Linije - razno 2023.

Autor Akropola, Siječanj 01, 2023, 14:23:31

MAN truck bus

Citat: tram4  u Studeni 18, 2023, 13:59:00...
3. Vozače se ne tjera da se ne dižu sa stolca cijelo vrijeme kad je takva situacija. Nitko iz ZET-a siugno neće vozača sankcionirati ili na bilo koji način prisiljavati da u tim uvjetima stalno hvata zakašnjenje.
...
Apsolutno točno. U teoriji. U praksi slobodno dođi pred bijesnu rulju objasniti da ovaj vozač sad ide na pauzu, a idući će doći čim se probije kroz kolaps za nekih 30 min. Do tad će ih bit duplo, pa možda budu razumniji.  rofl
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

lussin

Po slikama se vidi da solo puca po šavovima, bi li mogli zglobovi na 118?

Perokani

Citat: lussin  u Studeni 18, 2023, 14:41:03Po slikama se vidi da solo puca po šavovima, bi li mogli zglobovi na 118?
Mogli bi,samo je pitanje okretišta u Voltinom ako bi se mogao zglob tamo lagano okrenuti i puno bih dobro došao učenicima iz Elektrotehničke škole.

garfield

Nisu li na liniji 118 za zglobni autobus problematična i neka skretanja pod 90°? Također, da i nema problema sa samom trasom, s kojih linija skinuti zglobne da ih se pošalje na Voltino?

Dakle ispada da je na 118 redovna situacija da jednog autobusa nema, a svi ostali kasne. Takav će prijevoz koristiti samo budala i onaj tko mora, onaj tko nema nikakvu drugu alternativu. I kako onda uopće stimulirati javni prijevoz kad je takav nepouzdan, a nepouzdan je dijelom zato i što mu smetaju automobili. Začarani krug.

tramvajac 92

Zglobni radi trase može proći svuda, isprobano je ljetos kad je i 109 i 134 bio preusmjeren tuda, pitanje je jel se može okrenuti na Voltinom. Ne stane u neka ugibališta.

Eventualno, kad bi vozio kružno kroz Voltino, za što bi se morali maknuti auti i kontejneri sa ceste.

Stilben426

Citat: garfield  u Studeni 18, 2023, 15:26:21Također, da i nema problema sa samom trasom, s kojih linija skinuti zglobne da ih se pošalje na Voltino?
Sa 106. Poanta disponiranja zglobnih na 106 od studenog do ožujka je ionako promašena jer poslije 15 sad ionako više nitko ne ide na groblje, a srednjoškolci i studenti će izdržati sa solo.
Premda ja za rasterećenje 118 vidim jedino provlačenje neke druge linije kroz Voltino, recimo nikad dočekanu 117, ali problem su opet autobusi. Ne znam, neka se ukinu neisplative linije 151 i 148, jedan minibus se prebaci na 129, drugi na 138, a solo sa 129 i 138 na 117. Ili neka se ukine 114 čiji bi autobus više poslužio na 118 nego da je većinu vremena prazan. Još ako ZET ode iz Gorice, a mogao bi, dobije autobuse i dio vozača koji bi ostali.

Perokani

Citat: Stilben426  u Studeni 18, 2023, 17:52:02Sa 106. Poanta disponiranja zglobnih na 106 od studenog do ožujka je ionako promašena jer poslije 15 sad ionako više nitko ne ide na groblje, a srednjoškolci i studenti će izdržati sa solo.
Premda ja za rasterećenje 118 vidim jedino provlačenje neke druge linije kroz Voltino, recimo nikad dočekanu 117, ali problem su opet autobusi. Ne znam, neka se ukinu neisplative linije 151 i 148, jedan minibus se prebaci na 129, drugi na 138, a solo sa 129 i 138 na 117. Ili neka se ukine 114 čiji bi autobus više poslužio na 118 nego da je većinu vremena prazan. Još ako ZET ode iz Gorice, a mogao bi, dobije autobuse i dio vozača koji bi ostali.
I ne razumijem to da 138 ide svakih 30 minuta kada većinom vozi prazan i nije mi jasno to što šalju sad nove Manove na tu liniju.
Ili da 138/103 vozi cijeli tjedan pa da na 102 voze 2 autobusa pa da se treći prebaci negdje ili nek se iskoristi treći da 102 možda ide češće ali da ne skrećem s teme 117 je u pitanju tako da bolje tamo da dođe.

tramvajac 92

Britanac je sav spojen, svi su usklađeni jedni s drugima. Moglo bi se spojiti 138/103 u teoriji.

Stilben426

Ispravi me ako griješim, ali jedino spajanje na Britancu za koje ja znam je 102/103 radnim danom i 103/138 vikendom; linija 103 nema svoj autobus. Moj prijedlog stavljanja minibusa na 138 je za radni dan kada 138 ima svoj autobus, iako Feniks može i vikendom kada je spojena sa 103.

