ZET-ova Crna kronika

Autor tamlover, Prosinac 11, 2007, 23:18:15

Tomek

I još nešto. Zanima me kojom brzinom su se kretala druga dva autobusa. Naime, sa Savskog mosta kreće hrpa prigradskih linija i vozači često znaju stisnuti po gasu(to se najbolje vidi na Jadranskom mostu gdje se nekad busevi prestižu osobne aute sa 80 ili 90km/h -- ovisi o tipu busa)..
Budući da je danas bilo jako sklisko ne bi bilo nemoguće i da je brzina jedan od faktora.
A što se tiče ove najave o otkazima ako je netko pogriješio sram može biti generalnog direktora jer upravo kako je netko rekao, kako on odgovara za svoje greške???

conecto

Meni se ne čini ovo kao neka teška prometna nesreća kao što se stvorio dojam u medijima. Da ubaciš bus u D i pustiš ga na leru u drugi sigurno će puknut šajbe i stakla biti posvuda. Ova prva dva (139 i 105) su istina dosta dobila, ali tome je vjerojatno pogodovao udarac onog trećeg (70).
Niti bih rekao da se dogodila pri nekoj osobitoj brzini iako je riječ o mjestu gdje se prije vozilo nešto brže, ali u novije vrijeme je nedaleko prije tog mjesta semafor kojeg je gotovo nemoguće uloviti na zeleno, posebno 3 autobusa pa pretpostavljam da su na njemu prethodno stajali, iz čega opet proizlazi da do tog mjesta nisu tako jako mogli ubrzati. Negativni faktor kod kočenja može biti i ako se u istom trenutku dogodilo šaltanje mjenjača (pošto su sva 3 busa automatik) a to zna biti nezgodno.
U svakom slučaju, moje je mišljenje da se to nije dogodilo samo tako jednostavno i zbog "nedovoljnog razmaka" kao što su to odmah proglasili oni koji su plaćeni da ispitaju sve okolnosti sudara. Ali to su instrumenti pravne države, mjerodavni za takve stvari, i tuže i sude, a najefikasniji su kad mogu udariti po radniku!
I da li će netko ikad iznijeti podatak koliko se sudara na  npr. 100 tkm dogodi u ZET-u, koliko u tom nekom rasponu ima ozlijeđenih ili mrtvih, kakav je to odnos prema drugim firmama i "boljim prijevoznicima u Europi" (jer opet nije propušteno spomenuti da je ZET najgori u Europi, iako nitko ne gleda u konkurenciji kojih gradova i koji su sve razlozi toga)?
Na ovom forumu je bilo slučajeva puno težih sudara autobusa koji nisu toliko javno odjeknuli u samo jednom danu!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

haki

Za informaciju tamo je u blizini izlaz sa parkinga Nove TV(i to baš di je stao prvi bus ) s čije su zgrade slikane većina fotografija.
Neznam zašto pričaju da su se tri busa našla jedna iza drugoga slučajno(poremećen vozni red ) kad je njima  bio normalan vozni red isto bi išla jedan za drugim

