Linije - razno 2015.

Autor Ivan, Veljača 02, 2015, 14:26:03

tramvajac 92

Ak ideš iz Sesveta, onda i dalje stoji ispred terminala, ne?

822DoDo

Ne, stoji na stajalištu u ulici R. Škrnjuga. Zato sam i napisao da će ljudi morati preko dva semafora da dođu do tramvaja a ovako im je bio pod nosom. Smiješno.
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

smogovci.bbb2

Najnovija vijest, NIŠTA OD IZMJENA NA 231 I 269 (obrisane su čak i obavijesti na www.zet.hr a na VR lin 231 ponovno piše stari naziv linije) russian_roulette
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

822DoDo

Uopće me ne iznenađuje. Nadam se da su stvarno odustali od tih izmjena

Ivan

Škrnjugova je ukratko produžetak Dubečke južno od Av. Dubrava...
Google Maps ne prati uvijek dobro stvari i nije službeni sajt grada, tako je neko vrijeme unatoč prosvjedima ovdje spomenuta Divka Budaka za Google bila Mile Budaka iako srećom u Zagrebu, koliko znam, nikad nije imao ulicu (imao je MO na Folki, nema više).

269 su očito problematično riješili, a za 231 ne znam zašto ne bi išla u promet, valjda BM mora cirkusirat pa mu nije odgovarao termin, ali nema razloga da odustanu.

Inače, trebali su jasno navesti i koja su nova stajališta lin. 231, očito da postoje na Branimirovoj ali red bi trebao biti da se službeno objavi da će stajati. I je li na raskrižju Škrnjugova-Branimirova stajalište samo postojeće ugibalište na Branimirovoj prema Borongaju ili će napraviti i novo na Škrnjugovoj za Dubec?

I nadam se da će stanici iza bivše prve prebaciti ime Aleja Javora jer trenutno ima blentavo ime Branimirova koje malo znači liniji koja sve osim prve i zadnje stanice ima na Branimirovoj. :P

smogovci.bbb2

Na www.zagreb.hr imate službenu kartu Grada Zagreba.

822DoDo

Nebi se uopće koristilo to stajalište...prvo/zadnje nakon/prije terminala Dubec bi bilo kod Aleje Javora

822DoDo

U Dupcu stoji obavijest o izmijenjenoj trasi 269... Ne preostaje nam ništa nego čekati ponedjeljak

Anders

Za početak, jasno je da vožnja 231 i 269 po Čulinečkoj mora prestati. To je uska cesta s jednom trakom po smjeru koja je ujedno i izrazito prometna. U špicama tih kilometar i pol Čulinečke zna trajati i po 10 minuta što je s istovremenih 12 minuta Dubec-Sesvete muka Isusova za sve u autobusu koja proizvodi masovna kašnjenja. Jedino ne znam gdje je problem u tome da autobusi voze Alejom Javora u cijeloj duljini? 269 bi mogla zadržati sve dosadašnje stanice, 231 također s tim da bi dodatno stala na tramvajskoj stanici Aleja Javora i u Dupcu. Jedino je pitanje gdje bi na Al. Javora stala u smjeru Borongaja. Cesta nije preuska, s obzirom da po njoj voze i 231 i školski (barem je vozio do nedavno).

Ako poslije produljenja i praznika ostave takt 231 na 40 minuta van špice na liniji neće biti puno prometa putnika jer će ostati kao 225, zgodna veza ako se pogodi. Vozno vrijeme Dubec-Borongaj je prema otkazanom VR 15 minuta, dakle brže od tramvaja, a i tramvaji 1/9/17 su za daljnje veze prema centru nešto brži i mnogo udobniji od 4/11 kad nema stalnog cukanja stani-kreni kroz Vlašku. Ako bi se pokazala potražnja, a vjerujem da bi, idući potez bi trebao biti spajanje 212 i 231 u jednu liniju s adekvatnim taktom.
27302

Ivan

Citat: Anders  u Prosinac 26, 2015, 09:16:27
Jedino ne znam gdje je problem u tome da autobusi voze Alejom Javora u cijeloj duljini? 269 bi mogla zadržati sve dosadašnje stanice, 231 također s tim da bi dodatno stala na tramvajskoj stanici Aleja Javora i u Dupcu.
To se i ja uvijek pitam, isto mi nije jasno zašto veći broj drugih vozača ne ode kroz Al. Javora nego se naguravaju na Čulinečku...  ???
Čak ni skretanje lijevo s Av. Dubrava na Al. Javora nije nikad zakrčeno dok se na Čulinečkoj nekad čeka po 3 ili više faze semafora. Ne razumijem jednostavno.

