Autobusi koji više nisu aktivni - slike

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:54:00

Thommo

E da bar imamo muzej u Rijeci... ::| od dva bi se mogao napraviti jedan dobar, barem kao statični model... :P

Shole

konačno i kico101 u raspravi.  Očito je da je donja polovica farbana kod svih, a tvoj 320 je rashodovan puno prije ostalih.  Ovo o 324 već drži vodu.  Mislim da će ovo ostat jedna velika nepoznanica za vjeke vjekova.  Amen.

kico101

Citat: Shole  u Svibanj 30, 2009, 21:28:29
a tvoj 320 je rashodovan puno prije ostalih.  Ovo o 324 već drži vodu.
Ne bih se složio. I 320 i 324 i 325 nestali su s riječkih ulica u isto vrijeme, sredinom devedesetih, kada su uglavnom mijenjali po gradskim linijama ( nije bilo čudo vidjeti 320 na dvojci ili 324 na 7A ). A da je raspored prozora isti kao na 319, to je jasno iz ove fotke:

http://i87.photobucket.com/albums/k142/kico101/319.jpg

Citat: Shole  u Svibanj 30, 2009, 21:28:29
Mislim da će ovo ostat jedna velika nepoznanica za vjeke vjekova.  Amen.
Ni u ovo nisam siguran. Ako još uvijek fizički postoje i to se može riješiti. ;D ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Berlingo

Pa to je 2A.Cak mislim negdje kod Novog lista.Na toj sam liniji najjaci.Da li neko zna koji je prvi zglobni autobus usao u ul. Boze Vidasa?Ajmo Trolejovci!

Thommo

Hm, zaintrigirao me ovaj OM Super Orione... zna li tko nešto više o njima?

Da li je to ovaj bus kraj IMV kombija?

Neki Talijan je napravio model! 8)

http://www.graf.tv/modellismo/matri030.html?01

Berlingo

Moglo bi to biti ako ne isto onda bar slicno.Ja sam tada bio klinac pa se kroz maglu neceg sjecam.Ni ovaj na staroj fotki nama prednja vrata ili mi se to cini.No ovi stariji Trolejovci ce sigurno znati. Modeli su fascinantni.Nesto sam vidjao na starim fotkama iz Rijeke a i jedan tramvaj mi bode oci i mogao bi biti identican onome u Trstu.

421

Citat: Thommo  u Lipanj 02, 2009, 15:29:51
Hm, zaintrigirao me ovaj OM Super Orione... zna li tko nešto više o njima?

Da li je to ovaj bus kraj OMV kombija?

Industrija Motornih Vozil je ispravan naziv kombija, ( IMV ).

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Shole

Navodno je bio samo jedan takav Super Orion broj 50 ili 51 i priča se da je bio tamno zeleni  ???

Thommo

Maska je malo drugačija nego na modelu i skicama ovog talijana.

Tamno zelena? Kakvi su bili Ohridi? Crni, ili tamno plavi? Na gornjoj fotki izgleda kao da je Orione malo svjetliji od Ohrida.

Shole

Ohridi su bili ili bordo ili smeđi, nešto tako.

BTW, šta ovaj IMV pretiče desetku, ili su onda bile dvije trake, ili je bus stao na stanicu ??

shef

Naravno da mi vrag nije dao mira i da sam morao ići pretraživati talijanske stranice. Definitivno OM SuperOrione Viberti Monotral V46 sa motorom od 200 KS, dužine 17,5 m
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Berlingo

Sad sam se sjetio u vezi moje slike od 1972.Shole je bio u pravu.Mehanicari su stvarno igrali nogomet popodne.Nije bilo vozila na cesti kao danas i buke.Kad je neko dao gol to se culo gore do Bulevarda.Od ruznih zvukova se sjecam onih nocnih i sta su radili s tim Mercedesima.Zaleti se u rikverc i onda stisne motornu.Doista ruzan zvuk.To cu zauvijek pamtiti.1976 sam sa svojima doselio na Zamet i to je sve cega se sjecam.

NP-549

Ovaj u prvom planu je itekako aktivan, al nisu oni u pozadini.  552, 550 i ovaj treći bi mogao bit 537

Jean

Berlingo

Prvi zglobni autobus koji je usao u ul. B.Vidasa u vrijeme dok je bila prekidna je bio 453.Od Sanosa je tada postojala samo prva serija (463-465) no nisu puno vidjani.Najcesce je vidjen 333, tada jos sivi.Radi zena zaposlenih u Riu jedna voznja dnevno do Beg.trga je cak vozila preko Turnica i to bas s tim zglobnim.