Libertas - razno (3)

Autor dulib, Prosinac 01, 2007, 19:46:56

orsat

Nidi nije pošao samovoljno nego je dobio otkaz jer nije predavao inkas.

orsat

E da, i pogledaj te koliko je vozača koji žive u Konavlima i rade na gradskim linijama, jer nema toliko konavoskih linija da svi voze tamo, a koliko je vozača koji žive u Primorju i rade na gradskim linijama. Sve će Vam onda biti jasno tko je koga primio i na koji način.

automatic

Dragi moj Nidi, vidim ja što tebe kopka. Tebi je nostalgija za bivšom vlasti. Ti ne gledaš što je bolje i što je pametnije, ti gledaš od koje strane dolazi. Ja to ne gledam, ja hvalim dobre poteze ma od koga oni dolazili. Ti  si sigurno uživao neku privilegiju od bivše vlasti pa sad ovi drugi ti ne pašu jer si njihovim dolaskom nešto vrijedno izgubio.
 Ako nije u pitanju to, onda ti je kvocijent inteligencije jako nizak. Kao prvo: direktor je i sad Konavljanin, pa on je taj koji je zaposlio te Primorce. Ako misliš na vezu preko vladajućih, opet se varaš. Na liniji 26 Dubrovnik-Majkovi po tvom sudu je trebao vozit tvoj Konavljanin. Biće u tebe ćaća i ti vozili tu liniju??? Znaš li ti da je jako teško nać vozača za te neke primorske linije, pa ne može netko iz grada ili iz Konavala noćit dole u autobusu jer kako i sam znaš da te linije ostaju dole preko noći, isto kao i neke konavoske u Konavlima.
  Ti, ili si glup, ili razmišljaš samo o svojoj koristi. Mislim i jedno i drugo. A i ako pogledamo omjer Konavle-Primorje, mislim da Konavljani nisu zakinuti dolaskom ova dva-tri Primorca, jer su i dalje u većini.
   Kad si ti došao preko veze u remizu onda je to bilo OK, a sad je odma netko kriv. Ali sigurno si bio "dobrica" pa si odletio i pored veze. Drago mi je kad se čovjek zapošljava, ali u tvojem slučaju mi je drago što si odletio.

man750

Citat: orsat  u Veljača 17, 2010, 21:07:06
E da, i pogledaj te koliko je vozača koji žive u Konavlima i rade na gradskim linijama, jer nema toliko konavoskih linija da svi voze tamo, a koliko je vozača koji žive u Primorju i rade na gradskim linijama. Sve će Vam onda biti jasno tko je koga primio i na koji način.
Mislim da je to problem koji odavno egzistira i nije izrazen samo u Libertasu. Ali ogranicimo se na autobuse. Linija iz Konavala i Zupe ima ko u prici , a iz i za Primorje barem ono uz magistralu vecinom putnike voze medjugradski prijevoznici jer Libertas ne vozi tako cesto. Do uvodjenja linije 12 do Slanog dvijetisuce i neke, se sa Libertasom moglo isto puta koliko se u Cavtat moglo do davne 1968. Koliko se puta dnevno moze Libertasom iz Majkova, Ridjice , a koliko iz Imotice i sela Stonskog Primorja?
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

medo

Citat: man750  u Veljača 18, 2010, 08:54:40
Mislim da je to problem koji odavno egzistira i nije izrazen samo u Libertasu. Ali ogranicimo se na autobuse. Linija iz Konavala i Zupe ima ko u prici , a iz i za Primorje barem ono uz magistralu vecinom putnike voze medjugradski prijevoznici jer Libertas ne vozi tako cesto. Do uvodjenja linije 12 do Slanog dvijetisuce i neke, se sa Libertasom moglo isto puta koliko se u Cavtat moglo do davne 1968. Koliko se puta dnevno moze Libertasom iz Majkova, Ridjice , a koliko iz Imotice i sela Stonskog Primorja?

ima ih, samo su nedavnom promjenom rasporeda zashraly stvar, ukinuli su zadne polaske linjija 30 i 31, pa sad respored izgeda ovako:

