Povijest (stare fotografije, podatci itd.)

Autor markost, Ožujak 12, 2008, 18:19:12

netko

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

setra

zna li iko išta o legendarnom ikarusu  g.b 657 činimi se manov motor dugo je vozija za dugopole linija 35 mislim

maky

Citat: setra  u Veljača 26, 2009, 16:18:01
zna li iko išta o legendarnom ikarusu  g.b 657 činimi se manov motor dugo je vozija za dugopole linija 35 mislim
Bojim se da smo svi ovdje iz splitskog okružja nažalost mlađa generacija tako da će teško itko išta znati, ali ja se trudim, bit će valjda novosti...  :(

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

To bi možda mogao markost znati,a mene zanima kada je zadnji Ikarus rashodovan odnosno kad su prestali voziti.

BTW
Danas sam onaj stalak na automatsku naplatu vidio i u g.b.252.Nije li on namjenjen za posebne vožnje. ???

markost

A znam da je to bija jedan od zadnjih Ikarusa koje je Promet kupija.Ima je onaj  opaki zvuk RABINOG motora.Sad se točno ne sičam ,ali mislim da je taj bija one svitlo plave boje. Meni je bija najdraži onaj miris u njima po novom autobusu.

setra

to je bija zglobni ikarus svijetlo plave boje mislin zadnji ikarusi u splitu, nije bija rabin nego manov motor

netko

Šteta šta nemamo baš puno slika. :'(
http://sportski-forum.forumotion.com/hrvatski-fudbal-f7/nk-hajduk-split-t219-30.htm
Ako se nevaram MAN SU 220,odlazak u povijest Starog Placa 7.10.1979,ondnosno sam MAN dok je još bio star tek 4-5 mjeseci.

kriticar

netko ,netko varaš se nije tom manSU220 već man890
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

netko

Ove slike zlata vrijede. :D :'(
www.phototrans.eu
Photo by:Paul167

G.b.78.

www.phototrans.eu

G.b.116.

www.phototrans.eu

G.b.50 i g.b.675.

www.phototrans.eu
Photo by:Oświęcimianin

markost

Eto nam i našeg TAMIĆA. Super slike! Dragi su mi bili ovi TAMovi ,g.b.673 me redovito vozija u školu. Super bus!

netko

Sve slike sa:arhiv Slobodna Dalmacija.
Ajmo...koji je ovo g.b.G.b.3X.
WTF.Pogledajte...ima display.

Legendarni g.b.87 koji je sletio u S.Gornjem.

I usput slika nepoznatog g.b.-a G&S-a kojeg su posjetili vandali.

Ovome bi trebali znati g.b.

Koja su ovo čuda.

A ovo bi nekoć davno trebao biti jedan od serije 68X.

;D

Malo nesreća.G.b.167.

Izrazbijana noćna DVANAESTKA.

Mladić razbio staklo g.b.119

A potom i sebe izrezao

maky

Fotke su super, samo da su malo veće...

Uglavnom, ona "čuda" koja ne prepoznaješ su g.b. 141 (sa reklamom za dijelove MAN, Neoplan...) i mislim da je iza njega Sanos S200 (g.b. 5)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Hvala,eto dao sam si malo truda pa sam nešto pronašao. :D :D
Gledam sad malo onaj MAN kojeg ima na dvije slike i trebao bi biti Avtomontažin jer ima auspuh u sredini odnosno motor.
Tako mislim da je to jedan od serije 572-576.

Šteta što su slike izvorno tako male,pa se jedino mogu uplodati takve kakve jesu. :'(

Shole

Danas na TV-u bio neki dokumentarac o nekom tipu iz Dicma koji stopira svaki dan do Splita i nazad, i nekoj babi koja ide busom do Ercegovića.  I ta baba se iskrcala (i pohvalila šofere da joj stanu uvijek van stanice) i u kadru bila Dubrava  od Prometa, a dokumentarac snimljen 2009.   !?   Sad mi to baš nije jasno pošto se baba ukrcala na terminalu na liniju 69 Split-Trnbusi i iza se vidio parkirani TAM 260a116P.  Jel to moglo bit snimljeno lani po ljeti jer su svi u kratki rukavima, ili je možda i još starije?

maky

To je definitivno starije jer je zadnja Dubrava D1426V (g.b. 661) rashodovana prošle godine u ljeto, dok je zadnji 260a116P otišao  pred kraj 2007. (a i taj je bio iz RJ Trogir)...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!