MAN Lion's City ('09)

Autor kekobus, Veljača 09, 2009, 09:02:12

ipiljek

Očito nisu znali da ih za 10 godina čeka ovolika nabavka vozila! :D
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Tomek

Danas u Leskovcu ulovljeni:

gbr330, gbr 45(6)2 i jedan novi Lion's City bez garažnog broja

Tomek

Evo jedne stvari koju treba pohvaliti..
Naime, netko se sjetio da u zadnjem djelu autobusa gdje se najviše šara, umjesto svjetlo sive boje oboji dio do sjedala u crno, em dobro izgleda, em se manje vidi kad šaraju po tome...
Super, slike iz gbr318
Još da vozač koji ga je popodne vozio na 124  malo pripazio i koji put prikočio prije ležečih policajaca, a ne sa 60-ak km/h razbijao autobus sve bi bilo za 5..

Tomek

Nažalost, novi autobus i onda takav nemar, iz pouzdanih izvora mogu reći da ujutro na izlaz u Podsusedu puste bus s otvorenim ovim ormarićem

Ivan

Citat: Tomek  u Rujan 01, 2009, 22:18:24
Nažalost, novi autobus i onda takav nemar, iz pouzdanih izvora mogu reći da ujutro na izlaz u Podsusedu puste bus s otvorenim ovim ormarićem

http://i1013.photobucket.com/albums/af257/9acro/260820095442.jpg[/img]
A marljivi vozači se isto trude popraviti stvari, ponekad vidim poklopac otvoren ujutro i kad se vraćam navečer je i dalje otvoren... ::|

Da se razumijemo, ima vozača koji odmah uzmu firkant i srede takve stvari čim vide, ali imam osjećaj da većina nema volje apsolutno ništa u životu raditi.

citaro

Oprosti, ali nebi ni ja šarafio poklopce po autobusu da sam vozač. Koliko ja znam, to nije u opisu radnog mjesta...

Eurobus av120

jedno je opis radnog mjesta, a dugo je nemar i lijenost... mislim da nikome od njih nebi trebao biti problem učvrstiti taj poklopac ključem ako ga već imaju... a što da nekom padne na glavu?

i još nešto, zadnjih nekoliko dana sam se vozio nekoliko puta u novim MAN-ovima, i vidio sam više primjera visećeg poklopca koji se ljulja iznad putnikovih glava... žalosno ali istinito...

Ivan

Citat: citaro  u Rujan 01, 2009, 23:01:48
Oprosti, ali nebi ni ja šarafio poklopce po autobusu da sam vozač. Koliko ja znam, to nije u opisu radnog mjesta...
Ma daj, molim te ::|, nadam se da se šališ. Pa nisam rekao da bi trebali zamijeniti remen ili rastaviti elektroniku, nego da gurnu poklopac i okrenu j.... ključ. Nema tu ni mogućnosti ozljede niti mogućnosti da nešto pokvare.

Neće valjda to pisati u knjigu ili javiti serviseru, onda bi ovi još manje ozbiljno shvaćali prigovore vozača.

Ivan1983

Da samo jel se vi zapitate dali se taj poklopac da zatvoriti jer u večini slučajeva su bravice potrgane a naš šef radione kaže da on s tim nema ništa jer je autobus pod garancijom tak da nije sve do šofera,a oni su krivi koji takav autobus ujutro puste van na liniju. ;)

maky

Citat: Zetovac  u Rujan 02, 2009, 02:15:12
jer u večini slučajeva su bravice potrgane
A koliki konj trebaš bit da to uspiješ razbit?!
Oni koji to uspiju razbiti nisu ni najmanje sposobni za rad bilo gdje, a kamoli u ZET-u kao vozači ili mehaničari. Apsolutno je nevjerojatno da netko nešto takvo može razbiti. A da ne govorim da svaki poklopac ima po dvije bravice, tako da trebaš razbiti obje da bi onda poklopac visio...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

conecto

Na nekim MAN-ovima (i ne samo njima, ali oni su ipak još novi) se pojedina vratašca non-stop otvaraju u vožnji, odnosno zatvoriš ih a one se opet uslijed trešnje u vožnji ponovo otvore.
Osim toga, mnogi vozači u ZET-u nemaju ovaj "ženski" firkant-ključ. Dok su se nekad koristili oni "muški" (danas praktično neupotrebljivi) svaki vozač ga je zadužio i morao ga je imati kod sebe. Danas je situacija potpuno suprotna, a tko je tome kriv?
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Tomek

Citat: maky  u Rujan 02, 2009, 13:21:20
Citat: Zetovac  u Rujan 02, 2009, 02:15:12
jer u večini slučajeva su bravice potrgane
A koliki konj trebaš bit da to uspiješ razbit?!
Oni koji to uspiju razbiti nisu ni najmanje sposobni za rad bilo gdje, a kamoli u ZET-u kao vozači ili mehaničari. Apsolutno je nevjerojatno da netko nešto takvo može razbiti. A da ne govorim da svaki poklopac ima po dvije bravice, tako da trebaš razbiti obje da bi onda poklopac visio...

Nije baš skroz tako, bravice su jako lagane za rasklimati te na udarnim rupama o koje bus udara(jebote, ovo zvuči kad da ne vozi po cesti) one ispadaju. Kad jedna nije pričvršćena onda kod svake rupe, a u ZG nema gdje nema rupe se jako strese cijeli poklopa i nakon nekog vremena druga bravica pukne..

maky

U tom slučaju zanimljivo, jer imamo isti tip vozila i u Splitu, a samo sam jednom vidio da je poklopac otvoren i nikad više. Bravice su sve uredu i čvrste  (dapače, više puta sam ih i sam otvarao). Očito su ceste u pitanju...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

Mislim, problem je i totalna nebriga jer se nekad nije događalo da bus dođe u garažu pa da to ne pričvrste, a sad tj. zadnjih 3-4 godine vozi i po tjedan dana s nepričvršćenim poklopcima..

MAN19464

u auto hrvatskoj su naručili 60 takvih bravica jer je tvornička greška pucaju jer su od plastike i nevaljaju
vozači nisu zadužili taj ključ baren ne u nekim zadnjim godinama jer je firmi preskupo i kažu da  imaju servisne mehaničare koji to zatvaraju po terminalima kad vozač prijavi