30 VODOVAĐA CAVTAT                                                                                                                 
05:40
Vodovađa-Dubrovnik (ne prometuje subotom)
07:00
Vodovađa-Cavtat (prometuje samo subotom)
08:45
Cavtat-Dubravka
10:00
Dubravka-Vodovađa-Gruda-Pridvorje-Cavtat
11:45
Cavtat-Pridvorje-K.Dvori-Gruda-Vodovađa
14:35
Vodovađa-K.Dvori-Pridvorje-Cavtat
16:00
Cavtat-Pridvorje-Vodovađa
17:00
Vodovađa-Pridvorje-Cavtat
19:00

Vitaljina-Molunat-Gruda-Cavtat (ne prometuje subotom)
06:30
Vitaljina-Molunat-Mikulići-Cavtat (prometuje samo subotom)
07:30
Cavtat-Gruda
09:30
Gruda-Molunat-Vitaljina
Vitaljina-Molunat-Gruda-Radovčići-Cavtat
Cavtat-Radovčići-Gruda-Radovčići-Mikulići-Molunat-Vitaljina
13:15
Vitaljina-Molunat-Mikulići-Radovčići-Gruda-Cavtat
Cavtat-Radovčići-Gruda-Radovčići-Molunat-Vitaljina
18:00
Vitaljina-Mikulići-Radovčići-Cavtat

nadam se da će ova dva zadnja polaska vratit kad krene sezona jer baš oni polasci u 22.50 budu puni radnika koji rede do 22h, a ove dvije linije ionako sufinancira općina konavle i ona je i kupila već četiri autobusa za ove linije, tako da mi ove mjere restikcija baš i nisu na mjestu, bolje je bilo da u recimo prorijedili liniju 16 koja u posljepodnevnim satima ima nekoliko praznih vožnji a liniju 10 usmjerili preko mljekare.

man750

Ne znam treba li linija 10 ici preko mjekare. Pa tamo se vrte linije 16A i 23A , a ja bi i na 16 stavio isuzu osim ujutro u 0700 iz Plata kad treba veliki bus, A za te linije bi nabavio Isuzu I kategorije jer mi bus III kat. ne ide na te linije.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

medo

gledaj, ta linija 16a je samo produžena 16, ustvai nije uopće produžena nego skreće u zagrudu, isto to može obavljati 16 ili 23a, a ni na njima nema baš puno putnika osim kad su smjene đaka i radnika, tako da..... i tu bi ja to malo podrezao.

nidi

Citat: orsat  u Veljača 17, 2010, 20:59:52

Orsat za tvoju informaciju samovoljno sam posao iz remize, a mogu se i vratit sada da hocu vjeruj, a tebe znam tko si i kako si dosao do svoje pozicije tami, preko tudih leda, ulizivanjem itd. a i sami znamo sto sto si sve radio tamo i prvi si uvodio autobuse preko veze i radio fuš zato molim te pokrij se po usima jer te svi znaju zato te nitko i ne jebe 2%!  :-* :-*
*****  V     O      L       V       O   *****

nidi

Citat: medo  u Veljača 18, 2010, 09:41:26
Citat: man750  u Veljača 18, 2010, 08:54:40

ima ih, samo su nedavnom promjenom rasporeda zashraly stvar, ukinuli su zadne polaske linjija 30 i 31, pa sad respored izgeda ovako:

30 VODOVAĐA CAVTAT                                                                                                                 
05:40
Vodovađa-Dubrovnik (ne prometuje subotom)
07:00
Vodovađa-Cavtat (prometuje samo subotom)
08:45
Cavtat-Dubravka
Dubravka-Vodovađa-Gruda-Pridvorje-Cavtat
Cavtat-Pridvorje-K.Dvori-Gruda-Vodovađa
14:35
Vodovađa-K.Dvori-Pridvorje-Cavtat
16:00
Vodovađa-Pridvorje-Cavtat

