Gradske i prigradske linije

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:41:08

Berlingo

Veceras sam nesto malo uhvatio na kanalu RI. Zakasnio i vidio kraj i cuo par recenica. Vidio goste. U prvom planu Smojver koji tvrdi da su se km povecali. U drugom planu Vojmir Turak. Izjavljuje da do sad nije bilo prigovora ali sad ima i na Zametu i na gornjem dijelu. Sve ce poduzeti da svi budu zadovoljni. Mozda ce neko povjerovati u to. Ja sigurno necu.

Boki651

Evo peticiju vrte i ovdje, hoće 7a natrag u grad. Trla baba lan da joj prođe dan...

dragec52

Haj. Evo kako sam najavio. Odvezao prekidnu na duji 2 dana / i sutra/ zaredom i moj komentar. Garaža - Trsat-Srdoči -Trsat jedva 15tak putnika ALI vožnja u 7.11 sa Srdoča priča za sebe. 90% đaci, do Krnjeva još se ukrcalo par prelaza sa 1/1a i GOTOVO nema više ukrcaja. DO Rive sami putnici odustajali od pokušaja da uđu u bus i tad se najveći dio iskrcava  i do Piramide u busu ostalo putnika koliko i sjedala. Na Trsat kasnim 6 minuta. Ostatak smjene do 9.22 manje više krcat. Drugi dio smjene sa Fiumare prema Srdočima od 12.49 - do Žabice i krcat 99%, sustiže me bus sa Trsata i pretiče i pomaže do Krnjeva, gdje ja opet pretičem njega i uhvatimo redoslijed i ritam do 16.55. Manje više normalno za rano popodne. Danas gotovo identično stanje. Glavnom prometniku isto ovo zapažanje prepričao ali vidim i sami su snimili situaciju i da prate odvijanje prometa i već planiraju kako idući tjedan još poboljšati vršne termine. Mislim da će uskoro naći modus najboljeg rješenja prekrcanih duja.

Berlingo

A linija 3A jutros vozila u Bezjake 3-4 putnika, a nazad 5-6. Cuo pricu vozaca. Da li je to dovoljno za minibus? Nadajmo se iduci tjedan.

kico101

S obzirom da vidim da ste se specijalizirali za praćenje pojedinih linija, pa tako i ja pratim jednu-1B. Danas predvečer u 17,50 kod OŠ Vežica u pravcu Towera, 109 popunjen sa 19 putnika, što smatram sasvim dobrim rezultatom za minibus. Inače, tijekom dana u njemu redovito vidim barem 10-ak ljudi ( osim u 7,10 ujutro iz Towera prema Strmici kada je uglavnom prazan, ali to i nije neko čudo ), tako da mislim da je ova linija uspjela. Jedino mislim da je potrebna još barem jedna vožnja od Towera prema Strmici u 21,15, jer centar radi do 21, a ne do 20 sati.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

ikar

Priča se da će se ukinut 13a, jedan dan je u cijelom danu preveženo 17 ljudi... Pretpostavljam da bi mogli na 1b stavit 3 smjene Radnim danom (5-11, 11-17, 17-23) a i Subotom bi mogla 2 smjene imat... (Ako ne i 3  :P)

ikar

Citat: dragec52  u Siječanj 20, 2010, 18:40:49
Haj. Evo kako sam najavio. Odvezao prekidnu na duji 2 dana / i sutra/ zaredom i moj komentar. Garaža - Trsat-Srdoči -Trsat jedva 15tak putnika ALI vožnja u 7.11 sa Srdoča priča za sebe. 90% đaci, do Krnjeva još se ukrcalo par prelaza sa 1/1a i GOTOVO nema više ukrcaja. DO Rive sami putnici odustajali od pokušaja da uđu u bus i tad se najveći dio iskrcava  i do Piramide u busu ostalo putnika koliko i sjedala. Na Trsat kasnim 6 minuta. Ostatak smjene do 9.22 manje više krcat. Drugi dio smjene sa Fiumare prema Srdočima od 12.49 - do Žabice i krcat 99%, sustiže me bus sa Trsata i pretiče i pomaže do Krnjeva, gdje ja opet pretičem njega i uhvatimo redoslijed i ritam do 16.55. Manje više normalno za rano popodne. Danas gotovo identično stanje. Glavnom prometniku isto ovo zapažanje prepričao ali vidim i sami su snimili situaciju i da prate odvijanje prometa i već planiraju kako idući tjedan još poboljšati vršne termine. Mislim da će uskoro naći modus najboljeg rješenja prekrcanih duja.

Neznam čitaju li oni koji su zaduženi za vozne redove ovo, ali imam jedan prijedlog koji bi mogo biti rješenje jutarnje špice. Zaključilo se manje-više da se krug stiže u jutarnjoj špici (blago kašnjenje u smjeru Srdoči-Trsat, al to bi se dalo rješit povećanjem voznog vremena u tom smjeru a skraćivanjem u suprotnom) ali ostaje problem previše putnika. Moje rješenje sadrži uvođenje još dva autobusa u jutarnju špicu koji bi vozili samo jedan krug u udranom terminu (Gar-Srdoči-Trsat-Gar) i bili bi ubačeni između dva autobusa - npr. sada su polasci u udarnom terminu sa Srdoča 6.55, 7.03 i 7.11 - A ta dva bi bila ubačena u 6.59 i 7.07 i značajno bi rasteretila ostale vožnje. A što bi te smjene radile popodne, moglo bi se nešto iskombinirat skraćivanjem/produžavanjem pojednih smjena...

