Promet Makarska – fotografije

Autor maky, Studeni 21, 2007, 11:52:47

Tomek

Opa, svaka čast onda Prometu na prinovi, ima još kakvih prinovi?
Evo još jedna slika nove dame u voznom parku, šteta što su lani prodali dvije 315GTHD Čazmatransu, jest da nije atraktivan autobus, ali je pouzdan i trajan.

martin

Zasad je stigla samo ova pila od HERMANA iz SVABAHA (mnogi znaju o kome se radi ako nisam tocno napisa),a sto se tice atrakcije bar meni strojnica za 5,nema sata mocna pila.
SETRA Fahrzeuge Omnibusse mit Stil

Tlimfocit

Firmi sa brojem putnika i linijama (a time i zaradom) kao što je Promet Makarska ne bi se trebalo čestitati na nabavci polovnog autobusa. Istina je da je ta polovna Setra vjerojatno bolja od King Longova, ali kupiti autobus star minimalno 10 godina (ako ne i više) za linije na kojima se dnevno prijeđe prilična kilometraža po meni nije odluka za čestitke.

Zanemarimo li King Longove stare 2-3 godine (2 komada) najnoviji autobus u Makarskoj je Setra Serije 4 iz 2004. godine (1 komad) , zatim MAN-ovi iz 2003. (2 komada) te Starlineri 1999-2001. godište (10ak komada). Ostatak voznog parka čine autobusi stari 15-20 godina ili čak oni stari 39 godina (1982.).

Ne želim da me se krivo shvati. Jasno mi je da autobus može i mora služiti vlasniku što duže i logično je da će vlasnik držati u svom voznom parku autobuse dok god su oni u stanju voziti. Ali u startu kupovati stari (vjerojatno i isluženi) autobus je po meni suludo ma koliko on bio dobro održavan.

A o održavanju da ne govorim. Dovoljno se samo provozati od Splita do Omiša/Makarske/Dubrovnika pa da se vide stari isluženi Mercedesi ex. Šabić itd. itd. itd.
Tako da mislim da bismo trebali čestitati kad se krene u ozbiljnu kupnju autobusa, a ovakav autobus može svatko kupiti. Pogledajte malo cijene na relacijama Split-zagreb, Split-Sinj itd. pa se možete lako uvjeriti da nisu najjeftiniji. Dapače, skroz suprotno. Za te novce se onda može očekivati puno više.

COVIK

Od kad je Promet Makarska u Jujnovićevim rukama jedino su kinezl kupljeni kao novi,sve ostalo je došlo polovno a većina tih polovnjaka je prošla milijone km,a onda ulickani iznutra i piturani izvana djeluju kao novi (ali samo za putnike laike),tko se iti malo razumi u autobuse sve mu je jasno.
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

manoplan

Kupljena su i dva Lion's Coacha nova, ali to ne mijenja puno na stvari. U potpunosti se slažem sa prethodna dva mišljenja tj. posta  :)

Tlimfocit

Ja ne krijem da mi Jujnović nimalo nije ni drag ni simpatičan, ali ima sve preduvjete za uspješno poslovati: linije, 2 autobusna kolodvora, uigranu ekipu i stalne putnike. Samo treba kvalitetno raditi i onda nije problem ni nove autobuse kupovati ni izvrsno zarađivati.

A, ne da se svako nekoliko tjedana u novinama pojavi priča iz Sinja, Makarske, Vrgorca sa nekim sukobom, problemom, otkrivenom krađom i slično. Bilo to istinito ili ne, jako ružno zvuči.

No, uskoro će valjda Jujnović shvatiti (a nadam se i ostali slični vlasnici prijevozničkih firmi) da putnik diktira tržište. I ako ne odgovaraš putniku svojom uslugom onda će kroz 1-2-3 godine na tvoje mjesto doći drugi koji će pokušati to odraditi bolje od tebe.

IKAS

Citat: Tlimfocit  u Svibanj 24, 2011, 17:32:56
Firmi sa brojem putnika i linijama (a time i zaradom) kao što je Promet Makarska ne bi se trebalo čestitati na nabavci polovnog autobusa. Istina je da je ta polovna Setra vjerojatno bolja od King Longova, ali kupiti autobus star minimalno 10 godina (ako ne i više) za linije na kojima se dnevno prijeđe prilična kilometraža po meni nije odluka za čestitke.

Zanemarimo li King Longove stare 2-3 godine (2 komada) najnoviji autobus u Makarskoj je Setra Serije 4 iz 2004. godine (1 komad) , zatim MAN-ovi iz 2003. (2 komada) te Starlineri 1999-2001. godište (10ak komada). Ostatak voznog parka čine autobusi stari 15-20 godina ili čak oni stari 39 godina (1982.).

Ne želim da me se krivo shvati. Jasno mi je da autobus može i mora služiti vlasniku što duže i logično je da će vlasnik držati u svom voznom parku autobuse dok god su oni u stanju voziti. Ali u startu kupovati stari (vjerojatno i isluženi) autobus je po meni suludo ma koliko on bio dobro održavan.

A o održavanju da ne govorim. Dovoljno se samo provozati od Splita do Omiša/Makarske/Dubrovnika pa da se vide stari isluženi Mercedesi ex. Šabić itd. itd. itd.
Tako da mislim da bismo trebali čestitati kad se krene u ozbiljnu kupnju autobusa, a ovakav autobus može svatko kupiti. Pogledajte malo cijene na relacijama Split-zagreb, Split-Sinj itd. pa se možete lako uvjeriti da nisu najjeftiniji. Dapače, skroz suprotno. Za te novce se onda može očekivati puno više.

Mislim da ovo stvarno nema smisla...
Imao ti nešto protiv ikoga ili ne,po ovom postu se vidi da imaš. Jer,ajde objasni čemu ovakvi komentari,kad putnik i svaki ostali korisnik javnog linijskog prijevoza SAM bira s kim i čim će se voziti.
Ovo šta firme u istom nude,je njihova stvar i njihov način poslovanja,a naše,kao krajnji korisnici da biramo.
Ne branim nikog,al svatko ima svoj način poslovanja i nudi takve kvalitete usluga. Tako,mislim da je ovo totalno besmisleno komentirati.

martin

Ja neznam cemu ovakvi komentari i do kuda ce to ic,covik dotra polovnu setru nes ti stvari uzeje za svoje pare,svi znamo koje MATE JUJNOVIC i kakvije svak svoje mislenje ima a ja mislim da radi polovne setre se ne isplati ulazit u ovakve rasprave i price...

Tomek

Jel se zna što će biti sa Larusovim autobusima? Jedan Cityliner H i Transliner HD su koliko znam ostali u Zadru(Cityliner je u nevoznom stanju) dok ovi ostali su vračeni, ali koliko vidim ne voze?

martin

Navodno je neki TRANSILINER rashodovan a njegova sjedala prebacena u neku staru setru,S215HDH je na kompletnom sredjivanju,jedan CITYLINER je sredjen iz vani obojan kompletno i na njega zaljepljena slika park prirode KOZICA  neki dan sam ga vidio u prolazu treba se dobro zagledat da primjetis o cemu se radi,uglavnom neki su busevi na sredjivanju a neki ce navodno u rashod.

đivo

Makarski Euroliner na kolodvoru Dubrovnik

mate

Nedjelja

Starliner na prijevozu hodocasnika

S417HDH na liniji Zagreb - Split - Makarska

Paško

Starliner N 516 SHD (MA-655-BF):
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

MA-730-AI slikan iz vožnje:

Paško

S315UL (MA-553-AM):

i Setra S417HDH (MA-950-AR)