Autobusi - razno (3)

Autor CONECTO430, Lipanj 08, 2017, 13:09:02

tramvajac 92

Jedna je ispred prvog sjedala sa vozačeve strane. Čini mi se da je još jedna na spustu sa "kata"

smogovci.bbb2

Tako je, sa lijeve strane. Detektirana sva tri tiokala stop good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Otužno je uopće pisati o ovom "slučaju" koji je zapravo svakodnevna pojava u prometalima ZET-a od 1994.godine radi koje svakodnevno trpe vozači zbog indolencije putnika i njihove nepripremljenosti na vožnju i sve ono što se na nj odnosi.
Zahvala t4 koji nije reagirao kao većina svaljujući krivnju na vozača, već se kaznio s 500m hoda sim tam, priznavši svoju grešku kasne detekcije tipkala STOP/invaliditeta.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Citaro G Facelift gbr.185

Citat: 421  u Veljača 17, 2022, 18:55:27
Otužno je uopće pisati o ovom "slučaju" koji je zapravo svakodnevna pojava u prometalima ZET-a od 1994.godine radi koje svakodnevno trpe vozači zbog indolencije putnika i njihove nepripremljenosti na vožnju i sve ono što se na nj odnosi.
Zahvala t4 koji nije reagirao kao većina svaljujući krivnju na vozača, već se kaznio s 500m hoda sim tam, priznavši svoju grešku kasne detekcije tipkala STOP/invaliditeta.

Što se točno mislilo pod pojmom ,,invaliditeta"? Zar bi to značilo ako netko možda slučajno ne stisne STOP ili ga ne uoći na vrijeme da je glup, ili je možda ipak kriv onaj koji je takav autobus napravio?

filip123

vjerojatno je mislio na tipkala STOP odnosno tipkala invaliditeta

t4

Citat: 421  u Veljača 17, 2022, 18:55:27

Pa vikao sam ja stanica vrata stanica. Ne bih rekao da je moja greška što nisam u 30 sekundi našao tipkalo stop. Svaki normalni autobus ima to tipkalo na rukohvatu kod vrata u vidokrugu i dometu putnika. Odakle bih ja trebao znati gdje se nalazi to tipkalo. Ono, dole negdje pri dnu da sam se trebao sagnuti. Ovo je propust na autobusu, možda taj iveco vozi non stop na 166, meni je slučajno naišla ta linija pa sam ušao. I zbilja sam 30 sekundi gledao svaki rukohvat i nigdje tipkala. I pomislio kaj ja znam, nema ga eto u toj verziji busa. A opet postoji i retrovizor za vozača pa je mogao vidjeti da netko stoji za izlazak jer sam se ustao.

Nepripremljenosti putnika? Što da uputstva čitam di je tipkalo na kojoj verziji iveca? Ili da ne uđem u bus iz kojeg pretpostavljam da neću izaći. Bome i putnici trpe svašta od vozača, od zatvaranja vrata pred nosom koja nisu na senzor do kašnjenja jer se na smjenu dolazi minutu do polaska.

Melisa Kodžoman

Citat: t4  u Veljača 17, 2022, 19:54:43
Bome i putnici trpe svašta od vozača, od zatvaranja vrata pred nosom koja nisu na senzor...
Na unutrašnjim displejima i u tramvajima i u autobusima lijepo piše: "Ne žurite za vozilom, već ga dočekajte na stajalištu." Drugim riječima, vozači nakon izmjene putnika nisu dužni čekati putnike koji trče, nego je to isključivo njihova dobra volja.

421

Evidentno sam pogriješio u pohvali. Nisi ju zaslužio. Nisi shvatio bit.
@Citaro G Facelift gbr.185
Obzirom da postoje putnici i putnici s invaliditetom, slabovidne osobe, one koje se teže kreću ili imaju kolica s placa, roditelji s dječjim kolicima, poželjno je i potrebno pravovremeno najaviti izlaz pritiskom na tipkalo s ikonom kolica za invaliditet kako bi vozač pripremio  bus123 za izlazak putem rampe ili približio do max.
Žalosno da to ne znaš. th-down
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

t4

Vjerojatno nisam niti sam ju tražio. Samo sam htio reći da nije moja greška, a ti tvrdiš da je. Ali vidim da svakog poklopiš ovdje.
Nego, može li tip tog iveca bez tipkala? Vidim da ih se namnožilo. Znam da je žalosno jer bih to trebao znati, ali evo, ne znam.

Melisa, žena je stajala na stanici. Bus je stao, žena je krenula prema vratima, a on nije niti otvorio, već je otišao. Starija je bila neka žena na stanici. Pa ne može žena od 65 godina trčati. Bus dođe naglo, stanica nema najavu, nije ona trčala za busom.

