Linije - razno 2010.

Autor conecto, Prosinac 31, 2009, 09:19:24

tamlover

Ja bih volio da u tekstu piše da se linija uvodi uz financiranje Arena centra, a ne u suradnji s Arena centrom jer to nama poreznim obveznicima ama baš niš ne znači... Ja sigurno neću u suradnji s Arena centrom tamo dobit nekakve krpice svojoj dragoj, nego ću to PLATIT. Nadam se da je ovo plaćeno.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

421

Citat: tramvajac 92  u Studeni 03, 2010, 18:02:01
http://www.zet.hr/vijesti/novosti/izvanredna-linija-za-arena-centar-1.aspx
U vijestima se uopće ne spominje koncert već samo otvorenje centra-namjerno ili ?
http://www.jutarnji.hr/koncert-lady-gage-i-otvorenje-arena-centra--kako-u-petak-izbjeci-kolaps-/900282/
Nek sad netko kaže da ZET nije spreman. Makar bi bilo bolje pojačati liniju 234. Ali mi naprosto nije jasno slijedeće: zašto izvanredni prijevoz od ZV do Arene, kad tramvaji i busevi prolaze na 15tak  minuta pješice od  Savskog mosta, rotora  do Arene i Arena centra? Najbolje još da netko uđe u Zaru npr s autom!!
Podilaženje korisnicima ima naličje: povećano i neplanirano korištenje vozila, manja mogućnost održavanja i neplanirani kvarovi ili uništavanje od strane vandala, povećanje broja vozača-smanjenje njihovog odmora i  slobodnih dana, potrošnja goriva u kolonama i povećano zagađenje atmosfere ...
A  uskoro dolazi i Papa Benedikt!  
Vezana vijest:http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=486.msg94683#new
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Westin

Izvanredna linija je nepotrebna pogotovo s Velesajma i to bez stajanja ni na jednoj stanici.Bolje ako već daju liniju nek kreće sa Savskog mosta , a i ta bi bila nepotrebna i baš me zanima kolko Arena Centar plaća gradu to jest ZET-u ako plaća kao što su prije mene naveli
Mogu samo zamisliti kako će biti u petak poslijepodne kad ćeš se od Velesajma do Arena Centra ili obratno voziti više od 30 minuta i to zbog kolona koja su inače u to vrijeme , a brže se može stići od tamo tramvajem do rotora i onda pješke . Tih 5 buseva će više trošiti gorivo u kolonama nego što će voziti.
I koji će pogon tu izvanrednu liniju voziti 3 dana ?

conecto

Izvanredne linije kad su neka događanja u Areni ne idu bezveze s Velesajma. Problem je u tome što naša draga monumentalna Arena nema riješen parkirališni prostor, pa se koristi istočno parkiralište ZV-a, a onda busevi voze do same Arene. Loše i skupo rješenje, ali nije ZET za to kriv, već Grad preko njega ponovo krpa svoje promašaje!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

221

Otvaranjem Arena centra, djelomično je riješen je problem parkiranja. Znam, i 4500 mjesta je malo ali bolje i to nego ovo do sada. Više se bojim sutrašnjeg dana, koncerta i otvorenja, ne bi niti 20000 mjesta bilo dovoljno. A o prilaznim cestama Areni bolje ne pričati. Kolone će biti do Lučkog, rotor zakrčen, Av. Dubrovnik do Zapruđa puna , Savska valjda do HNK.

tramvajac 92

http://www.zet.hr/vijesti/novosti/uspostavljen-izvanredni-prijevoz-nema-poteskoca.aspx
Na slici je autobus pogona Podused; a ja sam primjetio dva takva autobusa da oko 9 prolaze pored Robnih terminala i idu na istok..

Westin

Citat: tramvajac 92  u Studeni 05, 2010, 11:12:13
http://www.zet.hr/vijesti/novosti/uspostavljen-izvanredni-prijevoz-nema-poteskoca.aspx
Na slici je autobus pogona Podused; a ja sam primjetio dva takva autobusa da oko 9 prolaze pored Robnih terminala i idu na istok..