Shole

Sa  RIJEKADANAS.COM

lažovi.com: laži su napisane u ovom članku "Na zahtjev velikog broja građana, kao i zaposlenika i posjetitelja Psihijatrijske bolnice Lopača" – molim da se izbaci iz ovog članka ovo zaposlenika lopače....jer je to tražio samo vrh lopače koji je htio nekako skresati pare koje troši na prijevoz zaposlenika. Zaposlenici su se s potpisima izjasnili da njih preko 90 % ne želi regulaciju prometom autotrolejom...ali glas naroda nitko ne pita, već samo odlučuju diktatori oni koji su došli poslije Vulinke... Samo nek tako nastave, sve će izaći na vidjelo!!!! 

Očito je i u ovoj Lopači neko zreo za Lopaču

NP-549

Citat: ikar  u Siječanj 20, 2010, 20:18:51
Neznam čitaju li oni koji su zaduženi za vozne redove ovo, ali imam jedan prijedlog koji bi mogo biti rješenje jutarnje špice. Zaključilo se manje-više da se krug stiže u jutarnjoj špici (blago kašnjenje u smjeru Srdoči-Trsat, al to bi se dalo rješit povećanjem voznog vremena u tom smjeru a skraćivanjem u suprotnom) ali ostaje problem previše putnika. Moje rješenje sadrži uvođenje još dva autobusa u jutarnju špicu koji bi vozili samo jedan krug u udranom terminu (Gar-Srdoči-Trsat-Gar) i bili bi ubačeni između dva autobusa - npr. sada su polasci u udarnom terminu sa Srdoča 6.55, 7.03 i 7.11 - A ta dva bi bila ubačena u 6.59 i 7.07 i značajno bi rasteretila ostale vožnje. A što bi te smjene radile popodne, moglo bi se nešto iskombinirat skraćivanjem/produžavanjem pojednih smjena...

Nek to voze noćni kombiji koji završavaju u 6:30.

ikar

Citat: NP-549  u Siječanj 20, 2010, 20:24:09
Nek to voze noćni kombiji koji završavaju u 6:30.

Dalo bi se iskombinirat i sa smjenama, pogotovo one koje se povlače u 21-22 a takvih sa blesavim smjenama od 5.50-6.10 ima hvala Bogu. Šta je to dodat krug ujutro na tu srednju.

ikar

Od ponedjeljka ide novi VR linije 2 - nisu ga još stavili na internetske stranice... Navodno su ubačene još dvije prekidne znači sve skupa u špicama 12 autobusa. Došli su na ono moje  ;D

1A

Prekjučer: 13:10-13:25 - dvije dvojke, prva puna, druga se šlepa, u roku pola minute. Dolazi jedinica puna, kod 3. Maja nas prešao 1A prazan. Jedan od 714-720.
Jučer: 13:30-13:45 - dvije dvojke, isti scenarij kao dan prije. Dolazi isto puna jedinica, a na Krnjevu nas prelazi prazan 1A.
Danas: 13:00-13:20 - opet dvije dvojke, sve isto. Prolazi pun 1A (solo), iza njega prazna jedinica. Na grananju prije stadiona Kantrida (stanica poslije 3. maja) gerijaterija iz 1A seli na 1.

KATASTROFA

Mirta

Citat: echo  u Siječanj 21, 2010, 22:24:50
Citat: Shole  u Siječanj 18, 2010, 22:48:30
Ovako, da nešto rasčistimo !  Svako ima pravo ovdje reć ono šta misliš u granicama pristojnosti.  Nisi ih prešao, to stoji, ali brate mili pa udavi već sve živo sa tim Zametom.  
Sve što je Berlingo do sada rekao, potpuno je u pravu, mada i ja mislim da nije estetski toliko jadikovati.

Svaka gradska uprava morala bi se u prvom redu pobrinuti za osnovne potrebe građana, a tu itekako spada gradski prijevoz – pa tek potom pomišljati na luksuz.
Kad se čovjek osjeti ugroženim, obespravljenim i bespomoćnim jer su mu uskraćena osnovna egzistencijalna prava, što mu drugo preostaje nego da «jadikuje»? Ili da svoj bijes guši u sebi,  bez protivljenja? Kao većina što, podvučena repa, ponizno očekuje svaki novi zamah «Damoklova» mača?

Društveno raslojavanje, podjela na društvene klase ( elitne, manje elitne i ...) dovelo je do teških posljedica, poznatih nam iz povijesti. Nagomilani bijes «masa»  ipak jednom provali. Moraju li se ti događaji ponoviti?
"Lijepa naša" nije socijalna država i stoga nam na svim područjima života ide kako nam ide – k vragu bestraga. Samo da još ne dočekamo da nam vlasti doslovno saspu u lice riječi Marije Antoanete: »Nemate kruha? Jedite kolače!».

Nikad ne reci:"Nikad!".

Berlingo

Davno sam ja vidio gdje to vodi u mojem kvartu. Zato mi vec 15 god. ne pada na pamet trolej. Imam za to jednu zgodnu slicicu iz povijesti. Bio je pocetak 1987. U gradu +6 s kisom. Na mojem dijelu grada hladan vjetar (domaci ljudi ga zovu kranjica) i ledena kisa. Dosao normalno u grad ali za nazad cekam 2A. Nema ga i nema. Pitam prometnika na Fiumari. Odgovor je bio sta ce ti, pa imas dvojku. I tako godinama. Ne pada mi na pamet da me trolej ikad vise vozi, ali eto, zao mi je tih mojih prijatelja, osjecao sam potrebu da tu nesto napisem za njih.
Takav je zivot na mojem ........

Bari

GB 109 na liniji 1B oko 19.30 ostao "zarobljen" kod Dvorane mladosti zbog gužve povodom Izbora za kraljicu riječkog karnevala. Nije išao za Strmicu, nego je oko 19.40 krenuo prema Toweru.
KREPAT MA NE MOLAT !