Libertas - razno (3)

Autor dulib, Prosinac 01, 2007, 19:46:56

nidi

Došao i ovdje učiniti svoje... uništiti kao i ostalo...  8) 8) 8)
*****  V     O      L       V       O   *****

nidi

Citat: man750  u Veljača 10, 2010, 16:44:16
Citat: narancasti  u Veljača 10, 2010, 14:40:20

Obruci koji stite sarafe? Bilo je i vrijeme da neko pronadje trajno rjesenje za stalno gubljenje ratkapa. Svaka cast. Napokon se u Libertasu nastoji raditi kako treba i pri tom stedjeti.
Jeli to zasluga novih ljudi tj. promjena koje je proveo novi direktor?
Jesu li to dobili svi NL283? Po slikama narancastog vidim da ih imaju 134,136 i 139

gb139 ih nema,a vidio sam još da ih ima gb137
[/quote]
Da u pravu si , na 139 se prednja rota i ne vidi, a za sliku iznad sam mislio da je isto 139,ali kad se pazljivije pogleda vidi se da je 137 i da  ima. obruce.  Sto je sa ostala dva koja nisi slikao?
[/quote] Promjene koje je uveo novi direktor nikom dobro nisu donjele, ni putnicima ni vozačima pa ni radnicima u radioni, po mom mišljenju bivši direktor je bio puno bolji od novog. Koliko sam primjetio samo manovi autobusi imaju problema s tim rotkapama...

medo

ja se ne slažem sa nidijevom izjavom da promjene nisu nikom dobra donjele.

kao prvo neradnici i šeprtlje i nesposobnjakovići  koji su u sistemu starog direktora bili zaštićeni kao lički medvjedi su porazbacani i srušeni ma mjesta koja zaslužuju ili su udaljeni iz firme

kao drugo  uvedena je stroža kontrola (unutarnja) te je tako spriječeno obavljanje privatnih popravaka i servisiranja privatnih automobila autobusa kamiona i slično za vrijeme i izvan radnog vremena i sa materijalom i alatom poduzeća, te su pojedinci ostali bez dodatne ilegalne zarade na račun libertasa.

kao treće ukinute su ne rentabilne i nepotrebne linije (samim time smanjeni gubitci) kao što je bila ona glupost iz javne garaže.

kao četvrto stari direktor je zaposlio toliko ljudi preko veze da to prelazi granice zdravog razuma, a šteta ima više nego ikad prije.

kao peto nitko tko je vrijedan i sposoban i želi raditi pošteno svoj posao za koji je plaćen se ne boji i nema ništa protiv novog direktora, a samo oni koji su ostali bez svog dijela kolača ili koji su na bilo koji način direktno ili indirektno zahvalni starom direktoru na dobivenom radnom mjestu a koji su sada ugroženi novim promjenama ga pljuvaju i blate ( čast iznimkama)

man750

Cuj nidi, ocito se sada vise postuju propisi,a da bi se to postiglo mora se nesto i raditi. A to sto je bio raspasoj u Libertasu za mandata bivseg direktora i sto su se pojedini vozaci spustali niz staru bolnicu i sa 70Kmh, sto je Libertas uvaljen u nepotrebne dugove neko je morao zaustaviti.
I meni je bolje kad iz bilo kog razloga na radnom mjestu ne moram nista raditi , nego kad radno vrijeme protekne u intezivnom radu. Ali za rad primam placu.
Ne jednom sam se vozio iza Libertasovog busa sa stajacim mjestima koji je vozio puno brze od 50Km/h iako takav bus ne smije brze od 50Km/h.
A ocito si i ti ili jedan od onih koji su primljeni u Libertas poslije telefonskog poziva ili jedan od onih koji su zvali telefonom bivseg direktora kad bi bili uhvaceni u nedopustenim radnjama. ili od onih koji su se u Libertasu zaposlili bez valjanih diploma, a uz oprost bivseg direktora(afera laznih diploma) . ili onaj iz radione koji se provlacio kroz ograde na poljani kad je kasnio na posao ili s marende ili obavljao privatni posao u radno vrijeme. ili si mozda onaj vozac koji je rekao da ide na bolovanje ako mu daju autobus bez konditionera koji uz to treba jos i rucno saltati. Nisam zlurad ,ali ako je takvima "gore", onda mi je drago. Sreca sto nisam radio i ne radim u takvoj firmi.
U normalnim firmama postoji radna disciplina i radnici i ne osjete eventualnu promjenu direktora, ali zato im rukovoditelji osiguraju sve propisano zakonom za obavljanje posla sto cini mi se u Libertasu nije bio slucaj.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

