Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (4)

Autor Kocka 146, Travanj 20, 2024, 18:46:45

Stilben426

Citat: biodizel156  u Veljača 03, 2026, 21:26:20Oprosti ako imam neke krive informacije, ali ja sam bio sada za sveta tri kralja u app 531 i 540 su imali pločice?
531 je imao tehnički u svibnju 2025. kada je dvaput pao zbog kočnica. Iz treće je prošao, vozio je svega par dana poslije i to je bilo to. Njemu registracija još uvijek vrijedi do 7. svibnja, ali je autobus službeno rashodovan. Je li mora imati tablice do isteka ne znam, netko drugi će to znati objasniti.
540 je isto imao tehnički u svibnju 2025. na kojem je pao, ali više nije ni izlazio. Ako je imao tablice, to nije baš uobičajeno jer se tablice inače skidaju s neregistriranih autobusa.

Citat: 0530facelift  u Veljača 03, 2026, 21:49:48Tako se prije desetljeće,dvije gosine živjelo u zabludi da je 512(ako se ne varam) rashodovan,i odjednom se pojavio u prometu.
Nisam upućen u tu zabludu, ni u to što se pisalo onda, ali ja ovdje ne pogađam, ne mislim i ne pretpostavljam, nego znam da su svi Citari '06 rashodovani i više neće u promet.

tramvajac 92

biodizel156

Citat: Stilben426  u Veljača 03, 2026, 22:40:43531 je imao tehnički u svibnju 2025. kada je dvaput pao zbog kočnica. Iz treće je prošao, vozio je svega par dana poslije i to je bilo to. Njemu registracija još uvijek vrijedi do 7. svibnja, ali je autobus službeno rashodovan. Je li mora imati tablice do isteka ne znam, netko drugi će to znati objasniti.
540 je isto imao tehnički u svibnju 2025. na kojem je pao, ali više nije ni izlazio. Ako je imao tablice, to nije baš uobičajeno jer se tablice inače skidaju s neregistriranih autobusa.
 Nisam upućen u tu zabludu, ni u to što se pisalo onda, ali ja ovdje ne pogađam, ne mislim i ne pretpostavljam, nego znam da su svi Citari '06 rashodovani i više neće u promet.
ja priznajem svoju gresku i propust, dosao sam jucer u apd i jasno je vidljivo da 531 vise tablice ni nema i da je u puno gorem stanju nego od orije mjesec dana.zglob je kompletno izletio van,a prosli put je bio jos i okej. "evo i slike:

tonkovicmk1

Nije izletio zglob, prepiljen je da je lakše za transportirati u cios.

421

Niti je izletio, niti je prepiljen već je odvojen dragi naši forumski stručnjaci.
U prilogu je fotografija kako izgleda spoj zglobnog Citara  bus123
Na prednjem dijelu (lijeva strana) vidi se hidraulika koja ublažava udare prilikom skretanja koja se itekako osjete u Citelisu koji je razigraniji u vožnji i zavojima jer ima drugačiji sistem.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln