ex Contus Zadar

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 14:05:58

zizi

nisi ti dite ti si Cenzurirano . jako griješiš navodiš nešto što je bilo prije puno godina.
mislim da bi radnicima bilo bolje da ih bilo ko preuzme nego taj olvin. jel on ima  autobus . ako nema ima u čazmatransu rashodovanih pa neka uzme.
navedi mi gdje se još s linijama preuzimaju radnici?
Decki necemo se vrijedjati, izmjenjujte argumente bez uvreda

mate

Citat: Zadarsko dite  u Listopad 22, 2009, 03:25:22
Citat: pospanac  u Listopad 17, 2009, 22:42:05
Citat: mate  u Listopad 16, 2009, 14:52:33
Usput jel tko zna sto je s ostacima voznog parka Contusa, jel sto od tog ostalo i ako je da li i to pripada ČTRu ili ne ???

Naravno da ne pripada Čazmi.
Ako je šta ostalo to je privatno vlasništvo Jage Kozine...

Nije. To je vlasnistvo tvrtke Contus d. o. o. u stecaju. Tereza i Jago Kozina su (p)ostali tek vlasnicima krivicne prijave.

Sto se radnika tice - najbolja je opcija Olvin jer ce onda sigurno imati svoja radna mjesta.
Neki od njih vec imaju iskustva s Cizmatransom jos iz vremena njihova (Cazmatransova) ullaska u vlasnicku strukturu Croatia-Zadar linea te poslovanja i nacina rada. Ukoliko se prihvati Cazmatransovo preuzimanje linija - od svih radnika Contusa na poslu nece ostati niti jedan u roku od pola godine. Zadrani su vec dobili lekcije kako se postupa s njima, jos od vremena Zagrebackih transporta. Dodjes u Zagreb, prometnik te posalje u Osijek, iz Osijeka odes malo do Virovitice pa do Bjelovara, vrate te u Zagreb i iz Zagreba trknes do Knina a iz Knina do Splita i nazad za Zadar. Vozi ili daj otkaz!
Cazmatrans s nadimkom Nova nije nista drugo doli jos jedan tigar od papira. Brzo ce se vidjeti i njihova "snaga", brze no sto ocekujete.

Nadovezat cu se na ovaj tekst, iako ce me mnogi prozivat zbog toga...

Radnici ocito zele taj Olvin, da mogu malo vise ipak radit mutnih stvari, dok se ovaj ne uhoda u prijevoznicki posao, dok to u firmi poput Čazmatransa ne bi mogli...
Dalje, nikad se ne bi desila situacija dodes iz ZD u ZG, pa za Os ili Kt, Zu, za te linije su zaduzene RJ koje organiziraju linije prema tim gradovima, izuzetno u slucaju nekog kvara ako nema drugih na raspolaganju iz te RJ, tako da te price o takvim putovanjima po nekim gradovima uopce ne drze vodu...Samo neka se pusti da Čazmatrans posteno obavlja te linije sto je dobio na natjecaju (u sto ne sumnjam), i vidjet ce se da je on zasluzeno dobio natjecaj, a i dobro zizi kaze, gdje se jos s linijama preuzimaju i radnici...

malerica

Ma da su to pravi radnici, što bi oni čekali mjesecima da ih država zbrine......našli bi već posao dosad

Zadarsko dite

Jedan od uvjeta dobivanja koncesije propalog prijevoznika je upravo preuzimanje zaposlenih. Upravo je prvi natjecaj propao zbog toga sto su zaposleni u Contusovoj mjenjacnici bili izuzei iz natjecaja. Dakle - po zakonu.

Sto se tice vozaca, takvi su kakvi jesu, neki posteni, neki bas i ne. Za nih bi bilo bolje biti u tvrtci koja nasljedjuje staru a ne ulaziti u tvrtku koja ima repove kakve ima Cazmatrans ima u Zadru. Izmedu ostaloga i sada se vodi sudski spor oko garaza bivseg CZL-a. Tvrdim kako je Cazmatrans za vozace najgora opcija i stojim iza toga, ma koliko neki pojasnjavali kao se rdi u toj tvrtci.

Da li su trebali traziti drugi posao? Mozda. Zasto su cekali? Bi li vi, vrli zastitnici tvrtke Cazmatrans Nova pustili toj tvrtci vlastiti mukom zaradjeni novac? Jedini moguci nacin dobivanja dugovaja jeste ostat utvrtci sto je dulje moguce i pokusati dobiti zaradjeno a neisplaceno.  Jaki ste na tipkicama drugari, jaki!

Cazmatrans Nova? Tvrtka koja duguje novac drzavi i kao takva ne odgovara uvjetima natjecaja. Dobra tvrtka Cazmatrans? Zao mi je ali - nije. Pa vi i dalje pljujte i psujte preko neta. Niti ona stara a niti ova nazovi Nova ne vrijede i samo je tigar od papira, nista vise ali moguce manje.

zizi

Citat: malerica  u Listopad 23, 2009, 19:46:24
Ma da su to pravi radnici, što bi oni čekali mjesecima da ih država zbrine......našli bi već posao dosad
to se slažem pravi radnik u ovom slučaju vozač nađe odmah posao. vozio sam se s puno puta s contusom prema zadru vidio sam kako pojedinci rade da nikog ne uvrijedim gazda je dobro i izdražao toliko dugo. Puntamika nije htjela radnike uzeti jer zna oćito dosta o njima.
ako toliko radnici žele taj olvin neka olvin to i dobije ,a kad budu cvilili da im je loše i da zatraže pomoć države svi bi mi išli na biro bez naknade s biroa.
u ovom slučaju je čazmatrans dobio linije a šta bi rekao da je to dobio neko drugi. kad toliko guraš olvin u prvi plan ja za tu tvrtku nikad nisam čuo objasni nam koliko ima autobusa, čime se bavi, koje linije posjeduje, koliko dugo je prisutan u cestovnom prijevozu putnika pokaži slike autobusa na forumu pa da vidimo.

zizi

Malo sam istražio umjesto tebe da se nemučiš.Jel to ovaj Olvin ako je nemam riječi.ti nisi n....... ! ima sedamdeset zaposlenih i koliko vidim niti jedan autobus.
evo link pa forumaši pogledajte www.olvin.hr
ja definitivno dajem glas čazmatransu. jer uzgoj maslina i cestovni prijevoz nemaju nikakve veze.
možda vozaći žele brati masline a ne voziti pa zato žele olvin?

zizi

moram još nešto reči. jedna usporedba.
Čazmatrans je u cestovnom prometu 60 godina, ima oko 900 zaposlenih i oko 450 autobusa.
Olvin firma osnovana 2000 godine, ima 70 zaposlenih , nema veze s cestovnim prometom , bavi se maslinama . nema niti jedan autobus.

mate

Citat: Zadarsko dite  u Listopad 23, 2009, 23:48:50
Jedan od uvjeta dobivanja koncesije propalog prijevoznika je upravo preuzimanje zaposlenih. Upravo je prvi natjecaj propao zbog toga sto su zaposleni u Contusovoj mjenjacnici bili izuzei iz natjecaja. Dakle - po zakonu.

Sto se tice vozaca, takvi su kakvi jesu, neki posteni, neki bas i ne. Za nih bi bilo bolje biti u tvrtci koja nasljedjuje staru a ne ulaziti u tvrtku koja ima repove kakve ima Cazmatrans ima u Zadru. Izmedu ostaloga i sada se vodi sudski spor oko garaza bivseg CZL-a. Tvrdim kako je Cazmatrans za vozace najgora opcija i stojim iza toga, ma koliko neki pojasnjavali kao se rdi u toj tvrtci.

Da li su trebali traziti drugi posao? Mozda. Zasto su cekali? Bi li vi, vrli zastitnici tvrtke Cazmatrans Nova pustili toj tvrtci vlastiti mukom zaradjeni novac? Jedini moguci nacin dobivanja dugovaja jeste ostat utvrtci sto je dulje moguce i pokusati dobiti zaradjeno a neisplaceno.  Jaki ste na tipkicama drugari, jaki!

Cazmatrans Nova? Tvrtka koja duguje novac drzavi i kao takva ne odgovara uvjetima natjecaja. Dobra tvrtka Cazmatrans? Zao mi je ali - nije. Pa vi i dalje pljujte i psujte preko neta. Niti ona stara a niti ova nazovi Nova ne vrijede i samo je tigar od papira, nista vise ali moguce manje.

Ok Čazmatrans je dobio linije po zakonu, samo je ovo bio presedan da se uz linije moraju prihvatiti radnici, jer to do sad nikad nije bio uvjet na natjecajima za necije linije...Nitko ovdje nije napisao da ce ČTR vozit s voznim parkom koji ima u RJ Zadar, tako da se i ne moze osudivat ČTR na temi nekih repova iz Zadra, pa ne sastoji se ČTR samo od RJ Zadar, pogledaj koliko oni imaju RJ i kakvo je tamo poslovanje. A sto se tice vozaca, ČTR je najlosiji izbor za one koji hoce radit mutne poslove, a kako sam vec ranije napisao to bi u Olvinu bilo moguce, a za one koji hoce posteno i uredno raditi pokazat ce vrijeme da ce ČTR bit najbolji izbor. U svakom slucaju mislim da je ČTR puno bolji ponuditelj od Olvina, jer je to samo Ministarstvo odlucilo, uostalom pitat cu te isto kao i zizi - Od koliko i kojih buseva se sastoji vozni park Olvina...Ti pusti ČTR na miru, jer ocito nisi upucen u stanje u poduzecu, kao i o nacinima poslovanja, te odnosa prema vozacima i ostalom osoblju firme

navi

Ma ako ćemo pravo.Ni Olvin ni Čazmatrans već Samoboreček :)Ako je istina da postoji dug Čazmatransa prema državi onda nisu trebali dobiti koncesije.Moj glas ide Samoborčeku.