miky

Nidi je očito jedan od neradnika, jer ako je pravi radnik nitko ga neće ni krivo pogledat nego će dobit još i bolje uvjete, a sve dok neradnici drže glavnu riječ dotad će radnici potezat i za njih. Tako vozači jako rijetko imaju 2 slobodna dana nego moraju radit umjesto onih drugih. Zato se NIDI ti lijepo POKRIJ PO UŠIMA, dođi lijepo na vrijeme na posao, pošteno odradi svoju smjenu i lijepo po isteku radnoga vremena pođi doma, pa se poslije svega navedenoga nemaš čega bojati....

nidi

Citat: miky  u Veljača 11, 2010, 11:26:45
Nidi je očito jedan od neradnika, jer ako je pravi radnik nitko ga neće ni krivo pogledat nego će dobit još i bolje uvjete, a sve dok neradnici drže glavnu riječ dotad će radnici potezat i za njih. Tako vozači jako rijetko imaju 2 slobodna dana nego moraju radit umjesto onih drugih. Zato se NIDI ti lijepo POKRIJ PO UŠIMA, dođi lijepo na vrijeme na posao, pošteno odradi svoju smjenu i lijepo po isteku radnoga vremena pođi doma, pa se poslije svega navedenoga nemaš čega bojati....

;D ;D Na ove slatke komentare mogu se samo nasmijat, svi znamo kako se tamo radi i to nije do direktora, netko radi što hoće i ne može mu se ništa a netko ispašta, nažalost ne vidim da se ništa promjenilo. Čak za festu svetog Vlaha sam vidio pojedine vozače kako završavaju svoju smjenu i uzimaju drugi bus te nastavljaju voziti na drugim linijama, a svi znamo da je to protiv svih zakona, a to je drzavna firma i navodi vozača na prekršaj, zato molim te ti se pokrij ušima...  :o :o

nidi

Citat: man750  u Veljača 10, 2010, 22:53:12
Cuj nidi, ocito se sada vise postuju propisi,a da bi se to postiglo mora se nesto i raditi. A to sto je bio raspasoj u Libertasu za mandata bivseg direktora i sto su se pojedini vozaci spustali niz staru bolnicu i sa 70Kmh, sto je Libertas uvaljen u nepotrebne dugove neko je morao zaustaviti.
I meni je bolje kad iz bilo kog razloga na radnom mjestu ne moram nista raditi , nego kad radno vrijeme protekne u intezivnom radu. Ali za rad primam placu.
Ne jednom sam se vozio iza Libertasovog busa sa stajacim mjestima koji je vozio puno brze od 50Km/h iako takav bus ne smije brze od 50Km/h.
A ocito si i ti ili jedan od onih koji su primljeni u Libertas poslije telefonskog poziva ili jedan od onih koji su zvali telefonom bivseg direktora kad bi bili uhvaceni u nedopustenim radnjama. ili od onih koji su se u Libertasu zaposlili bez valjanih diploma, a uz oprost bivseg direktora(afera laznih diploma) . ili onaj iz radione koji se provlacio kroz ograde na poljani kad je kasnio na posao ili s marende ili obavljao privatni posao u radno vrijeme. ili si mozda onaj vozac koji je rekao da ide na bolovanje ako mu daju autobus bez konditionera koji uz to treba jos i rucno saltati. Nisam zlurad ,ali ako je takvima "gore", onda mi je drago. Sreca sto nisam radio i ne radim u takvoj firmi.
U normalnim firmama postoji radna disciplina i radnici i ne osjete eventualnu promjenu direktora, ali zato im rukovoditelji osiguraju sve propisano zakonom za obavljanje posla sto cini mi se u Libertasu nije bio slucaj.

Jesam bio sam došao preko veze u libertas, i otac mi je tamo 25 god. i ponosan sam sto sam bio. Također i ja sam jedan od tih sto su jurili 70km/h, ali to je bilo samo kad sam lose volje, kad sam dobre islo se i brze. Ali tu nista nije direktor kriv, imaju institucije koje brinu o tome, direktor ti da upozorenje pa ako ne postujes ima tko se bavi tim.
A po meni gosp. Božo Lasić je puno učinio za libertas, i bilo je sloge, a sada otkada je hitler doli ni kolege se ne postuju ni nitko, ali to i jest politika nove vlasti, zavadi pa vladaj. Jadno ali eto to moj problem vise nije Bogu hvala!!!

medo

hebi ga nidi, nisi shvatio poantu priče, a nabrojao si masu stvari koje ja da sam na tvom mjestu ne bi, ne možeš jurit 70km/h jer si loše volje, a juriti još i brže jer si dobre volje pogotovo, ja to ne podržavam, ja bi ti na licu mjesta uručio otkaz (a mislim da si ga i dobio sudeći po tvom izlaganju) , hebi ga nidi ima jako puno kvalitetnih ljudi koji nemaju veze i ne mogu dobiti posao, a gosp.lasić ih je nakrcao preko svake mjere po poznanstvima i rodbinskim vezama, uništavanja autobusa je bilo više nego ikada prije, čak toliko da je i osiguranje odbijalo platiti štete na njima, bilo je slučajeva da se jedni te isti vozači "upozoravaju do besvijesti", iako se znalo da recimo pomjeraju iglu tahografa, ne predavaju inkas (kradu novce) pa im se gledalo kroz prste, pa gdje je recimo slučaj kad vozač pretiče na magistrali a na autobusu mu oznaka 50? ili kad sa mijesta polaska autobusom ide na kavu nekih 10ak kilometara jer ima pauzu od sat sat i po vremena? a da ne nabrajam kriminalne radnje u garaži. servisiranja privatnih vozila alatom i materijalom i dijelovima poduzeća, korištenja kamiona čak i autobusa u privatne svrhe potpuno krivih raspoređivanja vozila..... da se razumijemo, ja ne kažem nidi da si ti ijedan od njih, samo navodim primjere kriminalnih radnji ponašanja koja nisu u skladu sa poslom za koji su plaćeni, jer se zna i danas tko je koga zaposlio, a namjerno ću pisat velikim slovima ČAK JE BILO I SLUČAJEVA DA RADNO MJESTO ČEKA VOZAČA JER SE ZNALO DA DOTIČNI JOŠ NIJE ZAVRŠIO  ISPIT ZA VOZAČA!!!  Pa ti sad reci nidi dali je to moralno i odgovorno od jednog DIREKTORA JAVNOG PODUZEĆA? ovo je mali grad nidi, ništa ali baš ništa se ne može sakriti, i nema toga što se neće saznati a ljudi nisu guske i nekim svojim riječima si naveo da napišem sva što sam gore napisao.

