Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (2)

Autor lovac27, Svibanj 24, 2016, 21:54:12

Ivan

Citat: Portos  u Kolovoz 27, 2020, 12:21:56
pogotovo ne MAN NG 312 iz APP ... su prijeko potrebni na linijama, barem dok se ne kupe novi zglobnjaci što još nije na vidiku.
S ostalim iz posta se slažem, ali ne vidim da je potreba za zglobnima osjetna u ovom trenu, sad tek dolazi na realni broj s ovom nabavkom i ovim rashodima. Praktički donedavno je vozila linija 607 koja je trebala 5 komada u prometu, s njom je gotovo ali i uz nju je i dalje APP svaki dan slao bar 4-6 nepotrebnih zglobnih na 113, 114, 119, 120, 124 i/ili 168. Sumirano, nema razloga da zglobnih u APP ne bude manji baš za nedavno rashodovani + preostali broj NG312.
Imamo također i na istoku još par slučajeva gdje su zglobni česti ako ne i redoviti a nepotrebni, recimo 206, 241, 282, pa i 218 ili 210 koja je dobila nazad treći vozni red i nije gužva (nije ni prije bila baš), tako da s dolaskom novih i APD može poslati 2-3 Citara G natrag u APP ako treba.

A NG312 stvarno jesu za otpad, korozija izvana je prečesta koliko god da se farbaju, u nekima probija i iznutra, i sve ostalo u unutrašnjosti je zapušteno, definitivno nisu u dobrom stanju. Da se razumijemo, mene kao entuzijasta i dalje jako zabavljaju ali za prosječnog putnika su hrđave kante, a ne mislim ni da previše vozača uživa u njima.

Što se tiče tona oko točnosti informacija, nadam se da nisam krivo shvaćen  :-[
Kužim ja da je uvijek sve stihijski kod ZET-a, ali baš zato bi za tako naizgled precizne informacije bilo bolje da idu s izvorom i obrazloženim detaljima umjesto da nagađamo u prazno, ili ako izvor je pouzdan ali se ne smije otkriti, onda bolje i za forum i za onog koji je to proslijedio da ne kompliciramo s objavljivanjem dok za to nije vrijeme i ne postane "javno".
Tako barem ja vidim stvari prema dosadašnjem iskustvu. Žao mi je ako sam to grubo i nejasno izrazio.

atr-zgb

lovac27

Je li gbr.27 posudba u VG od danas ili je premješten? Je li gbr.36 još u VG ili je vraćen?

atr-zgb

36 je u radioni curi voda na kileru, 27 je nocas dosao. Oba su posudena.

atr-zgb

36 odvucen u podsused jer je 651 osposobljen.

atr-zgb

67 68 650 879 u podsusedu za rashod. U vg dosli 28 29 30 31 32

Portos

Citat: MAN truck bus  u Kolovoz 27, 2020, 20:54:55
879 je izgleda završio svoju karijeru

Bez tablica stoji u APP. Užasno mu izgleda limarija. Navozio se.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

Samo mogu reći  russian_roulette za rashod gbr. 67 i 68, autobusi dobrog stanja, pogotovo naspram Citara 650, uz to i s klimom još...

tramvajac 92

Kupili smo 2004. 8 SL 283 (to što su stigli u 01/2005 je druga priča), jedan je nastradao nakon par godina na Sljemenu, jedan je poklonjen na Korčulu pred par godina, to daje 6 buseva. Sad se priča o rashodu još 2 busa, što daje 4 komada, koji će vjerojatno završiti u pogonu u Velikoj Gorici, tako da će šansa za naletiti na liniji na bus koji nije prilagođen invalidima biti otprilike 1:200.

Iskreno me ne bi čudilo da ga rashoduju jer ima stepenice, a ispod je u lošem stanju.

jakov5

650 je svoje odvozio jer je u zadnjih mjesec dana najmanje dvaput čekao D5 (uz što mu se redovito pali ausfall motorregelung :)evil)
Za 67 ne znam, ali 68 je u lošem stanju.
Dok koči trzne jako da zabaci putnike naprijed, i onda tromo koči, jedva se zaustavi.
Ima osim s limarijom i problema s mjenjačem, dvaput dok sam se vozio s njim nije htio ubacit iz prve u drugu brzinu pa ga se moralo gasit i restartat.
Mislim da je od tih 6 komada s razlogom odabrano ta dva gbr.-a, zbog stanja u kojem jesu, a ne jer se išlo redom po gbr-ovima od SL-a.

E sad -> sve vaše stoji o tome da bus ima klimu i kao takav je bolji od stotki (a ktome je i noviji od njih) i odličan za razvaljene ceste kojih ima na pola linija.

Ali, utukla se velika svota novaca u obnovu 100, 103 i 878 (i 106 i 110 su malo "uljepšani") te je vjerojatno bila odluka ili rashodovati novoobnovljene stotke i natući novce u 67,68,650 i 654 ili
ostaviti te stotke i rashodovati ovu nabrojanu ekipu.
Naravno da se prije trebalo misliti o popravku/obnovi 67 i 68, a sad pitanje je zašto se nije njih obnavljalo prvo, nego stotke.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Volzhanin

@jakov5 samo cu se nadovezati da je i IVECO Crosway LE imao dva puta u kratkom periodu probleme s mjenjacem nije htio saltati dalje od 2. pa se povlacio za garazu pa putem vise nije htio ni u 2....jel i on za rashod?....

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

jakov5

Citat: Volzhanin  u Rujan 05, 2020, 19:15:41
@jakov5 samo cu se nadovezati da je i IVECO Crosway LE imao dva puta u kratkom periodu probleme s mjenjacem nije htio saltati dalje od 2. pa se povlacio za garazu pa putem vise nije htio ni u 2....jel i on za rashod?....
Jeftinije je kad kvar na autobusu sanira ovlašteni servis i kad je vozilo pod garancijom.  ;)

A usporedbu autobusa 2004. i 2018. godišta neću uopće komentirati.

Citat: smogovci.bbb2  u Rujan 05, 2020, 19:44:41
27 je valjda preskočen zbog novog displaya ili ???
27 je već u Gorici!

Citat: atr-zgb  u Kolovoz 31, 2020, 20:50:43
36 je u radioni curi voda na kileru, 27 je nocas dosao. Oba su posudena.

Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

jakov5

Citat: smogovci.bbb2  u Rujan 05, 2020, 20:26:35
27 je bio na posudbi
27 je posuđen, ali nije vraćen.
Od idućeg tjedna će vjerojatno i službeno biti za stalno u APVG