Linije - razno 2026.

Autor zag, Siječanj 09, 2026, 23:11:19

hrvoje21

Da stvarno mi nije ni najmanje jasno što se s ovime dobiva, imali netko bar neku ideju?

jubo89

Meni to stajalište uopće nije bilo jasno zašto postoji, jedino kao parkiralište za autobuse ;D, ali mi nije jasno koja je svrha dodavati 269 još jedno stajalište, kada ona ne bi ni trebala stajati na Branimirovoj (osim kod I. Štefanovečkog zavoja), a za 231 je bolje ukinuti tu vožnju po ulici platana prema Dupcu i da skrene u Škrnjugovu prema Dupcu. 

Glavni arhivator

231 je nekad išla Škrunjugovom, pa su tražili da ide Branimirovom zbog stajališta kod Interspara u smjeru Dupca.
269 malo po malo pretvaraju u (puno goru) 268.
Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.

tramvajac 92

269 meni ne bi stajala od Borongaja do Dupca. A 231 sa dva cjelodnevna busa bi bila glavna linija tuda. Možda razmisliti i o 3 (krug 45', polasci svakih 15', sa solo)

Ideja mi je jasna, da putnici s vlaka ne moraju puno hodati do busa, ali nitko se neće voziti od Glavnog kolodvora do Maksimira, izaći iz vlaka da bi ušao u 269 i vozio se do Sesveta. Nema te šanse.

hrvoje21

Ja sam tuda jako često išao (vlakom) i hodao do terminala borongaj svim opcijama, ali ovdje koliko ja vidim je ona stanica čim se iziđe iz terminala gdje sada ni jedan ZETov bus, a ne znam dali ijedne druge linije koristio,to otpada vlak jer ima stanica tamo, ako sam dobro ja vidio.

421

Citat: jubo89  u Veljača 12, 2026, 12:46:10Meni to stajalište uopće nije bilo jasno zašto postoji, jedino kao parkiralište za autobuse ;D, ali mi nije jasno koja je svrha dodavati 269 još jedno stajalište, kada ona ne bi ni trebala stajati na Branimirovoj (osim kod I. Štefanovečkog zavoja), a za 231 je bolje ukinuti tu vožnju po ulici platana prema Dupcu i da skrene u Škrnjugovu prema Dupcu.
VR 6 u polasku 6:00 iz Ivera i VR 7 u polasku 15:12 iz Borongaja, stoji na stajalištu Branimirova - Maksimirska naselja, razlog nepoznat, ali predvidiv > NETKO tražio i dobio.
Mlađi forumaši ne znaju povijest linije 269 i 231 jer je `90ih početno stajalište bilo upravo na navedenom mjestu, a izlazno blizu # Hitrecova/Krešićeva, a bus123  je koristio prijelaz preko pruge u ravnini ulaza u stadion prema novom/starom stajalištu.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

0530facelift

Da se nadovežem s 269 kojom svakodnevno putujem. Svakako nebi trebao stajati na Osječoj i Štefanoveča-studentski kamp,I. Štefanovečki zavoj je jedino dobar za kolege iz APD-a. Upravo to kaj je tramvajac rekao,nema budale koja bi nasumično prešla s vlaka na 269,pa se gegao ddo Zabe 2min pješke od kolodvora. Stajalište Dubec u B smjeru(za Borongaj) bi trebalo biyi di je i za 225. Što se 231 tiče,isto je glupost da ide do početka/kraja branimirove te na Aleju Javora.

Pričao sam bio s jednim vozačem,predložio sam da se 269 produži do Kvatrića ili Glavnog. Kaže da je ideja dosta dobra,ali bi previše kašnjenja skupio po krugu(u špici). Linija bi se u tom slučaju mogla prepolovit,tu doduše ima za raspravljat jel bi se linija presjekla na Dupcu ili u Sesvetama,ali za to je forum. Možda bi 269 mogla ići do Kvatrića,ali sano sa jednim stajanjem na Branimirovoj-Borongaj. A 231 neka ide Škrnjagovom ili od početka Branimirove(kak kome paše) do Glavnog,te bez ulaska u Aleju Javora,i da staje na svakoj stanici na Branimirovoj.

jakov5

Citat: 0530facelift  u Veljača 12, 2026, 22:48:37Pričao sam bio s jednim vozačem,predložio sam da se 269 produži do Kvatrića ili Glavnog. Linija bi se u tom slučaju mogla prepolovit...

