ZET razno (4)

Autor Volzhanin, Lipanj 25, 2019, 20:42:19

421

Citat: smogovci.bbb2  u Rujan 24, 2020, 16:30:04
Jedino je subota noć/nedjelja ajmo reći bilo potrebe za NL
...sa zglobnim  bus123...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tomek

Tom logikom zalažeš se za ukidanje svih linija gdje vozi solo autobus? Ili još gore midi/mini?
50kn kad ideš jednom il par puta na mjesec taksijem se da izdurati, al neki ljudi i rade u kasne noćne sate (ima mnogo zanimanja) pa baš nije fora plaćati 50 kn u jednom smjeru svaki dan pon-pet.

Kako je ZET u minusu svi bi negdje štedili, al štediti se treba na kriminalu, na kriminalno skupoj žičari, na duplo preplačenim autobusima 2009. (utvrdila državna revizija), preplaćenim tramvajima, na zaposlenim raznim savjetnicima i ostalim uhljebima koji bujaju u ZET-u, a ne na prijevozu putnika jer još od 90-ih naši prijevoznici nezainteresiranošću i nerazvijanjem tjeraju putnike u automobile te su nam gradovi krcati automobilima koji onda usporavaju taj javni prijevoz koji je sve sporiji i gori.

Dreamwalker

Citat: 421  u Rujan 24, 2020, 16:11:16
Komentar tvog gemišta:
Umjesto da se stimulira javni prijevoz koji je sada više nego dostupan cijenama karata, gradske vlasti su, unatoč brojnim skupo plaćenim studijama i pogledima na javni prijevoz, pucale sebi u nogu izgradnjom i stimulacijom osobnog prijevoza automobilima kroz izgradnju garaža ili parkirališta u centru. Cijena goriva također je razlog, ali forsiranjem ekologije kroz javni prijevoz koji bi time dobio na važnosti i prioritetu uz forsiranje smanjenja prometa osobnih vozila te dosljednom primjenom poštovanja "žutih traka" kroz naplatu kazni zbog vožnje u koridorima javnog prijevoza, dobilo bi se na brzini javnog prijevoza. Usklađivanjem semaforiziranih raskrižja i prioritetom prolaska javnog prijevoza kroz njih, također bi se dobilo na brzini i kvaliteti javnog prijevoza.

Složili smo se. Napokon. To što si naveo treba biti dio strategije koje trenutno nema ili ima, ali je kriva (guranje osobnih automobila u centar). Kad bi bilo prave strategije, ZET-ov sustav bio bi optimiziran, ne bi trebalo toliko taxi prijevoznika i mogao bi se uvesti red. A onda bi sve strane bile zadovoljnije.

Taxi prijevoz također je javni prijevoz tako da je izlišno komentirati tvoje navode u jednom dijelu.
Neke navike ljudi teško je promijeniti i primjeniti u praksi. Prilikom komentara uzimaš dio koji ti odgovara, a izvađen je iz konteksta:
JA > No, u eri taxija, Ubera i inih prijevoznika, izvojiti do 50tak kn za prijevoz do kućnog praga je trošak, a  plaćanje za ulazak u klub i cuganje nije?
TI > Apsolutno je krivo reći "da je teško izdvojiti 50 kuna za taxi". Nije problem dat 50 kuna, ali tako se samo tone dublje u kaljužu i sve se prepušta propasti.
https://www.zet.hr/tabovi-dolje/cijene-prodaja-i-placanje/50
https://www.zet.hr/cijene-prodaja-i-placanje/cijene-karata-izdvojena-podrucja/56
Koliko sam fulao ako je cijena karte za NL 15 kn, a vožnja taksijem do 50ak kn s tim da te taxi doveze do kućnog praga a tram ili bus većinom ne?

Ok, ako baš oćeš ----> do 50-ak kuna. Mislim da u ovom trenu i za ovu raspravu nije bitno što sam zaokružio na čistih 50 kuna. Bit je u tome da je krivo razmišljanje da je dobro ukidati autobusni i tramvajske linije jer postoji i taxi. To je srljanje u propast jer ako ćemo tako gledati, možemo polako sve ukidati jer je taxi era. Nema smisla.

"Po meni, ZET-ov sustav zreo je za promjene i optimizaciju, a taksi prijevoz potrebno je izregulirati.
(ON) Donosi nebulozne odluke koje nemaju veze sa zdravim razumom."

Hvala što si me nadopunio. Bitno je da smo se složili  pivkan
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

421

Znao sam:
Ok, ako baš oćeš ...
Bus/tram noćne linije košta 15 kn za 1 osobu u prvoj zoni 90 minuta.
Taxi do 50, ali  4-7 osoba (12,5-7,15 kn) što je manje ako putnici dijele troškove na istoj trasi uz brže vrijeme dolaska ispred ili vrlo blizu na destinaciju.
Govorim o trasi npr do smogovci.bbb2 (Travno,Dugave, Sloboština).
Što je bolje, brže, sigurnije? JGP ili taxi?
BTW >  relaksiranje (pre)opterećenih linija i voznog parka prepuštanjem dijela putnika taxi prijevozu vikendima imalo bi pozitivne učinke i win-win situaciju za oba prijevoznika.
Domisli se koja, ipak si intelektualac... kava
Iako smo se u nekim tezama složili, ponavljaš se > nervoza ili bijes? ;D
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Hmmmm, noćne linije su rupe bez dna, i većinom nikog ne voze na polascima između 1:30 i 3:30, što ne znači da ih treba ukinuti. Naprotiv, više bih volio da se uvedu kasniji polasci na dosta linija. Tipa oko 1:30 zadnji krug.

