ex Contus Zadar

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 14:05:58

pospanac

Nije u pitanju Čazma nego samo njihov dug prema državi.

Ako je uvjet natječaja bio da ponuditelj mora imati plaćene poreze i doprinose, što Čazma prema nekim izvorima NEMA, onda je njena ponuda nevažeća i ne može se razmatrati.

Druge stvari tipa kakva je firma, kome je šta dužna, kako se ponaša prema radnicima i ostalo u cijeloj toj priči uopće nisu bitne...
Ponuda je ponuda i kao takva je ili prošla ili nije...
Informacije, podaci, stavovi i mišljenja koja iznosim na forumu su osobne naravi i ni u kojem se slučaju ne mogu protumačiti kao službeni stav ili informacija poduzeća u kojem radim ili sam nekad radio, ili sam nekad radio, ili sam nekad radio,...

pospanac

Citat: Zadarsko dite  u Listopad 24, 2009, 11:44:26

Moj izbor ne bi bila niti jedna ovdje navedena tvrtka vec - treca, kad bi se ene pitalo kao sto me se ne pita.

Mene recimo zanima koja bi to firma mogla biti pa da usporedimo ideje?
Informacije, podaci, stavovi i mišljenja koja iznosim na forumu su osobne naravi i ni u kojem se slučaju ne mogu protumačiti kao službeni stav ili informacija poduzeća u kojem radim ili sam nekad radio, ili sam nekad radio, ili sam nekad radio,...

steyr1985

Citat: pospanac  u Listopad 27, 2009, 13:52:57
Nije u pitanju Čazma nego samo njihov dug prema državi.

Ako je uvjet natječaja bio da ponuditelj mora imati plaćene poreze i doprinose, što Čazma prema nekim izvorima NEMA, onda je njena ponuda nevažeća i ne može se razmatrati.

Druge stvari tipa kakva je firma, kome je šta dužna, kako se ponaša prema radnicima i ostalo u cijeloj toj priči uopće nisu bitne...
Ponuda je ponuda i kao takva je ili prošla ili nije...

Čazma ima neke sitne dugove ( doprinosi prema državi ) u odnosu koliko  država ima duga prema prema Čazmi  i sada se netko uhvatio za tu slamku  glupost.

ivan-x

Gospodo vozači Contusa, pa zar vam nije jasna kalvarija Croatie Zadar- line, koliko se koncesionara izmjenjalo, svi su obečali preuzimanje svih radnika dok ne dobiju koncesiju, a koliko sada radi vozača Croatie Zadar line u Larusa ? ništa.
Molim vas ima li ijedna firma prijevoza putnika u Hrvatskoj koja dobro posluje?  odgovor:  Nema.

pospanac

Citat: steyr1985  u Listopad 27, 2009, 15:40:43

Čazma ima neke sitne dugove ( doprinosi prema državi ) u odnosu koliko  država ima duga prema prema Čazmi  i sada se netko uhvatio za tu slamku  glupost.

Pa ima još prijevoznika koji imaju "neke sitne dugove prema državi", a država prema njima, ali se nisu javili na natječaj pošto su pročitali da ne smiju imati te "sitne" dugove prema državi...
Mislim ono...  ::|

pospanac

http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=6276   ???  :o ???

Mislim da je svaki komentar suvišan...   ::| :-\ ??? ::|

Citat iz natječaja:

"Osnovni kriteriji za izbor najpovoljnije ponude su:
- pisana izjava ponuditelja o preuzimanju u stalni radni odnos (zapošljavanju) svih zaposlenika prethodnog prijevoznika,
- ponuđeni iznos cijene karata za predmetnu liniju,
- starost autobusa koji će prometovati na predmetnoj liniji"

i onda natječaj dobije firma koja ima ponuđenu cijenu karte za 30% skuplju od drugih... Naprosto nevjerojatno...  ???

mate

Zadarsko dite

Jeste, APP Pozega je dobio koncesiju medjutim misljenja sam kako ce ipak ponoviti natjecaj jer su grubo prekrseni uvjeti najecaja i kako bi se zadovoljila formalno-pravna procedura natjecaj se mora ponoviti.

O samom APP Pozega nemam nikakav stav, mada o vecinskom vlasniku AT Rijeka Radosevicu imam i to vrlo negativan.

