Kako doci do posla u ZET-u

Autor Mali, Kolovoz 12, 2008, 21:16:10

Matan

Citat: brunok  u Svibanj 17, 2009, 00:29:54
hehe nebi se nigdje zaposlio bez 5000 eura, i debele špage, a puno san ima tu struku pa vozimo kamione i ostale stvari :)

Sa ovim bi se slozio u potpunosti kao i sa mnogim upisima.
Evo npr.istina je da u ZET-u ima vozaca koima ja osobno ni tacke nebi dao da voze a istina je i da velika vecina onih koji dolaze preko debelih veza nemaju ni volje ni znanja raditi takav odgovoran i nadasve castan posao,njima je vazno da su upali i da ce uredno koristiti sve benificije kao i oni posteni i sposobni vozaci.Evo ove godine je bio (koliko ja znam) jedan natjecaj za vozace,prijavio sam se i uredno poslao svu dokumentaciju u nadi da bi mogao i ja biti jedan od ZET-ovih vozaca,nazalost odgovor sam dobio da dokumentacija nije bila potpuna(bez obrazlozenja sta fali),naravno falilo je po mojim saznanjima 5000 dokumenata.
Slazem se da je ZET trenutno "najpozeljnija udavaca za vozace" u HR ali zalosno je da je jedini i najvazniji kriterij za zaposljavanje 5000 Eura.
Ja imam 33 god,imam sve potrebne papire,11god iskustva,nebojim se nikakve provjere sto se tice voznje i uvjeren sam da ispunjavam sve uvjete te bi casno i posteno radio taj posao ali 5000 Eura ja nemam niti bi ih dao sve da ih i imam.
Onima koji dolaze sa debelim vezama nije dosta da preko ledja drugih kolega dobijaju placu u ZET-u a nama ostalima osim sto su uzeli eventualno mjesto u ZET-u,uzimaju i otimaju voznje i kod drugih prijevoznika,bolovanje otvore u ZET-u pa uredno voze kod privatnika.
-Kad dodje N.Godina ZET-ovci se odmah razbole(naravno lijece se, umjesto u bolnici ili doma,u Parizu,Pragu idr.)
-Kad dodje svibanj i djacke ekskurzije ZET-ovci opet bolesni
-Kad dodje kolovoz i rujan ZET-ovci opet bolesni(puna ih Spanija,Grcka,Ceska)
Ljudi moji covjek bi pomislio da ZET zaposljava samo invalide,svi bolesni covjece (cast postenim i urednim ZET-ovcima),sto reci osim zalostan sam sto je to tako.
Lijep pozdrav onim vozacima ZET-a koji se nisu prepoznali u ovim mojim navodima.

Ivan1983

Eto za sve zainteresirane :D

U današnjem broju Vjesnika izašao je javni natječaj za vozače/vozačice autobusa u Zet-u

U radni odnos primaju 40 vozača

p.s kupite Vjesnik i tamo čete nači sve ostale informacije o natječaju ;D ;)

Konj

Da . U Vjesniku je oglas. I pravda nece biti opet zadovoljena. Posao ce dobiti ljudi koji
ni volan ni autobus nisu vidjeli kao sto je bio slucaj na zadnjem natjecaju. A nama cistima i ispravnima
ce poslati pismo nakon cca 2 mjeseca da nismo primljeni zbog tzv. nepotpune dokumentacije.

conecto

Citat: Konj  u Siječanj 07, 2010, 23:33:48
Da . U Vjesniku je oglas. I pravda nece biti opet zadovoljena. Posao ce dobiti ljudi koji
ni volan ni autobus nisu vidjeli kao sto je bio slucaj na zadnjem natjecaju. A nama cistima i ispravnima
ce poslati pismo nakon cca 2 mjeseca da nismo primljeni zbog tzv. nepotpune dokumentacije.

Da kod primanja ima dosta nepoštenja, to je svima uglavnom jasno. Ali ipak nije točno da se primaju vozači koji nikad nisu vidjeli volana ni autobusa. Takvi su primani davno kad u ZET-u nitko nije htio raditi (pa i mnogi od ovih koji su došli posljednjih godina) i takvi (najkraće rečeno nezainteresirani) rade i dan-danas. Uglavnom nekvalitetno, ali ne može se te ljude sad samo tako potjerati kad su došla "bolja vremena".
Otkad je ZET stjecajem raznih okolnosti (nema posla nigdje drugdje, pogotovo dobrog) došao u situaciju da može birati vozače, definitivno se ne primaju vozači koji nisu vidjeli ni volana ni busa. Istina, postoji faktor veze, poznanstva, pa možda i mita, ali amateri više ne prolaze po bilo kojoj osnovi.
Naravno, uvijek netko vozi malo bolje ili lošije, ili voli manje ili više taj posao i sl., a čudnovati načini zapošljavanja nisu vezani samo za ZET već općenito za stanje u našem društvu. Slažem se da je to ružno, nemoralno i blablabla, ali to je nažalost naša realnost koja nekog tko je star 30 ili više godina i cijeli život živi na ovim našim prostorima ne bi trebala čuditi.
Zato, svim zainteresiranim na ovom forumu za taj posao sigurno neće previše pomoći (njima osobno) kuknjava na forumu nego traženje prave veze.
Ružno, žalosno, nepravda...? Slažem se, ali nažalost realno! Kao što se slažem da je ovo s "nepotpunom dokumentacijom" ružan odjebanac koji se u biti treba pročitati između redaka, no poanta je jasna - nisi primljen!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Konj

