ZET-ova Crna kronika

Autor tamlover, Prosinac 11, 2007, 23:18:15

t4

Znam da nisu busevi, ali moj post sa zeljeznice :

Par slika, ja se našao tamo. Vozaču navodno pozlilo pa se spucao u tramvaj ispred. Dosta ozljeđenih.

tamlover

Nije neki silan udarac srećom, a u ZET-ovim nesrećama uvijek se nađe puno više ozlijeđenih nego ih stvarno ima jer većinu naglo počne bolit vrat, ruka, glava...mali prst na nozi.  ;)
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

t4

Ja mislim da je jači udarac jer je došlo do pucanja četvrtog stakla od kraja, tj prvog stakla iza harmonike na zadnjem dijelu tramvaja. Mogao se netko naći i vani pa dobit staklo u facu. Vidi se i lagana deformacija karoserije, a vjerojatno je hrpa ljudi popadala po podu. Možda je netko kresnuo unutra glavom o staklo i rukohvate.

tamlover

Naravno da nisam sve optužio za lažiranje, više sam govorio o uobičajenoj praksi.
Dal se popigal samo "oklop" ili je modul tako osjetljiv? Ne morate odgovarat, pogledal bum na željeznicama...

Nemojte širit priču o tramvajima sad. Hvala.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

šišipa

Citat: tamlover  u Svibanj 07, 2009, 10:54:28
Naravno da nisam sve optužio za lažiranje, više sam govorio o uobičajenoj praksi.
Dal se popigal samo "oklop" ili je modul tako osjetljiv? Ne morate odgovarat, pogledal bum na željeznicama...

Nemojte širit priču o tramvajima sad. Hvala.
Evo, za lakše snalaženje, link na temu na zeljeznice.net: ;)

http://www.zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=9606

conecto

Kad je prije dosta godina (još je bio MAN SL 200 čini mi se 489) prvi jutarnji bus iz Jalševca imao direktni sudar s kamionom u busu je bilo 5-6 putnika, a u Novu bolnicu ih se javilo s ozljedama preko 20.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

manoplan

plavi ZET-ov bus volim

Joj, jadan bus...
Danas je vozač g.broja 341 na liniji 135 udario gbr 194 dok je išao u rikverc. Na peronu 8 su stajali i Karažnik i Borčec pa je trebalo dosta ići unatrag, a vozač nije vidio bus iza sebe i eto...
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Tomek

Ja ne znam dali je do vozačkog kadra koji se godinama zapošljavao uz mito ili je do neprilagođenosti novih autobusima, ali ovih novih stotinjak autobusa koji su u Podsusedu su tako već izgrebani, udubljeni da je to strašno. Stvarno ne znam šta se događa, totalna nepažnja i nebriga za vozila...

maky

Zato u Splitu ekipe po 3 vozača duže 1 autobus i na kraju svakog dana se svaki autobus pregleda izvana pri prolasku kroz tehničku stanicu. Ako ima oštećenja, sjede se vozaču 30% na plaću...

Zato novi autobusi još nisu (toliko) izgrebani izvana...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Ivan

Glupost je uopće da 121 koja je i česta i na kojoj voze zglobnjaci stoji na P8, 126 i 135 moraju konstantno voziti daleko unatrag. Sve ostale česte linije sa zglobnjacima (172, 136, 134, 125, a i 176/177) imaju duge perone... Mislim da bi bilo puno bolje da ju stave na P1 na koju stane zglobnjak, a 127 na P8.

Ili, onda možda i 130 sa njom, a 124 i 131 na P2 (a 128 na njihovo mjesto), gdje bi uostalom bile bliže ostalim linijama koje voze za Gajnice... Meni bi tako imalo puno više smisla....

MAN19464

jel neko zna nešto o nesreći citelis i kamion, navodno vozač busa u bolnici, mediji ništa nejavljaju

tramvajac 92

Dogodila se na Sveticama (lin. 228) naletilo je neko vozilo kao stara vatrogasna (ima članak u Novom listu)

Shole

Košara na kraju krana koja stoji polegnuta na kabinu kamiona i strši van zabila se u lijevi gornji kut (kod vozača) Citelisa 696 i poprilično razbila bus (šajba,display,bočno staklo, prednji lijevi stup od krova...), a i vozač je završio u bolnici.  Navodno taj kamion prošao na crveno.