Promet

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 11:36:18

Bari

Nisam moderator, ali mislim da bi bilo bolje da vas dvojica smirite tenzije. Berlingo, pa i ja nismo ovdje od početka pa neznamo kako neke stvari funkciniraju...potrpite nas malo  ;) (obećajem neću spominjati svoj kvart nikada  ;D)
KREPAT MA NE MOLAT !

kico101

Tema se zaključava do stvaranja uvjeta za ponovnu raspravu. Kićo101
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

shef

Da li ovo znači da stalno treba na ovom podforumu dežurni policajac, koji će dijeliti banove i brisati, te zaključavati?
Nikako se ne možemo držati teme?
Očito će se morati neke strožije mjere, bez obzira na koga se odnosile (sad već zvučim kao Jaca).

Molim štovanog člana Berlingo da objasni jednom zauvijek i u jednom postu na koji se način Autotrolej zanemaruje Zamet? Na koji način to čini grad Rijeka, jer se to stalno provlači kao neka nit razdora. Ja bih ga upozorio da na tom istom Zametu ima čudo ljudi koji nemaju posla, koji žive u podstanarstvu, u bijedi i da je potpuno nebitno piše li na autobusu Zamet, Diračje, Srdoči ili nešto treće. Zamet ima najjaču liniju, još tri gradske i dvije prigradske (sad više ni sam ne znam).

A sad pišite dalje o prometnim problemima u Rijeci i okolici...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

mivano

Citat: Shole  u Ožujak 30, 2010, 18:17:58
Daj molim te koda je uopće bitno.  Sad si stvarno počeo cjepidlačit.  Ajde malo pročitaj prve stranice ovog foruma sa početka 2008. ili još bolje stari forum, pa ćeš vidit da bi u sferu znanstvene fantastike spadalo da autototolej na stupiću od stanice ima obavjest da je stanica premještena 80 metara amo ili tamo zbog radova i da je nova stanica također označena.   Ovo je putujuća tabela koja se stavlja na sve privremene stanice i ako se ne varam ima nosač zabetoniran u felgu.  I već se X puta pojavljivala ista ova i po Opatiji i po Viškovu u zadnjih godinu/dvije pa nismo drame radili jer je žuta tabela u prigradu.  
bile su dvije takve ploče na Drenovi dok se radila infrastruktura za sveučilišno naselje ( naime 11-ica je vozila kraj groblja pa ambulante i privremeno stajalište je bilo kod marketa jer se nije moglo proći dijelom Drenovskog puta zbog spomenutih radova ), ubetonirane su zapravo u kotač s gumom - barem te koje su bile tamo ...isprike ako je ovo bilo negdje na starom forumu

Berlingo

Citat: shef  u Ožujak 31, 2010, 08:59:09
Da li ovo znači da stalno treba na ovom podforumu dežurni policajac, koji će dijeliti banove i brisati, te zaključavati?
Nikako se ne možemo držati teme?
Očito će se morati neke strožije mjere, bez obzira na koga se odnosile (sad već zvučim kao Jaca).

Molim štovanog člana Berlingo da objasni jednom zauvijek i u jednom postu na koji se način Autotrolej zanemaruje Zamet? Na koji način to čini grad Rijeka, jer se to stalno provlači kao neka nit razdora. Ja bih ga upozorio da na tom istom Zametu ima čudo ljudi koji nemaju posla, koji žive u podstanarstvu, u bijedi i da je potpuno nebitno piše li na autobusu Zamet, Diračje, Srdoči ili nešto treće. Zamet ima najjaču liniju, još tri gradske i dvije prigradske (sad više ni sam ne znam).

A sad pišite dalje o prometnim problemima u Rijeci i okolici...
Ja sam svoje napisao vec odavno. Nisam tu da izazivam konflikte, ali pojedinci me mogu oprati i to jos uz psovke. Ja cu samo ponoviti. Branit cu se sutnjom iako znam da ima nekih kojima to ne valja. Za psovke se ne dobiva ni upozorenje. A vi me sad banirajte. Jednom hocete i nikad vise. Onda povratka nema.

NP-549

Radovi u punom jeku

Bari

Koliko sam načuo, 10-ka kasni po nekoliko minuta u vršnim satima zbog semafora (tako mi je cura rekla).
KREPAT MA NE MOLAT !

Bari

Radovi se zahuktali u Ulici Slavka Krauzteka (imao sam negdje i sliku s 70X, ali je netragom nestala  ;))
KREPAT MA NE MOLAT !

Bari

Evo što se događa na jednoj od najprometnijih riječkih ulica

KREPAT MA NE MOLAT !

Shole

A jest Jaro našo mjesto, svaka mu dala

Bari

Magla u proljeće na Trampovom brijegu. By: Berlingo

KREPAT MA NE MOLAT !