Što se tiče prolaska 231 ako nema niti jednu stanicu do Dupca, mislim da ne treba komplicirati sa stanicama i može ostati kako je sada, u smjeru A ide na Ul. Platana, u smjeru B s Al. Javora nastavi na Branimirovu.
Nastavak kroz Branimirovu do Škrnjugove ima pravog smisla jedino ako misle osposobiti stajalište na raskrižju Branimirova-Škrnjugova za nekoliko stotina stanovnika Starog Retkovca kojima bi to malo bolje odgovaralo nego hodanje do terminala.
(iako mislim da za Stari Retkovec treba organizirati bolji pružni prijelaz i liniju iz Dupca preko pruge koja bi išla kroz Sopnicu, kraj terminala Sesvete kod Sljemena pa do Selnice (možda i Dumovca) umjesto da imamo blentava okolna rješenja za terminal Sesvete koja rasipaju vrijeme putnika i resurse ZET-a, a nitko ih ne koristi).

smogovci.bbb2

Zašto ne bi ukinuli lin 231 a ta dva busa prebacili na 269?! Jer koji je smisao da po istoj trasi voze dvije linije. Poznavajući ZET vjerovatno sa identičnim polascima veći dio dana buljo

Ivan

Ne dolazi u obzir, 231 služi za lokalne potrebe Ravnica, Donje Dubrave, Trnave, Čulinca i Retkovca, 269 je brza linija koja samo prolazi ovdje i s tim kvartovima nema veze, služi Sesvetama i tome da rasterećuje tramvaje za Dubec, a ionako je pretrpana i bilo bi još više problema da svuda stoji i skuplja dodatne ljude.

Može se razmišljati o spajanju jedino vikendom kad na obje linije nema puno ljudi i ne bi puno vremena trebalo da staje dok je 231 redovito prazna. Radnim danom ni slučajno.

231 se može ukinuti a uostalom i 269 skratiti na Dubec kad bi paralelna gradsko-prigradska željeznica bila poboljšana kako je i planirano, dakle kad bi imala više stanica, integrirane intermodalne terminale, integriranu tarifu itd., jednostavnije rečeno kad bi stvarno zaživjela i bila u suradnji sa ZET-om, a to nije nigdje na vidiku s ovim nesposobnim i nezainteresiranim postavama u Gradu i u HŽ-u, dakle do daljnjeg ove autobusne linije jednostavno moraju postojati.

...
Nego, danas sam se provozao u 214 i iznenađen sam da je bio popodne pun solo Citaro, ljudi ju ozbiljno koriste za šoping a i dosta ljudi iz Trnave ide prema Dubravi... Nakon godina vrludanja čini se da je dobila smisao, još i kad bi kod Žitnjaka uložili par kvadrata asfalta u okretište na spoju s tramvajem umjesto da su produžili ugibalište Kozari Bok :P koje bi još bolje bilo pokriveno linijama da bus u oba smjera ide servisnom cestom i okreće se kod tramvaja, no netko je imao bolju ideju, nemam pojma koja je to mudrost bila...

tramvajac 92

Da je željeznica čemu, mislim da bi se prije mogla ukinuti 269, a 231 bi mogao ostati, ali bi napajao vlakove.

Anders

Promjena na 231 i 269 ide od ponedjeljka, 4.1. Na zet.hr je novi vozni red za 231 Borongaj-Dubec: takt 40 min, jedan vozni red cijeli dan, na Borongaju stoji obavijest da se trasa mijenja od 4.1.

Makar je ovo više za temu "Linije - razno 2016." :)
27302

421

Citat: Anders  u Prosinac 26, 2015, 09:16:27
Jedino ne znam gdje je problem u tome da autobusi voze Alejom Javora u cijeloj duljini? 269 bi mogla zadržati sve dosadašnje stanice, 231 također s tim da bi dodatno stala na tramvajskoj stanici Aleja Javora i u Dupcu.
thumbs
Citat: Anders
Jedino je pitanje gdje bi na Al. Javora stala u smjeru Borongaja.
Na tram stajalištu Poljanice IV.

Citat: Anders  u Prosinac 29, 2015, 19:13:16
Promjena na 231 i 269 ide od ponedjeljka, 4.1.
Najprviji slobodni termin u 2016 za otvaranje projekta i promociju delanja! 28og je bilo preuranjeno.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln