Tipovi autobusa na linijama 2010.

Autor STIB, Siječanj 02, 2010, 12:13:49

buSHunter795

Danas Crossway 791 vozi na 213, dok je 'Kokošinjac' 602 na 280.....

buSHunter795

Citelis 690 danas na 280 :)

Tomek

Zanimljivo da zadnjih dana više zglobnih Citelisa vozi na 268, danas najmanje 3 kom., kako je sad odjednom moguće da mogu izdržati?

Shole

Možda su na nekoj kraćoj smjeni koja ima oko 300 km

Tomek

Da, al dosad je bilo govora da mogu samo na jedan ili dva vozna reda, a sad ih odjednom ima i na više..

conecto

Crossway 791 se ustalio na liniji 277, a preko ljeta konačno svih 5 Cacciamalija iz APD zaposleno - 204, 207, 275, 278 i 280.
MAN-ovima se štedi kilometraža koliko god je moguće pa više voze Conecti i Citari, iako na prigradskim linijama i dalje prevladava MAN. Slično se pokušava i s novim Citarima G, otuda Citelisi 18 na linijama poput 268 ili 269, naravno u manjem broju.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Danas dva NL 263 '99 na 126. :o ;D ;D Što je dobrodošla promjena, novi MAN-ovi znaju voziti po mjesec-dva bez iznimke, a mislim da još od zime nisam tu vidio oba ne-nova busa.

lovac27

Čak četiri kockice gbr. 502, 518, 519 i 524 na liniji 268. Što se događa?

conecto

Citat: lovac27  u Kolovoz 25, 2010, 13:38:08
Čak četiri kockice gbr. 502, 518, 519 i 524 na liniji 268. Što se događa?

Pa očito je popustio politički pritisak i sve se djelomično vraća na staro. Novi Citari G su na liniji 268 (uz 5 novih MAN-ova na 330) završili po političkoj direktivi kad je u Velikoj Gorici propao raspisani natječaj i prometnici su dobili precizne upute da na liniju 268 disponiraju isključivo NOVE Citare G. Od tada su ti autobusi na 268 prešli enormnu kilometražu i daleko veću od one koja je ugovorena po lizingu što uzrokuje plaćanje skupih penala, pa ih se sad očito pokušava malo prištedjeti, osobito u vrijeme dok "dogovori" oko plaćanja lizinga između ZET-a i Grada baš ne funkcioniraju uslijed preslagivanja političkih snaga u Zagrebu.
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Budući da APP idući tjedan počinje voziti sudionike prvenstvau vaterpolu, a za vikend i par buseva će biti aktivirano oko aeromitinga priča se da će i 5 Lion's Cityja biti povučeno iz VG jer će u APP faliti autobusa.

tramvajac 92

Pitanje je ako se povuku iz Gorice hoće li se (i kad) vratiti u VG?

conecto

Citat: Tomek  u Kolovoz 25, 2010, 14:10:27
Budući da APP idući tjedan počinje voziti sudionike prvenstvau vaterpolu

Vozit će to i APD, navodno s 10-ak buseva.
A GDJE JE POANTA?

Ivan1983

APD samo jedan bus na Mladosti kao ispomoč,na zračnoj luci 2 iz APP i 2 iz APD ispomoč good_boy

conecto

Citat: Zetovac  u Kolovoz 25, 2010, 14:55:30
APD samo jedan bus na Mladosti kao ispomoč,na zračnoj luci 2 iz APP i 2 iz APD ispomoč good_boy

Da, sutra je tako, već od subote ih bude više, a posebno od nedjelje nakon otvaranja i od drugog tjedna kad prvenstvo počne. APD će držati i redovnu liniju za suce i delegate  good_boy
A GDJE JE POANTA?

Ivan1983

APP redovnu hotel Antunovič-Mladost i hotel I-Mladost za novinare i ostale tog tipa good_boy