Linije - razno 2011.

Autor conecto, Siječanj 01, 2011, 12:14:34

conecto

Uz najljepše novogodišnje želje svim članovima foruma i s dolaskom nove godine, otvara se nova tema "Linije - razno 2011." za prikladne rasprave, u skladu s praksom da se najpopularnije teme podijele po godinama kako se prevelikim okrupnjavanjem pojedinih tema ne bi narušila njihova preglednost i preglednost samog foruma općenito.
HVALA!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Čini se da ću načeti ovu temu..
Zbog Sniježne kraljice danas je na linijama iz Dubrave dosta školskih:
na 209 je bar jedan
na Jalševcu su mislim čak 2..

conecto

Tema je zato tu da se načne, ali ovo bi ipak išlo u "Tipovi autobusa na linijama" (pa ću tamo odgovoriti).
A GDJE JE POANTA?

sokre

Zna li se razlog zašto linija 109 već oko 23 sata prestaje voziti?

Vjerujem da bi na toj liniji bilo putnika da vozi i po noći.

tramvajac 92

Nakon polaska u 23:00 iz Dugava ima 220 u 23:06/23:23/23:48/0:25/1:00/1:30. Doduše ova zadnja 3 idu kroz Travno ali nema veze. Subotm i nedjeljom se zadnji polasci nešto razlikuju. Jedino ako bi kasniji polasci vozili skraćeno do Savskog mosta, iako mi je to malo glupo.

Isto tako se pitam zašto na linji 233 Mihaljevac - Markuševec u vrijeme snježne kraljice (kad je linija skraćena do Blizneca) se troše 2 autobusa kad bi to mogao jedan sa krugom od pola sata?

Ivan

Citat: sokre  u Siječanj 05, 2011, 08:59:17
Zna li se razlog zašto linija 109 već oko 23 sata prestaje voziti?

Vjerujem da bi na toj liniji bilo putnika da vozi i po noći.
Možda bi bilo putnika barem vikendom, ali to ne može proći, stvar je u tome da su svi ovi dijelovi grada već solidno pokriveni i definitivno se ne isplati uvoditi dodatne skupe i vozačima nekad neugodne noćne smjene.

Dugave su pokrivene i noćnim 268 jer vozi po Av. SRNj, Črnomerec je povezan sa Savskim mostom (naokolo, ali noću ni to nije loše) i Novim Zagrebom tramvajem 31, jedino ako netko baš mora sa Trešnjevke u neki od ovih dijelova može se načekati na presjedanjima.

Ja bih se radije pitao zašto su tramvajski vozni redovi međusobno potpuno neusklađeni kao i noćni 116 sa 34, a, koliko čujem, sa presjedanjem 31-172 i 34-212 vozači znaju uzeti stvari u svoje ruke pa krenuti umjesto da, kako piše, čekaju da ovaj drugi dođe. >:(

conecto

Ne znam da je baš tako. Kad voziš 34 noćni 116 je obično na Ljubljanici u isto vrijeme, a i noćni 212 je potpuno usklađen s voznim redom 34, tj. imaju polaske iz Dupca u isto vrijeme.
A GDJE JE POANTA?

Ivan

Citat: conecto  u Siječanj 06, 2011, 07:50:17
Ne znam da je baš tako. Kad voziš 34 noćni 116 je obično na Ljubljanici u isto vrijeme, a i noćni 212 je potpuno usklađen s voznim redom 34, tj. imaju polaske iz Dupca u isto vrijeme.
116 je u isto vrijeme tamo na pola svojih polazaka, a obično polazi 5 minuta prije nego 34 dođe (ako 34 ne nabije gas nego vozi točno po rasporedu, npr. 34 - 02:06 Tehnički muzej, 116 - 2:10 Ljubljanica, u principu se to ne može stići ako se vozi pravilno), da se polasci na 116 pomaknu za 5-10 minuta svaki put bi se stizalo, i trebalo bi pisati kao i na prijelazu 31-172 da se moraju međusobno čekati (iako neki vozači opet ni to ne poštuju)...

Rekoh da su polasci 34 i 212 usklađeni, ali to ne piše u rasporedu i ako neki od njih zapne vozače nije briga pa se odvezu se prije nego drugi dođe.

sokre

Neki dan sam neplanirano zaglavio na Rudešu. Uhvatio sam 116 na stanici Vrbani, i kada smo došli na Ljubljanicu, tramvaj je otišao par minuta prije našeg dolaska.