421

Budimo iskreni, tko je od putnika pročitao svoje obveze?
https://www.zet.hr/odredbe/8
*Iznimno, vozač autobusa nije dužan vozilo zaustaviti na svim stajalištima svoje linije, ako u vozilu nema putnika koji žele izaći i na stajalištu nema putnika.
Pravovremeni pritisak na tipkalo STOP/invaliditeta, je znak da putnik želi izaći. "Pa vikao sam ja stanica vrata stanica." niti stajanje kod vrata nije znak za izlazak.
Pitanje žene na stajalištu jest GDJE je stajala? Kod Totema ili negdje drugdje...

t4

Ok, nisam našao tipkalo, svi drugi ga nađu, valjda sam mutav. Ima vozača koji stanu na stanici i kad nitko ne ide van i nitko ne ulazi. Dragi vozači, pa nije vam valjda cilj da dođete čim prije do terminala/polazišta i preletite sve usputne stanice. Ako je tako teško biti i čovjek i vozač i pomoći i izaći ljudima u susret da uđu i izađu u ili iz busa, onda dobro, evo, ja sam kriv. Ako si ti vozio taj 166, izvinjavam se.
Pustimo sad tu ženu, žena je bila na stanici, ne znam na kojem metru stanice i gdje, nije čekala baš na nogostupu, često ljudi sjede po klupama, a bus ne vidiš dok se ne zaleti na stanicu.
Ja bih tip Iveca?  ;D

smogovci.bbb2

Citat: t4  u Veljača 17, 2022, 19:54:43
Pa vikao sam ja stanica vrata stanica. Ne bih rekao da je moja greška što nisam u 30 sekundi našao tipkalo stop. Svaki normalni autobus ima to tipkalo na rukohvatu kod vrata u vidokrugu i dometu putnika. Odakle bih ja trebao znati gdje se nalazi to tipkalo. Ono, dole negdje pri dnu da sam se trebao sagnuti. Ovo je propust na autobusu, možda taj iveco vozi non stop na 166, meni je slučajno naišla ta linija pa sam ušao. I zbilja sam 30 sekundi gledao svaki rukohvat i nigdje tipkala. I pomislio kaj ja znam, nema ga eto u toj verziji busa.
Evo, drugi put da znaš gdje su tipkala
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

t4

Ova teta u bijelom što stoji? Ma nije tamo bilo tipkalo, tipkalo je bilo dole negdje pri dnu sa suprotne strane vrata. Tu gdje ovaj čovjek u plavom ravno ispred sjedi (kraj čovjeka sa ruksakom), pa njemu dole negdje prema nogama. Mislim da je taj bus imao crne rukohvate.

hrvoje21

Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 17, 2022, 21:03:52
Evo, drugi put da znaš gdje su tipkala
Ima jedan (ili još koji možda) Iveco u APP koji skoro uopće nema tipkala stop, ne znam koji je garažni, ostali donekle imaju.

ChRiStIaN

Mozda je bas dosao taj iako iskreno, nisam jos vidio niti jednog Crosswaya bez tipke kod drugih vrata.

Citat: t4  u Veljača 17, 2022, 20:51:41
Dragi vozači, pa nije vam valjda cilj da dođete čim prije do terminala/polazišta i preletite sve usputne stanice. Ako je tako teško biti i čovjek i vozač i pomoći i izaći ljudima u susret da uđu i izađu u ili iz busa, onda dobro, evo, ja sam kriv. Ako si ti vozio taj 166, izvinjavam se.
Pustimo sad tu ženu, žena je bila na stanici, ne znam na kojem metru stanice i gdje, nije čekala baš na nogostupu, često ljudi sjede po klupama, a bus ne vidiš dok se ne zaleti na stanicu.
Ja bih tip Iveca?  ;D

Dragi putnici, posto niste upuceni u vozna vremena i problematiku koja se veze uz to, niste kompetentni niti komentirati iste.

Iz tvojeg posta, kome je tocno trebala pomoc da udje izadje? Spomenuo si da je zenska cekala xx metara od stanice. Vozac je usporio, nije imao izlaz, pogledao retrovizor i vidio da se nitko ne priblizava i šprica dalje. Onaj ko se ukrcava se digne sa klupe, pridje autobusu dok je u dolasku. Zar je doslo do toga da ljude ispitujemo po stanicama jel netko ide sa nama ili ih molimo da uđu?

Zna se gdje se ceka autobus. A ovi putnici koji cekaju 40m prije stanice, pod kestenom, u haustoru i sl. 99% ce ostati cekati drugi autobus koji ce cekati NA STANICI. Na greskama se uci, dokazano!

Voziti javni prijevoz je dinamicno i izazovno. Nije to turizam di se laganini sve stigne obaviti. Ima dana kad se zbog guzvi ne dizemo 2 sata. Budite ljudi jednom i barem priznajte svoje grijehe i VI pokazite razumjevanje prema vozacima. A meni osobno se to desilo svega jednom. Pazi to, JEDNOM! Jednom je baka priznala da je zaboravila stisnuti gumb za izlaz. Ostalih 736528 puta sam ja kreten, autobus je govno kojem ne radi gumb itd itd. A najveci gust je kad mi veli da gumb ne radi pa ga ja dodem stisnuti i gle cuda, radi. Al i dalje nema ni oprosti ni nista. Ja sam harry potter i imam carobni dodir, na moj otisak prsta reagira gumb.

Uhhh ajd idem spat, bas sam se zapalil sad. Laku noc.
@ Autobusi Hrvatska @