Linije - razno 2014.

Autor Ivan, Siječanj 06, 2014, 14:09:42

STIB

Citat: Ivan  u Kolovoz 19, 2014, 17:50:45
IKEA je u općini Rugvica i ne tiče se JLS koje trenutno imaju ZET. Vjerojatno IKEA sama mora organizirati prijevoz.
I organizirat će ga (od sutra): http://www.ikea.com/ms/hr_HR/about_store/ikea_bus.html
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Ivan

Citat: tamlover  u Kolovoz 19, 2014, 21:34:51
Zato da bi ti imao na kaj odgovarati :D Da ne napišem loše ideje onda tvoje dobre s hrpom argumenata ne bi došle do izražaja. Možda natjeramo Miličevića ili nekog sličnog da prepisuje odavde... Zapravo ne mislim tako. Volio bih da ZET ima ljude koji bi se međusobno motivirali idejama, ali pod uvjetom da si međusobno ne govore da su one grozne.
Da, ma razumijemo se :) , a mislim da ako počnemo malo žustrije raspravljati ne znači da radimo nešto loše... Čak i ako imamo neku lošu i ne jako razrađenu ideju bolje da raspravljamo nego da je forum dosadan, ne kažem ja ni da je sve moje bilo briljantno niti da nije bilo kritizirano, i par puta sam rekao da su tuđe ideje pametnije...
Žao mi je ako sam se malo previše raspisao i pretjerao. :-[

Ivan

Citat: STIB  u Kolovoz 20, 2014, 09:36:23
I organizirat će ga (od sutra): http://www.ikea.com/ms/hr_HR/about_store/ikea_bus.html
Pa nisu ga baš promislili, ili im grad nije htio dati bolje stanice...
Umjesto Marohnićeve trebali su napraviti stanicu Vjesnik, poslije toga Lisinski i Vukovarska mi se ne čine kao bolja ni brža opcija nego u centar, podvožnjak Miramarska - Glavni kolodvor (koji sa sjeverne strane ima ogromna rijetko korištena autobusna ugibališta), mogao je stati na Držićevoj ili Autobusnom kolodvoru umjesto da ih samo prođe, umjesto Veterinarski faks stanica je trebala biti (eventualno prije Heinzelova-Vukovarska i) Zvonimirova-Heinzelova ili Kvaternikov trg, umjesto stanice Maksimirsko naselje II mogli su dobiti Borongaj jer tamo ima nekoliko praznih perona, umjesto jednog stajanja u Čulincu i dva u Brestju trebali su proći kroz Dubravu i Dubec pa onda možda jednom Brestje, ako Čazmatrans i hrpa drugih tamo ima stanice dali bi i njima. Mogao je onda napraviti i krug kroz terminal Sesvete umjesto da odmah skrene prema Jelkovcu da ljudima olakša presjedanje jer ljudi sa brzih sesvetskih ZET linija ni sa ostalih ČT, APV itd. međugradskih ovako nemaju nijedno direktno presjedanje, moraju hodati ili presjedati da bi došli u Brestje. Zapravo umjesto u Jelkovec mogao je bolje i nastaviti do A4 i imati stanicu Sesvetska Sela jer ionako duplo više ljudi živi na području Sela-Kobiljak-Kraljevec nego na dijelu Sopnica-Jelkovec.
Baš su ga žešće zabrljali.

No, kako god bilo, treba sutra vidjeti tko će biti prijevoznik. Nadam se da ne ZET jer prevelik je nedostatak ljudi da bi vozili komercijalne linije.

MAN19464

Zet se nije ni potrudio oko toga Zet je jedina firma koja se ne bori za posao i novce, Zet-ovi menađeri ovako provode radno vrijeme  kava

Ivan

A kad ZET uvijek traži ogromne subvencije a ne pada mu na pamet prodati kartu, rezati cijene i sve ostalo kako rade Presečki i drugi kad grizu da dobiju liniju, znaju da im jedino to donosi bilo kakav posao a ZET je sretan s gradskim subvencijama i "ne treba" mu dodatno se zaj... (očito jedino tako misle nadležni)...

Uvijek ZET nešto muči, sad kad ima previše autobusa o kojima privatnici mogu samo sanjati, ne pada im na pamet iskoristiti ih nego traje kriza radne snage (s tisućama ljudi na burzi), ako nije to onda nešto drugo, no uvijek je skuplji za naručitelja usluge...

Što drugo očekivati od tako tromog aparata s trenutnom postavom na vrhu, može ići samo prema gorem i manje kompetitivnom.

822DoDo

danas sam čuo kolege (nisam imao prilike ni vremena otici sam i uvjeriti se) da u ZET-ovoj kućici u Dubcu piše da sutra valjda 276 vozi do IKEA-e
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

Ne vjerujem baš, trebalo bi onda za promjenu linije imati međužupanijske koncesije za redovnu liniju, i što bi onda umjesto toga vozilo u Dumovec?  ??? Ne može tek tako selo s 1000 ljudi ostati bez prijevoza. Bilo bi uostalom valjda nešto o tome na zet.hr.

