Razno (2)

Autor shef, Ožujak 30, 2012, 22:16:14

Bocko

Kupi kartu pa ti neće biti crveno  ;D
Ja uvijek kupujem online, no zbog kvazi-stručnjaka i Ri-Ing MySQL baze koja je superspora Diners je svako učitavanje stranice čekao 10s i to je glavni razlog zašto se preko ecc-a ne može.
Stručnjaci iz te tvrtke trebaju generirati bržu bazu a to ne znaju. A Diners ne prihvaća da im za otvaranje početne stranice treba 16s ako klijent ima i RCC karticu uz običnu pa radi dohvat iz njihove baze.

kigor

Iz serije ako bude srece dogodine proradi :) a koliko sam cuo kontroli vide uplate a soferima receno da puste crveno

mivano

Izvor: Facebook, objavljeno na Riječkoj enciklopediji - Fluminensiji, autor: Davor Topić

mivano

Autor: Goran Zelić; izvor: Facebook

NP-549

651  stolice od Classica,  111 od EL262

LD470

A 625 naizmjenično..

Boki651

Nisu trebali mijenjati stolice od 651, te su bile nepoderive, sad će ove bit pojedene, jer uvijek ima gladnih ljudi u busu.

mivano

Citat: Boki651  u Prosinac 23, 2015, 17:25:12
Nisu trebali mijenjati stolice od 651, te su bile nepoderive, sad će ove bit pojedene, jer uvijek ima gladnih ljudi u busu.
Ali osvježilo je interijer. Bile su krpane zakovicama.

Shole

Da bile su krpane,  a teško je nać identične, a kad već imaju krpu ovih Fainsa stavili su njih

mivano

http://www.mojarijeka.hr/vijesti/ribus-aplikacija-sve-informacije-o-lokalnim-autobusnim-linijama-na-jednom-mjestu

"RiBus aplikacija - sve informacije o lokalnim autobusnim linijama na jednom mjestu
Autor: Mia Mohorić, Iva Blažević

Dva mlada Riječana, Mario Lončar i Jasmin Abou Aldan, autori su RiBus mobilne aplikacije za smartphone, koja će biti od velike koristi svima onima koji svakodnevno koriste riječki gradski prijevoz. Radi se o aplikaciji uz pomoć koje se doznaju bitne informacija za korištenje javnog prijevoza, te kada bi autobus trebao stići na stranicu.

Projekt RiBus započet je kao završni rad dvojice studenata na Odjelu za Informatiku Sveučilišta u Rijeci, a kasnije je spojen u spomenutu aplikaciju. Ideja je nastala vođena time da se novim studentima koji dolaze u Rijeku, ali i turistima te građanima, olakša snalaženje u gradskom prijevozu.

Mladi studenti su odlučili pomoću aplikacije napraviti vozni red svih gradskih linija, učiniti ih lakše dostupnima, te ih okupiti na jednom mjestu, budući da je raspored vožnje linija do sada bio dostupan isključivo na službenim stranicama Autotroleja, a za neke linije i na autobusnim stajalištima. 

Aplikacija je podijeljena u dva dijela. Prvi dio aplikacije nudi prikaz redova vožnje te računanje vremena kada bi po redu vožnje autobus trebao krenuti s odabrane stanice, a drugi dio se odnosi na prikaz svih stanica, kao i mogućnost pokretanja navigacije do odabrane stanice.

Dvojac ima ambicije da se mogućnosti ove aplikacije prošire, te se može očekivati da će se u budućnosti u nju implementirati i obavijesti vezane uz promjene reda vožnje te opcije kupovine karata preko aplikacije. Uskoro će biti dostupan i red vožnje  prigradskih linija.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android sustave, te je u potpunosti besplatna."

421

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vozac-autobusa-u-rijeci-postao-hit-na-facebooku---421882.html?r=jutarnji

ŠOFER U RIJECI POSTAO HIT NA FACEBOOKU 'Ako ko zna barbu nek mi se javi osobno'
Rijeka, 04.01.2016., 15:39 Autor: D.D.N. komentara
U ljudsko poštenje i dobrotu ne treba sumnjati. Onima koji to ipak čine, evo jednog primjera koji svakako zaslužuje njihovu pažnju.
Akcija kakva se u ponedjeljak odigrala u Rijeci definitivno zaslužuje medijski prostor. Sve je počelo objavom na Facebooku šofera riječkog autobusa koji je u 11:01 sati postavio u grupu Riječka enciklopedija - Fluminensia fotografiju izgubljenog novčanika i osobne karte starijeg gospodina.

'...izgubljeno u busu...ako ko zna barbu nek mi se javi osobno', napisao je Mi Do na Facebooku i u trenutku zapalio tu društvenu mrežu. Tada je počela prava akcija potrage.

Iz komentara posjetitelja koji su željeli pomoći moglo se iščitati da se radi o umirovljeniku, neki su ga i prepoznali, a osim šofera, i neki od komentatora koji ga znaju iz viđenja, zvali su ga na kućni telefon na koji se nije javljao.

Jedna od članica grupe uspjela je doći do ovog umirovljenika i na Facebooku je napisala:

'Mi Do je pronašao novčanik u autobusu i podigao moral Grada. Da ste vidjeli sreću na njegovom licu kada sam mu rekla sretnu vijest ... hvala Vam puno i u moje ime i bravo za poštenje ! Gospodin je inače samac i slabijeg imovinskog stanja , tako da niste ni svjesni koliko će mu ovo značiti ! Hvala Vam punooo.'

Objava fotografije pronađenog novčanika izazvala je salvu pohvala na Facebooku. U samo tri sata prikupila je gotovo 1500 lajkova i podijeljena je oko 300 puta.

Respect! thumbs
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

Svaka čast kolegi,  ovo su mu inače otac i stric na Olimpijadi u Sarajevu '84.

http://i583.photobucket.com/albums/ss278/pecine/autobusi/426%20Np549.jpg

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

mivano

http://rijecanin.rtl.hr/nasilje-i-krade-u-sredistu-grada-u-gradskom-autobusu-22-godisnjaku-otudili-novcanik-s-novcem/

"NASILJE I KRAĐE U SREDIŠTU GRADA: U gradskom autobusu 22-godišnjaku otuđili novčanik s novcem
By Rijecan.in
- 11. siječnja 2016.

U petak, 8. siječnja u večernjim satima na području Rijeke zabilježene su dvije drske krađe.

U prvom slučaju oko 19 sati na području Pećina nepoznati je počinitelj na naročito drzak i opasan način iz kioska otuđio novac.

Nešto kasnije, oko 21.20 sati, nekoliko nepoznatih osoba u gradskom autobusu na naročito drzak način 22-godišnjaku je otuđilo novčanik s novcem.

Otuđeni novčanik je pronađen bez novca, a sveukupna šteta nastala ovim kaznenim djelima je više stotina kuna.

Proteklog vikenda i na području Viškova policija je evidentirala počinjenje kaznenog djela razbojništva. Maskirani počinitelj je uz prijetnju oružjem počinio kazneno djelo razbojništva nad 52-godišnjom djelatnicom kioska te pritom otuđio novac. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a oštećena  je tvrtka sa sjedištem u Zagrebu za nekoliko tisuća kuna."

mivano

Noćna slika.
Izvor: Facebook