jer sam obnovio sve na autu pa sam htio i nove pločice.

dominik,

Tako su "dobre" da se boja počne skidati nakon godinu dana.

smogovci.bbb2

Portos

Citat: marin  u Veljača 24, 2020, 14:22:34
Gbr. 135 viđen s tablicama isto.
A 142 je u krem plavo ofarban. Čini se kao da je zapravo samo plavi dio farban al to ne znam. Sa 137 ne znam kaj je, ali lako moguće da onda i on ne ode u rashod.
Prošli tjedan je jedan krem plavi stajao na parkingu u APP među ostalim autobusima ali bez tablica. Predaleko da se vidi g.b.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.