Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

zvone16

Neznam dali se vec komentiralo ali danas slucajno isao do frenda i idemo sa  7 i bas sole govori da su katastrofa stavili mu raspored voznje tako i na 1A ima 5 voznji u neznam kolkom vremenskom periodu i nikako nestigne na vrijeme na zadnju stanicu jer je tolko zguzvan raspored da kasni bus 5-9min i sta je jos najgore dolazi prema pehlinu pun . . . sry ak je vec neko pisao nemogu stici tolko pratiti sry
ZvoneXp

Berlingo

VELIKA KRITIKA na rad Autotroleja. Veceras (petak) sidjem s Nove ceste na Krnjevu na Baredice. I na ugibalistu prema zapadu stari palentar. Bas sam se zapitao sta dvojka radi tu potpuno prazna. Da nije mozda neki kvar. Jedan je putnik izasao a unutra ostala jos dvojica (ako sam dobro vidio). No bus je bio 496. Ma ajde mi objasnite cemu tolike gluposti? Da je taj 2A dosao normalnom trasom koliko bi putnika imao unutra? A kriza je, srce me boli koliko je to potrosene nafte uzalud. Tko nam je kriv sta zivimo u gradu gdje skolovani ljudi neznaju sastaviti kvalitetan vozni red? Na koncu, zasto se taj 2A ne ukine?
Svaka vam cast majstori!

Shole

Jedan od razloga je to što na kraju ulice ima jaaaako puno stanova i kuća od Autotrolejevih djelatnika.  Čime bi oni na posao ako se 2A ukine? Morali bi pješačit 200m do 1A.  A da se pak primjeni svima ostalima logični sistem pa da 2A ide preko Krnjeva kroz centar, onda bi se ti jadni trolejevci morali gužvat sa ostalim običnim putnicima dok ovako idu praktički praznim busom.  I da, ako te slučajno dopadne smjena s kojom oni idu na posao moraš bit točan u sekundu na svakoj stanici jer ti ne gine prijava ako dođeš 20 sekundi ranije na neku stanicu.

Berlingo

Nije li zapravo taj 2A uveden kao cjelodnevna linija bas u doba kad je tu stanovao tadasnji direktor? Nikad nisam provjerio tu pricu. Godina je bila 1986.

Ruske

Citat: Shole  u Listopad 16, 2010, 09:02:21
-Morali bi pješačit 200m do 1A.
-morali gužvat sa ostalim običnim putnicima dok ovako idu praktički praznim busom

ma jadni... :'(

tramvajac 92

U Zagrebu za takve stvari postoje službene linije ;D

Berlingo

Mislim da ima puno vise od 200m. Ali nije ni bitno. Mene osobno cudi zasto 2A ne vozi nedjeljom kad vec imaju toliko utjecaja.

conecto

Citat: tramvajac 92  u Listopad 16, 2010, 15:54:28
U Zagrebu za takve stvari postoje službene linije ;D

Ali samo po noći, tj. oko 1 h kreću iz garaže i voze doma one koji su radili kasnu smjenu, a vraćaju se oko 3.45 h u garažu kako bi dovezli one koje rade ujutro i izlaze iz garaže od 3.50 h nadalje.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/do-diracja-nekako-od-diracja-nik.aspx

Kad će vam više doć do mozga da treba promjenit trasu linije 2A da ide preko Zametske ulice prema centru grada uz Kokolo i Kaufland, a ne preko Turnića i Pomeria.

Bez uvođenja dodatnih autobusa/smjena rješit će se barem donekle problem dvojke i Zameta.  

Lion

Citat iz članka:
''U »dvojki« je gužva, ali u »trojki« koja staje na istoj stanici još je gore, tvrdi Mira Totoša.''

