Rijeka City Card - novi sustav naplate

Autor Bocko, Siječanj 09, 2013, 18:15:37

Bocko

Nedavno sam se vozio u tramvaju i najava stanica je odlična. Zvuk dopire iz poništavača, koliko sam mogao čuti i lijepo izgovori svaku stanicu. Na autobusnim stajalištima ne, ali u autobusu je to lagano izvesti iz poništavača uz adekvatan softver. Jedino mi nemamo poništavače na svakom koraku pa će samo oni uz šofera to čuti.
Iako ništa ne treba vjerojavati ovom gradonačelniku jer bi po njemu punionica bila gotova još u rujnu prošle godine.

STIB

Citat: Bocko  u Srpanj 27, 2013, 22:17:24
Nedavno sam se vozio u tramvaju i najava stanica je odlična. Zvuk dopire iz poništavača, koliko sam mogao čuti i lijepo izgovori svaku stanicu.
Ne znam da li se radi o zagrebačkom tramvaju, ali u Zagrebu zvuk definitivno ne dolazi iz poništavača (tj. validatora) nego iz zvučnika koji su postavljeni ispod stropa.
Izgovor od strane tete nije loš, ali što se i koliko čuje jako ovisi o pojedinačnom tramvaju/autobusu.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

primavera

Ako se počelo govoriti o e ticetingu u sedmom mjesecu 2010.godine,a sada je skoro 2014.godina i  još nije taj projekt u opticaju,onda ovaj novi projekt neće tako brzo zazivjeti!

Bocko

Govorilo se da će od nove školske godine biti u opticaju pametne kartice i za srednjoškolce, studente a do kraja godien za sve.
A na kraju opet ništa, samo penzioneri dobili... No dobro, ionako cijeli sustav ne radi baš najbolje...

primavera

Citat: Bocko  u Rujan 05, 2013, 13:10:01
Govorilo se da će od nove školske godine biti u opticaju pametne kartice i za srednjoškolce, studente a do kraja godien za sve.
A na kraju opet ništa, samo penzioneri dobili... No dobro, ionako cijeli sustav ne radi baš najbolje...
Šta se tiče sustava, da ne radi kako treba tu si u pravu,biti će dobro ako to proradi do novog leta.Inače napravio sam karticu         
http://www.diners.com.hr/Kartice/Privatne/Diners-Club/Diners-Club-Rijeka-City-Card-prepaid.html?Y3JcNzIscFw3MQ%3d%3d
te oni uvjeravaju ljude da sve je u funkciji,a stvarnost je nešto drugo.
Ako netko ima koju više informaciju iz Autotroleja bilo bi dobro da podijele tu sa nama.Inače moj izvor govori da neče tako skoro ???!

Bocko

Ništa onda, volio bi da to zaživi već jednom i da se zna u čemu je trenutno problem...

Shole

Autotrolej je najdalje otišao sa razradom tog sistema.  Probajte se malo raspitat negdje kako stoji Rijeka Promet sa parkingom ili knjižnica tj. u kojoj fazi je njihova City kartica

Boki651

Ovi bicikli u sve očajnijem stanju, škripaju, lupaju, a večeras sam vidio da ga mulac vozi s probušenom gumom, nemaq svjetala, košare itd...
Trebalo je to možda bolje kontrolirati, ako se već išlo u takvu nemalu investiciju.

primavera

Evo pitanja i odgovora sa stranica Moja Rijeka vezano za Rijeka City Card.

Gradonačelnik se sada već godinama na svojim konferencijama hvalio da "gradska kartica" kreće za mjesec, dva i tako od 2012.
Projekt je prema pisanju medija zaživio, tako je pisao i ovaj portal
1. GRADONAČELNIKOV KOLEGIJ
18.06.2013.
Konačno zaživio Projekt implementacije gradske kartice

http://www.mojarijeka.hr/vijesti/konacno-zazivio-projekt-implementacije-gradske-kartice/

Citat:
"Od rujna ove godine više neće biti čekanja u redu za kupnju mjesečne autobusne karte, jer će se ona moći kupiti na 200 prodajnih mjesta na području grada Rijeke, uključujući kioske i.novine i Tisak."

