Linije

Autor lussin, Srpanj 20, 2014, 14:45:54

netko

#90
Ako je vjerovat riječima direktora.........Grad Split je potpisao konačno EU odredbu 1370 tako da će isključivo po Splitu voziti 34/50 nova autobusa. (Kada će ostali? ::| )
"Ostalima" ostaje 16 koji će se "dodijeliti" po xy kriterijima.
Ta dilema je rješena.

Napokon će i biti redizajnirana web stranica i hvala im za poseban link za RJ Trogir. Samo nek se pobrinu da RJ Trogir ne završi svaku godinu u minusu, nego barem na nuli.

Novi sustav naplate karata je zanimljiva stvar. Da li je ona rečena samo u kontekstu nabrajanja ostalih stvari nije poznato, ako nije bio bi red da netko odgovara za onih 10 mil. kuna (il koliko već) koliko je koštao stari sustav.

Žuto - bijela boja puno ljepše stoji novim Citarima, ali je i žuta boja malo bljeđa nego prijašne. Valda se neće sad ljepiti reklama na njih.
Valda su folije kvalitetnije nego prijašnje za reklame da se ne bi desilo da se sa prvim jačim suncem u ljeto počmu odljepljivati.

I nakon novih buseva, karata, wi-fi sustava ostaje još jednako toliko posla. Usklađenost i ravnomjerno opterećenje linija po gradu, ali dobro.......valda se netko napokon sjetio da treba krenuti sa nekakvim promjenama mada možda kojih 4-5 kasnije, ali nikad nije kasno.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

RV

Treba mi mala informacija, ako iko zna jel pokazne još vride i sutra, ili je danas bia zadnji dan. Znam da markice od prošlog miseca vride do 6. dana u tekućem misecu, a danas je 5.

Dalmatinski anonimus

Zar ne vride 7 dana od pocetka mjeseca

RV

#93
Danas sam vidio liniju 60 i liniju 8 kako su se penjali uz Velebitsku cestu sa Poljičke, 8mica je bio Connecto ja mislim, na displayu je pisalo standardno za liniju 8, ali je kod vrata bio onaj karton na kojem je pisalo nešto što nisam uspio vidjeti, i bio je samo jedan putnik. Također, taj dio Velebitske nije dio trase 8mice i 60tke, zna li iko o čemu se radi? Da nisu opet blokade ceste i prosvjedi ili neke privremene linije?

XDonald

Moze bit da su ti busevi vozili umisto nekog busa koji je bio u kvaru pa se taj u međuvremenu vratio na liniju, pa je ovaj sa zamjene isa u garazu (uvik se tim putom ide sa Znjana prema garazi), ili su imali neki manji kvar zbog kojeg ih povlace s linije u garazu, a displej nisu minjali. Na novijima od 2007. obicno napisu GARAŽA.

Paško

#95
Rano ujutro otkazana je linija 5A i za jutarnji, i za popodnevni dio, ponajviše zbog nedostatka vozača i malo putnika na istoj liniji. Dakle, tri polaska (13:10, 14:40, 16:00) ukinuta su i sedam sati prije nego što su trebala biti odvožena. Sve je to prošlo bez ikakve obavijesti. Promet, imate novu internetsku stranicu, koristite ju! U ovom kaotičnom gradu gdje nikad ne znaš kakva će gužva, pa zato i prometovanje autobusa, biti kad se probudiš bilo bi primjereno da se takve stvari obznane, a ne da putnici s linija 38, 31 ili 5A (jer te linije najlakše ispadaju) izvise kao i obično. Samo ću vas podsjetiti da je Prometova stranica još prije sedam godina imala interaktivnu kartu na kojoj se moglo vidjeti gdje je koji autobus u stvarnom vremenu. To bi bilo itekako korisno!
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

elez

Pa cekaj jel danas vozi normalno?
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Dalmatinski anonimus

Linija br.38 je još problematičnija što se toga tiče. Zna se dogodit naročito na početku i pretkraj školske godine kada skinu po dva tri polaska pa 37 bude prepuna. Razumljivo mi je da nema vozača, da su na bolovanju, godišnjemu...Ali to se događa jako često i kao što kaže amfan bi trebali nešto učiniti po tom pitanju, ako ne ništa barem staviti obavijest na web stranicu.

Sule

Ja npr dosta cesto koristim 38 u to vrijeme jer su mi ispiti ili predavanja i bas zbog toga da izbjegnem 37 koja je krcata iz Trogira sjednem u praznu 38 jer zivim par stanica od njezine prve stanice a pogotovo u ljetno vrijeme je grozno ako nema klime to je ne moguce za ostat od vrucine u busu dosta puta se dogodilo da ljudima dođe lose tako da kad vidim da nema 38 odma mi je lose hahahahah :/

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk


josipgrgin

Nebi lose bilo da linija br.38 vozi i ljeti jer kupaci idu na plazu Divulje ili na Resnik pa tu su jos i turisti koji nece uzet taksi vec  gradski bus i jos unese puste kufere, dosta puta sam vidija prepunu 37 ljeti pogotovo oko 14 ili 15 sati kada kupaci idu na plaze.

