Linije – razno 2024.

Autor Mercedes bus, Siječanj 03, 2024, 21:59:22

tramvajac 92

Osigurava se veza stanovnicima Prekrižja sa nečim. Iako bi bilo bolje da se spoji 101 i 102 dok traju radovi.

vrba

Citat: tramvajac 92  u Srpanj 13, 2024, 12:19:22Osigurava se veza stanovnicima Prekrižja sa nečim. Iako bi bilo bolje da se spoji 101 i 102 dok traju radovi.

Teoretski bi se mogle spojiti, ali trenutno 101 ne vozi redovnom trasom zbog sanacije klizišta nego vozi istom trasom kao 138. Smislenije bi mi bilo da 101 vozi obrnutim krugom od 138 (ako bi uvjeti na cesti to dozvolili) jer ovako putnici sa stanica pri dnu Pantovčaka moraju kružiti okolo nakolo da bi došli do Britanca.

MAN SU220

Sa Britanskog trga se ionako može izbacit jedna linija, to bi mogla bit 138 a da ostale voze trasama

101 BRITANSKI TRG - PANTOVČAK -MIHALJEVAC

102 BRITANSKI TRG - ZELENGAJ - CMROK

103 BRITANSKI TRG - KRALJEVEC

105 BRITANSKI TRG - TUŠKANAC - KAPTOL

Stilben426

Što se tiče autobusnih supstitucija, na moje je iznenađenje zapravo sve prilično dobro funkcioniralo. Mislim da je tomu kumovao manji broj ljudi nego prije. Na 618 su vozili 166, 182, 188, 190, 778 i 779 (s tim da mislim da je 166 zamijenio jednog od ovih), a na 619 sam vidio 752, 754, 770, ali još ih je bilo. Vozni redovi su ok, napravio sam krug s obje linije i to je ovako izgledalo:

618: 779 u 15:09, do 15:35 smo bili na Črnomercu;

619: 770 u 17:05, do 17:30 smo bili natrag na Črnomercu.

Ne čekaju se dugo, nema gužve, vozači imaju finu pauzu na Črnomercu. Stvarno nemam nekih zamjerki.

421

Znači, Voditelj Centra za nadzor, upravljanje i razvoj prometa, kao čelni čovjek navedenog tima od 60ak ljudi ipak NE piše gluposti?

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Stilben426

Što on tebi toliko znači? To što je on voditelj meni ne predstavlja apsolutno ništa; nitko nije imun na pisanje bedastoća, ni ti, ni ja, pa tako ni on. Ja iza svojih riječi stojim i opet kažem da, ono u članku čiji si link stavio je ali ono stvarno vrhunac gluposti.
Što se tiče ove organizacije, sve pohvale, premda je to, kao što sam rekao, više zasluga toga što je sredina srpnja. Tramvajski je promet doduše imao dva velika propusta, ali da je generalno prošlo u redu, je i aplaudiram.

zag

Ja sam se vozio u 619 i vozili smo se od 19:35 do 20:16, znači 41 minutu kava . Gužve je bilo samo kada je 619 išao prije 618. Nadodao bih da očito pola ljudi u Zagrebu ne zna čitati, kad je skoro svako drugo pitanje za vozača bilo "Idete li preko Trga?" kad lijepo na displeju piše i linija i trasa kojom autobus ide >hammer<

Perokani

Citat: zag  u Srpanj 13, 2024, 22:58:13Ja sam se vozio u 619 i vozili smo se od 19:35 do 20:16, znači 41 minutu kava . Gužve je bilo samo kada je 619 išao prije 618. Nadodao bih da očito pola ljudi u Zagrebu ne zna čitati, kad je skoro svako drugo pitanje za vozača bilo "Idete li preko Trga?" kad lijepo na displeju piše i linija i trasa kojom autobus ide >hammer<
To mi je najbolje,za koju svrhu služi displej na busu ako ljudi ne čitaju što piše,razumijem da neki ljudi ne vide dobro ali baš svi?za što je zet ugrađivao led displeje ili kakve već? Čudi me da vozačima nije preko glave više to pitanje "idete li preko trga?"

