Linije – razno 2024.

Autor Mercedes bus, Siječanj 03, 2024, 21:59:22

MAN truck bus

Welcome to Zagreb.  pivkan
I'll be your guide.  yahoo
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Stilben426

Citat: pehar_11  u Listopad 19, 2024, 02:36:48215 za Trnavu je katastrofa - kasni se i po sat vremena u polasku prema Kvaternikovom bez obzira na dio dana.
Nema smisla to svako malo pisati kad je to poznata stvar. Druge nisu ništa bolje. 214 i 235 pogotovo. 237 jučer čitavo popodne vozila na kontravremenu. A tek 276...

Ovo je stanica Ćavićeva prema Elki, u oba smjera gužva od jednog semafora do drugog.

Citaro218ZG

Pozdrav svima,imam za sve vas koji ovo pratite jedno pitanje u vezi linije 106,danas sam primjetio da je samo jedan vozni red na 106 i to solo MAN koji je doslovno prazan, zanima me da li su to već odavno skinuli drugi vozni red, je li to nešto novo ili kako?
Iskreno moje mišljenje je da 106 nebi trebala uopće prometovati za vikend, jer realno imaju 2 linije koje prolaze preko krematorija, čemu onda svrha prometovanja lin 106?
Također, Iveco na 226 ( gbr 8..) s polaskom u 9 h je bio krcat dok je 203 došao poluprazan prije njega.
Pa eto zanima me isključivo ovo za 106 pošto je prije bilo normalno da su 2 v.r., i naravno gospon Ivek, kojeg ja mislim da cijeli Kaptol poznaje,neizostavna pozitiva od čovjeka koji je na toj liniji postao zaštitni znak istoimene linije ;)

Srdačan pozdrav!
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."
"There are three choices in this life: be good, get good, or give up."

tramvajac 92

Dok se ne riješi nadvožnjak kod Elke, neće se ništa riješiti po pitanju gužvi na Slavonskoj, koja se preljeva na druge prometnice, pogotovu Borongajsku, koja je jedina smislena cesta južno od pruge za zaobići radove, pa guta više nego što treba.

214 i 235 treba spojiti u jednu liniju. Dubrava -> Koledinečka -> Trnava -> Kozari bok. Kozari bok -> Trnava -> Koledinečka -> Dubrava. S tim da bi stajao u povratku na stajalištima Klin, Klin - Koledinečka, Koledinečka (Tržnica Dubrava), Dankovečka. Naravno, i na ostalima, ali ne bi radio krug oko Tržnice, i ne bi vozio Branimirovom. Da ide kroz Kampus, pa da izlazi na Mandlovu, e to bi nešto bilo.

106 - slažem se da je ne treba vikendom, osim u vrijeme sisveta, znači idući vikend i onaj nakon sisveta. Čak bi se dalo i razmotriti potreba za njeno postojanje radnim danom ljeti, ali je tu jedan problem. 203 i 226 se moraju uskladiti. A ne da odu oba skupa ili unutar 5 min pa ničeg nema pola sata. Nije neki problem sad kad obje linije voze Svetice <> Kaptol. To treba posložiti prvo vikendom, pa onda primjenti i za radni dan.

421

Citat: Stilben426  u Listopad 19, 2024, 07:46:51Ovo je stanica Čavićeva prema Elki, u oba smjera gužva od jednog semafora do drugog.
Epilog zatvaranja klasičnog # Slavonska(Servisna)_Koledovčina, jer sugestija struke s terena > ukidanje/korekcija/prilagodba faza semafora navedenog raskrižja pretvorenog u T-raskrižje, nije prihvaćena.
Iako je Ulica Koledovčina glavna cesta u odnosu na Slavonsku(servisnu), pa sad javni prijevoz trpi, a najviše linija 216/276
@tramvajac 92
Kvantiteta polazaka 203 i 226 (solo) ne može dati kvalitetu vožnje zbog kapaciteta linije 106 (zglob) koja vozi ciljanje putnike do fakulteta, Mirogoja i Krematorija.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

pehar_11

Citat: MAN truck bus  u Listopad 19, 2024, 03:23:55Welcome to Zagreb.  pivkan
I'll be your guide.  yahoo
Jbg, to je jedina autubusna linija koju koristim (na svu sreću) :)

Citat: Stilben426  u Listopad 19, 2024, 07:46:51Ovo je stanica Ćavićeva prema Elki, u oba smjera gužva od jednog semafora do drugog.
Ima barem koga da radi ili sve samo stoji? Jer ako neko radi onda ajde, ako ne onda uzalud sve, bolje ne slat autobus da radi liniju kad jedan krug ne može obavit u više od sat i pol.

