ZET razno (5)

Autor MAN truck bus, Veljača 25, 2023, 13:20:40

pehar_11

Citat: zagrebackapekara  u Srpanj 20, 2023, 10:02:56NE. UVJET MORA BITI: znanje hrvatskoga jezika (dobro), kaj neki penzici dodu i ne mogu komunicirat normalno... nepalci se mogu zaposlit u ZET ali za pranje podova i nekih djelatnosti ako znaju, ali nikako vozaci... iako je i to dalje kriticno da nemamo ljude koji bi radili... jednostavno treba dic place bar za 20-30% i bice ljudi...
Sorry što se ubacujem, čitam malo pa neznam dal da komentiram ili ne. U Arrivi su počeli vozit, par puta sam se vozio. Jedan vozač je naš, jedan je Nepalac. Ovaj naš kontrolira karte, priča, nepalac je nesiguran, tih i nekako se osjeća izloženo i boji se ljudi, svi ga gledaju (neznam kako da drugačije objasnim). To je Arriva, pa ajde, on vozi i šuti. Gradski prijevoz i nepalci? Katastrofa. Raspitajte se malo gdje ih ima i kakvi su dojmovi. Ja nemam ništa protiv njih, ali ljudi hoće, takvi smo. Nije isti osjećaj kad vidiš našeg čovjeka za volanom, i kad vidiš nepalca. Većina ne zna engleski, naučit ga u kratkom roku na razini gdje zadovoljava one baš jadne osnove je gotovo nemoguće. Zagreb je ogroman, linija i trasa ima na stotine. "Mi stenete tu, mi stantete tamo, gdje je ovo, gdje je ono?", kako da se on snađe? Ako se takvi ljudi misle zapošljavat u ZET-uz, Troleju, Prometu itd. moraju postojat određeni, ali zapravo visoki standardi, bez da se na to gleda kao "diskriminacija/rasizam". Ima i naših vozača koji nisu normalni, ali ono nešto znaju, za nas su neplaci potpuno nova priča. Mora znat govorit, mora razumijet, mora radit kako treba, poštivat vozni red. Naše će firme njih nabrzinu potrpat i stavi za volan, i onda će nastat kaos. Nije stvar volimo li ih mi ili ne, stvar je koliko vremena se mora na njih utrošit da popune rupe i manjak vozača, a ne zaboravite da smo u Hrvatskoj - što manje posla i što on brže za volanom i vozi, to bolje. Samo da vozi. Koliko dobro, kako, to nas neće zanimat. Ja sam prvi za ako će to na nešto ličit, ako ne, onda bolje ne hvala.

ikar

U Arrivi ih ima 15ak. I nisu Nepalci nego Filipinci. U Krčkoj garaži su već godinu dana i neki su snalažljivi, a neki nisu. Dio snalažljivih je i naučio osnovne hrvatskog pa voze sami linije za Rijeku i vanredne vožnje po Kvarneru i Istri i nema prevelikih problema.

smogovci.bbb2

A koji su to nepreveliki problemi ???
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

citaro

Citat: pehar_11  u Srpanj 21, 2023, 14:30:06Nije isti osjećaj kad vidiš našeg čovjeka za volanom, i kad vidiš nepalca.

Ja ne znam kako se svi vi s tim osjecajima vozite po inozemstvu. Ili ispitujete svakog vozaca jel "vas coek" pa tek onda ulazite u bus/tramvaj/vlak.

ikar

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 21, 2023, 15:18:15A koji su to nepreveliki problemi ???

Znači da nema problema koji nisu uobičajni i sa drugim vozačima. Linije se odrađuju, vanredne vožnje se odrađuju. Ne iskaču iz prosjeka, jer da krenem pisati šta su u Arrivi sve domaći vozači izvodili zadnjih nekoliko godina, roman bi se dao napisati...

smogovci.bbb2

Citat: citaro  u Srpanj 21, 2023, 15:24:05Ja ne znam kako se svi vi s tim osjecajima vozite po inozemstvu. Ili ispitujete svakog vozaca jel "vas coek" pa tek onda ulazite u bus/tramvaj/vlak.
Izvor: https://srcaltufevo.ru/hr/strany-s-levostoronnim-dvizheniem-avtomobilei-v-kakih-stranah.html
Zemlje u kojima automobili voze lijevom stranom
U Aziji su to Japan, Indija, Indonezija, Maldivi, Macau, Pakistan, Tajland, Nepal, Hong Kong, Singapur i neki drugi ::|

sniff

Dobro, nevezano uz gomilu polu rasističkih komentara, činjenica je da većina ekipe nije ni za kakav ozbiljniji posao, od bauštele do prijevoza ljudi. Često su ili lijeni ili ne znaju raditi ili su nemarni. Dolaze iz nama totalno drugačijih kultura i najmanja je njihova krivica za sve probleme koji se pojavljuju.

smogovci.bbb2

Pa kad nisu tu ni došli zbog posla

sniff

Nego ? Došli su s novim svjetskim poretkom kako bi se izmiješale nacije i uništila narodna obilježja ?

citaro

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 21, 2023, 15:32:28Zemlje u kojima automobili voze lijevom stranom
U Aziji su to Japan, Indija, Indonezija, Maldivi, Macau, Pakistan, Tajland, Nepal, Hong Kong, Singapur i neki drugi ::|

rofl  ovo postaje sve bolje i bolje. ne znam kako uopce UK funkcionira sa svim strancima koji dolaze tamo iz zemalja u kojima se vozi desnom stranom.

citaro

Citat: sniff  u Srpanj 21, 2023, 15:38:29Nego ? Došli su s novim svjetskim poretkom kako bi se izmiješale nacije i uništila narodna obilježja ?

dosli su sigurno jer je Hrvatska obecana zemlja i da primaju velikodusnu socijalnu pomoc  ;D

smogovci.bbb2

Citat: citaro  u Srpanj 21, 2023, 15:42:50rofl  ovo postaje sve bolje i bolje. ne znam kako uopce UK funkcionira sa svim strancima koji dolaze tamo iz zemalja u kojima se vozi desnom stranom.
Pa eto, nek idu tamo. Neće imati problem desne strane kava

tramvajac 92

U Londonu sam vidio možda jednog koji je "Britanac", a ostali vozači su neki "uvozni" svi. Doduše, kod njih nema ni prodaje karata. :P

421

Nekad se  bus123  išlo u susjednu republiku (sada državu) po vozače, bazeni su se ispraznili, uvjeti su drugdje bolji, sad potencionalni vozači sami dolaze avionom.
Prije vam nije smetalo, sad se zgražate.
Ali verbalne navike su ostale : "Bosanac jedan, vrati se otkud si došao! Voziš nas kao krumpire!"
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Citat: sniff  u Srpanj 21, 2023, 15:38:29Nego ? Došli su s novim svjetskim poretkom kako bi se izmiješale nacije i uništila narodna obilježja ?
Vidim da se ekipa iz Porina (bez dokumenata) tuče za poslom u Čistoći/Zrinjevcu. A i onaj što je u šestici skratio čovjeka za glavu, valjda nije dobio posao u ZET-u, pa da ostane u formi th-down