Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)

Autor Tomek, Travanj 17, 2009, 20:36:47

Tomek

conecto

Dobro će doći ti naši razvaljeni busevi za poklanjanje u Bandićevoj predsjedničkoj kampanji. Nakon što je stari vatrogasni TAM 110 otišao u Tisno i jednako takvi jadni apšisali pauk TAM 130 u Biograd.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

buSHunter795

Upravo sad na RTL-u u vijestima spomenuto da su poklonjeni dva autobusa u Vukovar i ova dva TAMića  :D :D

tomekk

Citat: Majstor  u Kolovoz 26, 2009, 00:16:57
Otpratili smo iz Zg ex.44 i 45 Man EL 262 (za sada) za Vukovar / sretno stigli /

Jednog takvog sam vidio u ponedjeljak oko podneva na autocesti za Slavonski Brod na zaustavnom traku, gb kao ni ostale detalje ne znam ???
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

MAN19464

neznaju se gb. jer su izbrisani jedino se unutra vidi ex br. pa će nam neko od vukovaraca javit.

tamlover

Ljudi moji ovo me plaši koliko je režirano....

Volio bih vidjeti autobuse. Jel piše da se radi o poklonu GRADA il ne piše ništa a priča se da je poklonio gradonačelnik? Najgore što nam se moglo dogoditi da je grad=gradonačelnik a mi ko najbolji robovi ispunjavamo sve moguće zamisli i dobro financiramo režiju.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

netko

Citat: tamlover  u Kolovoz 26, 2009, 22:57:26
Ljudi moji ovo me plaši koliko je režirano....

Volio bih vidjeti autobuse. Jel piše da se radi o poklonu GRADA il ne piše ništa a priča se da je poklonio gradonačelnik? Najgore što nam se moglo dogoditi da je grad=gradonačelnik a mi ko najbolji robovi ispunjavamo sve moguće zamisli i dobro financiramo režiju.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/bandic-zeli-biti-pobjednik-a-ne-predsjednicki-kandidat.html
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Ivan

Još će zaključiti da nam ni svi novi nisu trenutno baš tako jako potrebni pa ih do izbora posuđivati naokolo.

conecto

Tko je na kraju poklonio te autobuse i kome?
Da li ih je poklonio Grad Zagreb ili Bandić i da li ih je poklonio Gradu Vukovaru ili Čazmatransu?

Ja osobno nemam ništa protiv takve geste, ako će ti još relativno dobri autobusi (koje ionako teško da će netko kupiti) pomoći Vukovarcima koji su prošli ratni pakao, a Vukovar se nikako ne može oporaviti od tih strahota, dok je prije rata bio jedan od najrazvijenijih gradova bivše države (npr. imao je više radnih mjesta nego radne snage). No koliko je u redu da netko to koristi kao osobnu promociju (Bandić je inače već omiljen u Vukovaru jer je "financirao" spomen-dom na Ovčari). Isto tako, poklon napaćenom Gradu na kraju ispada kao poklon dioničkom društvu koje je na tržištu, ima svoje vlasnike i na kraju monopol gradskog prijevoza u VU.
Kad bih bio na Bandićevom mjestu i odlučio se za takav korak, u suradnji s ondašnjim gradonačelnikom predložio bih osnivanje gradske tvrtke za obavljanje gradskog prijevoza i poklonio sve otpisane autobuse iz žice u Mandlovoj. Ima ih vjerojatno sasvim dovoljno za potrebe Vukovara i bili bi sasvim dobri za početak rada, a Vukovar bi dobio vlastitu tvrtku za gradski prijevoz kao što ZG ima ZET, RI Autotrolej i sl.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Ja nemam ništa protiv ni da završe kod Čazmatransa iako je d.d., samo bi trebali završiti kao poklon Grada Zagreba Gradu Vukovaru, a Vukovar ih onda može dati Čazmatransu umjesto subvencija.

To mi se čini jedini pravilan način, iako se ne bih nimalo čudio da je Bandić sa njima izveo razne muljaže, radio je i puno gore stvari, a, kako rekoh, ne bih se čudio da i novi autobusi ili još potrebni korisni stariji na par mjeseci ili trajno završe tko zna gdje na tko zna koji način, pa već ih šalje u Goricu u prilično nejasnom aranžmanu.

ipiljek

A tko zna...da SDP nije pobijedio u Vukovaru, pitanje dal bi ti autobusi sad završili tamo.
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Tomek

Mislim da to nema veze jer Bandić nema neke veze sa SDP-om, to dvoje nije baš spojivo. Ugl. i prije dok je HDZ bio u Vukovaru na vlasti tamo su završili neki ZET-ovi TAM-ovi tako da nije prvi put.

tamlover

Citat: ipiljek  u Kolovoz 27, 2009, 15:47:58
A tko zna...da SDP nije pobijedio u Vukovaru, pitanje dal bi ti autobusi sad završili tamo.

I kad bi bio predsjednički kandidat ne bi bio SDP-ov jer ta stranka već ima kandidata. Za mene je sramota što na autobusu ne piše da je dar Grada Zagreba, ili dar Zagrepčana!! U Vukovaru bi takav natpis puno značio jer još uvijek navlači svak na svoju stranu, a pogotovo što se osjećaju zaboravljenima.

Ako nam se u Zagrebu mažu oči na displayima u tramvaju da smo si sami kupili tramvaje (bez obzira što su plod mašte i hira gradonačelnika) i što možemo misliti da smo si sami kupili bar 100 autobusa viška onda možemo bit i uvrijeđeni što nigdje ne piše da smo autobuse MI darovali - i on skupa s nama kao dio tog MI.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan

Evo i prvih prigovora.

Inače, nisam protiv donacije kad se radi o samo dva busa (ne bi mi smetalo ni da je 4 ili 6), ali poludio sam kad je Tolić spominjao "neke" autobuse stare 28 godina i ostale spremne za otpad jer to zvuči kao manipulacija, kakve veze takve uništene krntije imaju s ovim da bi ih trebalo spomenuti??? >:( Zvuči kao da su ih Vukovarci izvukli sa smetlišta... Ovi su stari jedva 12, kvragu, a ne 28, a ni slični par godina stariji od njih nisu na otpadu nego čekaju prodaju.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/67678/Default.aspx

Citat:Josip Kregar: Donacije na rubu zakona

Član Uprave Holdinga i direktor ZET-a tvrdi da autobusi donirani Vukovaru više nisu vlasništvo Zagrebačkog holdinga.

SEnD Nakon što smo kupili nove autobuse, stare - od kojih su neki proizvedeni i prije 28 godina - otpisali smo i poslali u rezalište na otpad. Ljudi iz Vukovara su došli i odabrali dva koja bi njima mogla koristiti idućih godinu ili dvije, dok se ne oporave – pojasnio je Tolić.

Prof. dr. Josip Kregar, pak, dovodi u pitanje cjelokupni sustav donacija u Zagrebu.

- Mislim da se tu sustavno ide na granicu zakonitosti ili s drugu stranu toga, pogotovo kad je riječ o novčanim donacijama, koje se često dodjeljuju bez programa donacija i mimo propisanoga postupka prijave – tvrdi Kregar. SDP-ov vijećnik u zagrebačkoj Skupštini Igor Rađenović smatra kako bi najbolje bilo da se javno objave sve donacije Zagreba i Zagrebačkog holdinga kako bi se skinule sve sumnje.