Razno (2)

Autor shef, Ožujak 30, 2012, 22:16:14

LD470

Sliku mjesečnog kupona za studeni krasi 417.

Filemona

Je li kojim slučajem ijedan Autotrolejev Citaro obuhvaćen ovim upozorenjem?

lussin

Jučer sam sa košarkaškim klubom bio u Rijeci,i taj kratki dio što smo se vozili viđen jedan Citelis na 1A. Za stalno ili samo nedjeljom?

Shole

Popustila su politička popunjavanja linija.  Cijeli tjedan je bio 801 na osmici,  par dana je neki bio na 2A,  a idu i mali 201-210 za Viškovo i Mavrinci

lussin

Opet,808 na 2A,i još jedan na 8. Nisam vidio baš mini plinije na prigradskim. + prava rošada danas oko podne-jedan na 8A,viđen 596,pa 114 i na kraju EL262 RI-839-GG (zaboravio g.b.). Oko jedan i dvadeset prošao koliko se sjećam 687 sa hrpom putnika-što odraslih,što djece kroz Strossmayerovu sa Pećina s pogašenim displejem.Jučer utakmicu vozio 651,a na 1 su bili 621 i jedan SG220

Shole

8A sad vozi prigrad i zato vozi svaki krug drugi bus.  A sad zašto je bio tako šarolik izbor od minibusa to monotrala to je vjerovatno razlog što nije bilo dovoljno buseva pa je išlo ono što je ispravno.

Ali ipak mi je najjači od svih bio 101  na 8A pred godinu/dvije kad je šole izlazio na svakoj stanici van i išao ljudima otvarat vrata.

lussin

Zanimljivo je da su i 596 i 114 i EL262 bili prazni. Mogao je ići Clio od kontrole

NP-549

mivano

Vozač Autotroleja bio večeras u dnevniku Nove TV i govorio o tome kako je voziti na Božić. Vozio solo Conecta.

Shole

Znam da smo ih negdje imali, al nemogu nikako pronać.  Šta mislite da li je ovo jedan od onih Riječkih ? 

Beograd Open Tour

Bocko

Što je s biciklama na lukobranu. U nedjelju ni jedna nije bila vani, ured zaključan a i prije sam ih vidio u lošem stanju sa razbijenim svjetlima i sličnom. Monitor na onom panelu isto ne radi dosta dugo... Je projekt aktivan?
A danas sam imao jako nezgodno iskustvo s jednim vozačem na Škurinjama, krenuo na semaforu na zeleno prelaziti cestu i 645 je prošao kroz čisto crveno, praktički me i udario, nije se zaustavio da pita kako sam, ispričao se nego nastavio voziti. Morao me vidjeti. Baš svakakvih vozača ima, gdje mu se toliko žurilo.

kigor

Jedno pitanje od novopečenog člana foruma ali i vjernog korisnika Autotroleja :)

Zanima me kada su napravljena okretišta na Kantridi i Bivio. Prvi bivši mislim krajem 40 ili početkom 50. A drugi moguće i 80. Zna netko točne podatke?

Bari

Vozači uočili propuste

Problemi za vozače: Rotor na Kuku za autobuse preuzak

Autobus koji iz smjera Matulja želi skrenuti prema Opatiji, to ne može učiniti bez vraćanja u rikverc i gaženja rubnjaka

OPATIJA/MATULJ I Rotor na Kuku, slaže se većina vozača, unaprijedio je odvijanje prometa na ovom području, no čini se da je stvorio dodatne probleme kod vozača autobusa i većih vozila.Veći broj čitatelja požalio nam se na ovaj nedostatak novog rotora, a rasprava o tome »rasplamsala« se i među komentarima na portalu Novog lista. Jedan komentator kazao je da je »dosta šofera kamiona i autobusa već zajahalo na bankinu, sreća da ni došlo do težih posljedica, traka je preuska za prolazak širih kotača«, dok je drugi dodao da rotor na Kuku »lijepo izgleda, reprezentativan je i funkcionalan. Ako vozite automobil. Ako vozite autobus veći od 13 metara kakvi često stižu u Opatiju (Opatija je turističko mjestašce čiji gosti većinom dolaze busom...) onda je noćna mora. Ali to nije bitno. Kada ustanovimo da je opasno da autobus mora 'pogaziti' nosom cijeli suprotni trak, napravit ćemo novi.

Ne bih želio kritizirati sve što je novo, ali ipak, trebalo bi uključiti mozak prije nego što se odriješi kesa građana. Treći komentator istaknuo je kako je i sam svjedočio »funkcionalnosti novog rotora što se tiče autobusa«.

– Čovjek je iz smjera Opatije napravio kolonu od kojih dvadesetak automobila, jer nije mogao jednostavno ući u kružni tok, pa se morao vraćati nekoliko puta u rikverc da bi mogao nastaviti. A tome najbolje svjedoče i tragovi guma po rubnjacima... Očajno – kazao je netko tko se potpisuje kao Fiu-man. Ovim poteškoćama svjedočio je i naš fotoreporter koji je snimio autobus prijevoznika Lasta koji nije mogao skrenuti iz Matulja prema Opatiji, već je morao napraviti još jedan »đir« rotorom.

Da problema ima, potvrdio je i Vlado Leoni, vlasnik Liburnija parkinga, čija je tvrtka osim koncesije na opatijskim parkiralištima, zadužena i za »prihvat« turističkih autobusa koji dolaze u Opatiju.– Naši djelatnici uočili su da postoji problem, odnosno požalili su im se vozači autobusa. Čini se da vozila duža od 14 metara ne mogu skrenuti zbog previše podignutih rubnika – kazao je Leoni.

S druge strane, pročelnik za komunalni sustav Miljenko Ujčić kaže da ovakvi prigovori nisu stigli do Grada Opatije.

– Nismo upoznati da postoje bilo kakvi problemi u odvijanju prometa. Rotor na Kuku ima sve potrebne dozvole za rad, pa ne vidim niti zbog čega bi se moglo dogoditi da problemi postoje, a i sam sam svjedočio više puta da autobusi normalno prolaze rotorom. Ne vjerujem da bi Hrvatske ceste uložile tolika sredstva u ovu investiciju bez da sve temeljito provjere – poručio je Ujčić.

Tvrdnje o problemima koji autobuserima predstavlja rotor na Kuku pokušali smo provjeriti i kod Hrvatskih cesta, no pozivi na telefonski broj službe za odnose s javnošću ostali su bez odgovora, kao i pitanja koja smo uputili elektronskom poštom.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/Opatija/Problemi-za-vozace-Rotor-na-Kuku-za-autobuse-preuzak
KREPAT MA NE MOLAT !

Shole

To se iz aviona vidjelo kad su radili rotor.  Da je problem, to sigurno jest, al isto tako netko voli od muhe pravit slona sa nekim dužinama autobusa i primjedbama turističke zajednice o 13 ili 14 metara.   Nijedan normalan bus ni od 12m nemože skrenut,  al isto tako uopće nije problem napravit krug pa krenut za Opatiju, samo treba stavit  znak opasnosti i dopunsku ploču  o kružnom skretaju za vozila preko 10 metara.  Pa 30 godina se tako skretalo u Bakar i bila je dopunska ploča i nevidim zašto bi ovo bio problem.  Al da su mogli  fucking rotor napravit bolje, to je činjenica !

MB Citaro

Da li ima kakvih podataka o broju prevezenih putnika u autobusima u koje je ugrađen brojač putnika