ZET razno (5)

Autor MAN truck bus, Veljača 25, 2023, 13:20:40

smogovci.bbb2

Citat: zagrebackapekara  u Srpanj 27, 2023, 16:47:07onda mora postojati neki razlog zasto su uveli 235?
Pokojnikovi glasači iz Trnave tražili su direktnu vezu sa terminalom Dubrava
"Od ponedjeljka, 2. ožujka 2020. godine u promet će biti puštena nova autobusna linija ZET-a broj 235. Ona će voziti od terminala Dubrava preko Trnave do Kozari Boka, a uvodi se zbog "potreba stanovnika tih naselja za pojačanim prometnim povezivanjem s drugim dijelovima grada Zagreba".
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Momentalno se krećem ranjavat`!
smogovci.bbb2 glasnogovornik lika i djela MB, utemeljitelja i osnivača stranke BM 365!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

...ne isplati se financijski  :P

zagrebackapekara

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 27, 2023, 19:43:09Pokojnikovi glasači iz Trnave
onda mi je sve jasno... a cek prije tog 214 je vozio to sve ili?

smogovci.bbb2

Citat: tramvajac 92  u Srpanj 27, 2023, 20:17:11...ne isplati se financijski  :P
Ne brini, on je branitelj, sve je pokriveno pivkan
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Eto, koga zanima, prokopao sam malo podataka.

Malo povijesti 214. Prije uvođenja tramvaja, vozila je trasom Dubrava – Čulinec – Resnički gaj. Kako su radili tramvajsku prugu po Dubravi (da, službeni naziv nije ni avenija ni ulica, nego je samo Dubrava), svi su autobusi vozili preusmjereno, obilazno itd. Jedno od takvih, privremenih rješenja je bilo strpat 214 sa terminala u Koledinečku, po sistemu, tako i tako svako malo vozi bus. Nikad nije nešto bila prepuna, ali je vozila u intervalima 35 minuta. U to vrijeme su i linije malo drukčije izgledale, samo ću navesti one koje su išle glavnom cestom prema istoku sa terminala u Dubravi:
206 i 207 – za groblje Miroševec, u intervalima 5 -15 minuta kroz dan, 208 u intervalima od 15 do 30 minuta, 209 u intervalima od 12 do 20 minuta, 210 (Dubrava – Dankovečka – Vile Velebita do okretišta u Studentskom gradu) u intervalima 10 do 30 min.
211 preko Retkovca za Dubec, svakih 40 minuta (pretpostavljam kroz Retkovec pa na Branimirovu do Dupca?)
212 za Sesvete, sa nekim polascima preko Selčine, 8-14 minuta
223 sa intervalima 8 do 14 minuta, 224 je tada vozio iz Dubrave, svakih 50 minuta.
Bila je i ubrzana linija 229 Borongaj – Dubrava – Dubec – Sesvete, svakih 10 - 15 min u špicama

E sad, nakon što je tramvaj prošao do Dupca, većina tih linija je prestala postojati ili su skraćene. Primjera radi, 212 je skraćena u Dubec, pa je bio interval 10 minuta, i to je sve ok. Ali su stanovnici Donje Dubrave izgubili skoro sve veze sa tržnicom i općenito glavnom cestom, iako je uvedena 231 do Novog Retkovca po Branimirovoj, to nije baš to. Pokušao sam naći točne datume ali je to malo teže, a i nije bitno za priču. Nakon produžetka tramvaja, 214 vozila Studentski grad – Resnički gaj u intervalu od 50 minuta (listopad 2000-lipanj 2002), kad je premještena u Koledinečku, sa promjenom i produženjem 210 iz Studentskog grada u Klin. 2006. su dodana prolazna vremena kroz Čulinečka – silos.

Negdje krajem 2009. je preusmjerena do Resnika, trasom Koledinečka – Klin – Čulinečka - (do rotora s raspelom, kod pekare) – Čulinečka – Slavonska – Resnik (crkva), tamo okret, povratak do rotora Resnički gaj i onda u Trnavu. Tako je išla na zahtjev građana, očito. Od 2013. se napokon našla na trasi Koledinečka – Trnava – Kozari bok.

