Linije - razno 2026.

Autor zag, Siječanj 09, 2026, 23:11:19

hrvoje21

Da stvarno mi nije ni najmanje jasno što se s ovime dobiva, imali netko bar neku ideju?

jubo89

Meni to stajalište uopće nije bilo jasno zašto postoji, jedino kao parkiralište za autobuse ;D, ali mi nije jasno koja je svrha dodavati 269 još jedno stajalište, kada ona ne bi ni trebala stajati na Branimirovoj (osim kod I. Štefanovečkog zavoja), a za 231 je bolje ukinuti tu vožnju po ulici platana prema Dupcu i da skrene u Škrnjugovu prema Dupcu. 

Glavni arhivator

231 je nekad išla Škrunjugovom, pa su tražili da ide Branimirovom zbog stajališta kod Interspara u smjeru Dupca.
269 malo po malo pretvaraju u (puno goru) 268.
Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.

tramvajac 92

269 meni ne bi stajala od Borongaja do Dupca. A 231 sa dva cjelodnevna busa bi bila glavna linija tuda. Možda razmisliti i o 3 (krug 45', polasci svakih 15', sa solo)

Ideja mi je jasna, da putnici s vlaka ne moraju puno hodati do busa, ali nitko se neće voziti od Glavnog kolodvora do Maksimira, izaći iz vlaka da bi ušao u 269 i vozio se do Sesveta. Nema te šanse.

hrvoje21

Ja sam tuda jako često išao (vlakom) i hodao do terminala borongaj svim opcijama, ali ovdje koliko ja vidim je ona stanica čim se iziđe iz terminala gdje sada ni jedan ZETov bus, a ne znam dali ijedne druge linije koristio,to otpada vlak jer ima stanica tamo, ako sam dobro ja vidio.

421

Citat: jubo89  u Jučer u 12:46:10Meni to stajalište uopće nije bilo jasno zašto postoji, jedino kao parkiralište za autobuse ;D, ali mi nije jasno koja je svrha dodavati 269 još jedno stajalište, kada ona ne bi ni trebala stajati na Branimirovoj (osim kod I. Štefanovečkog zavoja), a za 231 je bolje ukinuti tu vožnju po ulici platana prema Dupcu i da skrene u Škrnjugovu prema Dupcu.
VR 6 u polasku 6:00 iz Ivera i VR 7 u polasku 15:12 iz Borongaja, stoji na stajalištu Branimirova - Maksimirska naselja, razlog nepoznat, ali predvidiv > NETKO tražio i dobio.
Mlađi forumaši ne znaju povijest linije 269 i 231 jer je `90ih početno stajalište bilo upravo na navedenom mjestu, a izlazno blizu # Hitrecova/Krešićeva, a bus123  je koristio prijelaz preko pruge u ravnini ulaza u stadion prema novom/starom stajalištu.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

0530facelift

Da se nadovežem s 269 kojom svakodnevno putujem. Svakako nebi trebao stajati na Osječoj i Štefanoveča-studentski kamp,I. Štefanovečki zavoj je jedino dobar za kolege iz APD-a. Upravo to kaj je tramvajac rekao,nema budale koja bi nasumično prešla s vlaka na 269,pa se gegao ddo Zabe 2min pješke od kolodvora. Stajalište Dubec u B smjeru(za Borongaj) bi trebalo biyi di je i za 225. Što se 231 tiče,isto je glupost da ide do početka/kraja branimirove te na Aleju Javora.

Pričao sam bio s jednim vozačem,predložio sam da se 269 produži do Kvatrića ili Glavnog. Kaže da je ideja dosta dobra,ali bi previše kašnjenja skupio po krugu(u špici). Linija bi se u tom slučaju mogla prepolovit,tu doduše ima za raspravljat jel bi se linija presjekla na Dupcu ili u Sesvetama,ali za to je forum. Možda bi 269 mogla ići do Kvatrića,ali sano sa jednim stajanjem na Branimirovoj-Borongaj. A 231 neka ide Škrnjagovom ili od početka Branimirove(kak kome paše) do Glavnog,te bez ulaska u Aleju Javora,i da staje na svakoj stanici na Branimirovoj.

jakov5

Citat: 0530facelift  u Jučer u 22:48:37Pričao sam bio s jednim vozačem,predložio sam da se 269 produži do Kvatrića ili Glavnog. Linija bi se u tom slučaju mogla prepolovit...

Tu leži glavni problem ove ideje. Ako se linija prepolovi, čemu autobus od Kvatrića do Dupca, kad već imaš 2 tramvajske linije na tom potezu? S obzirom na odvojenost od automobilskog prometa, mislim da si od Kvatrića do Dupca definitivno brži tramvajem nego Branimirovom u gužvi.
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Glavni arhivator

Citat: 0530facelift  u Jučer u 22:48:37Stajalište Dubec u B smjeru(za Borongaj) bi trebalo biyi di je i za 225.

Preko prezagušene trake sa zglobnim autobusom ćeš se prestrojavati ti ili? Stajalište je s razlogom tu gdje je jer tvoj manevar nije legalno izvodljiv.

Citat: 0530facelift  u Jučer u 22:48:37Što se 231 tiče,isto je glupost da ide do početka/kraja branimirove te na Aleju Javora.

Njena svrha i je da prometuje po Branimirovoj, a ulazi u N. Retkovec jer je prije izgradnje Škrnjugove vozila isključivo do N. Retkovca.

269 do Kvatrića (ili GLK) nema smisla jer bi se duplala sa tramvajem po zagušenoj Zvonimirovoj ili Branimirovoj. I ovako je relikt prošlosti odnosno rezultat povlačenja ZETa iz Dugog sela, bez prilagodbe novoj situaciji. U nekom paralelnom svemiru 269 i dalje vozi samo do Sesveta, a ljudi u Sesvetama prelaze na funkcionalnu gradsku željeznicu s kojom stižu na odredišta u cca. 15-20 min. 231 također ne treba odlvačiti na zapad već po završetku produžetka Branimirove poslati ju po njoj do Sesveta.
Nada je najgori neprijatelj mladog čovjeka.

Stilben426

Citat: 0530facelift  u Jučer u 22:48:37Stajalište Dubec u B smjeru(za Borongaj) bi trebalo biyi di je i za 225.
To i je bilo stajalište 269 dok je još vozila preko Čulinečke, a preseljeno je na sadašnju lokaciju nakon retrasiranja Škrnjugovom zbog razloga koje je naveo @Glavni arhivator.

igor 409

Citat: Glavni arhivator  u Jučer u 12:33:48Imamo još jednu genijalnost godine, ako ne i desetljeća. Bolje od ovog jedino može biti da linije terminala Dubec po izlasku s terminala stanu na stajalištu 269.
Dubec već ima dvije genijalnosti zaostale iz vremena delanja. Em su tramvajski kolosijeci prekratki za treću liniju, em busevi ne koriste istočni izlaz s terminala (zbog kojega su pak tramvajski kolosijeci kratki) koji je godinama ovdje očito samo zbog Konzuma pa tako busevi ulaze/izlaze na terminal preko jednog semafora više. Nego, u čemu je stvar s izlazom na tu pristupnu cestu?