421

Vozač  139 definitivno nije stao zbog stajališta, već stotinjak metara od semaforiziranog  raskrižja te stopedeset od stajališta, sva tri busa (139,105,70) krenula su s njega nakon crvenog svjetla , s lijeve strane zglobnog 139 nalazi se parking s rampom  za "odabrane" djelatnike NOVE TV ( što nije bio slučaj s vozilom koje je uzrokovalo sudar) , s desne strane zglobnog 139 nalazi se  ograđeni parking  rabljenih automobila za prodaju sa kolnim ulazom u nj.
Dakle, vozilo ispred busa 139 je u zadnji tren "uočilo" slobodno mjesto za parking na tom dijelu ( lijevo ili desno ) te naglo skrenulo bez pokazivača smjera i neminovno je bilo naglo kočenje vozila iza njega (zglobnog busa 139.)
Kako su novinari kolegijalni , taj podatak o vozilu su zanemarili, jer se radi o "njihovom" , a veća je vijest da "preplaćeni vozači ZETa, koji DOBIVAJU plaću ( dakle ne zarađuju), nisu bili pijani ( samo ovaj put! ili stalno?) nakon alkotesta te da će jedan od njih zaraditi otkaz (razlog, to jest izjava direktora je vrlo "tanka" i neuvjerljiva, ali preuranjena zbog toga što još nema iskaza mjerodavnih o tom slučaju, niti stava sindikata čiji je (su) vozači članovi.
Izvjesno je samo da je ozlijeđeno 8mero putnika s vjerojatnom tendencijom rasta ( pitanje je koliko ih je imalo valjanu voznu kartu,  koliko ih se "švercalo", a koliko je onih koji će sad  naplatiti svoju besplatnu kartu darovanu od strane gradonačelnika i pritom možda  zaraditi.) Šteta je učinjena, započinje traženje krivaca, mobiliziraju se snage "da se ne ponovi", dok ne prođe neko vrijeme pa opet sve po starom.
"Nemojte stajati na prvom peronu, držite se za rukohvat!"- vozač
"Pa idem samo jednu stanicu, držim se! Vidite da nosim vrečice. Gdi ste do sad, kasnite!
Kako ste nervozni, imate tako dobre plaće, a vozite nas k`o krumpire! "- stariji putnik/putnica
Do slijedećeg sraza kod NOVE TV...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: Tomek  u Ožujak 02, 2010, 22:26:26
I još nešto. Zanima me kojom brzinom su se kretala druga dva autobusa. Naime, sa Savskog mosta kreće hrpa prigradskih linija i vozači često znaju stisnuti po gasu(to se najbolje vidi na Jadranskom mostu gdje se nekad busevi prestižu osobne aute sa 80 ili 90km/h -- ovisi o tipu busa)..
Budući da je danas bilo jako sklisko ne bi bilo nemoguće i da je brzina jedan od faktora.
A što se tiče ove najave o otkazima ako je netko pogriješio sram može biti generalnog direktora jer upravo kako je netko rekao, kako on odgovara za svoje greške???

Kako ćeš Ti odgovarati za svoju ?
NEMA busa koji ide 80-90 km/h jer imaju ugrađene limitatore : citaro, citelis, O405 - 80 km/h ; City - 70 km/h.
Zbog relativno male brzine pri kretanju sa semafora, šteta nije tako velika i samo je materijalna.
Detalj koji ste propustili: busevi su starije generacije i vlasništvo ZETa.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

SL 283 voze prigradske linije sa Savskog mosta i blokirani su na 100, a dosta starijih tipova ide do 85. Tako da ne bih baš rekao da je Tomek nešto posebno krivo napisao...

Tomek

Ja sam se osobno vozio u NL-u 263 gbr119(danas 884) 2005. na noćnoj 172 i majstor do kojeg sam stajao ga je potjerao 90km/h.
O tome da Turčini tj. SL283 lete i do stotke svi znamo, svaku večer je dovoljno se prošetati Zagrebačkom avenijom kad ih dečki voze u garažu, rijetko koji auti ih prestižu..

Berlingo

U svoj toj prici meni je najgore to sta se nesreca dogodila bas pred zgradom koja je puna mladih i napuhanih novinara koji ma je ovo idealna prilika za dokazivanje. Ajme kako lijepi polozaj za slike ali i za omalovazavanje vozaca.
Mislim da se takve stvari ni pod razno ne smiju dogadjati. Jedna banalna usporedba. Kupio ja novi auto i dodjem u servis. Sve mladi decki. Ajme jadan moj auto. Sad je lakse jer garancija je istekla.

Mirta

,,Prilika čini djecu i lopove" kaže jedna narodna poslovica.
Tako se i nadobudnim novinarčićima posrećilo da iskoriste tuđu muku za vlastitu promociju. A što je s vozačem auta koji je uzrok svemu? O tome ni riječi.
Toliko o objektivnomu medijskom izvješćivanju.
Nikad ne reci:"Nikad!".

