Parkiranje na stanicama

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:43:24

Klanaman

Oni nisu dio Rijeka prometa nego su neovisni. Ima ih 12-ro. Što u teoriji znači da ih je po 6-ro u smjeni ako je sve idealno i nema bolovanja i godišnjeg. Njih 6-ro nema šanse da uspiju riješiti problem nepropisnog parkiranja. Jednostavno ih je premalo. Inače nemaju neku posebnu normu koliko kazni dnevno moraju napisati. Prosjek im je 10-15 po redaru. Osobno poznam nekolicinu i mogu reći da rade jako nezahvalan posao za niti 5000 kuna. Svaki su dan izloženi vrijeđanju, prijetnjama i psihičkom, a ponekad i fizičkom maltretiranju od strane vozača.

Berlingo

Citat: Shole  u Lipanj 03, 2011, 18:48:03
Pa nemora murija, imamo Obersnelovo prometno redarstvo KOJE NE RADI NIŠTA.  Jebo im pas mater lijenu, samo se šeću i pričaju na mobitele.   Da li ja kao građanin ovog Grada imam pravo znati koliko se prometnih kazni dnevno napiše tj. koliko se sredstava uprihodi od tog?   Postoji li neki način na koji se to može saznati, i da li imamo svi mi pravo to znati !?  Da je riječ o prometnoj policiji onda nebi to pitao jer običnom građaninu ti podaci nemogu biti dostupni.  Međutim, ovo je jedna najobičnija gradska služba (tj dio Rijeka Prometa)
Svaka cast! Jedan od najboljih postova koje sam procitao na ovom forumu. A vi koji niste iz ovog grada, dobro dosli u Rijeku!

Shole

Citat: Klanaman  u Lipanj 03, 2011, 22:51:42
...... Svaki su dan izloženi vrijeđanju, prijetnjama i psihičkom, a ponekad i fizičkom maltretiranju od strane vozača.

A mi nismo ?  On nakon toga ide popit kavu i odmorit u hlad, a ja moram vozit 150 ljudi u busu u kojem je 50 stupnjeva nakon što prođem to silno vrijeđanje.  Daj molim te o čem ti pričaš. Meni se čini da si ti jedan od njih kad ih samo braniš.  KAKO IH NIJE SRAMOTA DNEVNO ISPISAT 10-15 KAZNI !?!?!?!  Pa to ispišeš za pola sata na Fiumari.  Najobičniji neradnici koji nemaju nikakvu normu i nitko ih ne kontrolira, za "niti 5000 kuna".  A ja kao imam puno više, a prca me u zdrav mozak polupismeni dispečer kad vozim 51 km na sat, kad mi bus radi 3 minute na mjestu .......

Klanaman

Reci mi Shole bili se ti trudio i obavljao svoj posao da ti se u 80% slučajeva putnici prijete i ponekad te fizički napadnu kad ih pitaš kartu? Ili da ne dobivaš stimulaciju za prodane karte? Bili te bolila briga? Jednostavno bi  okrenuo glavu i rekao " Neću se ja radi karte kačiti sa putnicima." Tako i oni, nemaju nikakvu stimulaciju za napisane kazne, nitko ih ne štiti od napada vozača. Da imaju pištolj i ovlasti kao policajci onda bi to bila druga priča.

A i s druge strane nemoguće je u isto vrijeme biti i na Fiumari i na Slavici i kod kazališta i na Žabici i na još minimalno 10-ke mjesta gdje ljudi nepropisno
parkiraju vozila koja smetaju autobusima. Da Grad zaposli još minimalno 15-20 redara onda bi se mogao riješiti problem nepropisnog parkiranja u centru grada.
Također i dosta kazni koje napišu "padnu" na našem "vrlom" sudstvu.

jedan_019

Ovo je jako loše za Rijeku. Jesu li ti radnici (njih 12) neka rodbina Obersnelu i sličnima pa onda primaju plaću, a ne rade ništa?! Ako je tako, onda razumijem situaciju.

Ako nije tako (a u to čisto sumnjam), onda njima ne treba nikakav poticaj za što veći broj kazni. Ima ljudi koji bi radili za taj novac i nebi bilo propisano da maksimalno smiju 15 kazni na dan napisati.