Tu leži glavni problem ove ideje. Ako se linija prepolovi, čemu autobus od Kvatrića do Dupca, kad već imaš 2 tramvajske linije na tom potezu? S obzirom na odvojenost od automobilskog prometa, mislim da si od Kvatrića do Dupca definitivno brži tramvajem nego Branimirovom u gužvi.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Glavni arhivator

Citat: 0530facelift  u Veljača 12, 2026, 22:48:37Stajalište Dubec u B smjeru(za Borongaj) bi trebalo biyi di je i za 225.

Preko prezagušene trake sa zglobnim autobusom ćeš se prestrojavati ti ili? Stajalište je s razlogom tu gdje je jer tvoj manevar nije legalno izvodljiv.

Citat: 0530facelift  u Veljača 12, 2026, 22:48:37Što se 231 tiče,isto je glupost da ide do početka/kraja branimirove te na Aleju Javora.

Njena svrha i je da prometuje po Branimirovoj, a ulazi u N. Retkovec jer je prije izgradnje Škrnjugove vozila isključivo do N. Retkovca.

269 do Kvatrića (ili GLK) nema smisla jer bi se duplala sa tramvajem po zagušenoj Zvonimirovoj ili Branimirovoj. I ovako je relikt prošlosti odnosno rezultat povlačenja ZETa iz Dugog sela, bez prilagodbe novoj situaciji. U nekom paralelnom svemiru 269 i dalje vozi samo do Sesveta, a ljudi u Sesvetama prelaze na funkcionalnu gradsku željeznicu s kojom stižu na odredišta u cca. 15-20 min. 231 također ne treba odlvačiti na zapad već po završetku produžetka Branimirove poslati ju po njoj do Sesveta.

Stilben426

Citat: 0530facelift  u Veljača 12, 2026, 22:48:37Stajalište Dubec u B smjeru(za Borongaj) bi trebalo biyi di je i za 225.
To i je bilo stajalište 269 dok je još vozila preko Čulinečke, a preseljeno je na sadašnju lokaciju nakon retrasiranja Škrnjugovom zbog razloga koje je naveo @Glavni arhivator.

igor 409

Citat: Glavni arhivator  u Veljača 12, 2026, 12:33:48Imamo još jednu genijalnost godine, ako ne i desetljeća. Bolje od ovog jedino može biti da linije terminala Dubec po izlasku s terminala stanu na stajalištu 269.
Dubec već ima dvije genijalnosti zaostale iz vremena delanja. Em su tramvajski kolosijeci prekratki za treću liniju, em busevi ne koriste istočni izlaz s terminala (zbog kojega su pak tramvajski kolosijeci kratki) koji je godinama ovdje očito samo zbog Konzuma pa tako busevi ulaze/izlaze na terminal preko jednog semafora više. Nego, u čemu je stvar s izlazom na tu pristupnu cestu?

0530facelift

Citat: Glavni arhivator  u Veljača 12, 2026, 12:33:48Imamo još jednu genijalnost godine, ako ne i desetljeća. Bolje od ovog jedino može biti da linije terminala Dubec po izlasku s terminala stanu na stajalištu 269.
"Gospodin" koji odlučuje o ovim stvarima očito nije čuo za izreku:"samo zato što može ne znači i da treba".

Po toj logici linije s terminala Fubec bi mogle,umjesto desno na Zagrebačku,ravno na škrnjugovu,zatim lijevo Branimirovom,pa desno nazad na Zagrebačku.

Ako netko poznaje dotičnog/dotične koji odlučuje/odlučuju o tome,neka ih u moje ima pita šta je s glavom,te kako su došli do te super ideje.

Protiv ovakvih pizdarija protestirat treba...

Stilben426

Ima novi razvoj situacije u vezi 101 i 138, jedan pozitivan i jedan negativan.

👍: izgleda da su odustali od 138 i da neće bespotrebno ići do Gornjeg Prekrižja.

