Mercedes-Benz Citaro G C2

Autor man323, Kolovoz 24, 2022, 00:22:58

smogovci.bbb2

Jedina razlika u putničkom prostoru je dva prozora manje za otvaranje sa desne strane, premješten hladnjak na lijevu stranu te izbačena dva reda sjedala nasuprot trećih vrata, zvučni signal zatvaranja vrata, drukčija ticala STOP i rasvjeta je poprečna a nije uzdužna. Eto, ima i sat  good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

zagrebackapekara

Ja ne kuzim bas kak funkcioniraju senzori, kolko sam vidio vozac ima 4 tipke za vrata, a ja sam si sam morao otvoriti vrata klikom na STOP... (pojavilo mi se malo bijelo svijetlo na znaku STOP kod vrata), te time ne razumijem kako to onda funkcionira  ???  ???

MAN truck bus

Ima opciju privole poput ostalih Citara. Vozač može birati hoće li ih on otvoriti i zatvoriti ili će dati privolu, pa ako nekog ima za izlaz otvorit će se i zatvoriti sama.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

zagrebackapekara

Citat: MAN truck bus  u Ožujak 05, 2023, 18:56:48Ima opciju privole poput ostalih Citara. Vozač može birati hoće li ih on otvoriti i zatvoriti ili će dati privolu, pa ako nekog ima za izlaz otvorit će se i zatvoriti sama.
ahaaa, super stvar, a u Citarima G 2009. nema tog, tamo je samo na privolu jel tako?

Putnik79

Citat: maksinjo123  u Ožujak 06, 2023, 16:18:37ahaaa, super stvar, a u Citarima G 2009. nema tog, tamo je samo na privolu jel tako?
E tu dolazi do problema na 3.vratima gr.br. 560 i 561 jer nakon privole i otvaranja vrata ista se više ne zatvaraju nikako nego se mora taster stisnuti da bi se zatvorila i obavezno se još jednom otvore....gubi se jako puno vremena..., a otvorenje vrata bez privole isto znaju stekati kod zatvaranja.

zagrebackapekara

Citat: Putnik79  u Ožujak 06, 2023, 16:22:08E tu dolazi do problema na 3.vratima gr.br. 560 i 561 jer nakon privole i otvaranja vrata ista se više ne zatvaraju nikako nego se mora taster stisnuti da bi se zatvorila i obavezno se još jednom otvore....gubi se jako puno vremena..., a otvorenje vrata bez privole isto znaju stekati kod zatvaranja.
kaj nije vozacu onda bolje da sam otvara sva 4 vrata, neg da bezveze gubi vrijeme...

Putnik79

Ma i onda ima koje kakvih problema,malo prihvati taster, malo ne ali i senzori nakaj štekaju, pa bez obzira na privolu nedaju se zatvorit.Sve u svemu ima problema sa 3 i 4 vratima kako god okrene, to nebi trebalo biti s obzirom da su novi.Vozaci se žale na sve garažne brojeve koji su u prometu na ta vrata.

smogovci.bbb2

Putnik79

smogovci.bbb2

Možda tako mora biti pa dok se naviknemo da nema stajanja u prostoru između vrata i rukohvata ???

NP-549

Kod nas je lijepo sve ručno i nikad nikakvih problema. Šole prati na kamere kad izlaze, stisne malo prije, vrata svoje odsviraju prije zatvaranja i zatvore se. Vraćaju se natrag samo ako reverzibilni sustav u gumi osjeti neki otpor.

421

Citat: NP-549  u Ožujak 06, 2023, 19:53:13Šole prati na kamere kad izlaze, stisne malo prije, vrata svoje odsviraju prije zatvaranja i zatvore se.
Problem je u tomu što kod nas izlaze i ulaze u isto vrijeme.
Ovo su prvi i zadnji Citari s zvučnom najavom i tipkalima za III i IV vrata, treba se obostrano prilagoditi.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

zagrebackapekara

Citat: 421  u Ožujak 06, 2023, 20:08:29Citari s zvučnom najavom
osobno bi maknuo zvučnu najavu na I i II vratima... III i IV ajde vozač ne vidi baš čisto do tam, al prva i druga mislim da nema problema...

NP-549

Zar ZET-ovi novi Citari nemaju video nadzor ?

MAN truck bus

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"