Autobusi - razno (3)

Autor CONECTO430, Lipanj 08, 2017, 13:09:02

jakov5

Citat: 421  u Veljača 14, 2022, 15:44:09
Miješaš kruške i jabuke i recikliraš mišljenje DW, Paško/amfan. To su fakti ne mišljenje.
Pjesničke misli ostavi za sebe. Kakve DW i Paško imaju veze s konjskim trkama?

Niti jedan APD  bus123 nema prebrikana vrata bez senzora !!!
Nema prebrikana, ali ne rade na svima senzori tako da ti je izjava laž (45x City, ne sjećam se točno koji, ali se sjećam da treća vrata odbrojavaju do 3 i zatvaraju se bez obzira na to stoji li netko ili ne pivkan).
PS. Nije brikanje, ali sam primjetio kod vas trend koji nisam u Podsusedu. Triput sam se vozio na liniji 268 u Citarima II Facelift s iskopčanom staničnom kočnicom - autobus je kretao dok su treća i četvrta vrata bila u procesu zatvaranja ;).

Život je škola, a "majmun radi što majmun vidi".
Može te biti sram što si u onom prvom postu pljunuo skupa na sve šofere pogona Podsused. To je bila poruka mog prvog odgovora na onaj tvoj prvi post o plinašima.
Ovom izjavom si samo pokazao da ga nemaš.

Zašto na linijama APD nema takvih problema ???
Pogledaj si prvi post u kojem si hraćnuo na šofere. Kaj su šoferi električari, oni brikaju vrata i čupaju dozvole/senzore na busevima?
Što je s onim da riba smrdi od glave? Tko je kod vas rukovoditelj, a ko je u Podsusedu, kako se tamo stvari rade a kako tu?
Sve to ima svoje, šoferi su ona zadnja karika u lancu i ti to dobro znaš, radiš taj posao.

Faza prilagodbe od 1995 odavno je prošla, a one koji nisu naučili sa zadovoljstvom naučimo i podučimo  :)evil
Pa ja se nadam da bude i u Podsusedu jednom svanulo kaj se tiče svih tih stvari koje si nabrojao. Slobodno doleti do nas, prebaci se i daj nam krila za novi početak. pivkan

Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

tramvajac 92

S obzirom na broj stvari koje ne valjaju u oba zagrebačka autobusna pogona, ne da treba metla, treba usisavač. S obzirom da ne pričamo o ZETu kao cjelini, nego o autobusima... zašto u sve manje autobusa radi najava? Koja je svrha što imamo sustav koji radi najave stanica, snimljenu najavu za 99% stanica ako ne radi, jer su pojedinci stišali to do kraja. Svakome ide nešto na živce, al to nije razlog da se to tako riješi.

Događa se isto da na autobusima kad stisneš stop, da to ne daje ni traga ni glasa od sebe. Niti zvuka niti svjetla, a imamo sustave koji to pokazuju još od sredine 90ih, kao i privolu u APD, kako je kolega 421 lijepo rekao. Pojedncima smeta, ali to nije razlog da se potpuno ukloni.

@smogovci - kaj fali NB 18? Razumijem da je NS 18 drugačiji i nije po svačijem ukusu (pa ni mom), ali NB 18 se ne razlikuje puno od Urbanwaya.

MAN truck bus

Najavu u autobusima i tramvajima već duugo ne mogu regulirati vozači baš zato što su ili pojačavali na max. ili utišali skroz, pa se postavilo na neku zadanu vrijednost i zaključalo. ATRON kao ATRON često zna podivljati, pa sam od sebe to regulira iako je unutar zaključanog izbornika. Nekad je naravno problem i neispravni zvučnici ili veza između ATRONa i zvučnika.
Zujalice za STOP su iskopčane većinom na MAN busevima jer je na njima zujalica preglasna i preiritantna, no rješenje nije isključiti ju nego flasterom ju prelijepiti da je zvuk manje iritantan, a opet se čuje kroz vozilo.
Sve je stvar narudžbe vozila, po meni zadnja nabava autobusa s konfiguracijom kako treba bila je sa solo Cityima 2006. gdje je sve organizirano kako treba i usklađeno.