Samo u kratko svima nam je jasno izmedju redaka sto se tamo dogadja. A upravo kuknjave na forumu su
znak da nepravdu treba zaustaviti i to od zet-a pa na dalje.Jer ako cemo se s tim pomiriti svima ce nam zauvijek biti ovako kako je.
Najbolji ali nepodobni ce ici na burzu,raditi za minimalac i protuzakonito dok ce drugi siriti krila i umotavati nas u ovo crnilo.
Samo neki otvoreno kukaju dok s drugi boje i sute i sad traze da posude 5 000 eura!
Zivjela korupcija!!! Malo zestoko ali je istina.

421

Citat: Matan  u Prosinac 08, 2009, 02:07:38
Citat: brunok  u Svibanj 17, 2009, 00:29:54
hehe nebi se nigdje zaposlio bez 5000 eura, i debele špage, a puno san ima tu struku pa vozimo kamione i ostale stvari :)

Sa ovim bi se slozio u potpunosti kao i sa mnogim upisima.
Evo npr.istina je da u ZET-u ima vozaca koima ja osobno ni tacke nebi dao da voze a istina je i da velika vecina onih koji dolaze preko debelih veza nemaju ni volje ni znanja raditi takav odgovoran i nadasve castan posao,njima je vazno da su upali i da ce uredno koristiti sve benificije kao i oni posteni i sposobni vozaci.Evo ove godine je bio (koliko ja znam) jedan natjecaj za vozace,prijavio sam se i uredno poslao svu dokumentaciju u nadi da bi mogao i ja biti jedan od ZET-ovih vozaca,nazalost odgovor sam dobio da dokumentacija nije bila potpuna(bez obrazlozenja sta fali),naravno falilo je po mojim saznanjima 5000 dokumenata.
Slazem se da je ZET trenutno "najpozeljnija udavaca za vozace" u HR ali zalosno je da je jedini i najvazniji kriterij za zaposljavanje 5000 Eura.
Ja imam 33 god,imam sve potrebne papire,11god iskustva,nebojim se nikakve provjere sto se tice voznje i uvjeren sam da ispunjavam sve uvjete te bi casno i posteno radio taj posao ali 5000 Eura ja nemam niti bi ih dao sve da ih i imam.
Onima koji dolaze sa debelim vezama nije dosta da preko ledja drugih kolega dobijaju placu u ZET-u a nama ostalima osim sto su uzeli eventualno mjesto u ZET-u,uzimaju i otimaju voznje i kod drugih prijevoznika,bolovanje otvore u ZET-u pa uredno voze kod privatnika.
-Kad dodje N.Godina ZET-ovci se odmah razbole(naravno lijece se, umjesto u bolnici ili doma,u Parizu,Pragu idr.)
-Kad dodje svibanj i djacke ekskurzije ZET-ovci opet bolesni
-Kad dodje kolovoz i rujan ZET-ovci opet bolesni(puna ih Spanija,Grcka,Ceska)
Ljudi moji covjek bi pomislio da ZET zaposljava samo invalide,svi bolesni covjece (cast postenim i urednim ZET-ovcima),sto reci osim zalostan sam sto je to tako.
Lijep pozdrav onim vozacima ZET-a koji se nisu prepoznali u ovim mojim navodima.

Nisam se prepoznao u navodima, ali ne mogu ne spomenuti bolovanja i vožnje za privatnike.Toga doista ima, ali sigurno ne pod bolovanjem , a vjerujem da će toga biti sve manje i manje.Previše rizika (mislim na vozačku dozvolu)za ne baš veliku lovu.Ili primjer kolege koji je vozio u IT pa si čovjek pripalio cigaretu u busu NAKON što su svi izašli van iz busa, došao karabinjer i globio ga zbog toga.Ošla dnevnica u dim, umjesto da zaradi za sebe, dopunio je  talijanski proračun!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Citat: Konj  u Siječanj 08, 2010, 14:16:24
Samo u kratko svima nam je jasno izmedju redaka sto se tamo dogadja. A upravo kuknjave na forumu su
znak da nepravdu treba zaustaviti i to od zet-a pa na dalje.Jer ako cemo se s tim pomiriti svima ce nam zauvijek biti ovako kako je.
Najbolji ali nepodobni ce ici na burzu,raditi za minimalac i protuzakonito dok ce drugi siriti krila i umotavati nas u ovo crnilo.
Samo neki otvoreno kukaju dok s drugi boje i sute i sad traze da posude 5 000 eura!
Zivjela korupcija!!! Malo zestoko ali je istina.