Vitaljina-Molunat-Gruda-Cavtat (ne prometuje subotom)
06:30
Vitaljina-Molunat-Mikulići-Cavtat (prometuje samo subotom)
07:30
Cavtat-Gruda
09:30
Gruda-Molunat-Vitaljina
Vitaljina-Molunat-Gruda-Radovčići-Cavtat
Cavtat-Radovčići-Gruda-Radovčići-Mikulići-Molunat-Vitaljina
13:15
Vitaljina-Molunat-Mikulići-Radovčići-Gruda-Cavtat
Cavtat-Radovčići-Gruda-Radovčići-Molunat-Vitaljina
18:00
Vitaljina-Mikulići-Radovčići-Cavtat

nadam se da će ova dva zadnja polaska vratit kad krene sezona jer baš oni polasci u 22.50 budu puni radnika koji rede do 22h, a ove dvije linije ionako sufinancira općina konavle i ona je i kupila već četiri autobusa za ove linije, tako da mi ove mjere restikcija baš i nisu na mjestu, bolje je bilo da u recimo prorijedili liniju 16 koja u posljepodnevnim satima ima nekoliko praznih vožnji a liniju 10 usmjerili preko mljekare.

Hoće polasci u 22:50 ce se vratit na pocetku sezone.

nidi

a da ne govorimo koliko ulja i maziva ste iskoristili u svoje svrhe... :o :o

man750

medo po meni je javni prijevoz odnosno njegova ucestalost jedan od bitnih preduvjeta naseljenosti nekog podrucja. Da bi ljudi negdje zivjeli moraju njihova djeca biti prevezena do skole, oni do posla i dobra javna komunikacija je preduvjet da ljudi ostaju ili se naseljavaju kao u Zupi. Niko od ovih poratnih(ali i prijeratnih) doseljenika nije isao u Primorje zivjeti. Cak su ljudi iz Primorja i selili u Grad.
A administrativno sve do  Brsecina je Grad Dubrovnik.
Pa nisu linije ni u Gradu uvijek pune, i tamo su neki polasci sa par putnika svega. Ali mislim da s aktuelnim sustavom naplate u Libertasu imaju uvid koliko putnika je na nekom polasku, pa nije problem eliminirati nepotrebne polaske . Sad ostaje pitanje da li su to i ucinili, jer sam cuo da se opcina Konavle bunila zbog ukidanja tih polazaka.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

nidi

Citat: automatic  u Veljača 17, 2010, 21:16:12
Dragi moj Nidi, vidim ja što tebe kopka. Tebi je nostalgija za bivšom vlasti. Ti ne gledaš što je bolje i što je pametnije, ti gledaš od koje strane dolazi. Ja to ne gledam, ja hvalim dobre poteze ma od koga oni dolazili. Ti  si sigurno uživao neku privilegiju od bivše vlasti pa sad ovi drugi ti ne pašu jer si njihovim dolaskom nešto vrijedno izgubio.
 Ako nije u pitanju to, onda ti je kvocijent inteligencije jako nizak. Kao prvo: direktor je i sad Konavljanin, pa on je taj koji je zaposlio te Primorce. Ako misliš na vezu preko vladajućih, opet se varaš. Na liniji 26 Dubrovnik-Majkovi po tvom sudu je trebao vozit tvoj Konavljanin. Biće u tebe ćaća i ti vozili tu liniju??? Znaš li ti da je jako teško nać vozača za te neke primorske linije, pa ne može netko iz grada ili iz Konavala noćit dole u autobusu jer kako i sam znaš da te linije ostaju dole preko noći, isto kao i neke konavoske u Konavlima.
  Ti, ili si glup, ili razmišljaš samo o svojoj koristi. Mislim i jedno i drugo. A i ako pogledamo omjer Konavle-Primorje, mislim da Konavljani nisu zakinuti dolaskom ova dva-tri Primorca, jer su i dalje u većini.
   Kad si ti došao preko veze u remizu onda je to bilo OK, a sad je odma netko kriv. Ali sigurno si bio "dobrica" pa si odletio i pored veze. Drago mi je kad se čovjek zapošljava, ali u tvojem slučaju mi je drago što si odletio.