Možda bi i Ivecov Crealis bio dobar za 109 kad navode da je prilagođen za BRT sisteme prijevoza, samo kvaliteta izrade je na upitnoj razini.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

Citat: tramvajac 92  u Veljača 15, 2022, 17:04:02
@smogovci - kaj fali NB 18? Razumijem da je NS 18 drugačiji i nije po svačijem ukusu (pa ni mom), ali NB 18 se ne razlikuje puno od Urbanwaya.
Izvor: https://www.ngvglobal.com/blog/category/vehicles-fuels/natural-gas-vehicles-ngv/page/2

Ja bi Solaris plinaša na 109, evo vidiš da mu paše i boja, samo dodati 4. vrata byeg
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Majstor

Samo sanjajte dok je Iveca i ekipe iz Zeta ništa od pustih drugih marki vozila
Sladak pekmez je taj Iveco 🤭
Samo mi sudite pošteno !

Mercedes bus

Zašto kod nekih zglobnih Citara koliko sam ja vidio kod APD-ovih,ne radi prikaz stanica, nego samo piše kad neko pritisne STOP-vozilo stop?

421

@jakov5
Čitanje s razumijevanjem očito je problem za tebe ili nisi uzeo redovnu terapiju ???
O&O
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

ChRiStIaN

Citat: Mercedes bus  u Veljača 15, 2022, 18:47:18
Zašto kod nekih zglobnih Citara koliko sam ja vidio kod APD-ovih,ne radi prikaz stanica, nego samo piše kad neko pritisne STOP-vozilo stop?

Ako se ne potvrdi voznja kod kretanja i atron ne broji stanice, ne pisu gore na displayu.
@ Autobusi Hrvatska @

t4

Ajme grozota ovaj iveco na 166. Trebao sam izaći na stanici i putem nigdje tipkala STOP. Kod drugih vrata gledam po rukohvatima di je stop, nema i nema. I dok sam ja tražio tipkalo koje je negdje sa strane pri dnu sa suprotne strane, vozač nije stao na stanici. Jad i bijeda. Ako ću više ikad na druga vrata van u tom ivecu. I kaj je tak teško pogledati na taj reteovizor.

jakov5

Citat: 421  u Veljača 16, 2022, 18:46:05
@jakov5
Čitanje s razumijevanjem očito je problem za tebe ili nisi uzeo redovnu terapiju ???
O&O
Nekog sam slučajno popljuvao, ali nema veze, bude se sve zaboravilo ja napišem O&O i sve je riješeno jel tak? thumbs

Život je škola, a "majmun radi što majmun vidi".

Citat: 421  u Veljača 13, 2022, 21:41:26
Citelis ima tu mogućnost, no APP vozači ne žele/znaju/neće ju upotrebljavati, više vole brikanje  /improvizaciju/žličice, od sigurnosti putnika/vlastite.

Sram ti je na nuli ili možda kojoj razini ispod? ??? ??? good_boy
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

smogovci.bbb2

Citat: t4  u Veljača 17, 2022, 10:47:37
Ajme grozota ovaj iveco na 166. Trebao sam izaći na stanici i putem nigdje tipkala STOP. Kod drugih vrata gledam po rukohvatima di je stop, nema i nema. I dok sam ja tražio tipkalo koje je negdje sa strane pri dnu sa suprotne strane, vozač nije stao na stanici. Jad i bijeda. Ako ću više ikad na druga vrata van u tom ivecu. I kaj je tak teško pogledati na taj reteovizor.
Imaju samo 3 tipkala STOP :'(

t4

Neka su tri, al da su kod vrata. Tko ga stavi dole u čošak negdje, pa ni kraj pameti mi ne bi palo. Nisu ni Talijani toliko niski  ;D
To ti uputstva trebaju da nađeš di je. A dobro, 500m hoda sim tam, kaj ćeš.

tramvajac 92

Očajna konfiguracija što se toga tiče, ogromni  th-down trebaju tipke biti kod vrata, majku mu milu.

ChRiStIaN

A di su tipke? Napre kod vozaca?

Bas cu otici pogledati kad sjednem drugi puta u Crosswaya jer mi se nikad nije desilo da netko ne moze naci tipku stop. Prvi glas...

Citat: t4  u Veljača 17, 2022, 10:47:37
I kaj je tak teško pogledati na taj reteovizor.

I vidjeti kaj tocno? Nekoga ko stoji ili hoda po autobusi? Mi stajemo kad ima ulaza ili netko stisne za izlaz. Ne citamo misli nikome a takvih koji stoje kod vrata mogu nabrojati 100 barem dnevno.
@ Autobusi Hrvatska @

smogovci.bbb2

Ima jedna tipka stop na lijevom okomitom rukohvatu (kad gledamo prema van iz bus123) kod drugih vrata kava