822DoDo

a ne znam mozda je to pisalo za taj bus kaj ide od Save do IKEA-e a ti neki zetovci ko zetovci krivo skuzili haha
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Westin

Bus za Ikeu sa Savskog mosta je besplatan do 8.9.A nakon toga cijena karte je 10 kn.

tamlover

Vozi Autoturist. Slike u njegovoj temi.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

MAN19464

Autoturist takve prilike nepropušta. oni se bore za posao.

Ivan

Naravno, dok se ZET bori za očuvanje radnih mjesta u administraciji  kava pa je nemoguće zaposliti vozače da iskoriste još uvijek pomalo prisutni višak voznog parka, kad ih se ne može zaposliti ni dovoljno da popune ionako već reducirane redovne linije...

Ivan

Nego, zna li netko može li solo proći na trasi lin. 207, je li se možda ponekad događalo kao na 204? Meni se ništa ne čini uže nego kroz Remete, produženi Novoselec ili Granešinske Novake... Prije mi se činilo normalno da 207 ide na Kvatrić ili Gupčevu zvijezdu, ali kad nema dovoljno ljudi i treba razmišljati racionalno, zašto ne bi napokon napravili najlogičniju stvar, zašto ju ne spojiti s 238 koja ionako nema previše putnika i ima stalno previše vremena? Ionako je raskrižje Bijenička-Veliki dol na 200 m od okretišta Kozjak, nek tamo bude stanica i neće ni na Kozjaku biti nekih osjetnih nedostataka za putnike...
Sad kad nas vjerojatno čekaju redukcije vozača, nevjerojatno je da takva 207 opstaje i da nikog nije briga, to definitivno treba preurediti, sramota je da je i ovako dugo ovako bezvezna vozila i trošila resurse.

Uostalom, ako će sad doći ti veći plinski miniji, ako je solo malo velik možda će i oni biti u redu. (a i trebat će naći linije gdje ih uopće staviti svih 16 ::| )

Jedino bi ime linije bilo malo smiješno, Kaptol-Rim...  ;D No osim toga nema jednostavnije i logičnije stvari za izvest s ovim linijama...

Naravno, postoji i par opcija za spajanje s 204 koja isto za trasu od 15-ak minuta ima 45 minuta vremena ::|, no ovo je malo jednostavnije...

Dreamwalker

Linija 207 je krivo provedena linija koja zbog toga ima malo putnika. Pogotovo sad kad je ljetni vozni red i usklađena je samo prema KT, ali ne i prema Kaptolu što većina ljudi treba. Solo autobus realno ne može proći, bar ne sad, ali ako bi se onaj dio Gorica između Fratrovca i Korita te Veliki dol od križanja s Goricama do Rima proširio, mislim da ne bi bilo problema. Problem je u tome što je teren malo zeznut na tim dijelovima (nešto a la Remete između škole i Kamenitog stola) što je cesta na samom rubu.  Možda ne bi bilo loše napraviti jedan dio Gorica kao jednosmjernu ulicu, pa bi onda bilo ok.
Linija 207 ima potencijal za napuniti i midi autobus kad bi se produžila do kružnog toka na Grškovićevoj. Tamo postoji dosta prostora da se napravi polazna stanica, ima 4 linije koje povezuju s Kaptolom i jednu za KT (204). Stanovnici Rima i Gorica pisali su molbu da se produži do kružnog toka, ali u ZETu nije bilo volje te su odgovorili da bi bus morao stajati na svim stanicama (2 stanice ako se ne varam) i da bi trebao veći bus iz tog razloga. Da je bilo volje, mogli su od kružnog toka do Srebrnjaka napraviti tak da 207 bude brza, a nakon toga redovna linija i ne bi bilo problema. Čak štoviše, kao što rekoh, linija bi iskoristila svoj potencijal.
Nažalost, u ZET-u nikoga nije briga. Kad se radi ljetni vozni red, radi se bez volje (kao i sve ostalo u ZET-u) i linija je trenutno beskorisna. Nakon 8.9., putnika će opet biti, ali ne toliko koliko bi bilo da u ZETu napokon sjednu i naprave ovo što sam već više puta izložio na forumu.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Ivan

Ne znam, produženje do kružnog toka na Grškovićevoj mi se čini malo glupo, zašto onda ne na tramvaj, ili do Kaptola (ali da recimo prati vozni red neke veće linije da se ne može prepuniti) ili Gupčeve Zvijezde, ili u preuređenoj 204 do Kvatrića? Ovo objašnjenje od ZET-a je totalna birokratska floskula jer ne vjerujem da kapacitet nije dovoljan, ali ni ideja stanovnika nije predobra (iako je ipak malo bolje nego Srebrnjak)

Što se tiče prolaska, ova usporedba s Remetama je baš ono o čemu govorim, ako je jednostavno usko kao na Remetama gdje se dvije linije mimoilaze i rade probleme a jednostavno nema drugog rješenja osim tog mimoilaženja, zašto nazvati sličnu cestu drugdje problemom za jedan solo bus? No da, ZET treba razmišljati o još midija umjesto ovih kombi kanta, no netko je zaboravio kako midi bus izgleda i čemu služi, mislim da bi s njim bilo sasvim normalno.

Uostalom, također vjerojatno ne bi bio veliki problem uvesti jednosmjernu regulaciju, kako je recimo cijeli Jelenovac postao jednosmjeran i na dužim komadima nego bi ovdje bili.