Paško

Mijenja se trasa linije 10.

Citat:
OBAVIJEST ZA PUTNIKE NA AUTOBUSNOJ LINIJI BROJ 10
13. srpnja 2018.

Od ponedjeljka, 16.07.2018.g. zbog prometnih zastoja u trajektnoj luci te nemogućnosti održavanja objavljenog voznog reda, autobusna linija broj 10 mijenja trasu na način da na području grada Splita kao početno i završno stajalište koristi autobusno stajalište kod HNK umjesto dosadašnjeg autobusnog stajališta u trajektnoj luci.

Hvala na razumijevanju!
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Dalmatinski anonimus

http://www.promet-split.hr/obavijesti/obavijest-za-putnike-1

Promet Split

OBAVIJESTI

OBAVIJEST ZA PUTNIKE - DOČEK VATRENIH

Povodom dočeka VATRENIH u Splitu, u utorak 17.07.2018. g. linije br. 12 i 21 od 16:00 sati kao svoje početno - završno stajalište koristit će stajalište kod Banovine.

Također od 16:00 sati linije broj 2, 9 i 15 prometovati će skraćeno do HNK.

Od 13:30 do 24:00 sata prijevoz na svim linijama je besplatan.

Paško

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/556623/zbog-velike-guzve-promijenjena-ruta-39desetke39-nove-trase-bi-mogle-dobiti-jos-tri-autobusne-linije

Citat:17.07.2018. | 15:46
Zbog velike gužve promijenjena ruta 'desetke', nove trase bi mogle dobiti još tri autobusne linije
Piše Nikolina Lulić

Da je situacija s prometnim gužvama u centru poprimila epske razmjere, najbolje svjedoči obavijest koju smo dobili iz "Prometa", u kojoj obavještavaju putnike da linija broj 10 mijenja trasu.
Autobusi javnog prijevoznika više ne vode prema trajektnoj luci, nego kao početno i završno stajalište koriste ono kod robne kuće "Prima Grad". Kako nam je potvrdio Ante Zovko, pomoćnik direktora "Prometa", odluka o promjeni trase "desetke" donesena je najviše zbog kašnjenja ove linije zbog gužve na prilazima terminalu u Gradskoj luci, ali i na ulazu u sam grad iz smjera Solina.
- Vozači uvijek dolaze "na knap", gotovo da se nemaju vremena ni odmoriti - kaže Zovko i dodaje da se postojeći vozni red linije broj 10 neće mijenjati, te da za sada ne razmišljaju o promjenama trase ostalih linija koje prometuju do Trajektne luke, kao što su brojevi 2, 9 i 15.
Sigurno je da će "desetka" svoje privremeno okretište u središtu grada koristiti za vrijeme špice turističke sezone, dok traju prometni čepovi, doznajemo u upravi gradske tvrtke.

Pratite kako će privremeno stajalište postat trajno. ;)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

https://www.dalmacijadanas.hr/grad-split-staje-na-kraj-prometnim-guzvama-zvonimirova-od-cetvrtka-postaje-jednosmjerna

Citat:
Grad Split staje na kraj prometnim gužvama: Zvonimirova od četvrtka postaje jednosmjerna
Autor: D.D.
7. kolovoza 2018.

S ciljem povećanja protočnosti vozila u predstojećim udarnim turističkim vikendima, u suradnji Grada Splita, Policije Splitsko-dalmatinske i Hrvatskih cesta, od četvrtka 9. kolovoza 2018. godine u 6 sati privremeno će se promijeniti prometna regulacija i dio Zvonimirove ulice od Narodnih novina do Pazara postat će jednosmjeran u smjeru Trajektne luke. Na osnovu toga, za sva vozila biti će zabranjena vožnja Zvonimirovom ulicom u pravcu tzv. Koteksovog nebodera te će se sav promet odvijati kružno preko Trajektne luke, Autobusnog kolodvora i Bačvica. Semafori kod Biskupove palače također će se reprogramirati u skladu s privremenom prometnom regulacijom. Trasa javnog gradskog prijevoza za linije 2, 9, 10 i 15 se ne mijenja, ali sve ostale linije javnog gradskog prijevoza od četvrtka će se prilagoditi novom prometnom režimu, i umjesto Zvonimirovom voziti kružno preko Trajektne luke i Bačvica. Građani s područja Bačvica dobit će privremenu autobusnu stanicu koja će se ocrtati na Trgu Mihovila Pavlinovića. U fotogaleriji pogledajte prikaz nove prometne signalizacije i regulacije

Vrlo sam skeptičan glede ovog razmještanja. Troosovinci i zglobni autobusi imat će velikih problema na novoj trasi, pogotovo prolasku preko mosta na Bačvicama.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

actros

Upravo to, kakva korist poboljšat ulaz u grad, ako nisi rasteretio izlaz  :-\
A i šta će bit sa svim onim parkiranim autima ispred policijske postaje, ako njih ne maknu bit će krkljanac gori nego sad