Ljaljić Turs, Čelić

Autor tamlover, Travanj 30, 2008, 19:23:03

busfan

Dnas na njihovom parkingu Noge Touring, ne znam da li je to njihova novost, jer je bio iza radionica pa nisam uspio viditi da li ima kakve natpise
228DT od AP Lika sluzi za dijelove

The_Dubster

taj Noge bi mogao biti od Livno busa, a danas u Sarajevu 228, dovukla borce na proteste. Tu je još bio i Cityliner, ali je parking bio zgusnut pa ga nisam mogao slikat. A umjesto tog citylinera koji je standardan na liniji za Mostar (čini mi se), bio je jedan stari cityliner

elvis

Ja bih te zamolio da izbacis termin standardan ubuduce kad budes pisao postove:

-2 Citylinera
-2 Sanosa visokopodna
-2 ili 3 Jetlinera
-MB 0303 RHD
-Transliner sivi
-228 DT

Ima ih jos ali ne mogu se sad sjetiti,uglavnom svi nabrojani se mjenjaju na liniji za Mostar,mislim da kad 10 autobusa radi jednu liniju nijedan od njih nije standardan,prema tome ne zamaraj nas tim standardizacijama

The_Dubster

ok, al to je onaj sa okruglim farovima, njega se najčešće viđa na toj liniji...

busfan

Uzeli su jednog starog Cityja(cini mi se 79god) od Sas-Toursa iz Priboja kod Lopara. Nije valjda da sad sa njim voze Mostar?
To je ovaj autobus

elvis

Mislim da je ovaj primjerak premijeran na forumu
Jutros u Konjicu,otisao prema Blagaju,pretpostavljam da je Drogmoller-tu ce mi pomoci shef , a prednja maska je od      N 1116

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

elvis

MB 0303 koji je uslikan ispred AS Ilijaš,kao i visokopodni Sanos su vozili u subotu clanove udruzenja antifasista iz Breze u Jablanicu

Samo mi nije jasno,jel on ima neku radnu jedinicu u srednjoj Bosni,i ako nema kako mu se isplati poslati autobuse iz Brckog radi vanredne voznje koja je 3x kraca od njegovog praznog hoda ???

busfan

Citat: elvis  u Svibanj 11, 2010, 23:29:46
MB 0303 koji je uslikan ispred AS Ilijaš,kao i visokopodni Sanos su vozili u subotu clanove udruzenja antifasista iz Breze u Jablanicu

Samo mi nije jasno,jel on ima neku radnu jedinicu u srednjoj Bosni,i ako nema kako mu se isplati poslati autobuse iz Brckog radi vanredne voznje koja je 3x kraca od njegovog praznog hoda ???

Moguce da on drzi neke autobuse tamo oko Sarajeva zbog one linjije, jer idu dva busa jedan ujutru rano iz Mostara, a drugi rano iz Celica/Brckog
Ko zna kakve su kombinacije, ne mora nesto da znaci, ali cini mi se da ta dva autobusa duze nisam vidio u Brckom. A dugo nisam vidio ni Dragmoellera, dok ga nisi slikao, mislio sam da nije vise u njegovom voznom parku

The_Dubster

bio je tu i čini mi se mercedes 340, al opet kažem nisam siguran, a i jutros oba busa opet viđena na istom mjestu - ispred AS Ilijaš.

A jedno vrijeme Breza je bila puna krševa iz Ljaljića, koji su vozili radnike izlete i na tu temu... al u zadnje vrijeme ih ne viđam, a znam  da imaju poslovnicu u Vogošći.

busfan

Citat: The_Dubster  u Svibanj 12, 2010, 19:56:33
bio je tu i čini mi se mercedes 340, al opet kažem nisam siguran, a i jutros oba busa opet viđena na istom mjestu - ispred AS Ilijaš.

A jedno vrijeme Breza je bila puna krševa iz Ljaljića, koji su vozili radnike izlete i na tu temu... al u zadnje vrijeme ih ne viđam, a znam  da imaju poslovnicu u Vogošći.

Jesi li siguran da je 340, da nije Padane?

The_Dubster

ne znam stvarno, nisam mogao da skontam, uglavnom jako liči na o340

The_Dubster

...kad već pričamo, o firmi, dovoljno je pogledati anketu na njihovom sajtu
http://www.ljaljicturs.com.ba/index.php?option=com_poll&id=14:joomla-is-used-for

The_Dubster

Napokon, da barem i polovično, uhvatim sanosa sa stranice br 7, kako danas izgleda. Pa dok dođe bolja slika, ova nek se briše. Inače on i 303-ka su haman mjesec dana već na području Podlugovi-Ilijaš.

The_Dubster

danas je viđen i mali jetliner, onaj stari, što ima vrata na sredini, i masku sa okruglim svjetlima. imam i sliku, al je jako loše ispala, pa da vas ne mučim...

a moje viđenje svega ovoga, jer su tri busa Ljaljića u okolini Ilijaša, su da ili će možda napraviti neki ogranak vezan za to područje, jer sad je sezona, izleti, ekskurzije, more, pa da malo tu naruši monopol CTS-a, ili čak da novoosnovana firma Euro As iz Breze ima veze s tim i da možda koji bus neće završiti tu, jer vozač Euro Asa je viđen prije jedno 2-3 godine, kako vozi Ljaljićeve buseve po Brezi....

Pa vidjet ćemo šta će biti