ZET razno (5)

Autor MAN truck bus, Veljača 25, 2023, 13:20:40

Citaro218ZG

Citat: pehar_11  u Studeni 20, 2024, 12:24:53Ma znam nego mi nije jasno gdje se pogubio

Pozdravljen budi, pogubio se nisam nego ne znam zakaj negdje ne piše gbr, i kad nešto stisnem ispadnu mi neki trokuti, kaj ti ja znam, ali dobro, uglavnom danas na 290 polazak u 17 umjesto na peron najednom završio sa natpisom garaža, ljudeki malo duže ostali čekati ( do idučeg redovnog polaska ) al barem ne pada kiša, a na 218 samo jedan vozni red vozi, navodni razlog = nema ljudi, ali dobro je i to da bar jedan ide :)   lp
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

zagrebackapekara

Citat: DWProski  u Studeni 20, 2024, 14:32:52Siva boja znači da nema dinamičkih podataka za taj polazak. Plavom su označeni tramvaji, zelenom autobusi. Lokacije su interpolirane na osnovu kašnjenja i čini mi se da je to dovoljno tačno, budući da ATRON tj. ZET šalje lokaciju vozila svega svake dvije minute.

Tramvaji imaju prefiks 10, osim 22xxx, koji su tako i upisani, zato da se (u ATRON-u) ne dupliciraju sa autobusima.

Imate još čitav meni stvari ovdje: https://zet.prometko.cyou/main.html

Htio si reći da onda na toj mapi sivi nisu uživo? A zeleni je uživo?

tonkovicmk1

Sivi nisu uživo, Zeleni su busevi a Plavi su tramvaji. 

Stilben426

Citat: Citaro218ZG  u Studeni 20, 2024, 19:11:08uglavnom danas na 290 polazak u 17 umjesto na peron najednom završio sa natpisom garaža, ljudeki malo duže ostali čekati ( do idučeg redovnog polaska )
Taj je ionako jako rijetko redovan, jučer je ona celebrity vozačica tek preuzela u 17:10 i krenula u 17:15.

pehar_11

Uz sive ikone vozila ti piše "Podaci za polazak su statičnog tipa", a uz ostale "Podaci se ažuriraju u stvarnom vremenu".

421

hi  pivkan  good_boy
Pozdrav, ma gdje bio i što radio!
Nedostaje tvoj britki um i ciljane primjedbe na naš rad.
Uključi se ponovno, čekamo te!
Znamo da nas pratiš...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

pehar_11

Ne znam gdje se govorilo i ako se govorilo pa premjestite ako treba. Je li neko koristio park&ride sustav, kako funkcionira, ima li smisla, poteškoća itd?

Stilben426

Pa evo ja sam redovit gost na Rebru i redovno mi je 228 par puta tjedno. Autobusi s Borongaja kreću maltene prazni, obično bude 5-10 ljudi, i onda na Sveticama uđe 60. Koriste tim novim sustavom, ako je deset ljudi u autobusu, pet ih je par&ride. Ali dosta je to još svježe. Puno veći je problem gomilanje 228 po peronu 269 i vozači koji se ne žele pomaknuti na peron do zadnje sekunde.

lovac27

Kakvo je to vozilo koje je danas prema Zetku bilo na liniji 617 gbr. 794?

tonkovicmk1

Niti ZETko nije uvijek točan, već puno puta je prikazivao neki rendom garažni broj na liniji (bez informacija o kakvom je vozilu riječ), a zapravo je bilo nešto drugo. Zblesira se iz nekog razloga..

STIB

Citat: tonkovicmk1  u Prosinac 20, 2024, 03:22:49Niti ZETko nije uvijek točan,
Nije problem u ZETko aplikaciji, nego u podacima koji dolaze iz ZETa.
Ne znam kako, ali vrlo često se umjesto garažnog broja vidi vozni red (peteroznamenkasti).
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tonkovicmk1

Taj peteroznamenkasti broj je za tramvaje, točnije NT2200. Pošto ima 2210 npr i 22100. 

STIB

Znam što su tramvaji, ali ovo:
22201 (11.11)
10704 (21.11)
20302 (26-27.11)
21601 (08.12)
14301 (09.12)
su sigurno vozni redovi upisani na mjestu garažnog broja.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Tomek

Inače u ZETku je upisan krivi vozni red linije 228, stari koji ima manje polazaka.

STIB

Znači da je tako upisano i u ZETovom sustavu (9' interval), a ono što je u pdf-u izvješeno (7'-8' interval do 9h) je samo za naivne.
Ionako se u to vrijeme (pogotovo između 7 i 8) ne može održati nikakav red. Naime, sad se gužva u Kišpatićevoj s ulaza u garažu preselila na glavni ulaz.
Pomoglo bi možda da se drukčije iscrtaju trake.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU