Autoturist – novosti i rasprava

Autor Tomek, Prosinac 07, 2007, 16:27:02

Luka670

Postoje autobusi a postoje Setre

goranxxx

stiglo pojačanje u park, dvije prigradske setre 3osovinke serije 3 bus123
SETRA 417 HDH

Luka670

Navodno je danas stigla nova Setra S516HD ili S517HD neznam točno !!

Majstor

Noćas stigla bijela 517 i 315 Ul iz 2004.g.
Samo mi sudite pošteno !

Luka670

Vozio sam se u petak sa novom Setrom S315UL ok je bus al nema klimu >:( i nisu mu još stigli staviti aparat za karte pa je u funkcij Almexica  :)

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

hochdecker

Ova novopristigla 315UL je danas bila na prijevozu ua MORH. Inače, po boku ima ostatke nekakve sheme, a straga natpis ROTGEN. Model je gerade front ili po našem "ravna". Automatik.

tramvajac 92

Citat: tramvajac 92  u Svibanj 18, 2014, 15:13:21
Mogo progutati Setre ÜL i niske Neoplane na takvoj turi gdje imaš eventualno 2 stajanja, ali poslati Lion's Classic na turu od ~300 km je stvarno svinjarija.
Citat: Grof  u Svibanj 18, 2014, 15:18:02
Možeš li argumentirano pojasniti?
Nema problema.
Osim što je to bus namjeski rađen za kratke ture i prigradske linije, sjedala su pretvrda za toliku vožnju ako se uopće daju spustiti, (ako dobro vidim) jedan ni nema zavjese, ti busevi u pravilu nemaju ono za staviti noge ispod sjedala, svjetlo za čitanje, itd.
Ne znam kako je vozaču takav bus voziti, ali nisam siguran ima li tempomat, retarder valjda ima.

Grof

A za kakve linije je namjenjena Setra ul?

Luka670

Citat: Grof  u Svibanj 18, 2014, 21:57:08

Ma Setra 315/319 UL je meni već dokazala da može povuć cca 280 km (Zagreb-Karlovac-Buzet-Poreč-Umag) bez po muke!!!

maxkuki

Normalno da to bus može odvozit,ali pitanje je kako je putnicima...

Sent from my WT19i using Tapatalk

Scarface

Neke setre UL su udobnije od mnogih novih Neoplana i Manova s onim tvrdim sicevma. Konkretno ovaj bus je jako dobar

http://www.app.hr/index.php?c=buses&s=more&id=37

61 sjedala na 15 m dužine je odlično i sjedala su dosta udobna, jedini su problem mali bunkeri. Često ga viđam na linijama ZG-PŽ, a ponekad na linijiama Istra-Slavonija što baš i nije dobra stvar s obzirom da APP ima i puno boljih buseva za te stvarno dugačke linije. Jasno, najveći problem je prtljažni prostor. Naravno, ova ul verzija je sličnija comfort klasi nego multi klasi.

tramvajac 92

Citat: Grof  u Svibanj 18, 2014, 21:57:08

Za liniju do kojih sat i pol optimalno, ili za jednodnevni neki izlet.

tomekk

Još jedna novost, novi Iveco Crossway, ZG 7250-FF  :)

EDIT: došla su 2 komada.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Majstor

Samo mi sudite pošteno !