Nije demagogija ,ali...
Ajde probaj biti uporan u Ljudskim resursima,kad dolaziš u ZET.Raspituj se za potrebne papire,ispitaj mogućnost prigovora ili žalbe na vrijeme.Nemoj biti statičan, pokaži želju, veliku želju.
Nemoj biti u skladu svojeg nicka jer postoje i punokrvni primjerci koji zaslužuju priliku, a  ne samo tovarni.
U koje bi se svrstao?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

steyr1985

Može li netko napisati točno sve uvjete za natječej odnosno što je sve potrebno  priložiti za natječej pošto su se  novine od jučer povukle sa prodajnih mjesta.  Unaprijed hvala!

brunok

Odi u knjižnicu grada zagreba i imaš taj vjesnik
Traži ti se potvrda o nekažnjavanju,preslik radne knjižice sa minimalno 2 godina upravljanja vozilom D kategorije-potvrda (neznam Kakva),domovnica,rodni list,svjedođžba završene prometne škole to ti je u grubo, a za sve informacije nazoveš ZET-Ozaljska, tražiš kadrovsku i sve pitas
Ugl. trebaš uz sve to imat 5000 eura ili dibru vezu da budeš sretnik između njih 40
Sretno

Shole

Da je bilo znat na vrijeme pa malo volontirat u predsjedničkoj kampanji onda nebi imao problema.  Žalosno ali istinito. 
I to je najbolji pokazatelj stanja u društvu.  Žali bože države u kojoj je poželjno radit u komunalnom poduzeću

conecto

Ne znam dovoljno, ali gotovo sam siguran da 5000 eura više nije cifra kao prije 4-5 ili nešto više godina. Neka moja (skromna, ali zaista skromna, a ne zbog osobne skromnosti) saznanja govore da je ona puno, puno manja ako uopće postoji. Ali veza je najvjerojatnije potrebna, pa čak i u slučaju da treba nešto "dati" moraš imati kome dati. Jer nitko ti neće rei kad se pojaviš "daj", niti ti možeš doći samo tako nekom i reći "dajem 5000 eura".
Nisam siguran ni za ovo u "ljudski resursima", jer je to samo služba koja obavlja tehnički dio oko zaposlenika i zapošljavanja (zaprima molbe i dokumentaciju), a ne odlučuje o tome tko će biti primljen nego neke druge komisije. Nakon što oni odaberu resursi ponovo obavljaju daljnji tehnički dio posla koji preostaje (upućuje na liječnički i sl.)

Ja se u potpunosti slažem s ovim navodima o "tužnim stvarima" u našem društvu, ali ako netko želi kod ovog uspjeti neće si puno pomoći ponašanjem kao da živi negdje u Njemačkoj (ponovo nažalost, ali tako je).
Svim kandidatima želim mnogo sreće u natječaju, a najviše forumašima koji ovo čitaju!
A GDJE JE POANTA?

conecto

Citat: Zetovac  u Siječanj 07, 2010, 20:21:22
Eto za sve zainteresirane :D

U današnjem broju Vjesnika izašao je javni natječaj za vozače/vozačice autobusa u Zet-u

U radni odnos primaju 40 vozača

p.s kupite Vjesnik i tamo čete nači sve ostale informacije o natječaju ;D ;)

Idući natječaj će vjerojatno biti objavljen u časopisu "Vjenčanja"!
A GDJE JE POANTA?

Ivan1983

Danas kasnije popodne ču objaviti sve podatke vezane uz natječaj za ZET

p.s zvao sam uredništvo vjesnika i gđa. mi je obečala na mail poslati original natječaj koji je izašao u novinama ;D ;)

Mrezni

Pozdrav ...  možda nije pravo mjesto za moj prvi post  ...  ali ...
Prije 12 godina  sam  vozio u ZET-u ... generacija sam koju su oni školovali, tj financirali polaganje D kategorije .... sticajem nekih okolnosti  otišao sam iz ZET-a  (mala neslaganja sa šefom - onim niskim) ... to je bilo doba kad su građani počeli prestajati cijeniti vozače gradskih autobusa ... i eto danas  sam ponovno na nadi da će me primiti  među onih 40 "probranih sretnika" ... nemam nikakvu vezu  nažalost ... samo nadu  i možda malo sreće .... i naravno nezaposlen sam  ....

scorpio

Pozdrav...jedan od onih koji se nadaju da ce uspjeti u pasti u krug 40 sretnika.Vidio sam tražene uvjete i ispunjavam ih većinom  ;D.Još da neka veza upadne ,pokušat ću se dogovoriti s nekim ljudima.Pokušat ću se uzdatu u onu,hercegovac si Rođo pomozi.Svima puno sreće