Nabavka 214 novih autobusa

Autor Tomek, Lipanj 11, 2008, 18:47:16

Tomek

Veća suza od toga što je ovo Mercedes treba zbog odabira rasporeda sjedala... Isto kao u MAN-u NG313 u kojem smo jučer nas par forumaša na liniji 136 umrli stojeći iza zgloba gdje su sjedala kao u prigradskom autobusu, a ljudi za bus bez sjedala... Onaj koji naručuje takav raspored očito sjedi negdje debelo razvaljen u uredskoj fotelji daleko od dodira sa gradskim prijevozom  :-X

kekobus

Službeno - nema prezentacije na Borongaju.
Sutra će svih 10 Mercedesa biti registrirano i u srijedu idu u promet, 5 za Dubravu, 5 za Podsused. Isto tako i minići čim se registriraju idu u promet, 5 za Dubravu i 8 za Podsused.

Tomek

Inače, trenutno svih 10 Citara stoji u Podsusedu..

manoplan

Citat: kekobus  u Prosinac 22, 2008, 13:30:34
Sutra će svih 10 Mercedesa biti registrirano i u srijedu idu u promet, 5 za Dubravu, 5 za Podsused. Isto tako i minići čim se registriraju idu u promet, 5 za Dubravu i 8 za Podsused.

Kako to da se ''Bandinjo'' odrekao tako efikasne samoreklame i to na dan prije Badnjaka? Očito da ipak ne stigne na 328 mjesta istovremeno  ;D

Ivan

Citat: Tomek  u Prosinac 22, 2008, 13:37:28
Još uvijek su svi u APP...

Oni odmah uz sjevernu ogradu su dobili brojeve 54x (onaj kojeg sam dobro vidio je 543), a ovi dalje, koliko mi se čini (možda griješim, bio je mrak), imaju brojeve po sredini, valjda kao ostali noviji podsusedski... ::| ::| ::| Ako je opet kao sa školskima, to me pomalo živcira, zašto ne bi mogli imati standard? >:( Ne razumijem uopće.

tamlover

Citat: manoplan  u Prosinac 22, 2008, 17:58:40
Kako to da se ''Bandinjo'' odrekao tako efikasne samoreklame i to na dan prije Badnjaka? Očito da ipak ne stigne na 328 mjesta istovremeno  ;D

Sutra je u Vukovaru a ima ovih dana i puno toplijih ljudskih priča koje pokušava prodati od 10 novih autobusa. Uostalom 10 ne rješava problem a raju nije više tako lako zaje...
Iako vjerujem da nije isključeno da će kod puštanja u promet biti neko slikanje u jednoj od garaža po uzoru na TMK2200.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Shole

Budite 100% sigurni da će čim dođe 214. autobus uslijedit slikanje kompletne nabavke.   Parade vjerovatno neće bit (možda slet na Maksimiru) jer bi bilo nemoguće provozat 200 buseva po gradu, a i ko bi vozio linije

Portos

Danas sam imao Bingo, vozeći se službeno prema Rakitovcu, u dvorištu Centra za vozila Hrvatske ugledao sam 1 kom. Iveco Daily i 5 kom. Caccimalyja.

Isti ti autobusi viđeni su u ARZ-u oko 14h

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Shole

Sad mi nije jasno kako su Autotransovi 1312-1315 i 2 od komunalnog Bakar isti takvi, ali imaju naprijed delfina i iza piše Irisbus?

Tomek

Ne znam što se Iveco/Irisbus imena tiče, kad ide koje, ali znam da mi i Dailyji i Cacciamaliji izgledaju ko jeftina kineska roba... Daily prije redizajna je bio baš kak treba, ali s redizajnom mi se pokinezio  :-\

Shole

Možda su ZET-ovi iz Italije, ili iz Slovenije, a riječki su bili ......... (gdje sve Irisbus ima tvornice?)

Ivan

Citat: Shole  u Prosinac 23, 2008, 00:19:20
Možda su ZET-ovi iz Italije, ili iz Slovenije, a riječki su bili ......... (gdje sve Irisbus ima tvornice?)
Koliko znam, Urbyji se sastavljaju i u Poljskoj kod Kapene (a i na popisu RI voznog parka piše Kapena), a ZET-ovi su možda onda za razliku od njih baš iz Cacciamalija... ???

konkordsky

ovo je katastrofa!
što se rasparuju vozila koja su nužno potrebna Podsusedu?
tako smo lijepo mogli imati 251-300,a oni se tamo zezaju,sramota.
nema druge nego kontaktirati Bandinja za pomoć.

Citat: Ivan  u Prosinac 22, 2008, 20:57:07
Citat: Tomek  u Prosinac 22, 2008, 13:37:28
Još uvijek su svi u APP...
Oni odmah uz sjevernu ogradu su dobili brojeve 54x (onaj kojeg sam dobro vidio je 543), a ovi dalje, koliko mi se čini (možda griješim, bio je mrak), imaju brojeve po sredini, valjda kao ostali noviji podsusedski... ::| ::| ::| Ako je opet kao sa školskima, to me pomalo živcira, zašto ne bi mogli imati standard? >:( Ne razumijem uopće.
vidiš da nema standarda,sve se radi napamet,bez reda i logike,nikad se više nećemo vratiti u onu
1990/1991god a to me žalosti.

Citat: Shole  u Prosinac 22, 2008, 21:51:47
Budite 100% sigurni da će čim dođe 214. autobus uslijedit slikanje kompletne nabavke.   Parade vjerovatno neće bit (možda slet na Maksimiru) jer bi bilo nemoguće provozat 200 buseva po gradu, a i ko bi vozio linije
to neće moći proći bez slikanja i paradiranja pa izboru su ljudi pred nama,mora se pokazati u što su otišli novci od tramvaja do buseva jedino pitanje hoće li stići svih 214 vozila do izbora?! ;D
može se napraviti parada novih buseva to je još lakše nego sa tramvajima,a za linije ne brinite ima vozila koja bi prometovala.
NEMA PROBLEMA,POSTOJE SAMO RJEŠENJA!

conecto

Citat: Tomek  u Prosinac 23, 2008, 00:16:58
Ne znam što se Iveco/Irisbus imena tiče, kad ide koje, ali znam da mi i Dailyji i Cacciamaliji izgledaju ko jeftina kineska roba... Daily prije redizajna je bio baš kak treba, ali s redizajnom mi se pokinezio  :-\

Prije poruskio - prednji kraj izgleda ko ruska Gazela, a spoj branika izgleda još gore. Ovaj displej naprijed djeluje kao šaka u oko, a i ne znam čemu minibusu stražnja dvokrilna vrata. Klima samo u motoru za vozački prostor (na krovu nema nikakve kutije)? Čini mi se da ova izvedba baš i nije najbolja
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Citat: konkordsky  u Prosinac 23, 2008, 08:51:51
ovo je katastrofa!
što se rasparuju vozila koja su nužno potrebna Podsusedu?
tako smo lijepo mogli imati 251-300,a oni se tamo zezaju,sramota.
nema druge nego kontaktirati Bandinja za pomoć.
Ne znam o čemu ti pričaš, Dubrava je isto u prilično očajnom stanju, možda trenutno ne baš kao Podsused, ali pogledaj vozne redove i usporedi koliko jedni imaju redukcija, a koliko drugi, APD uopće ne zaostaje puno.... A ovi jadni O 305 G su toliko i mnogobrojni, i toliko očigledno stari, zapušteni i razvaljeni da uopće ne vidim kako možeš napisati da je Podsused u nekoj strašno većoj nuždi...