tramvajac 92

Citat: 421  u Listopad 19, 2024, 14:18:55@tramvajac 92
Kvantiteta polazaka 203 i 226 (solo) ne može dati kvalitetu vožnje zbog kapaciteta linije 106 (zglob) koja vozi ciljanje putnike do fakulteta, Mirogoja i Krematorija.
Slažem se s tobom, zato i pričam za vikende, kad je u svakom slučaju puno manje putnika. Sa dobro složenim razmakom, pa da su 4 polaska u satu kombinirano, kapacitet zadovoljava. Ili ono što zovemo ljeto 2 čak i radnim danom.

Radnim danom u jesenskom rasporedu... iako je tehnički moguće provesti zglobni kroz Remete, bio bi preveliki kapacitet na većem dijelu trase.

Stilben426

Citat: pehar_11  u Listopad 19, 2024, 14:19:36Ima barem koga da radi ili sve samo stoji? Jer ako neko radi onda ajde, ako ne onda uzalud sve, bolje ne slat autobus da radi liniju kad jedan krug ne može obavit u više od sat i pol.
Sve to nešto jako polako ide. Najveća je koncentracija radnika na sjevernoj strani nadvožnjaka, gore. Danas ujutro nešto ispod su radili.

@421
Ne vozi zglobni na 106 već dosta. 12C su sad primarno.

Citaro218ZG

Citat: tramvajac 92  u Listopad 19, 2024, 14:55:59Slažem se s tobom, zato i pričam za vikende, kad je u svakom slučaju puno manje putnika. Sa dobro složenim razmakom, pa da su 4 polaska u satu kombinirano, kapacitet zadovoljava. Ili ono što zovemo ljeto 2 čak i radnim danom.

Radnim danom u jesenskom rasporedu... iako je tehnički moguće provesti zglobni kroz Remete, bio bi preveliki kapacitet na većem dijelu trase.

Neki kažu da je zglobni bus išao kroz Remete prije iako ja to nigdje nisam ni vidio da je dokumentirano, niti znam za to kad je to bilo, niti ne znam kako je uspio savladat onaj zavoj kod Skenderice ali dobro.Ako imate podatke gdje i kada je to bilo, i još bolje ako neko ima fotku baš bih volio to vidjeti. I kojim povodom je uopće išao gore?
Ma nedeljom i vikendom je 106 bespotreban, no da, da se usklade polasci sve bi bilo super i nebi bilo potrebe da se autobus vuče prazan s jednog kraja grada na drugi , no vidjet ćemo kako će se odvijat situacija. Kako bilo da bilo eto, bit će bolje jednog dalekog dana.
Lijep pozdrav.
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."
"There are three choices in this life: be good, get good, or give up."

tramvajac 92

Nažalost, razni hosting servisi su pojeli fotke. Ali. Jedne godine za Sniježnu kraljicu su vozili zglobni na 226 i 201. Možda STIB ima fotke negdje, pa da ih se vrati.

421

Da, bile su to kockice.
Ali, posljednji krug linije 2xx s Kvaternikovog trga redovno je vozio na Kozjak kao linija 202, bio to zglobni ili solo  bus123.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

kocka151

tramvajac 92

Koliko se resursa rasipa dnevno u Zagrebu i zbunjuje ljude. Trenutno zbog radova 101 ne vozi normalno, nego vozi kao 138. Napravljeno je ono što je manje loše, lošije bi bilo da se okreće polukružno na raskrižju Zelengaj/Pantovčak. To bi bilo nesigurnije, iako bi putnicima bilo bolje. No, po meni je trebalo privremeno ukinuti 101, i drugi vozni red dati na 138. Time bi se moglo izvući čak i više polazaka u špici. Vidi prilog.

102 voze i dalje 2 busa. Jedan bus taman može držati interval 30', ali su dva. Zašto? Jer jedan bus vozi 103. Kojem je krug 13 minuta, od toga stoji po voznom redu na Kraljevcu 7 minuta. Bi li se moglo organizirati da putnike prikuplja 138? Ako ide mini, vrlo vjerojatno, za solo bi po meni bilo malo nezgodno. Čak bi i s time mogla usluga biti puno bolja nego što sad je. Vidi prilog #3.

Ideja s polascima svakih 10 minuta je rastegnuta do maksimuma i to ne bi bilo potrebno... više nego 2-3 sata na dan.

STIB

Što će se promijeniti na liniji 228 od 15.11.?
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tramvajac 92

Navodno je produžuju na Borongaj.