Citat: Klanaman  u Lipanj 04, 2011, 20:19:27
   Reci mi Shole bili se ti trudio i obavljao svoj posao da ti se u 80% slučajeva putnici prijete i ponekad te fizički napadnu kad ih pitaš kartu? Ili da ne dobivaš stimulaciju za prodane karte? Bili te bolila briga? Jednostavno bi  okrenuo glavu i rekao " Neću se ja radi karte kačiti sa putnicima."

Ako je vozaču u opisu posla (između ostalog) provjeravanje karte osobi koja ulazi u vozilo na prednja vrata, ne vidim u čemu je problem. Bit će uvijek onih koji će psovati i fizički napadati.
Tako je i u opisu posla tih 12 redara postavljanje kazne nepropisno parkiranim vozilima (TO IM JE JEDINI POSAO - ispisati kaznu!!! I mislim da je to jako dobar novac za tako jednostavan posao u usporedbi vozača autobusa), ali tu se očito javlja problem. Ne vjerujem da piše u opisu posla - 15 kazni na dan smijete napisati...

221

Citat: Klanaman  u Lipanj 03, 2011, 22:51:42
Osobno poznam nekolicinu i mogu reći da rade jako nezahvalan posao za niti 5000 kuna.
5000 kuna?
Možda malo bezobrazno ali gle, puna je burza ljudi bez posla. Kome ne odgovara posao koji radi, neka ga promijeni ili neka ga radi kako spada.

Kako u Rijeci, tako su se i zagrebački pretvorili u šetače. Krivo parkiranih/zaustavljenih auta ima hrpa a njih ni za lijek.

Već mi je puna kapa raznih Buljubašića koji misle da se za plaću trebaju samo pojaviti na poslu.

Shole

Citat: 221  u Lipanj 04, 2011, 20:58:49
Već mi je puna kapa raznih Buljubašića koji misle da se za plaću trebaju samo pojaviti na poslu.

Jedna od "the best" rečenica na forumu u zadnje vrijeme.  Samo ti fali onaj dio:  " al ni to, u periodu kad koriste godišnji, bolovanje i bolovanje od lani" - što sve skupa čini nekih 2 i pol mjeseca. 

221

Popi*dim na takve, međuostalim, jer ih ima par i u mojoj firmi.  >:( >:(

Berlingo

Kakvi su to idioti! Misle ako stanu na ugibaliste nece zaustaviti promet. Ma bolje da je stao na cestu.

Zao mi je, slika nije bolje ispala. Steta da se ne vidi tablica.

shef

Odlučio sam i ovo staviti u temu "parkiranje na stanicama"  ;D

Možda se u ovoj bolesnoj zemlji sa mozgovno bolesnim političarima jednom prestanu brojat noćenja i ulasci u zemlju. E moj Bajs, ti nikad nećeš shvatit što je turizam.
Ove sigurno nisi brojio u rekordna noćenja:

Stablo, 613 i 597 su fini zaklon protiv ove današnje nepodnošljive sparine.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

mivano

Berlingo

Da malo obnovim temu. I ovo se rjetko vidja. Nije da bas smeta autobusu, ali vozac mora ipak pripaziti. Jos ako dodje pjesak prisiljen je sici na cestu. Da ne pisem o majkama koje guraju kolica.

Shole

E bravo.  Trebao si slikat tu majku s kolicima,  razvit sliku u 4 primjerka i na svaki motor ju zaljepit i usput im pokidat retrovizore.  Misliš da bi zvali muriju

Berlingo

Onako iskreno, znam ih. Murju nebi zvali jer su malo zaglavili. Ali onda bi ja lose prosao.

gigi

Što se tiče prometnog redarstva i kolege koji ih brani činjenicom kako ih je malo neka mi odgovori kako to da stignu pisati kazne po parkingu na Delti za pogrešno parkiranje ili npr na Turniću za parkiranje na zelenoj površini,a onih par točki u gradu (Fiumara,Slavica,Tržnica itd) njih u širokom luku zaobilaze. Njihova primarna zadaća bi trebala biti da osiguraju red u centru grada a ne da se vozikaju na skuterima naokolo. Ukratko svrha zbog koje je osnovana ova služba nije postignuta osim ako nije bila zaposliti nečije sinove!