Bari

Asfaltiran dio Cindrićeve ulice

A ovo je sramota grada na Rječini, cesta koji služi kao ilegalan parking
KREPAT MA NE MOLAT !

mivano

Datum objave: 26.5.2010 u 06:59h
Nema, pa nema
Još jedno ljeto bez ceste D-404
Cesta, čije je otvorenje bilo najavljeno za veljaču ili ožujak, najranije može biti završena tek u kolovozu, ali samo pod uvjetom da ne bude nikakvih žalbi na natječaju za opremanje tunela

RIJEKA – Cesta D-404 neće biti u prometu ni ove turističke sezone. Ono što se još donedavno činilo nemogućim sada je postalo sasvim izvjesno, jer su u Hrvatskim cestama iz nekog neshvatljivog razloga zakasnili sa raspisivanjem natječaja za opremanje, što će dodatno produžiti rokove otvaranja ceste duge oko tri kilometra, čija gradnja traje već šest godina. Prema procjenama struke, sada je sasvim realno da cesta čije su otvaranje ministar prometa, Božidar Kalmeta i premijerka Jadranka Kosor, najavljivali u veljači ili ožujku, najranije može biti završena tek u kolovozu, ali samo pod uvjetom da ne bude nikakvih žalbi na natječaju. U suprotnom, cesta D-404 mogla bi se po tko zna koji put pomaknuti i ostati slijepo crijevo u trbuhu grada do jeseni, možda i do kraja godine.

Informacije o tome što se događa na »ukletoj« cesti i dalje su stroga tajna. Nitko u Hrvatskim cestama s novinarima službeno ne može ili ne smije razgovarati o ovoj temi, iako su u svakoj državnoj tvrtki dužni informirati građane o svemu što je od javnog interesa. Umjesto toga, odgovorne osobe za građenje u HC-u ovih dana uopće ne odgovaraju na pozive, ne samo novinara, već niti u Gradu Rijeci i Rijekaprometu, koji također participiraju u projektu, nemaju nikakvih informacija.

Priča o najnovijem kašnjenju ipak je procurila iz pouzdanih izvora, kao još jedan dokaz nevjerojatne količine neodgovornosti i šlamperaja u priči o cesti D-404. Cijeli problem posljedično je i nastao zbog odugovlačenja u gradnji, jer je ugovor o opremanju ceste potpisan još prije nekoliko godina s tvrtkom Dalekovod, koja je malo toga učinila u realizaciji tog ugovora, ne svojom krivicom, jer nisu ni mogli opremati cestu čija gradnja nije dovršena. Protokom godina, što zbog postroženih kriterija sigurnosti, što zbog izmjena u projektu, pojavili su se dodatni i novi poslovi opremanja, koji nisu bili dio postojećeg ugovora. Toga su, očito prekasno postali svjesni i u HC-u, gdje direktor ne može ugovoriti direktno posao ukoliko je njegova vrijednost veća od 70 tisuća kuna, a to će sigurno biti slučaj s opremanjem u Pećinama.

Prema odredbama Zakona o javnoj nabavi u obzir ne dolazi ni potpisivanje aneksa ugovora s Dalekovodom, pa se zbog toga sada natječaj tek mora raspisati, a to prema našim informacijama HC još nije napravio. Onda se mora pričekati na prikupljanje ponuda još mjesec dana, pa zatim slijedi odabir najbolje ponude, te pod uvjetom da se nitko neće žaliti na rezultate natječaja, potpis ugovora.

Sasvim je izvjesno, dakle, da ceste D-404 neće biti u lipnju niti u srpnju, dok je kolovoz u najmanju ruku neizvjestan.

Darko PAJIĆ

Kronologija ceste D-404

2002. – Grad Rijeka predao projekt Hrvatskim cestama

2004. – potpisani prvi ugovori o gradnji

2005. počinje gradnja tunela Pećine

2005. – probijen tunel Bobova, asfaltiran prije četiri godine

2006. – probijen tunel Pećine

2007. – dogovoreno financiranje jednog tunelskog priključka

2008. – asfaltiran tunel Pećine, rade se sigurnosni izlazi

2010. – čeka se na natječaj za dodatno opremanje tunela Pećine

mivano

radovi na nesuđenom čvoru Kozala polako završavaju - cesta se vraća u prvobitno stanje

Bari

U glavnoj ulozi su 618 na izvarednoj vožnji (D.I. Klana) i prikoličar s registracijama BiH. Čovjek zalutao na Trampov breg i to odozdo. Mislim da su se njih dvojica sve dogovorila, ali pogledajte sta rade ovi u malim autima. Slike su po redu, slikano oko 15.35. Trajalo je oko 4 min. Ali bilo je gusto. Bilo je vožnje u nazad.

By:Berlingo
KREPAT MA NE MOLAT !