SVAKA SLIČNOST MOG IZLAGANJA SA OSOBAMA SA FORUMA JE SLUČAJNA !

medo

a ovo što je nidi rekao da se kolege ne poštuju nije istina, samo oni koji imaju razloga bojati se za svoju presvijetlu ne poštuju više nikoga, ili su na bolovanju, i nije istina da je politika nove uprave zavadi pa vladaj, jer ako nastave kako su počeli bit će 10 puta bolje, jer neradnici idu u zaborav, nema više zarađivanja plaće na tuđoj grbači da svi rade za nesposobne pojedince koji imaju imunitet. nema privatnih avantura subotom popodne i nedjeljom u garaži a da autobusi izlaze poluispravni ili sa pregorenim svijetlima jer je bilo važnije promjenit ulje na nečijem golfu ili mercedesu na račun firme a lovu strpat u džep i još dobit plaću!!!

automatic

Takvih kao što si ti "nidi" treba se rješit iz svakog društva. Ti si kao troskot kojeg treba iskorjenit pod svaku cijenu. Tvoja priča je nemoralna, bahata i prepuna nepotizma. Takvi kao ti su glavni problem u ovoj državi.
   Dajem punu podršku novom direktoru i novim promjenama u Libertasu. Ovako je trebalo i prije radit. Sad će se pojedini vozači dovest u red i radiona će napokon obavljat ono što je njena zadaća. Radiona je bila kriminal, to je bilo sve samo ne radiona. MEDO- SVAKA TI JE NA MJESTU!!!

conecto

Citat: nidi  u Veljača 11, 2010, 18:44:42

Također i ja sam jedan od tih sto su jurili 70km/h, ali to je bilo samo kad sam lose volje, kad sam dobre islo se i brze. Ali tu nista nije direktor kriv, imaju institucije koje brinu o tome, direktor ti da upozorenje pa ako ne postujes ima tko se bavi tim.

To kako institucije u ovoj državi rade svoj posao već znamo pa smo na taj način i došli ovdje gdje smo sad. Ako one to ne rade (u ovom slučaju prije svega policija) ne znači da firma ne može sama držati red u svojim redovima i ne bi joj trebalo biti svejedno ako se u njoj krše propisi koje nije sankcionirao onaj tko bi to trebao učiniti. U ZET-u se neprestano pregledavaju tahografi i firma nam tolerira do 60 km/h.
I vozač radi sebe samog (ako radi ničeg drugog) ne bi trebao kršiti propise ni kad zna da ga nitko neće sankcionirati jer kad se u takvom prekršaju nešto dogodi to mu neće biti baš od pomoći.
Nije ni lijepa slika za firmu kad njezini busevi divljaju po cesti.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

nidi

Citat: medo  u Veljača 11, 2010, 23:56:47
hebi ga nidi, nisi shvatio poantu priče, a nabrojao si masu stvari koje ja da sam na tvom mjestu ne bi, ne možeš jurit 70km/h jer si loše volje, a juriti još i brže jer si dobre volje pogotovo, ja to ne podržavam, ja bi ti na licu mjesta uručio otkaz (a mislim da si ga i dobio sudeći po tvom izlaganju) , hebi ga nidi ima jako puno kvalitetnih ljudi koji nemaju veze i ne mogu dobiti posao, a gosp.lasić ih je nakrcao preko svake mjere po poznanstvima i rodbinskim vezama, uništavanja autobusa je bilo više nego ikada prije, čak toliko da je i osiguranje odbijalo platiti štete na njima, bilo je slučajeva da se jedni te isti vozači "upozoravaju do besvijesti", iako se znalo da recimo pomjeraju iglu tahografa, ne predavaju inkas (kradu novce) pa im se gledalo kroz prste, pa gdje je recimo slučaj kad vozač pretiče na magistrali a na autobusu mu oznaka 50? ili kad sa mijesta polaska autobusom ide na kavu nekih 10ak kilometara jer ima pauzu od sat sat i po vremena? a da ne nabrajam kriminalne radnje u garaži. servisiranja privatnih vozila alatom i materijalom i dijelovima poduzeća, korištenja kamiona čak i autobusa u privatne svrhe potpuno krivih raspoređivanja vozila..... da se razumijemo, ja ne kažem nidi da si ti ijedan od njih, samo navodim primjere kriminalnih radnji ponašanja koja nisu u skladu sa poslom za koji su plaćeni, jer se zna i danas tko je koga zaposlio, a namjerno ću pisat velikim slovima ČAK JE BILO I SLUČAJEVA DA RADNO MJESTO ČEKA VOZAČA JER SE ZNALO DA DOTIČNI JOŠ NIJE ZAVRŠIO  ISPIT ZA VOZAČA!!!  Pa ti sad reci nidi dali je to moralno i odgovorno od jednog DIREKTORA JAVNOG PODUZEĆA? ovo je mali grad nidi, ništa ali baš ništa se ne može sakriti, i nema toga što se neće saznati a ljudi nisu guske i nekim svojim riječima si naveo da napišem sva što sam gore napisao.