I dalje ostaje golemo nepokriveno područje u Donjoj Dubravi javnim prijevozom.

zagrebackapekara

Citat: tramvajac 92  u Srpanj 28, 2023, 15:40:46I dalje ostaje golemo nepokriveno područje u Donjoj Dubravi javnim prijevozom.
a kaj bi vi ostali rekli koji je dio grada najbolje pokriven javnim prijevozom... (bilo to tramvaji ili autobusi)

tramvajac 92

Iskreno, moj kvart je super pokriven. Imaš Črnomerec, imaš Ljubljanicu, imaš Savski most, imaš cijelu Aveniju. Imaš vezu tramvajem prema Autobusnom kolodvoru, prema Trgu... jedini nedostatak je što nema dobre veze na Glavni kolodvor - to bi funkcioniralo bolje da je 107 cjelodnevna, ali eto, nije. Pazi, ti možeš za 20 minuta biti na Glavnom, uz presjedanje kod NSK. Veći dio kvartova ima vezu samo na jednu stranu, tak da je ovo premija. Ja ću i dalje tvrditi, vozni redovi su slabi. 120 ima puno neiskorištenog potencijala, ali ima i dosta putnika. 134 ima dosta putnika i treba još jedan bus, interval 15', pa 20' dok to 2 busa ne mogu normalno držat. 114 bi trebala biti ispomoć za 115/116, a ne da se događa da su u 10:15 sva 3 u dolasku na istu stanicu.

116 je divna linija koje nikad nema kad ti treba. Krug je 65-70 minuta, i bez 4 busa nema šanse da imaš 20' interval, što bi već bilo nešto pristojno. Ajd, radi sanjanja, reći ću i dva busa na 114, 116 dolazi na prvi peron, usklađeni su na taktu 10', a 115 je isto usklađen s njima na taktu 10'. Sanjam bolji javni prijevoz.

Perokani

Citat: tramvajac 92  u Srpanj 28, 2023, 15:40:46Eto, koga zanima, prokopao sam malo podataka.

Malo povijesti 214. Prije uvođenja tramvaja, vozila je trasom Dubrava – Čulinec – Resnički gaj. Kako su radili tramvajsku prugu po Dubravi (da, službeni naziv nije ni avenija ni ulica, nego je samo Dubrava), svi su autobusi vozili preusmjereno, obilazno itd. Jedno od takvih, privremenih rješenja je bilo strpat 214 sa terminala u Koledinečku, po sistemu, tako i tako svako malo vozi bus. Nikad nije nešto bila prepuna, ali je vozila u intervalima 35 minuta. U to vrijeme su i linije malo drukčije izgledale, samo ću navesti one koje su išle glavnom cestom prema istoku sa terminala u Dubravi:
206 i 207 – za groblje Miroševec, u intervalima 5 -15 minuta kroz dan, 208 u intervalima od 15 do 30 minuta, 209 u intervalima od 12 do 20 minuta, 210 (Dubrava – Dankovečka – Vile Velebita do okretišta u Studentskom gradu) u intervalima 10 do 30 min.
211 preko Retkovca za Dubec, svakih 40 minuta (pretpostavljam kroz Retkovec pa na Branimirovu do Dupca?)
212 za Sesvete, sa nekim polascima preko Selčine, 8-14 minuta
223 sa intervalima 8 do 14 minuta, 224 je tada vozio iz Dubrave, svakih 50 minuta.
Bila je i ubrzana linija 229 Borongaj – Dubrava – Dubec – Sesvete, svakih 10 - 15 min u špicama

E sad, nakon što je tramvaj prošao do Dupca, većina tih linija je prestala postojati ili su skraćene. Primjera radi, 212 je skraćena u Dubec, pa je bio interval 10 minuta, i to je sve ok. Ali su stanovnici Donje Dubrave izgubili skoro sve veze sa tržnicom i općenito glavnom cestom, iako je uvedena 231 do Novog Retkovca po Branimirovoj, to nije baš to. Pokušao sam naći točne datume ali je to malo teže, a i nije bitno za priču. Nakon produžetka tramvaja, 214 vozila Studentski grad – Resnički gaj u intervalu od 50 minuta (listopad 2000-lipanj 2002), kad je premještena u Koledinečku, sa promjenom i produženjem 210 iz Studentskog grada u Klin. 2006. su dodana prolazna vremena kroz Čulinečka – silos.