Zadarsko dite

Mate, sto ti mislis je apsolutno tvoj poblem. Sto se tice preuzimanja koncesija posrnulih prijevoznika - UVIJEK je bio i ostao uvjet preuzimanja SVIH zaposlenih. Pa tako i u tvom Cizmatransu kad je tvrtka u stecaju prodavana. Dakle nauci nesto pa se javi.

Mada osobno poznajem vlasnika Olvin-a nije mi ta tvrtka interesantna nii ju zagovaram. Ono sto sam pisao pisem jer znam sto je najbolje za radnike propalog Contus-a. A to Cazmatrans koji ima visak radnika sigurno nije. Mutni poslovi? IMa ih u Cazmatransu i vise no sto mislis, kao sto i ta tvrtka stoji na staklenim nogicama.
Osudjivati Cazmatrans? A zasto? Mene ta tvrtkica ne interesira, osim u segmentima gdje su odredjen veliki gazde radili ono sto su radil i unistavalli tudje.

Gospodo draga, ukoliko se politika ( ima li kakvu ulogu u tome Damir B. sto mislite?) ne umijesa, koncesije idu na ponovni natjecaj pa neka pobijedi onaj koji udovoljava svim segmentima natjecaja sto Cazmatrans  ne zadovoljava (dugovanje drzavi i tako to).
Moj izbor ne bi bila niti jedna ovdje navedena tvrtka vec - treca, kad bi se ene pitalo kao sto me se ne pita.

P.S.

Mate, autobusi se kupe brzo, dovoljno je imati nesto novaca (sitnicu, tri, cetiri milijuncica konvertibilnog eurica) i eto autobusa, registrirani i voze za najvise pet radnih dana. Ima li Cazmatrans novaca? Koliko je likvidan?

mate

Imas pravo da se autobusi kupe brzo, ali zar na natjecaju nije bio uvijet, kopirane prometne dozvole autobusa koji bi vozili linije, a ne ugovori o kupnji buseva, koje je Olvin ponudio??
A ČTR (a i bilo koji drugi ponuditelj,pr. Samoborcek) su ponudili te kopije p.dozvola, a Olvin nije jer nema autobusa, sto nisu prvo nabavili buseve, pa da i oni mogu ponudit p.dozvole..

Zadarsko dite

Citat: mate  u Listopad 24, 2009, 12:02:14
Imas pravo da se autobusi kupe brzo, ali zar na natjecaju nije bio uvijet, kopirane prometne dozvole autobusa koji bi vozili linije, a ne ugovori o kupnji buseva, koje je Olvin ponudio??
A ČTR (a i bilo koji drugi ponuditelj,pr. Samoborcek) su ponudili te kopije p.dozvola, a Olvin nije jer nema autobusa, sto nisu prvo nabavili buseve, pa da i oni mogu ponudit p.dozvole..

To ti jednostavno ne bih znao reci, pogotovo sto nisam zainteresirana strana u cijeloj toj prici oko Contus-a, Tereze, Jage, radnika, papira, koncesija i ostaloga. Tu je previse prljavstine i zakulisnih igara gdje se gubitasi prave uspjesnima, na natjecajima pobjedjuju oni kojima se tako refundira minus koji bi drzava ili lokalna samouprava trebala platiti a sve skupa u reziji nekoliko velikih igraca koji nisu u prometnoj struci ali itekako znaju politicki vozati narod.
Sve je to trgovina gdje se posao placa ispod stola, novac dijeli mimo stola, politicki poeni skupljaju preko stola a ljude - tko sisa.

Prica o koncesijama ce imati nastavak, kao i prica zvana Contus. Jedna na ponovljenom natjecaju, druga na - sudjenju. Steta.

Contus

Uvažena je žalba APP-a, Autotransa i Olvina na Čazmatrans te je Čazmatrans odbijen i sada najvjerojatnije slijedi novi natječaj.

mate

Citat: Contus  u Listopad 24, 2009, 17:37:10
Uvažena je žalba APP-a, Autotransa i Olvina na Čazmatrans te je Čazmatrans odbijen i sada najvjerojatnije slijedi novi natječaj.

Sad ispada da je MMPI pogrijesilo pri svojoj odluci, pa sad nam ostaje cekati novi natjecaj da se vidi sto ce biti >:(

NightRider

Niti je Čazmatrans odbijen, niti će biti novog natječaja. A sindikalni povjerenik i samozvani mu zamjenik mogu se ritati koliko god žele, Olvin dobiti neće. I gdje su onda nakon svih gluposti što su napravili i izrekli u zadnjih par mjeseci. Valjda će bar Uranija uvidjeti da su pretjerali, i prihvatiti odluku ministarstva kakva god bila.