Niti ova tvrtka ne bi bila moj prvi izbor, iskreno receno. Moj bi izbor bila Puntamika-line. I to iskljucivo zbog posprdnih rijeci direktora Jage Kozine koji se rugao Vladi na autobusima i linijama svojevremeno. Osim toga, Vlade je od starog Dragmulera dosao do dobrog voznog parka, vlastite radionice i garaze strpljivim i vrijednim radom bez ikakvih ekscesa i pametnim ulaganjem bez srljanja, a razliku od nekih o kojima se ovdje pise. Sjeca li se itko onog prikolicara s kojim je Puntamika-line vozila linije za zagreb - Lickom magistralom? Cini mi se da sam tog prikolicara vdio prije kojih dvije, tri godine negdje prema Sinju.......

Storija zvana Contus se moze staviti ad-acta sto se autobusa tice, slijedeci napisi mogu mirno ici u rubrku "Crna kronika", mozda jedino jos popratiti tko ce uzeti na licitaciji ona tri autobusa parkirana u PU zadarskoj u bivsoj kasarni na Vostarnici.......

zizi

Moj izbor je i dalje čazmatrans bez obzira na natpise u novinama nek se istraži  . A gledajući puntamika već vozi putnike koji su putovali s contusom i jako dobru organizaciju bis autobusa imaju iz zagreba i za zagreb, dobar vozni park . a zadrani vole da ih vozi domaći prijevoznik a ne neko drugi.
sve u svemu treba ponoviti natječaj.

mate

Zizi slazem se s tobom da bi trebalo ponoviti natjecaj, jer ce sad opet radnici bit nezadovoljni, te ce vjerojatno neki prijevoznici ulozit prigovor, te ce se tako sve vrtiti u krug...tako da je po meni najbolje raspisat novi natjecaj... ;)

Konj

Najbolje bi bilo da Contus kao i sve ostale sitne  tzv. moćne prijevoznike preuzme Autotrans Rijeka,
koji je i nekada davno bio glavni u Zadru. Oni koji to znaju znati će o čemu je riječ. A ne da neki prijevoznici
uredno imaju odriješene ruke za varanje putnika i države.

NightRider

Da, stvarno bi bilo super da linije dobije Puntamika, pogotovo zato što je u svojoj prvoj ponudi od 23 radnika odlučila prihvatiti čak njih sedam, a u drugoj je Deranja tvrdio da on po zakonu može dobiti linije a radnika niti jednog ne mora primiti. Valjda bi autobusi išli na daljinski, ili bi vozači koji su sad zaposleni kod njega i nemaju slobodan dan po dvadesetak dana, vozili tri busa odjedanput. Stvarno tvrtka za pohvalu!  ::|

Zadarsko dite

Citat: NightRider  u Listopad 30, 2009, 13:21:38
Da, stvarno bi bilo super da linije dobije Puntamika, pogotovo zato što je u svojoj prvoj ponudi od 23 radnika odlučila prihvatiti čak njih sedam, a u drugoj je Deranja tvrdio da on po zakonu može dobiti linije a radnika niti jednog ne mora primiti. Valjda bi autobusi išli na daljinski, ili bi vozači koji su sad zaposleni kod njega i nemaju slobodan dan po dvadesetak dana, vozili tri busa odjedanput. Stvarno tvrtka za pohvalu!  ::|

Vlade je dobar. Ja bih, na primjer, zaposlio njih ravno cetiri. Osim toga, sto mislis da je Deranja lud? Mislis li kako tako mala tvrtka moze narasti dvostruko u par dana u danasnja turbulentna vremena? Bolje je biti oprezan.
Osim sto Vladin vozaci nemaju bas previse slobodnih, sto ne spomenes i umirovljenike koji mu voze autobuse i minibus?

Misljenja sam kako Deranja dobro zna kako nije toliko financijski mocan uzeti radnike, linije i nabaviti jos cetiri autobusa kojima bi zadovoljio novonastale linije, vec je kreditno opterecen ali je namjerno poslao takvu ponudu koja ce se odbiti zbog nekakva ponosa. Znas onu -- ipak sam ja gazda al su oni meni odbili.
Ipak je u prvu ponudu usao s AT Rijeka a za sad je dobitnik - AP Pozega kojima je vlasnikom - tko? O odnosu AT Rijeka i Puntamika-line ce biti jos prica i govora, tek malo oftopic-a.......