Linije - razno 2010.

Autor conecto, Prosinac 31, 2009, 09:19:24

Neprilagodjen

inace se vozi 20-ak minuta..

Westin

Na liniji 218 za danas vozi 175

tramvajac 92

Na liniji 114 je jučer vršeno brojanje putnika, zbog nečije ideje da se subotom reducira na jedan (1) vozni red a nedjeljom ukine. Vozač kojeg su pitali za mišljenje im je rekao da je to glupost jer ako crkne tramvaj ili autobus ide Prečko. Također je rekao da bi bilo ekonomičnije poslati 2 solo autobusa i uskladiti polaske sa 115.

Ivan

Citat: tramvajac 92  u Studeni 21, 2010, 10:05:44
Na liniji 114 je jučer vršeno brojanje putnika, zbog nečije ideje da se subotom reducira na jedan (1) vozni red a nedjeljom ukine. Vozač kojeg su pitali za mišljenje im je rekao da je to glupost jer ako crkne tramvaj ili autobus ide Prečko. Također je rekao da bi bilo ekonomičnije poslati 2 solo autobusa i uskladiti polaske sa 115.
Hm, ne znam, ja se slažem sa idejom da se nedjeljom ukine jer stvarno gotovo nijedan polazak nema preko 6-7 putnika. Mislim da bi subotom mogla voziti dva solo otprilike do 17 h, a onda jednostavno ništa, jer isto nema putnika kao ni nedjeljom. Isto je i sa linijom 113.

Da se o takvim stvarima (naravno, uz usklađivanje voznih redova, kupovanje adekvatnog broja novih vozila umjesto bolesnih pretjerivanja itd.itd.) mislilo prije ZET ne bi bio u situaciji da mora razmišljati o brutalnim poskupljenjima karte i redukcijama na najopterećenijim linijama u špici...

421

Citat:Da se o takvim stvarima (naravno, uz usklađivanje voznih redova, kupovanje adekvatnog broja novih vozila umjesto bolesnih pretjerivanja itd.itd.) mislilo prije ZET ne bi bio u situaciji da mora razmišljati o brutalnim poskupljenjima karte i redukcijama na najopterećenijim linijama u špici...
Kad gradonačelnik pomisli:"Grad,to sam JA!" onda se događaju stvari poput nabavke 214 novih autobusa, pritom struka mora izmisliti nove linije gdje će to sve voziti. ZET je tu bio izvršitelj zamisli  i nijemi posmatrač. Zato i postoje "političke linije"s Cacciamalijima npr, linije 280,279...
Niti će biti brutalnog poskupljenja, niti redukcija. Promjena svakako, no ne tako radikalnih.
Ne vjeruj svemu što pišu novinari.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Citat: ZET
Snijeg koji pada na širem gradskom području ne usporava promet, izvanredna autobusna linija Mihaljevac - Tomislavov dom ne prometuje zbog zimskih uvijeta.
Bravo. Čestitam. Jel tolki problem bio postaviti zimske gume na bus?

tamlover

Iza 18 sati je linija za Perjavicu (137) skraćena do Gornjih Padina (dakle do pred uspon). Bio sam u Samoboru - da voze još uvijek za Samobor valjda bi otkazali polaske zbog poledice na Podsusedskom mostu i snijega na cesti iza njega prema Samoboru. Informacija za snjegoljupce, kao i uvijek, čim se makneš iz grada snijega ko u priči!
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

421

Citat: tramvajac 92  u Studeni 26, 2010, 17:47:37
Snijeg koji pada na širem gradskom području ne usporava promet, izvanredna autobusna linija Mihaljevac - Tomislavov dom ne prometuje zbog zimskih uvijeta.
Bravo. Čestitam. Jel tolki problem bio postaviti zimske gume na bus?
Nisu ni zimske gume svemoguće!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

I nije točna informacija da "snijeg ne usporava promet" - jučer je u gradu bio prometni kaos (kombinacija snijeg-petak), vjerojatno nema linije koja nije kasnila.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Mirta

Zagrebački holding nas danas izvješćuje:
Na Sljemenu je, prema podatcima Državnog hidrometereološkog zavoda, palo 30 centimetara snijega.
Vrh Zagrebačke gore poprimio je tako pravi zimski izgled. Problema u prometu nije bilo, jer su ralice spremno dočekale prve ovosezonske snježne padaline i sljemenska se cesta redovito čisti.

Izvrsno!
Nikad ne reci:"Nikad!".

tramvajac 92

Skraćeno su vozili autobusi na linijama 126, 129A, 129B i 130, a promet je obustavljan na linijama 178, 106, 201, 140, 137 i 142.

Od 14.45 sati, kada je ponovno uspostavljen promet na liniji 142, sve autobusne linije ponovno voze redovitim trasama.
To je stanje od prije sat i pol. Čudo kako nisu skratili i 205..

tramvajac 92

Skraćene su autobusne linije 224 Dubec – Novoselec do starog okretišta, 311 Glavni kolodobvor – Lijevi Štefanki do Peršinovca i 163 Savski most – Gornji Trpuci do Donjih Trpuca.

Do daljnjeg su obustavljene linije 140 Mihaljevac – Sljeme, 142 Vrapčanska aleja – Jačkovina – Vrapčanska aleja, 262 Dubec – Planina donja i 303 Velika Gorica – Kozjača. (Stanje u 7.50 sati)

Westin

Zbog proslave u središtu Donje Bistre, u nedjelju, 5. prosinca početno stajalište linije 178 Donja Bistra – Igrišće – Kraljev Vrh bit će izmješteno na parkirališni prostor igrališta NK Bistra.

Od nedjelje, 5. prosinca početno stajalište linije 295 Glavni kolodvor – Sajam Jakuševec na terminalu Glavni kolodvor bit će na peronu 3, umjesto na dosadašnjoj poziciji na peronu 9 u Paromlinskoj.
http://www.zet.hr/vijesti/novosti/izmjene-na-linijama-178-i-295.aspx

295 će koristiti peron 3 -brza linija Velika Gorica

scorpio

Danas je Citaro gbr.194 na liniji 115 cijeli dan vozio sa displejem 115 Gustava Krkleca.Bilo je zanimljivo danas ujutro vidjeti milijun pitanja za vozača kuda idete.Neki su čak mislili da se bus tamo okreće,svašta 8-8!

marin

Imam pitanje dokad ce podsusedski autobusi biti posuđeni u dubravu?
Nisam dugo bio pa ne znam jer se o tom vec govorilo.