NAŠ KLUB

Autor tamlover, Svibanj 18, 2008, 03:16:12

tamlover

Zadnji slučaj u garaži Samoborčeka pokazao je koliko smo, unatoč dobrim namjerama, besplatnom reklamiranju i sličnom i dalje neshvaćeni i skoro bih rekao ugroženi u svakodnevnom prikupljanju materijala za forum. To naravno nije jedini slučaj o kojem smo na ovom i starom forumu pisali. Reagirajući na post vipdrivera koji nam je poručio da nepoznati u tuđem dvorištu nemaju šta tražiti odlučio sam pokrenuti inicijativu za osnivanje KLUBA AUTOBUSNIH ENTUZIJASTA (KAE) u kojem bi članovi posjedovali iskaznice koje bi u slučaju potrebe pokazivali nepovjerljivima. Imali bi na taj način i neki legitiman i stvarni, a ne samo virtualni odnos s prijevoznicima koje ovdje na neki način uglavnom podupiremo.

Osim glasanja, slobodno raspravljajte i o nazivu kluba. Gore vidite moj prijedlog naziva. Ako budete zainteresirani, s obzirom da pokrećem inicijativu voljan sam i potegnuti da ideju i ostvarimo (unaprijed se ispričavam ako je netko bilo gdje već predložio isto ili slično).
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

netko

To je ODLIČNO Tam.Slikavanje bi onda postalo nekako "službeno" i svi bi nekao imali sa tom iskaznizom "posao",dakle slikavanje više nebi bilo anonimno nego nekako.....ubiti kada ti dođe novinar,prestavi se iz koje je medijske kuće i pokaže ti iskaznicu.Hoću reći slikavanje će onda biti možda poput novinarskog sliaknja,dobit će na važnosti i sam autobusni portal  odnosno njegova će se popularnost puno dignuti.E sad koliko će biti korisne te iskaznice i koliko će to biti pravi "posao"sve ovisi o volji ljudi npr.koji rade u garaži.(Malo sam se spetljao,ali nadam se da razumijete sve rečeno) ;) ;) ;) :D :D :D
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

manoplan

Mene još više muči slikanje sa javne površine jer i tu sam imao problema.Tu bi trebali savjet nekoga tko kuži propise (zakone)
Koliko sam istraživao,ne postoji neka precizna regulativa vezano za to i ljudi po fotografskim forumima uglavnom iznose stajalište da je slikavanje dopušteno tamo gdje nije zabranjeno tj gdje ne postoji znak zabrane fotografiranja.
Problema sam imao kod (ispred) ARZ-a,APP Podsused,na Autobusnom kolodvoru pa čak i na Kaptolu gdje me neki lik pitao zašto ne slikam Katedralu 'kao i sav drugi normalni svijet' ???

EDIT:
Naravno treba spomenut i svijetle primjere:
Zagorec,Jakov,Stopić,Molnar(Kompas Bjelovar)....dopustili su slikanje autobusa (neki čak i iznutra),a neki su čak platili piće  :D

tamlover

Citat: manoplan  u Svibanj 18, 2008, 09:03:27
uglavnom iznose stajalište da je slikavanje dopušteno tamo gdje nije zabranjeno tj gdje ne postoji znak zabrane fotografiranja.

Upravo tako. Ti s javne površine možeš slikat koga i što hoćeš ako ne postoji znak zabrane (kao što postoji na vojnim objektima primjerice). U nečije dvorište ne smiješ, i mislim da ne treba nigdje pisati da je to privatan posjed te da je ulaz zabranjen (iako negdje i piše), a zato sam i rekao da moramo nekako postati službeni jer s iskaznicom možeš potvrditi u koje svrhe bi slikao.

Slavuj

ovo je stvarno dobra ideja. bilo bi super da mozemo slikati a bez da moramo pola sata objasnjavati zasto to radimo.

Servis

Podržavam ovo jer se radi o definitivnoj potrebi za nečim takvim, a ne luksuzom.

Trebali bi vidjeti kako su sredili "Klub ljubitelja željeznice" na zeljeznice.net

Slavuj

sad sam isao pogledati ovo na zeljeznice.net i stvarno dobro izgleda. ako se slozimo bilo bi super da imamo ovako nesto.

netko

Citat: Slavuj  u Svibanj 18, 2008, 15:30:48
sad sam isao pogledati ovo na zeljeznice.net i stvarno dobro izgleda. ako se slozimo bilo bi super da imamo ovako nesto.
Je sve dobro izgleda,odlično,samo npr.da se ja idem učlaniti tamo nebi mogao jer je članarina za mene previsoka.Odnosno hoću reći ako bi se otvorio klub ljubitelja autobusa bi li članarina predstavljala problem odnosno kočila neke članove da se učlane,naravno ovisno o cijeni članarine. ;) ;) :D :D

maky

To sam pitanje i ja htio potegnuti, jer ako će se plaćati kakva članarina, onda neznam kako bi razmišljao o ovom potezu...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Svibanj 18, 2008, 15:53:24
To sam pitanje i ja htio potegnuti, jer ako će se plaćati kakva članarina, onda neznam kako bi razmišljao o ovom potezu...
Da,bome željeznice su po meni dobro "potegnule" za članarinom-150kn. :o :-\

Slavuj

pitanje je sto oni rade s tim novcem od clanarine  ;)

stipe15

Ako će biti članarine,teško da ću postati član(gotovo i nikako) :-\,ali platio bih samu karticu. ideju ću podržati svakako za one koji su spremni platiti neku veću članarinu (npr.150-200 kn)

tamlover

Članarina uvijek ovisi o onome što se od nekog udruženja, kluba i sl. očekuje.
Npr može se samo napraviti predračun za člansku iskaznicu, uključiti troškove poštarine i na temelju toga izračunati članarinu. Ako želimo imati svoja obilježja, npr majicu ili kapu, opet bi se i to moglo uključiti u članarinu.

Malo ću preispitati opcije, potrebe, troškove i sasvim sigurno članarina nebi trebala biti viša od vrijednosti onog što za nju dobijate. Dakle, bez profita, čista ljubav  ;D

EDIT: A sad razmišljam, pa kud ste se odmah love primili... :P ko da niste čuli za onu: "kolko para tolko muzike"

stipe15

Pa i u pravu si.Ja sam za osnivanje a i za članarinu(ako nije ekstremno visoka).

noxis93

pa članarina bi trebala biti samo cijena iskaznice i putnih troškoa do tu. jedna iskaznica,plastificirana, u boji, sa (zašto ne) slikom vlasnika bi trebala doći oko 100 kn... pa sad...