Da voze busevi pogona Podsused.
Linija im je bezveze jer ima  kruženja ,a s time da baš i ljudima nije najbolje da staje na stanici ispod nadvožnjaka.
Veća gužva je na liniji 234 u oba smjera.Bolje im je bilo da su nju pojačali nego uvodili izvanrednu linju

Westin

Dal netko zna da li je gbr520 danas oko 17 h ubačen na 234 za Lanište ili je riječ o kvaru ili zamjeni ?
Po mom viđenju više ljudi koristi liniji 234 nego izvanrednu liniju

Neprilagodjen

Jel zna ko kaj o novom voznom redu na liniji 305? Navodno se ukida par polazaka iz VG  ???

conecto

Citat: tamlover  u Studeni 03, 2010, 19:18:02
Ja bih volio da u tekstu piše da se linija uvodi uz financiranje Arena centra, a ne u suradnji s Arena centrom jer to nama poreznim obveznicima ama baš niš ne znači... Ja sigurno neću u suradnji s Arena centrom tamo dobit nekakve krpice svojoj dragoj, nego ću to PLATIT. Nadam se da je ovo plaćeno.

Da ovo netko (Arena centar) plaća sigurno ne bi vozio ZET već oni koji to inače rade u primjerima nekih drugih trgovačkih centara.

Citat: Westin  u Studeni 05, 2010, 19:27:09
Po mom viđenju više ljudi koristi liniji 234 nego izvanrednu liniju

Otvaranjem Arena centra valjda je konačno došlo vrijeme da se linija 234 pojača i postavi neko suvislo vozno vrijeme koje se može stizati (najmanje +5 min u svakom smjeru) dok se otvaraju bezvezne nove linije koje ne voze nikoga (npr. 207 koja tokom dana više stoji nego vozi) a troše vozila i vozače.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Bilo bi lijepo da uz npr. još jedan bus na 234 sad pokrenu i liniju 141 sa Savskog mosta koja je bila spremna i za koju su već pisali broj linije na stajalištima, glupo je da od Sm do Arena centra (ne samo njega nego i okolnih zgrada kojih je sad već podosta) u biti ne vozi niti jedan bus, očito su potrošili sve slobodne autobuse (i još više vozače) na gluposti i riješili se "viška" koji je još mogao lijepo poslužiti, no treba računati na nesposobnost ZET-ovih trenutnih funkcionera, ako su godinu dana poslije dolaska 214 novih autobusa opet uveli npr. redukcije na 118 i 220 (koje bi trebale više autobusa i da nisu dobile još i produženo vozno vrijeme zadnjih godina) od onih koji bi trebali planirati očito ne treba očekivati baš ništa inteligentno.

tramvajac 92

Citat: Neprilagodjen  u Studeni 05, 2010, 23:09:26
Jel zna ko kaj o novom voznom redu na liniji 305? Navodno se ukida par polazaka iz VG  ???
Autobusi na liniji 305 Velika Gorica – Turopolje će od ponedjeljka, 15. studenog s terminala Velika Gorica prometovati Sisačkom cestom do mosta u naselju Kuče, natrag do Sisačke ceste te preko Rakitovca do Turopolja. U povratku će autobusi iz Turopolja prometovati izravno za Veliku Goricu (bez skretanja za Kuče). Primjenjivat će se novi vozni red.

MAN19464

a tko bi to znao ovaj vozni red je trajao 7 dana vidjet će mo koliko će trajati novi uglavnom oštečeni drveni most kojim se nekad prometovalo sada radi velike probleme inžinjerima zet-a i ko zna koliko će ga puta mjenjat putnici su  ogorčeni i više nemaju pojma kada i gdje im ide bus i naravno svoj bijes ispucavaju na vozačima, uglavnom most se neće do daljnjega popravljati jer nema se novaca pa ostaje samo za pješake i bicikliste.

tramvajac 92

Prvi polazak iz VG je u 3:55..
http://www.zet.hr/media/111690/305.pdf
Kolko se inače vozi od VG? Pola sata?