SVAKA SLIČNOST MOG IZLAGANJA SA OSOBAMA SA FORUMA JE SLUČAJNA !

Da se razumijemo, ne branim nikog, ali vjeruj nece se nista promjenit jer svaki direktor je nečiji pijun! vidim da otkad je vlahušić na vlasti da su primjena 3 vozača bez raspisanog natječaja, a pogodi odakle, iz primorja. Zato se ne želim prepirati jer tu se odvijaju stvari koje ne možemo shvatiti ni ti ni ja! I samo napomene ja sam samovoljno napustio libertas jer ne podnosim nepravdu da pojedinci rade sto hoce;a i ne odg. mi taj posao jer je premalo plaćen za ono što se radi i šta sve treba podnositi. pozdrav i ispričavam se ako sam koga uvrijedio. ;)

JA!!!

Jesam bio sam došao preko veze u libertas, i otac mi je tamo 25 god. i ponosan sam sto sam bio. Također i ja sam jedan od tih sto su jurili 70km/h, ali to je bilo samo kad sam lose volje, kad sam dobre islo se i brze. Ali tu nista nije direktor kriv, imaju institucije koje brinu o tome, direktor ti da upozorenje pa ako ne postujes ima tko se bavi tim.
A po meni gosp. Božo Lasić je puno učinio za libertas, i bilo je sloge, a sada otkada je hitler doli ni kolege se ne postuju ni nitko, ali to i jest politika nove vlasti, zavadi pa vladaj. Jadno ali eto to moj problem vise nije Bogu hvala!!!

Zaista ne znam kakve su prilike u Libertasu, niti išta o sadašnjem ili bivšem direktoru, ali na ovaj post sam jednostavno morao odgovorit. Nidi, pa kako te nije sramota?? Dok ima toliko ljudi koji bi sa tim poslom bili super zadovoljni i obavljali ga stručno, ali jednostavno nemaju vezu, ti se tu hvališ kako si zaposlen preko veze. Ali tome tu nije kraj, odakle ti pravo da i ti radiš u Libertasu ako ti je i otac?? Misliš da je to njegova privatna firma pa ga sada ti trebaš nasljedit?? I još ovaj dio o brzoj vožnji.... Dobro kaže član ˝automatic˝, ovaj tvoj post simbolizira sve ono loše u našem društvu, a istovremeno govori i o tvojoj bahatosti, nestručnosti i upitnoj inteligenciji, jer da sam na tvojem mjestu držao bih jezik za zubima a ne ovakve stvari pisao po forumu. Jedino pozitivno je što si dao otkaz....
Potpisi se prikazuju na dnu svakog posta i privatne poruke. Možete koristiti BBC kod i smajlije.