Negdje krajem 2009. je preusmjerena do Resnika, trasom Koledinečka – Klin – Čulinečka - (do rotora s raspelom, kod pekare) – Čulinečka – Slavonska – Resnik (crkva), tamo okret, povratak do rotora Resnički gaj i onda u Trnavu. Tako je išla na zahtjev građana, očito. Od 2013. se napokon našla na trasi Koledinečka – Trnava – Kozari bok.

I dalje ostaje golemo nepokriveno područje u Donjoj Dubravi javnim prijevozom.

Npr. Osjecka ulica  od avenije dubrava do branimirove,ako si na to mislio.

zagrebackapekara

Citat: tramvajac 92  u Srpanj 28, 2023, 20:12:39što nema dobre veze na Glavni kolodvor
kako nemas imas liniju broj 5? iskipa te kod lisinskog, mislim okej nije direktno ali nije ni da nemas... ja sam NZG (zapad), po meni isto jako dobro povezan, imas kolko oces linija za GK, imas 3 tramvaja (6,7,14), imas 109, imas 268.. te 2 nocne linije (268 i 31) i jednu polunocnu do 2 ujutro (220)... imas 222 ako treba na zapadu si za 15minuta.. sad siguran sam da je NZG (istok) dosta losiji jer ni jedna linija nejde na istok osim 234, ali fora je to sto npr. 220 219 221 baš ulaze u kvart cijeli i obiđu ga, a 234 naprimjer samo prode pokraj trokuta trnskog i savskog gaja i onda imas dobar komad hodanja... to je jedino sto bi dodao neku liniju koja ide sa GK i ko 234 sam ude trnsko pa u trokut pa u savski gaj (kao zadnje odrediste), ali sve ostalo štima..

tramvajac 92

Citat: Perokani  u Srpanj 28, 2023, 22:24:02Npr. Osjecka ulica  od avenije dubrava do branimirove,ako si na to mislio.
Kad bi mogli provući liniju Osječkom, to bi sigurno pomoglo. I Kanarinskom isto, ali to je već znanstvena fantastika

sniff

234 valjda ide u NZG zapad

Perokani

Citat: tramvajac 92  u Srpanj 29, 2023, 09:05:42Kad bi mogli provući liniju Osječkom, to bi sigurno pomoglo. I Kanarinskom isto, ali to je već znanstvena fantastika
Znaci,ili linija 235 ili 214 da se preusmijere nekako.Evo za liniju 235
Dubrava-Av.Dubrava-Osjecka-Trnava I-Resnički put-Vukomerecka-sinise glavasevica-Slavonska-Koledovcina-Kozari bok
Dođe za 17-19 min
Potrebne su samo dvije stanice na Osjeckoj i dvije na Trnavi I a kad se vraca isto,ide isto ko i 235 samo skrece na Trnavu I,pa Osječka i Av.Dubrava.
Za liniju 214 Neka ide kako i sad ide.

MAN SU220

Citat: zagrebackapekara  u Srpanj 28, 2023, 23:40:11to je jedino sto bi dodao neku liniju koja ide sa GK i ko 234 sam ude trnsko pa u trokut pa u savski gaj (kao zadnje odrediste), ali sve ostalo štima..

A linija Trg Mažuranića - selska - NZG ?

Tomek

Jesi ti kad opće bio u Zagrebu da imaš ovakve nebulozne ideje??? Ovo je stvarno strašno.