Svjedočim ovome svako jutro jer idem na taj autobus. I čovjek kaže istinu. A razlog je jednostavan. Svi ljudi koji su nekada išli na 17 u 7.25 sada idu na 3-ku sa polaskom u 7.24 sa Grbaca. Ta trojka već dupkom puna dolazi na Grpce, a sta bude dalje da ni ne govorim. Do željezničke se vozimo kao sardine. A onda mogu uživati u praznom busu pune 2 stanice.  :-\
Iskoristio bih odmah priliku pa bih rekao nešto i o onom polasku 3a u 13.35 sa Bezjaka. Zamislite da živite između Morčića i Bezjaka. A škola počinje u 2. Bus naravno kasni iz grada zbog toga što ide do OŠ Zamet, a ne bi ionako stigli ni da ne kasni. Moguće opcije su ili pješačiti do 3-ke ili eventualno 20-ice. ILI ići na bus prije koji ide u 12.05. Pa nek mi netko kaže, što raditi sat vremena u gradu čekajući početak nastave, početak radnog vremena, ili bilo čega ostalog?
Na 3a je POTREBNA prekidna, htjeli to priznat ili ne. I dalje mi nije jasno zašto su se morali preseravat i Bezjake svrstavat pod grad, kad je 17 bila solidna linija s ok brojem polazaka s obzirom na naselje gdje je vozila.

Sada ću pitati nešto, nisam siguran da bi to uspijevalo, ali svejedno. Je li moguće ubaciti prigradske kao prekidnu na 3a? Stavit ''gradskog'' da vozi cijeli dan i kombinirat s prigradom. Recimo, polazak u 7.10 vozi neki ''gradski'', a 7.25 vozi neki koji je u 7.00 dosao s Grohova (bezveze bubam, primjera radi) na Deltu i onda u Bezjake i prema gradu.
Neznam je li to uopće moguće (u špici svugdje fali autobusa), i ne znam kako se bas rade tablice polazaka za prigrad, ali bar nek nešto pokušaju iskemijat.  ::|
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

ikar

Citat: Lion  u Listopad 20, 2010, 15:15:42
Sada ću pitati nešto, nisam siguran da bi to uspijevalo, ali svejedno. Je li moguće ubaciti prigradske kao prekidnu na 3a? Stavit ''gradskog'' da vozi cijeli dan i kombinirat s prigradom. Recimo, polazak u 7.10 vozi neki ''gradski'', a 7.25 vozi neki koji je u 7.00 dosao s Grohova (bezveze bubam, primjera radi) na Deltu i onda u Bezjake i prema gradu.
Neznam je li to uopće moguće (u špici svugdje fali autobusa), i ne znam kako se bas rade tablice polazaka za prigrad, ali bar nek nešto pokušaju iskemijat.  ::|

Pssst, koliko sam imao priliku čuti, o tome se razmišlja jer postoji potreba za još nekoliko polazaka (pogotovo jutarnji oko 7.25, 7.30)

shef

Šta je toliki problem i strašna investicija GPS za sva vozila ili bar samo za monotrale? Šalje se ispomoć iz grada do starog okretišta Zamet. Kad dispečer vidi dvojku koja ide sa Srdoča da stoji na semaforu gore kod Mazde na Diračju zove ovog na ispomoći: pali i kreći za centar; nakon toga zove ovog drugog i javlja imaš ispred sebe ispomoć samo iskrcavaj.
Ako može šugavi Cammeo imat takvu stvar, ne vjerujem da se bar za ona vozila koja se rotiraju na dvojki ne bi moglo takvo nešto...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

dragec52

Haj. Staro okretište linije "2" je uredno iscrtano kao parkiralište i neupotrebljivo je  više za "okretište autobusa". -"Tike-tike tačke neeeema višeeee vračke".

421

Citat: dragec52  u Listopad 20, 2010, 16:33:44
-"Tike-tike tačke neeeema višeeee vračke".

Za mlađe generacije iz davne `71.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

kico101

Citat: dragec52  u Listopad 20, 2010, 16:33:44
Haj. Staro okretište linije "2" je uredno iscrtano kao parkiralište i neupotrebljivo je  više za "okretište autobusa". -"Tike-tike tačke neeeema višeeee vračke".
Pa nije valjda da se te crtarije od parkinga ne mogu obrisat u "višem interesu". Okretište Diračje će se ponovo aktivirat prije ili poslije. To je neminovnost!
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.