Linije na kojima nema vozača i autobusa

Autor Vjeko, Travanj 24, 2024, 09:04:39

STIB

Al' ste se raspisali...
Ja sam samo htio naglasiti da iako je još skoro dva tjedna do Sisveta solo bus, a pogotovo ako je samo jedan, na 106 više nije dovoljan i da o tome netko treba misliti!
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Transspotter

Na 217 2/4 busa u srednjoj smjeni. 1 solo i 1 zglobni koliko vidim. Ujutro bili svi ali nema vozača za srednju.
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.

MAN truck bus

I to je već pomalo redovna situacija. Čak znaju iz centra koordinirat pa voze Kvatrić - Petruševec - Struge.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

tramvajac 92

Citat:Autobusne linije 114 i 151 privremeno su u prekidu zbog prometno - tehničkih poteškoća.
276 je crko na 114, a izgleda da malog govna za 151 nije bilo.

Citaro218ZG

Citat: MAN truck bus  u Prosinac 12, 2024, 13:34:27I to je već pomalo redovna situacija. Čak znaju iz centra koordinirat pa voze Kvatrić - Petruševec - Struge.

Kak onda stignu? Ne kužim, kaj ode iz Struga u Petruševac pa na Kvatrić? Kolko onda taj kasni? Inače, došao je oko 17 solo Iveco 4 - - na 217 Struge, Petruševac vozi Citarić, a drugi Struge vozi stari MAN
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

Kocka 146

Na 146 konstantno nema /3. Navečer vozi 1/3, na 102/2 nema busa, na 109 nema jednog, na 136/1 nema busa. 3/6 buseva vozi kroz Malešnicu. A na 136/2 vozi 370 skinuti sa 121/2 jer nije bil izasel ujutro.   russian_roulette
Ni 221/2 i 220/3 te 234/3.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

tonkovicmk1

Ista priča i sa 134/3, ovaj tjedan slabo da je išta izašlo na taj vozni red.

STIB

Linija 238, danas
Nema polaska u 0900 s Kaptola, pa onda ni u 0925 s Kozjaka!
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

STIB

Odgovor:
Citat:na redovitost linijskog prijevoza utječe čitav niz vanjskih faktora, stoga se ostvaruju prvi mogući ili sljedeći polasci u teorijom predviđenim terminima koji su naznačeni u rasporedu vožnje i to se čini sukladno realnoj situaciji na terenu te ostalim okolnostima.
Zar u ZETu nema nikoga tko zna jednostavno odgovoriti na jednostavno pitanje: "Zašto konkretan autobus nije došao?"
Razumijem da se svašta moglo dogoditi, ali zar nemam(o) pravo znati pravi razlog?
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Stilben426

Ako je riječ o 238, znači gužva sigurno nije. Ili kvar ili nesreća.

Citat: STIB  u Veljača 11, 2025, 13:06:35Odgovor:Zar u ZETu nema nikoga tko zna jednostavno odgovoriti na jednostavno pitanje: "Zašto konkretan autobus nije došao?"
Naravno da nema, a razlog je taj što ni oni zapravo ne znaju. Zato i slijede defoltni odgovori jer oni uopće nisu informirani.

Prije pet-šest godina čekao sam 140 na Mihaljevcu, došao sam prerano pa sam čekao sat vremena. U međuvremenu sjedne pored mene neka žena i psuje, kaže nema 15 već dvadeset minuta, i ja rekoh stvarno da, nisam ni skužio. Kažem joj da zove ZET i priča ona s njima, kad se nasmije i kaže: "Oni ni ne znaju da je nema već pola sata, sad kao provjerava šta je.". Čovjek na telefonu (na zvučnik je stavila) joj uskoro kaže da je ostao jedan u kvaru gore. Pita ona da zašto oni ne znaju da tramvaj ne vozi već pola sata, kaže on da im nitko ništa nije javio. Tako da eto...

Tomek

Cisto da imamo zabiljezeno nekad za buducnost, totalni je potop s izlazom (ispravnoscu) autobusa na zapadu grada. Zadnjih tjedana ugl fali ujutro 10–ak, a zadnjih radnih dana i vise od 20 autobusa za izlaz.
Jutros sam prolazio kraj garaze i vidim hrpu vozaca oko 7.30 kak se druzi i ceka ak servis uspije osposobiti koji bus. Prestrasno.

Rabljeni becki citari g su masovno u kvarovima od kad ih se isporucuje i zasad su nepouzdaniji od Citelisa.

Stariji autobusi su unisteni neodrzavanjem i ogromnim kilometrazama tako da bez nekog naglog zaokreta u nabavkama autobusa ne vidim oporavak iz ovog kaosa jos duze vrijeme.

Kao da netko radi za taxi sluzbe koje ovime jako profitiraju.

Inace i u petak i danas ujutro na 116 vozi 1 od 2 po voznom redu planirana autobusa, tak da umjesto svakih pola sata bus ide svakih sat. Drugi vr se pojavi oko 8.30 kad neke dvokratne 172/176 stignu u garazu. Danas je jos i 12C (378) koji je bio na 11601 ostao oko 1400-1500 u kvaru pa se pojavio Crossway LE 111 sto je bolje nego da nema nista, al na liniji gdje su inace bili zglobnjaci da popodnevnu spicu odradjuje LE solo bus je strasno.

421

Zanimljivo da bečki 59x Citari doživljavaju procvat u APD, stoga vratit dite materi!
Citelisi također, valjda je do istočnog CH4.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tomek

595 i 598 su koliko znam vise od mjesec dana bili u servisu otkad su isporuceni.

A sto se vracanja diteta materi, vratimo 194 koji je prebacen uz ABS koji ne radi i kojem curi ulje po motoru 😂

Mislis na Citelisa 780 kojem je prije par tjedana otpao kotac u voznji? 😂

Kocka 146

Slažem se,
neki busevi su primorani voziti, iako su neispravni.
Danas nije izašao 136/2 ni 146/1.
Na 136/1 je 494, na 136/3 je 495, koji je imao tablu! Na 115 su 3/5 tristotki, dvokratna nije izašla.
Biodizeli su već pri kraju (realno gledajući), Mercedesi skapavaju svako malo i njihov vijek je već pri kraju, a za Bečke da ne govorim kak su užasni, dosta puta vidim na Črnomercu kak su u kvaru.
Ako se nešto neće poduzeti u budućnosti, broj buseva koji ne izlazi će se udvostručiti.  >hammer<
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Transspotter

Ljudi, kaos je na 106 već 2 godine, na 208 i 209 redovito bude koji bus manje, na 102 ispadaju kao ludi zadnje vrijeme... 105 isto povremeno nema... to je normalna posljedica kroničnog neodržavanja, očajnih cesta i nedostatka kadra koji će krpati kvarove. Cijelom problemu se krivo pristupilo pa su nam još došli autobusi izvana koji nam sad izgleda rade probleme. Mene samo zanima kako se nitko nije sjetio poštelati vozni red i obavijestiti putnike što se događa, kao svaka ozbiljna firma u inozemstvu. Nije lijepo čuti, ali bojim se da će ubrzo biti još gore kad vrućine počnu dodavati nove kvarove.
Sve slike su nastale sa mnogo ljubavi prema autobusima, fotografiji i putovanju te je stoga strogo zabranjeno korištenje istih bez prethodnog dogovora s autorom.