Baš su se mogli čekati. Pokušao sam vidjeti da polasci po noći se negdje drugdje usklađuju zbog nekih drugih polazaka, ali nisam vidio ništa logično.
A imao sam pola sata `slobodno` za proučavanje.

Niti 34 lovi 268 na Glavnom, niti čeka 116 na Ljubljanici (za Dubec ne znam kako je usklađeno). Kao da vozi napamet.

Možda bi trebalo tako programirati Atron da se čekaju i usklađuju, ako se već vozači ne mogu nazvati i provjeriti.
Nekoliko minuta ništa ne znači, a ljudima bi to bilo dobro.

Kada ih već tako malo vozila na cesti po noći, neka se bolje organiziraju.

Westin

Sutra počinje naplata karata  za Sljeme.Zanimljivo je da umirovljenici nisu ni na žičari plaćali pa kako će biti sad.Ako ih neće puštati moguće bunjenje(čuo sam dosta takvih komentara-prosvjed) ili  jako slab odlazak na Sljeme busom.
Dal netko zna kakav su naputak dobili vozači jer glupo je da jedni plaćaju a drugi se voze besplatno ?

Mirta

Subotom i nedjeljom sretala sam kod Grafičara mnoge penziće koji su se hvalili da dolaze svaki dan jer je uspinjača besplatna. Zasigurno više neće moraju li platiti autobusnu kartu (teret za džep). Pitanje je koliko će izletnika autobus prevoziti u tjednu kada si radni ljuti ne mogu priuštiti odlazak na Sljeme. A besplatna vožnja isto nema smisla.
Nikad ne reci:"Nikad!".

MAN19464

Citat: sokre  u Siječanj 06, 2011, 13:11:16
Neki dan sam neplanirano zaglavio na Rudešu. Uhvatio sam 116 na stanici Vrbani, i kada smo došli na Ljubljanicu, tramvaj je otišao par minuta prije našeg dolaska.

Baš su se mogli čekati. Pokušao sam vidjeti da polasci po noći se negdje drugdje usklađuju zbog nekih drugih polazaka, ali nisam vidio ništa logično.
A imao sam pola sata `slobodno` za proučavanje.

Niti 34 lovi 268 na Glavnom, niti čeka 116 na Ljubljanici (za Dubec ne znam kako je usklađeno). Kao da vozi napamet.

Možda bi trebalo tako programirati Atron da se čekaju i usklađuju, ako se već vozači ne mogu nazvati i provjeriti.
Nekoliko minuta ništa ne znači, a ljudima bi to bilo dobro.

Kada ih već tako malo vozila na cesti po noći, neka se bolje organiziraju.

vozač nočne linije 268 nočni nemože čekati ni jednu minutu pogotovo ne vikendom jel od 23 sata kada vozi liniju 305 i zatim se uključuje na 268 noćnu nema ni minute pauze što bi reklo 6 sati neprekidne vožnje jel zbog gužve u busu jedva stiže vozni red 30 min. i to preko sr njemačke koja je malo dalja trasa, a kao što znamo vozač bi trebao imati barem pauzu za nuždu a nema je. al netreba se brinuti jel je noćni prijevoz prvi na popisu mogućeg ukidanju pošto holding traži mogučnost uštede samo još grad zagreb treba dati blagoslov i neće biti noćnog prijevoza u gradu zagrebu takve informacije kruže pa sad vidjet će mo. imat će novi taxi posla ako zet ukine noćni prevoz

Ivan

Zagreb bi bio selo da nema noćni prijevoz, a ima ga već jako dugo i imao ga je i dok su se događale i veće krize od ove, puno ljudi ovisi o njemu, među njima i mnogi zetovci...

Bilo bi kretenski ukinuti ga sad kada su ga i obližnji manji gradovi poput Rijeke i Ljubljane tek uveli nakon godina iščekivanja. Znam da se svako malo odmah počne razglabati o ukidanju čim vozači ili ZET imaju bilo kakve probleme, ali mislim da se neće dogoditi i glupo mi je uopće odgovarati na postove o tome, samo moram više reći da je glupost i da me živciraju takve priče kad nikad nisu bile pretjerano ozbiljne...

Tomek

Ako se ukinu noćni autobusi i tramvaji to će samo biti još jedno nazadovanje, otprilike jedno 20 godina unazad... Ugl. di god sam bio vani svi to imaju, ne znam šta bi se s tim dobilo osim izoliranost grada...