Ivan

Citat: Tomek  u Ožujak 03, 2010, 22:48:08
O tome da Turčini tj. SL283 lete i do stotke svi znamo, svaku večer je dovoljno se prošetati Zagrebačkom avenijom kad ih dečki voze u garažu, rijetko koji auti ih prestižu..
Hehe, a najjače je kada jedni druge pretiču...  ;D  Jednom sam se tako našao na Ljubljanskoj za vrijeme izlaza iz garaže u 4 ujutro dok su sa Sm još vozili uglavnom SL 202 i Eurobusi, bio je doživljaj gledati 10-ak jurećih autobusa u roku od 2-3 minute, od toga su se barem dva para preticala... ;D

conecto

Sve ovo su "crtice iz prošlosti". Otkad je novi rukovoditelj u APP i APVG više se ni oni (kao ni APD odavno) ne voze preko 60 km/h čak ni kad idu u garažu ( a pogledajte malo temu "Slike iz ZG" kako im lijepo stoje kravate u busevima gb 1-3xx i gb 8xx).
Ako se već brinete ovdje za brzinu - to kod busa sigurno nije problem - kako je obavljen alko-test tako su i izvađeni tahografi! Da su vozili prebrzo, vjerujte, to bi već danas bilo u svim medijima...
I da se nadovežem na Berlinga - Nova TV općenito ima odličnu lokaciju - u Remetincu - 90 % Red Carpeta mogu sada snimati tamo, ovaj sudar im je samo došao kao bonus. Jer...
...ZETovi vozači su njima jednako tako atraktivna tema kao Dikan i Vlatkica ili Ante i Simonica, samo što jedni voze Mercedese AMG s isteklim registracijama i ne može im nitko ništa, dok ovi neki drugi teško i mukotrpno zarađuju svoj kruh, a sve se stavlja u isti koš!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Berlingo

MAN19464

Citat: Tomek  u Ožujak 02, 2010, 22:26:26
iz povjerljivih izvora zadnji bus je imao brzinu 26 km/h
a što se tiče te ceste kod nove tv zbilja je opasna danas je meni u susret išla kolona od nekih 7 auta i naravno jedan je našao preticati tu kolonu i mene natjerao da stanem i srećom napravili su mu mjesta da se ubaci a kiša pada i eto imao je sreću da ga neko spasi, a malo dalje od nove tv ispred kućnog broja 151 nalazio se parkiran audi srebrni mislim a6 skoro 1 m na cesti a ostalo na bankini i za nepovjerovat ometao je promet duže od 6 sati jel veća vozila( bus kamion) mora se zaustaviti propustiti kolonu i onda zaobići i nisam namjerno zvao policiju jer u tih 6 sati prošlo je puno patrola i niko nije pozvao pauk, do kada će se tolerirati kaubojština po gradu zagrebu da se više ništa nekažnjava i da je ometanje javnog prevoza došlo pod normalno da više bus nemože ući u ugibalište i na propisan naćin primiti putnike u autobus, do kad će ivanlidi morati propuštai autobuse jer zbog parkiranog kauboja u ugibalištu nemogu ući u autobus koji je udaljen od rinzola, mislim da je to sve propust policije da naši vozaći ( pogotovo na gradskim linijama) rade u katastrofalnim uvjetima na cesti i kada bi došao neki vozač iz tih uzornih europskih gradova koji su nas tako ocijenili takav vozač nebi izdržao ni dva kruga neke naše gradske linije. policijo pomagaj.

421

Policijska postaja Remetinec  je (pre)daleko - 300-500 m zračne linije!
A i ne stignu zaustaviti svoje Škode Remetinečkom! Zbog sigurnosti prometa.
Uviđaj bijaše gotov tek oko 18 sati.

Majstor

Sorry al taj zadnji gbr 70  koji je imao 26 kmh je kraći 45 cm naprijed a volan pomaknut komplet sa armaturom ustranu i to dobro baš sa 26 kmh / vidio sam sve razbijene i mislim da je deplasirana priča o maloj brzini /
Najčudnije je to što se voze jedan drugome na braniku a onda se čude pizdariji
Samo mi sudite pošteno !