421

Citat: tramvajac 92  u Rujan 24, 2020, 18:12:04
Hmmmm, noćne linije su rupe bez dna, i većinom nikog ne voze na polascima između 1:30 i 3:30, što ne znači da ih treba ukinuti. Naprotiv, više bih volio da se uvedu kasniji polasci na dosta linija. Tipa oko 1:30 zadnji krug.
Ooops!
Zaboravio sam socijalnu komponentu grada: pokretni hotelčić za beskućnike koje prevozimo + njihove pokretnine i nekretnine uz neopisiv vonj koji se naprosto upije u tkaninu sjedala i drži jako dugo.

Dreamwalker

Citat: 421  u Rujan 24, 2020, 17:56:08
Znao sam:
Ok, ako baš oćeš ...
Bus/tram noćne linije košta 15 kn za 1 osobu u prvoj zoni 90 minuta.
Taxi do 50, ali  4-7 osoba (12,5-7,15 kn) što je manje ako putnici dijele troškove na istoj trasi uz brže vrijeme dolaska ispred ili vrlo blizu na destinaciju.
Govorim o trasi npr do smogovci.bbb2 (Travno,Dugave, Sloboština).
Što je bolje, brže, sigurnije? JGP ili taxi?
BTW >  relaksiranje (pre)opterećenih linija i voznog parka prepuštanjem dijela putnika taxi prijevozu vikendima imalo bi pozitivne učinke i win-win situaciju za oba prijevoznika.
Domisli se koja, ipak si intelektualac... kava

A što je s radnicima koji rade u drugoj smjeni (konobari, prodavači)? Ako kupe mjesečnu kartu za 360 kuna i putuju dnevnim linijama na posao, zašto bi davali još 157,30 - 275 kuna za taxi svaku večer ako rade 22 dana mjesečno? A karta prema "Cjeniku za prijevoz putnika i prtljage u javnom prometu na području Grada Zagreba" vrijedi i za dnevni i za noćni (kojeg nema ili je nikakav) promet.

Citat:Iako smo se u nekim tezama složili, ponavljaš se > nervoza ili bijes? ;D

Nijedno ni drugo. Ovo je samo forum. I ti i ja smo tu zbog iste stvari i nema potrebe za nervozom ili ne daj Bože bijesom ;)

"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

421

Generalno, smjenski rad je od 6-14, 14-22 sata, i velika većina trgovina i centara radi do 22 sata.
U poslodavaca vrijedi, velikom većinom, godišnja pretplatna karta, ili novac za prijevoz u gotovini na plaći. Pojedini poslodavci su počeli davati novac za prijevoz u vrijednosti dvije polusatne karte (8 kn dnevno x 22 dana, iako radniku treba više od 30 minuta da dođe na/sa posao/la).
Svakako će si korisnik naći najpovoljniju opciju,koja njemu odgovara pa kombinirati prijevoz JGP kad radi ujutro, a vozilom kad radi popodne.
Podsjećam da govorimo o noćnim linijama, prvenstveno NL 268 čiji polasci su do 00:05 sati iz ZG i 00:35 iz VG prema mom iskustvu sasvim dobro iskoordinirani s tramvajem ili ostalim prijevoznicima. NL 268 VG ne plaća i nama je to trošak, još veći ako bude izgreda u /po busu, vozaču i što dobivamo zauzvrat? Objede, laži i probleme.
BTW pogledaj linije 151, 153, 155, 263 Samoborčeka ili 370,371,372 Autoturista.  Prvi su 04,10- posljednji 23,00.
Kako oni stižu? Kome se mogu plakati na ramenu? Da li prijevoznici gledaju svoj  (financijski) interes? Svakako, to im je prioritet.
Zato, nemoj mi empatiju prema manjini ljudi jer sam apsolvirao ove i ovakve "vapaje" tijekom svoje duge vozačke karijere.
Jedno je politički pogled u kojem pojedinac ima korist, drugo je život i posao, s ljudima koje vozim/o i dijelimo zajedničke trenutke svojih života.

smogovci.bbb2

Citat: Tomek  u Rujan 24, 2020, 16:39:59
Tom logikom zalažeš se za ukidanje svih linija gdje vozi solo autobus? Ili još gore midi/mini?
Nakon što je APD preuzeo NL 268 od APVG vozili su zglobni. Na to sam mislio. Zbog čega bi ZET vozio u VG? Jesam im ja kriv što nemaju svog prijevoznika a Picula je već bio ugovorio dolazak novih autobusa. Nek vozi NL na 241 a za VG me boli briga. Voze se za 4kn. To njih žulja
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Ako se voze za 4 kn!
To mene žulja! Trebalo bi i tebe...

smogovci.bbb2

Istina, ako plate i te 4kn, ali to je i do Vas jer ih puštate na sva vrata good_boy

MAN19464

Nije do nas nego do vas. glavauzid
Ako piše izlaz, kud ćeš u krivi smjer.

smogovci.bbb2

MAN19464

E to je več nešto drugo. Isprika.

421

Citat: smogovci.bbb2  u Rujan 24, 2020, 21:20:45
Istina, ako plate i te 4kn, ali to je i do Vas jer ih puštate na sva vrata
Nismo svi pismeni
Prilično kontradiktorne izjave daješ.
Gdje je tvoj altruizam da ih uputiš na ulaz/izlaz ???
Postoji i bonton na koji bi ih trebao podsjetiti, zar ne? Smogovac i bbb si, time se dičiš!
Zašto sve svaljujete na samo jedna nejaka pleća vozačica/vozača?
Kad si podržao istu/og u konfliktnoj situaciji?
Nepismene poduči, zaboravne podsjeti. good_boy
Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen! kava
Imaš ti i sredstvo zastrašivanja, use it:
https://m.vecernji.hr/zagreb/zasto-kaznjavamo-gradane-pa-stitimo-interes-svih-zagrepcana-926847