Libertas - razno (3)

Autor dulib, Prosinac 01, 2007, 19:46:56

Garage

Večeras, g.br. 29 više nije parkiran na kraju parkinga. Nigdje ga nisam vidio.
Također, na rampi je neki od g.br. 56, 57 ili 58, bez registracije.

man750

g.br 29 bio je pomaknut neki dan zbog prodaje borica na tom dijelu parkinga, za tama ne znam što se dogadja. pa 57 i 58 su sredili jesenas
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

narancasti

jučer sam na mjestu gb 29 vidio da stoji  gb3

narancasti

U najluđoj noći u godini Libertas vozi besplatno od 19 pa do jutarnjih sati..........

maky

Citat: narancasti  u Prosinac 31, 2008, 15:14:16
U najluđoj noći u godini Libertas vozi besplatno od 19 pa do jutarnjih sati..........
U nas u Splitu nije ništa besplatno, ali sumnjam da će ikome pasti napamet da pita kartu u sitne sate...  ;D

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

man750

Ne znam jeste li primjetili,ali sve vise Libertasovih autobusa vozi sa neispravnim svijetlima. Jeli to opet posrijedi nemar u Libertasu? Ili su potrosili zalihe sijalica?
I dali uopce tko kontrolira ispravnost autobusa prije izlaska na cestu?
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

maky

Citat: man750  u Siječanj 18, 2009, 22:08:47
Ne znam jeste li primjetili,ali sve vise Libertasovih autobusa vozi sa neispravnim svijetlima. Jeli to opet posrijedi nemar u Libertasu? Ili su potrosili zalihe sijalica?
Ako si to primjetio na Lion`s Cityjima, onda nemaj straha.
Valjda su im napravili nekakav jadan kontakt ili nešto i to se na ovim našim jadnim drndavim cestama pomakne. Uglavnom, kada mu ne radi svjetlo, putno računalo to ispiše na displayu. Međutim, nije potrebna nova žarulja. Dovoljno je da vozač izađe iz autobusa i jednom udari šakom u far i svjetlo će proradit. Znam iz iskustva  ;)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Srđan

Dakle...direktoru libertasa nema druge nego da šalje drivere u jačaone (fitnese) da imaju snage
u tom udarcu po faru...valjda uspije sa Dubom iskemijat procenat glede u svezi upaljenih svijetala
na busu...
Ja bi  radije odgovornom u Libertasu prije postavio pitanje kako to da mu busevi tehnički neispravni
izlaze iz garaže na smjenu!
I ko jede plaću poreznih obveznika za taj slučaj?

kriticar

maky nisu samo lion's cityji u pitanju , primječeno je i na drugim busevima i što je najgore više puta na istom nekoliko dana za redom, što znaći da izlaze iz garaže takvi.
Ne znam kako je organiziran sustav kontrole ,ali očito nešto ne štima.
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

dulib

Citat: maky  u Siječanj 18, 2009, 23:19:34
Citat: man750  u Siječanj 18, 2009, 22:08:47
Ako si to primjetio na Lion`s Cityjima, onda nemaj straha.
Valjda su im napravili nekakav jadan kontakt ili nešto i to se na ovim našim jadnim drndavim cestama pomakne. Uglavnom, kada mu ne radi svjetlo, putno računalo to ispiše na displayu. Međutim, nije potrebna nova žarulja. Dovoljno je da vozač izađe iz autobusa i jednom udari šakom u far i svjetlo će proradit. Znam iz iskustva  ;)
nikako se ne slazem s opravcima tipa udaranja sakom u far i ostalih slicnih improvizacija, pa to bi trebalo biti davno iza naseg vremena i nasih prostora, samo mnogi to nece ili ne zele shvatiti, takav far nakon prve rupe ponovno nece raditi, dakle treba kvar otkloniti kvalitetno i dugotrajno.
sto se tice autobusa kada su vec takvi (neispravni) na cesti, to je posao policije i kada bi ga radili kako treba te kaznili vozaca i odgovornu osobu u poduzecu zbog neispravnog fara sigurno bi se stanje popravilo, jer uz udaranje sakom i ostale improvizacije kod vecine vrijedi i pravilo - tko je vidio ostaviti autobus u garazi zbog neispravnog fara - a i vozili bi se rezervni stari autobusi bez problema

maky

Da al stvar je u tome što ja sudim po Promet Splitu, gdje ljudi imaju specifičan mentalitet. Zato nam autobusi i jesu takvi kakvi jesu.
S vremenom se nažalost navikneš na takve popravke što je žalosno, jer ni oni u remontu to nebi popravili kao treba.

Sramotno je da za jedan  autobus od 6. mjeseca  shole piše natrag u nalogu da prokišnjava od šoferke do drugih vrata i nikako da poprave to, uvijek neka opravdanja (a autobus je star 5 godina). Kako onda očekivati nešto drugo da naprave?! Jad i bijeda.
Iako, ono sa farovima može poslužit bar kao privremeno rješenje recimo ako se dogodi u pola smjene, pa da izdrži do kraja, neće se odmah pomaknut...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

man750

Stvar je mislim u organizaciji posla. Ocito da osoba odgovorna za organizaciju tehnicke podrske odrzavanju u Libertasu(i ne samo u njemu) nije sposobna za taj posao jer mislim da se svijetla mogu vrlo lako popraviti (promjena sijalice moze trajati koji minut) .
Ali nikog nije briga za to ,pogotovo one koji primaju dobru placu ,a ne rade svoj posao.

133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

narancasti

Veceras nesto malo prije 19h čekao sam šešticu na Pilama.Vozač je došao na Pile (gb103),okrenuo se i pošao prema garaži,zbog lijevog prednjeg svjetla koje nije radilo

kriticar

Možda nebi bilo loše napraviti ponovo renumeraciju gbr. jer je opet slična situacija kao što je bila kad je napravljena prva 1997.
Od gbr.1 do 29 popunjeno je samo 18 brojeva, pa onda praznina do 55-58, pa opet ništa do 72-77, pa opet rupa do 83 itd.
Po meni je bilo bolje kad su od 1970 gradski manovi dobili brojeve od 1 pa tako do 1988 kad je stigao gbr.63, a prigradski i međugradski dobijali gbr. po redu od 82 do 187(1990 g.)
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

narancasti

Iz Du-lista:

Prva trasa tramvaja ide od aktualne Remize, Radeljevića, kroz Gruž i nastavlja se kroz Rijeku dubrovačku do ACI marine. Druga ide kroz Lapad, uz Batalu prema Orsanu. Na tom će se dijelu nasipati more zbog buduće marine. Dakle trasa ide s Batale prema Orsanu do Copacabane.

Najteža, ali i najatraktivnija dionica ići će prema Pilama, ali to je najavljuju iz Grada Dubrovnika zadnja faza povratka tramvaja u Grad. Prezentacija na kojoj rade Stjepo Butijer, Milan Karlovac, Niko Kapetanić i Božo Lasić trebala bi se održati tijekom veljače.