C2

Možda bi bilo dobro za 118 da sa Golikove ne skreće na Baštijanovu, već da produži na Zagrebačku aveniju, pa na Ljubljanicu. Tako bi zglobnjaci mogli na 118. Jedino što bi se tada izgubilo početno stajalište na Voltinom.

Stilben426

Citat: C2  u Studeni 19, 2023, 13:40:31Možda bi bilo dobro za 118 da sa Golikove ne skreće na Baštijanovu, već da produži na Zagrebačku aveniju, pa na Ljubljanicu. Tako bi zglobnjaci mogli na 118. Jedino što bi se tada izgubilo početno stajalište na Voltinom.
Ne, tim bi se Rudeš dodatno odcijepio od bilo kakvog oblika javnog prijevoza koji je u tom kvartu ionako ne postojeći. To se može izvesti jedino i samo ako se kroz Rudeš povuče neka linija (makar bi hitno trebala i sad). Bilo je nekih prijedloga da se 145 produži s Oranica Jablanskom i Aninom do Voltinog, što je odličan prijedlog za sadašnju situaciju, ali preusmjeravanjem 118 takva bi linija trebala voziti češće i po mogućnosti sa solo. Ili možda nešto ovakvo:

Ljubljanica - Avenija - Golikova - Tomislavova - Zagrebačka - Rudeška - Avenija - Ljubljanica.

Ne mogu procijeniti koliko bi bio krug, možda 30-40 minuta max., jedan autobus, ali bar nekakva linija tamo, makar i po rubu kojom se može doći do tramvaja. Ili se to jednostavno može riješiti skretanjem 114 po navedenoj trasi u oba smjera, kad li već duplira 115 i 16 i gotovo stalno vozi iza njih, ovako bi dobila neki smisao i više putnika.

jakov5

Citat: tramvajac 92  u Studeni 18, 2023, 16:25:49Zglobni radi trase može proći svuda, isprobano je ljetos kad je i 109 i 134 bio preusmjeren tuda...
Jesi pozabil da su na raskrižju Baštijanova-Golikova morali postaviti čunjeve u traku za skretanje desno da bi zglobnjak mogao smotat? To raskrižje u smjeru Voltinog nema teorije da se savlada. Tomislavova-Golikova je već šire i dalo bi se, ali u špici je jako komplicirano.

Slažem se s idejama @Stilbena, jedino što je gužva i manjak prometnog prostora rak rana uvođenja bilo kakve linije kroz Rudeš, i autobus bi sigurno kasnio.

Jednostavno, nama je prvi i najveći problem rješavanje prometne situacije u gradu, jer ako to nismo riješili možemo mi svi skupa razne linije uvodit, ali polasci će bit samo brojevi na papiru.

Citat: garfield  u Studeni 18, 2023, 15:26:21Dakle ispada da je na 118 redovna situacija da jednog autobusa nema, a svi ostali kasne. Takav će prijevoz koristiti samo budala i onaj tko mora, onaj tko nema nikakvu drugu alternativu. I kako onda uopće stimulirati javni prijevoz kad je takav nepouzdan, a nepouzdan je dijelom zato i što mu smetaju automobili. Začarani krug.

U sridu. hi
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

tramvajac 92

Citat: jakov5  u Studeni 19, 2023, 22:43:08Jesi pozabil da su na raskrižju Baštijanova-Golikova morali postaviti čunjeve u traku za skretanje desno da bi zglobnjak mogao smotat? To raskrižje u smjeru Voltinog nema teorije da se savlada. Tomislavova-Golikova je već šire i dalo bi se, ali u špici je jako komplicirano.
To raskrižje nije napravljeno za skretanje zglobnog busa, tak i tak, pa to ne čudi. U sadašnjoj situaciji se slažem da ne ide, i moralo bi se cijelo raskrižje prepraviti da bi mogao zglobni trajno tuda voziti.

zagrebackapekara

Citat: tram4  u Studeni 18, 2023, 13:59:004. Stanje s voznim parkom u ZET-u je takvo već dulje vremena. Javi se na adresu stranke MB365 (u stečaju) sa upitom zašto je to tako, zašto se na vrijeme nije ulagalo u vozni park, vozače, osoblje u ARZ-u, zašto se nabavljalo 214 buseva u jednoj godini, zašto se nabavljao Iveco itd.
s ovim se slazem, da je u jednoj godini nabavljeno 214 autobusa, sta ce bit kad Citari 09 I Manovi porikavaju, a poanta je da ce svi porikavat u slicnom periodu

sergjack

Danas ujutro na 268 masovno ispadali busevi, kolega sa faksa čekao bus u gorici od 9:30 do 10:30.