👎: vozni red 101 ostao je isti. Taktno je u redu, ali problem je što će konstantno voziti paralelno sa 102 jedan iza drugoga u oba smjera. Iako dijele samo četiri stanice, komotno su mogli (i trebali) zamijeniti vozne redove 101 i 138, da 101 umjesto na :00 i :30 ide na :15 i :45, a 138 obratno da se 101 i 102 ne preklpaju. Iako povezanost sa Šestinama nije glavni razlog produljenja, mogli su imati češći autobus, ovako je bezveze.

Glavni arhivator

Citat: igor 409  u Jučer u 09:50:42Dubec već ima dvije genijalnosti zaostale iz vremena delanja. Em su tramvajski kolosijeci prekratki za treću liniju, em busevi ne koriste istočni izlaz s terminala (zbog kojega su pak tramvajski kolosijeci kratki) koji je godinama ovdje očito samo zbog Konzuma pa tako busevi ulaze/izlaze na terminal preko jednog semafora više. Nego, u čemu je stvar s izlazom na tu pristupnu cestu?

Nije dio trase autobusnih linija, pa se ne smije koristit, a i manevarski je malo upitno jer mora iskoristiti obje trake za izlazak (iz terminala na pristupnu cestu). Navodno taj komadić ni nema uporabnu dozvolu, no to već spada pod kategoriju peronskih...

Po meni, cijeli terminal je trebao biti okrenut u smjeru prema Sesvetama i izlaz napravljen u istom tom smjeru, ovako se autobusi bespotrebno vrte u krug i gube vrijeme na semaforu koji nije ni predviđen za izlazak par linija odjednom što je čest slučaj.

Perokani

Citat: Stilben426  u Danas u 10:28:38Ima novi razvoj situacije u vezi 101 i 138, jedan pozitivan i jedan negativan.

👍: izgleda da su odustali od 138 i da neće bespotrebno ići do Gornjeg Prekrižja.

👎: vozni red 101 ostao je isti. Taktno je u redu, ali problem je što će konstantno voziti paralelno sa 102 jedan iza drugoga u oba smjera. Iako dijele samo četiri stanice, komotno su mogli (i trebali) zamijeniti vozne redove 101 i 138, da 101 umjesto na :00 i :30 ide na :15 i :45, a 138 obratno da se 101 i 102 ne preklpaju. Iako povezanost sa Šestinama nije glavni razlog produljenja, mogli su imati češći autobus, ovako je bezveze.
Subotom je korisniji VR nego radnim danom,a zanimljiva je situacija kad kreće npr. sa BT u 19:50 i trebao bi krenuti sa Šestina u 20:00 a za to vrijeme ne stigne ni do Šestinskog vrha,a radnim danom će se dešavat situacije da blokira liniju 102 na stanici Šestine -centar jer je isto vrijeme dolaska npr.xx:42 i vozaci ce imat odmor od sada 2-3 min BT,a što se tiče linije 138,oduvijek je trebala imat vozni red kao 101,jer su i prije skoro u isto vrijeme 101 i 102 došli do Gornjeg Prekrižja,a 101 koriste ljudi koji idu po Alanskim stubama do Mlinova i Šestinskog vrha,ali im ne znači toliko jer linije dolaze u isto vrijeme,ali to isto ovisi o mjesnim odborima.Nakon ove promjene su stanovnici od Šestinske crkve pa niže do Mlinova hoće da ide do Mihaljevca,ali pitanje je ima li zet vozača i autobusa za 101/2 jer onda bi imali svakih 15 min autobus,ali pitanje je još koliko bi putnika bilo?Neko će možda reći ako 102 ide do Mihaljevca zašto bi i 101 išao i da nam netreba toliko često,Pa ista situacija u Remetama 226 i 203 imaju isto početno krajnje stanice,prolaze kroz Remete,ali samo drugačijim trasama od Svetica,zasigurno bi se onda u Šestine-Mlinovi više putnika vozilo autobusom,ali idalje sam za to da ide do Šestine-Centar samo da se promjeni vozni red,ali džabe ovo sve pišemo jer ovo je ipak forum.