Rasprava - razno

Autor tamlover, Siječanj 14, 2008, 21:15:50

MILCHO

elvis

Evo i clanak u kojem se nalazi par slika plakata koje se nalaze na GRAS-ovim vozilima:

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100512065

MILCHO

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sarajevo/iz-grasa-najavili-da-bi-mogli-povuci-vozila

Ali u međuvremenu je riješen problem, vrećeni su redovi vožnje koji su važili 2004 godine i svi prevoznici koji ispunjavaju uvjete će moći konkurisati za redove vožnje na tim linijama. Samo neznam kako će sa kuponima.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sarajevo/prijevoz-na-12-linija-sada-osim-grasa-mogu-da-konkuriraju-svi-prijevoznici

The_Dubster

Napokon dobro riješenje. Mislim da će CTS dobit linije za Ilijaš, Lješevo, Sutjesku, a GRAS-u ostaje komercijala, možda bi po mom mišljenju mogao i Hukić da se uključi za neku liniju oko Ilidže eventualno kao i Zeba. Doduše, nemaju baš vozila za to, al kad je CTS mogao vozit 31e sa citylinerom...

U svakom slučaju, kapitalizam je došao...

A još nešto, mada bi možda to trebalo u CTS temi al nema veze. Ove njihove godišnje - rekli su da važe u tolama i tramvajima, i naivni studenti povjerovali, tako da ih je dosad par dobilo kazne od revizora u tramvajima, jer po njima to ne važi, iako CTS ima presudu kojom se nalaže da mora važit. Al opet ko to poštuje zakon.... Ovim potezom, CTS opet uvalio studente, al sve zasluge idu njegovom marketnigu koj ije bio dobar i naivnosti studenata

elvis

Kojom to presudom,nema tog Suda koji moze presuditi takvo nesto,to je moguce jedino ukoliko sjednu ovlasteni predstavnici GRAS-a i CTS-a i dogovore se o tome,ne znam samo ko je bio toliko glup da povjeruje u bajku o presudi,maloprije na radio Kalman izvjestaj sa Press konferencije iz CTS-a,direktor izjavio da je taj poziv prevoznika na usaglasavanje farsa i da ce im trebati pola godine da rijese to sve,sad bi to trebalo zavrsit za 2 dana jer su u
CTS-u ustali jutros na lijevu nogu...neko ocito ovdje hoce hljeba preko pogace,svaka njima cast ali preseravaju oko tih linija,naucio CTS na entitetskim,federalnim i kantonalnim linijama dobiti usaglasavanje kad njima treba,a sad ne mogu oni svirati kolo pa im muka,bas bih volio da se jave prevoznici pa da CTS ostane malo kracih rukava nego sto oni ocekuju,pa da vidimo onda kakvu ce silu upotrebljavati...

MILCHO

Što se tiče 12 linija, mislim da ne treba dirati GRAS-ove polaske koji su važili 2004, nego samo raspisati konkurs za one polaske koji su nepropisno dodani ili od kojih se nepropisno odustalo. čak bi volio da takve dodatne polaske dobiju privatnici.

Što se tiče monopola, da je postojao onda Centrotrans nebi imao prigradske kantonalne linije,  niti bi mogli voziti za druge opštine kantona Sarajevo. da ne govorim o komercijalnim linijama koje rade u kooperaciji sa GRAS-om kao 200e (Centrotrans) i 37 GRAS Istočno Sarajevo. Prije bi se moglo reći da Centrotrans hoće monopol na nekim općinama poput Ilijaša.

Već sam par postova ranije napisao koje su linije potrebne, pa na nadležnima je da raspišu konkurs za te linije, pa ko bude najbolji neka pobjedi.

elvis

Sarajevo-Rastelica je takodjer kantonalna linija a vozi je CTS,i zadnja stanica im je ustvari predzadnja GRAS-ova,mislim da je GRAS-ova relacija Ilidza-Vukovici,to je samo jedan primjer,MILCHO znas kako glasi izreka za ovakve:ko se gladan rodi citav je zivot gladan

The_Dubster

ja sam se čuo par puta sa izvršnim direktorom CTS-a i on mi je poslao dio presude, kojom je ozvaničeno da te karte važe, a sad kao što rekoh, što niko ne poštuje zakon i brani svoje... A i ovi budale nasjele na tu priču, pa kako će CTS i GRAS nešto zajedno nakon svega? normalno da im ta priča nije pila vode od početka, al et opet se nađe neki "biser"

A slažem se sa Milchom donekle u vezi linija - neka se konkurs  raspiše samo za one koje su "mutne", bez da se dira u staro.

Al et, nadam se da će se u ovu trku uključiti i ostali prevoznici, da ne bude ni CTS, da izvinete - guzovače ;)

MILCHO

Citat: The_Dubster  u Svibanj 19, 2010, 21:31:47
ja sam se čuo par puta sa izvršnim direktorom CTS-a i on mi je poslao dio presude, kojom je ozvaničeno da te karte važe, a sad kao što rekoh, što niko ne poštuje zakon i brani svoje... A i ovi budale nasjele na tu priču, pa kako će CTS i GRAS nešto zajedno nakon svega? normalno da im ta priča nije pila vode od početka, al et opet se nađe neki "biser"
Ja neznam kako su uspjeli dobiti takvu presudu, da se godišnja studentska karta od 33KM privatne firme nameće kantonalnom prevozniku. Vjerovatno su je dobili kao što su oborili tužbu 10 radnica koje su od 1992 bile na čekanju da bi 1998 dobile, vjerovatno nezakonito, otkaz. kako sam čuo >navodno< podplatili sudije.

Stvarno mi je skroz sumljiva ta presuda za karte, ako uopće postoji.
Citat:A slažem se sa Milchom donekle u vezi linija - neka se konkurs  raspiše samo za one koje su "mutne", bez da se dira u staro.

Al et, nadam se da će se u ovu trku uključiti i ostali prevoznici, da ne bude ni CTS, da izvinete - guzovače ;)
Slažem se, Ja bi volio da se pojavi neko poput banjalučkog Bočac-Toursa.

The_Dubster

rekao sam, imaju tu i hukić, zeba, vildan, hare, i ostali... svi mogu dobit dio kolača, a ne samo cts... samo ako se ukjljuče :D

aaaaa

Citat: The_Dubster  u Svibanj 19, 2010, 22:38:20
rekao sam, imaju tu i hukić, zeba, vildan, hare, i ostali... svi mogu dobit dio kolača, a ne samo cts... samo ako se ukjljuče :D

Ma mislim da niko od tih nabrojanih nema interesa za prevoz putnika u gradskom saobracaju iz vise razloga

elvis

Uostalom ne znam zasto se navode ove 4 firme,ukoliko to zeli moze svoju ponudu predati i Semberija-transport iz Bijeljine,kao i Una-bus iz Bihaca i Ubla-tours iz Trebinja,Ljaljic ako sam dobro razumio ima turisticku agenciju u Vogosci,sto znaci da i on moze dobiti neku liniju

The_Dubster

bit priče je da se uključi još prevoznika, da svako dobije svoj dio, da ne bi cts napravio novi monopol

aaaaa

Citat: The_Dubster  u Svibanj 20, 2010, 08:49:59
bit priče je da se uključi još prevoznika, da svako dobije svoj dio, da ne bi cts napravio novi monopol

bit priče je da se unisti GRAS i da mu se otmu sve profitabilne linije i sve prigradske linije ....

The_Dubster

... Samo one koje su nepropisno dodijeljene i na kojima postoje nepravilnosti