Stilben426

Citat: Perokani  u Srpanj 13, 2024, 23:53:38To mi je najbolje,za koju svrhu služi displej na busu ako ljudi ne čitaju što piše,razumijem da neki ljudi ne vide dobro ali baš svi?
Ovo je isto nešto što treba adresirati a zaboravio sam spomenuti jučer. Ljudi ne čitaju displeje jer na njima naprosto piše previše toga. 618 još ajde nekako, ali 619 toliko da se broj 619 koji je bio prilično smanjen i gornjem lijevom kutu praktički uopće nije vidio. To se ne može dopuštati, broj mora biti prvo što je vidljivo kad autobus dolazi. Ovako su to tri reda teksta, ljudi ni ne stignu pročitati sve. Umjesto da su izdvojili najbitnije, oni su tutnuli ama baš sve, a trebalo bi biti što sažetije i razumljivije:

618     Trg J. Jelačića     
       Trg žrtava fašizma

618     Trg J. Jelačića
               Črnomerec

619         Jukićeva         
          Glavni kolodvor

619    Savska, Jukićeva
               Črnomerec

Kratko, sažeto, jasno. Za 618 se displej mijenja na TŽF, za 619 na GK. Premda ide na Trg, za 619 nisam stavio Trg na displeju jer je to za tu liniju nerelevantna informacija. Tko god ide na Trg s Črnomerca, ide na 618. Za 619 je bitno pisati da ide na GK, od tamo je jasno da skreće na Zrinjevac, a kad dođe na Trg, bitno je pisati da vozi Savskom i Jukićevom prema Črnomercu, drukčije od 618. Ne bi bilo loše da su nacrtali trase i stavili ih na svaku stanicu gdje voze 618 i 619 pored pored glavnog papira o preusmjerenju.

tramvajac 92

Citat: MAN SU220  u Srpanj 13, 2024, 16:11:17Sa Britanskog trga se ionako može izbacit jedna linija, to bi mogla bit 138 a da ostale voze trasama

101 BRITANSKI TRG - PANTOVČAK -MIHALJEVAC

102 BRITANSKI TRG - ZELENGAJ - CMROK

103 BRITANSKI TRG - KRALJEVEC

105 BRITANSKI TRG - TUŠKANAC - KAPTOL
Ukidaš javni prijevoz ljudima u trenutku kad svi kokodaču o globalnom zatopljenju, održivosti i tako tome. Možemo pričati jel bolje preko Tuškanca ili preko Pantovčaka do Mihaljevca (vremenski nema neke razlike), ali ti si ukinuo javni prijevoz
1) od Gornjeg Prekrižja do Cmroka
2) niz ulicu Zelengaj

Jedino što bi moglo možda funkcionirati je ukidanje 103, i staviti 138 da opslužuje zadnju stanicu na Kraljevcu, ako se može skrenuti autobusom lijevo.

103 i 138 opslužuju bolnice na Goljaku odnosno Zelengaju, nemremo maknuti liniju koja vozi pored bolnice.

Tehnički, trebalo bi i ispred bolnice u Klaićevoj imati stanicu, no nema je.

Kocka 146

Isto je i mene nerviralo kad sam slušao kad je svatko pitao ,,A gdje ovaj bus ide, jel ide preko Britanskog?".
To isto ne mogu razumjeti, ljudi su vječito na tim mobitelima, valjda znaju i sposobni su otići na ZETovu stranicu i informirati se, a ZET je to uredno postavio, za koga je to onda ako se ne čita i pogleda, a i na pojedinim stanicama piše gdje idu linije. A da si turist pa valjda ti je prvo na pameti, pogledati javnu stranicu gradskog prijevoznika kakvo je stanje u gradu. Ljudi su tako dezorijentirani i lijeni, a da je i pisalo samo GK ili TBJJ, ljudi bi nonstop ispitavali, ,,A KUDA OVAJ IDE?"  nnee
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Tomek

I dalje imas veliki broj starijih ljudi koji se ne sluze ili minimalno sluze internetom, a cine veliki broj putnika javnog gradskog prijevoza. Nevjerojatno je da 2024. Obavijest ne moze biti na svakoj stanici.