man750

Citat: automatic  u Veljača 14, 2010, 13:28:00
Takvih kao što si ti "nidi" treba se rješit iz svakog društva. Ti si kao troskot kojeg treba iskorjenit pod svaku cijenu. Tvoja priča je nemoralna, bahata i prepuna nepotizma. Takvi kao ti su glavni problem u ovoj državi.
  Dajem punu podršku novom direktoru i novim promjenama u Libertasu. Ovako je trebalo i prije radit. Sad će se pojedini vozači dovest u red i radiona će napokon obavljat ono što je njena zadaća. Radiona je bila kriminal, to je bilo sve samo ne radiona. MEDO- SVAKA TI JE NA MJESTU!!!
Da slazem se da je medu svaka na mjestu. Ali mislim da tu nisu toliko krivi radnici jer Libertas koliko vidim ima puno dobrih vozaca te dobre mestre kojima je neko trebo rec sto da rade, odnosno nije bilo organizacije, a toleriranjem nemoralnih i nedopustenih radnji  kupovala se lojalnost. A ljudi ko ljudi u ovoj besparici lako ce uciniti nesto sto ce pokrpati ionako losu financijsku situaciju. Isto tako ljudima treba osigurati uvjete za rad. Ne mogu se autobusi uredno odrzavati na poljani i na dva tri kanala napravljena jos za odrzavanje tramvaja.
Ali netransparentan i cudan nacin na koji je Libertas ostao bez prostora na kom je sad mi se isto ne svidja kao i seljenje u Komolac, ako ga bude. Eto vise od 99 godina su tu ,a izgleda da po pricama koje kruze po Gradu nece navrsiti stotu u tom prostoru. To su nama nasi politicari dali. Pa kad oni mogu gledati samo svoje interese sto nebi "mali" covjek iskoristio koju sitnicu kad moze, ali nema pravo da bude nezadovoljan kad se od njega trazi da posteno radi svoj posao. Nazalost cijelo drustvo nam je amoralno, iako mi je drago da vidim da puno vise ljudi zeli moralno i posteno drustvo, samo neki pojedinci zele zadrzati nezasluzene privilegije, ali politicari na vlasti su uglavnom uz ove druge, nazalost.
A sadasnji direktor(i njegova ekipa) mi vise djeluje kao strucnjak nego politicar na celu firme, sudeci po njegovom dosadasnjem radu , a vrijeme je najbolji sudac. Pustimo ih da rade, a ukazujmo na lose ali i dobre  poteze kao i dosad.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

nidi

Citat: JA!!!  u Veljača 14, 2010, 19:54:30

Zaista ne znam kakve su prilike u Libertasu, niti išta o sadašnjem ili bivšem direktoru, ali na ovaj post sam jednostavno morao odgovorit. Nidi, pa kako te nije sramota?? Dok ima toliko ljudi koji bi sa tim poslom bili super zadovoljni i obavljali ga stručno, ali jednostavno nemaju vezu, ti se tu hvališ kako si zaposlen preko veze. Ali tome tu nije kraj, odakle ti pravo da i ti radiš u Libertasu ako ti je i otac?? Misliš da je to njegova privatna firma pa ga sada ti trebaš nasljedit?? I još ovaj dio o brzoj vožnji.... Dobro kaže član ˝automatic˝, ovaj tvoj post simbolizira sve ono loše u našem društvu, a istovremeno govori i o tvojoj bahatosti, nestručnosti i upitnoj inteligenciji, jer da sam na tvojem mjestu držao bih jezik za zubima a ne ovakve stvari pisao po forumu. Jedino pozitivno je što si dao otkaz....

Dobro ja sam neke stvari malo i prenapuhao ovdje od ljutnje jer znam novog direktora i znam starog, ali kad me vec povlačite za jezik, kako se dolazi u zeta na mjesto vozača, lako, treba vam veza i 5000€, kako u splitu u prometa, sve krasno divno i pošteno!Svaki direktor je neciji pijun, neke stranke, i sto to prije shvatite tim bolje. Ja ne krijem, dosao sam preko starog  direktora i oca tamo, ali isto tako ih je bilo koje je dovodio vićan i šuica, a sada vićan i vlahušić! Samo sto je lasic bio realan pa je uzimao odasvud jednako a ne samo iz konavala odakle je i sam, a sad pogledajte otkad je vlahusic koliko je ljudi primjeno, odakle su i na koji nacin bez natjecaja, jedan po jedan... Ja mislim da sam vam dosta rekao! 8) 8)