Srednjoškolci i studenti su već trebali dobiti kartice, ali nisu, opet je sve obustavljeno a u autobusima imamo priliku vidjeti da sustav ne radi najbolje i često se umirovljenici ne mogu ni autorizirati pri ulasku jer validatori ne rade.

Prema pisanju medija, u Autotroleju se nadaju da će sljedeće godine u rujnu zaživjeti projekt.

Sustav je dobro zamišljen ali kako čujem tvrtke koje ga održavaju nisu spremne i ne znaju ga održavati i stalno dolaze novi tehnički problemi.
Svo to vrijeme građani ispaštaju satima čekajući u prostorijama Autotroleja kako bi dobili novu kartu, a već godinama imaju obećanja o modernizaciji.
Zašto projekt još uvijek stoji u nultoj fazi i što se čeka?

Poštovani,

točno je da se sa projektom gradske kartice još uvijek čeka, iako je njegova realizacija bila najavljena prije već dosta vremena. U to da će građani tijekom ovoga mjeseca moći pribaviti gradske kartice uvjeravali su nas predstavnici tvrtki koje su ovaj sustav razvijale.

Nažalost, tijekom probnog perioda koji traje od lipnja, točnije od kada umirovljenici koriste kartice u javnom gradskom prijevozu, uočeni su određeni nedostaci postavljenog sustava. Zato je odlučeno da se zbog kvalitete koja mora biti zadovoljena kada kartice počnu koristiti i ostali građani, ovi nedostaci moraju ispraviti. U ovom trenutku ne možemo precizno definirati rok kada će gradske kartice zaista zaživjeti, s obzirom na zahtjevne softwerske i tehničke detalje. No, stručne službe Grada kao i gradskih komunalnih poduzeća, u kontaktu su s predstavnicima tvrtki koje su sustav razvile i intenzivno se radi na otklanjanju uočenih problema.

Vjerujemo da ćete se složiti s nama kako na sustav ne možemo prijeći dok on nije postavljen tako da omogući kvalitetnu uslugu korištenja javnog prijevoza, parkinga i ostaloga. Dakle, njegova primjena odgođena je na neko vrijeme, dok se ne osigura njegova veća kvaliteta.

S obzirom na to, kada ćemo moći precizno odrediti datum konačne primjene projekta, svakako ćemo građane o tome obavijestiti.

primavera

Bocko

Ima li kakvog napretka. Već mjesecima i godinama slušamo svašta o novoj tehnologiji a ništa. Na čemu se sada radi, gdje je zapelo?
Koliko vidim u zadnje vrijeme validatori uredno rade, vozači tipkaju po svom računalu, navikli se. Ne vidim prepreku da se polako počinje uvoditi ostalim građanima kartice.
Ja osobno nemam problema jer kupujem 21. ali mnogima bi se olakšala i ubrzala kupovina pokaznih kada bi se moglo obnavljati preko weba. Erste već više od godinu dana ima mogućnost preko netbankinga obnoviti te kartice.

MB Citaro

Pitanje je da li na svim autobusima oprema ispravno radi, a ako ne treba se čekati da se na svima uspostavi pravilan rad da bi se moglo pustiti u rad

NP-549

Za naplatu karata da,  ali osim penzionera, mogla bi se komotno još neka grupa pokaznih pustit u opticaj.

eurobusrijeka

cudno da se i penta d.o.o. Pula nije prijavio
Bolje bi mi bilo da se klonim autobusa, već mi ih je preko glave

primavera

Ako moze odgovor od cijenjenih forumaša koji su upoznati sa projektom RCC  u kojoj je fazi testno razdoblj?
Kada će u uporabu prepaid kartice Dinersa?Radi li brojaci putnika u pojedinim   bus123?U kojoj je fazi control room,jel tamo sve ok.Jel Penta isporučila novi software i jel sada donekle to ok?Izvor mi je na bo, pa nemam odgovore na ova,a i druga pitanja