Cuj ja se ne zelim svadati ovdje s nikim, ja sam neke stvari u ljutnji napisao jer znam kakvo je stanje dolje u remizi, ljudi koji su sad deranji rame uz rame su isti ljudi koji su radili fus doli i ostale lose radnje ali su uznapredovali jer su odavali kolege, cista ljubomora. A sto se tice ovoliko linija za konavle to je zato jer opcina subvencionira i sudjelovala je u kupnji svih autobusa do sada, a ove isuzue su cak sami kupili samo ih libertas odrzava, nismo mi krivi sto nam je jaka opcina, dapace sad je i lasic u njoj tako da ce bit jos jaca. Ja sam napisao tu neke stvari sto se tice voznje sto bas nije istina da sam radio, znalo se i meni dog naravno kroz cajkovice da predem i 70 ali covjek se zaboravi jer je pravac a i dobri autobusi pa se to ne osjeti, pa ne treba za to odmah nekom skinut glavu, ali ocito su ovdje sve strucnjaci koji su u remizi za volanom 50 god.

man750

Citat: nidi  u Veljača 18, 2010, 11:55:23

Nidi i orsate vas dvojica ste vjerovatno iz Libertasa , Zato vas molim da se ogranicite na cinjenice , a ne da naklapanja ili pretpostavke iznosite kao cinjenice jer cu morati biti ostriji u primjeni pravila foruma.
Jer bilo kakve pusalne optuzbe pa i ta o kradji ulja i maziva nije primjerena pogotovo sto je upucena svima koji ucestvuju u raspravi, a nekim od nas je jedina korist od Libertasa to sto nismo na nekoj relaciji isli pjeske ili sa svojim autom, normalno uz uredno placenu kartu.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

nidi

Citat: man750  u Veljača 18, 2010, 12:01:49
medo po meni je javni prijevoz odnosno njegova ucestalost jedan od bitnih preduvjeta naseljenosti nekog podrucja. Da bi ljudi negdje zivjeli moraju njihova djeca biti prevezena do skole, oni do posla i dobra javna komunikacija je preduvjet da ljudi ostaju ili se naseljavaju kao u Zupi. Niko od ovih poratnih(ali i prijeratnih) doseljenika nije isao u Primorje zivjeti. Cak su ljudi iz Primorja i selili u Grad.
A administrativno sve do  Brsecina je Grad Dubrovnik.
Pa nisu linije ni u Gradu uvijek pune, i tamo su neki polasci sa par putnika svega. Ali mislim da s aktuelnim sustavom naplate u Libertasu imaju uvid koliko putnika je na nekom polasku, pa nije problem eliminirati nepotrebne polaske . Sad ostaje pitanje da li su to i ucinili, jer sam cuo da se opcina Konavle bunila zbog ukidanja tih polazaka.

Jesu ukinuli su ih do pocetka sezone, nije se opcina bunila sto ukidaju taj polazak u 22:50h. nego zbog toga sto je trebao zadnji polazak tih linija biti u 16:00h iz cavtata. Opcina se bunila jer je trazila da zadnji polazak bude u 19h iz Cavtata jer tada najvise djece ide doma iz skole koji dođu s linijom 10 u 18:30 iz Dbk. ;)

nidi

Citat: man750  u Veljača 18, 2010, 12:07:51
Citat: nidi  u Veljača 18, 2010, 11:55:23

Nidi i orsate vas dvojica ste vjerovatno iz Libertasa , Zato vas molim da se ogranicite na cinjenice , a ne da naklapanja ili pretpostavke iznosite kao cinjenice jer cu morati biti ostriji u primjeni pravila foruma.
Jer bilo kakve pusalne optuzbe pa i ta o kradji ulja i maziva nije primjerena pogotovo sto je upucena svima koji ucestvuju u raspravi, a nekim od nas je jedina korist od Libertasa to sto nismo na nekoj relaciji isli pjeske ili sa svojim autom, normalno uz uredno placenu kartu.

Ispricavam se, to je bilo namjenjeno orsatu.