ZET razno (5)

Autor MAN truck bus, Veljača 25, 2023, 13:20:40

zagrebackapekara

Citat: Akropola  u Srpanj 20, 2023, 09:52:55Jako teško će funkcionirati poznavajući situaciji komunikacija u slučaju kvara,zastoja, s putnicima.. Tu bi ZET morao testirati ljude i postaviti neke standarne. Ako ne znaju dobro hrvatski moraju znati engleski. Ali pod tim uvjetom ljudi u centru i servisu bi isto trebali znati kao i garaži.
Ako će koristi GPS i voziti se kako neki voze dostave sporo. Oni nisu za ZET.
npr. u Konzumu su neki bi sposobni samo da peru podove pošto ne znaju jezik pa ni za cijene i artikle nisu sposobni.
NE. UVJET MORA BITI: znanje hrvatskoga jezika (dobro), kaj neki penzici dodu i ne mogu komunicirat normalno... nepalci se mogu zaposlit u ZET ali za pranje podova i nekih djelatnosti ako znaju, ali nikako vozaci... iako je i to dalje kriticno da nemamo ljude koji bi radili... jednostavno treba dic place bar za 20-30% i bice ljudi...

zagrebackapekara

Citat: citaro  u Srpanj 20, 2023, 10:01:12ali "taj osjecaj neki" se zove rasizam.
ne ne zove se, upravo sto je @Akropola rekao, je to da se ne ce moci niko sporazumijevati i nemaju oni takvu naviku prometa i ne bi se osjecao sigurno...

zagrebackapekara

Svi se bune kao na neko kasnjenje, i tu vidim samo linije kroz Novi ZG, osim 215, kaj na drugim linijama nema kasnjenja?

Akropola

Jasno je da ti profiteri preko agencija guraju ljude u ZET jer to vide kao dobru zaradu.
Trenutno u ZET-u nije postavljen sustav za to te bi došlo do kolapsa.
npr. neke bolnice su postavile uvjet poznavanje hrvatskog jezika i kao strani državljanin to trebaš dokazati i razumijeti i engleskog jezika. U protivnom nema posla.
Kako naši ljudi vani ne mogu raditi bez engleskog,njemačkom,talijanskog,... tako bi i tu to trebao biti uvjet.

jakov5

Citat: zagrebackapekara  u Srpanj 20, 2023, 10:02:56NE. UVJET MORA BITI: znanje hrvatskoga jezika (dobro), kaj neki penzici dodu i ne mogu komunicirat normalno... nepalci se mogu zaposlit u ZET ali za pranje podova i nekih djelatnosti ako znaju, ali nikako vozaci... iako je i to dalje kriticno da nemamo ljude koji bi radili... jednostavno treba dic place bar za 20-30% i bice ljudi...
Uvjeti se postavljaju prema odnosu snaga na tržištu rada, a ne onom što bi mi htjeli, kolko god mi to želimo.
A uz ove radne uvjete doći ćemo do točke da nam znanje hrvatskog jezika neće biti obavezan uvjet, jer nas nema tko vozit. Filipinke rade u Studencu, natucaju filipinsko-engleski - nije nitko lud za 500 eura radit sve poslove u malom dućanu, prošla su ta vremena, cijene života rastu.

Ili dić plaće ili hola mister pivkan .
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Akropola

Citat: jakov5  u Srpanj 20, 2023, 10:40:13Uvjeti se postavljaju prema odnosu snaga na tržištu rada, a ne onom što bi mi htjeli, kolko god mi to želimo.
A uz ove radne uvjete doći ćemo do točke da nam znanje hrvatskog jezika neće biti obavezan uvjet, jer nas nema tko vozit. Filipinke rade u Studencu, natucaju filipinsko-engleski - nije nitko lud za 500 eura radit sve poslove u malom dućanu, prošla su ta vremena, cijene života rastu.

Ili dić plaće ili hola mister pivkan .

Onda će morati promijeniti ljude na pojedinim pozicijama.
Znam za neke firme da šef smjene, poslovođa,... mora znati engleski.

citaro

Citat: zagrebackapekara  u Srpanj 20, 2023, 10:04:01ne ne zove se, upravo sto je @Akropola rekao, je to da se ne ce moci niko sporazumijevati i nemaju oni takvu naviku prometa i ne bi se osjecao sigurno...

"al smeta me kad ih ima tako puno"; "ušlagiro bi se iskreno, da me takav lik vozi", sorry ali to je fakat najcistiji primjer rasizma.

jezik je drugo, naravno da se moraju moci sporazumjeti nekako s centrom i putnicima. i otkud ti znas kakvu oni "naviku prometa" imaju i nemaju?

smogovci.bbb2

o-0 Znamo. Kod njih u prometu važi zakon jačeg. Školovanu radnu snagu povlače sa Balkana na zapad, nama dovoze NKV russian_roulette
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

U Beogradu voze autobuse i imaju strašnih problema od komunikacije do poštivanja voznog reda. Ne kreću na vrijeme već po svom, dok primjerice zadnji krug za garažu koji se vozi skraćeno odrade cijeli jer ne razumiju što im otpremnik objašnjava (na engleskom).
Mlinar je jedina tvrtka koja ih je uzela za neku vrstu vozača i to im prolazi "uspješno". Samo su se prethodno s njima vozili naši vozači par mjeseci po identičnim i najlakšim rutama svaki dan dok ih doslovno nisu naučili napamet i ostalo osim toga ne znaju, a dok oni odrađuju lagane linije naši ljudi guslaju za dvojicu jer ovima ne mogu dodati još nešto na liniju jer neće znati to odraditi bez da s njima ponovno neko ide određeni period.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

citaro

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 20, 2023, 11:59:32o-0 Znamo. Kod njih u prometu važi zakon jačeg.

Srecom u Hrvatskoj ne...  ::|

Mercedes bus

Citat: Akropola  u Srpanj 20, 2023, 09:36:30Studenske igre. Koliko znam u pitanju su lokaciju SD Stjepan Radić, Kutija šibica i Dom Sportova.
Mogu li se vozit obični putnici u njemu?

MAN truck bus

Ne. Prevoze se isključivo natjecatelji i sudci, pa ako nisi natjecatelj ili sudac ne možeš se ni voziti.
Svi ti izvanredni prijevozi su sa razlogom izvanredni i za rijetko kojeg ćeš naći raspored kad idu.
"kartu imamo?"

421

Citat: Akropola  u Srpanj 20, 2023, 09:36:30Studenske igre. Koliko znam u pitanju su lokaciju SD Stjepan Radić, Kutija šibica i Dom Sportova.
Citat: Mercedes bus  u Srpanj 20, 2023, 12:11:03Mogu li se vozit obični putnici u njemu?
Ne, potrebna je akreditacija.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

"kartu imamo?"

zagrebackapekara

Citat: MAN truck bus  u Srpanj 20, 2023, 12:04:16U Beogradu voze autobuse i imaju strašnih problema od komunikacije do poštivanja voznog reda. Ne kreću na vrijeme već po svom,
pa jel dobe kakva upozorenja ili opomene pred otkaz ili nista....  >:(