Kocka 146

Ne znam kako da se onda njima ugodi, ja sam i uvijek ću objašnjavati ljudima koji su normalni, pa tako i starijima pogotovo, kao što sam i jučer, ali sam shvatio čak da i piše na početnom stajalištu ili stanicama gdje bus ide, oni će svejedno pitati, ali makar piše i označeno je.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Stilben426

Uvijek će biti pitanja, ali tu opet dolazimo do toga da je sustav informiranja zapravo bio polovičan.

Najveći su gafovi informiranja:

1. Na tramvajskim stanicama umjesto dolazaka tramvaja piše IZVANREDNA ORGANIZACIJA PROMETA. Trebalo je u prva dva reda staviti najave dolazaka, a u druga dva reda navedeni natpis.

2. Prenapučenost displeja na linijama 618 i 619. Već sam to objasnio u prethodnoj objavi. Kako neće zapitkivati kud ide kad se od tri reda teksta napisanog valjda fontom 8 ni ne vidi broj linije.

3. Nedovoljno postavljenih glavnih papira na kojem su sve informacije. To je biblija ovog vikenda i osim na stanicama, trebalo ih je postaviti i u svaki autobus i tramvaj na više mjesta. To jednostavno mora biti vidljivo u svakom trenutku (bez obzira što je i na internetu), a ne samo na stanici.

4. Nije nacrtana nova mreža. Da bi sve zaokružili i pojasnili, trebali su napraviti novu mrežu tramvajskih linija i autobusnih supstitucija te ih također zalijepiti na svaku stanicu i u svaki tramvaj pored glavnog papira. Sam tekst na papiru ništa ne znači jer većina ljudi ne zna to tako sve napamet. Pogledom na mrežu, sve je dosta jasnije i snalažljivije. Bez obzira što je riječ o samo dva dana.

zag

Citat: Stilben426  u Srpanj 14, 2024, 06:43:22Ovo je isto nešto što treba adresirati a zaboravio sam spomenuti jučer. Ljudi ne čitaju displeje jer na njima naprosto piše previše toga. 618 još ajde nekako, ali 619 toliko da se broj 619 koji je bio prilično smanjen i gornjem lijevom kutu praktički uopće nije vidio. To se ne može dopuštati, broj mora biti prvo što je vidljivo kad autobus dolazi. Ovako su to tri reda teksta, ljudi ni ne stignu pročitati sve. Umjesto da su izdvojili najbitnije, oni su tutnuli ama baš sve, a trebalo bi biti što sažetije i razumljivije:

618     Trg J. Jelačića     
       Trg žrtava fašizma

618     Trg J. Jelačića
               Črnomerec

619         Jukićeva         
          Glavni kolodvor

619    Savska, Jukićeva
               Črnomerec

Kratko, sažeto, jasno. Za 618 se displej mijenja na TŽF, za 619 na GK. Premda ide na Trg, za 619 nisam stavio Trg na displeju jer je to za tu liniju nerelevantna informacija. Tko god ide na Trg s Črnomerca, ide na 618. Za 619 je bitno pisati da ide na GK, od tamo je jasno da skreće na Zrinjevac, a kad dođe na Trg, bitno je pisati da vozi Savskom i Jukićevom prema Črnomercu, drukčije od 618. Ne bi bilo loše da su nacrtali trase i stavili ih na svaku stanicu gdje voze 618 i 619 pored pored glavnog papira o preusmjerenju.
To bi bilo moguće da su upisali linije i vozne redove u atron, što naravno, nisu.