ARZ (Autobusna radionica Zagreb)

Autor Portos, Prosinac 08, 2007, 18:36:54

MAN19464

gb. 880 već se dugo vratio u veliku goricu ali i dalje nevozi sad je 881 na duže vrijeme prebačen u arz, pitanje za majstora u kojoj je fazi 815 i jel 881 već primljen na popravak ili čeka vani?

Majstor

Pozdrav 815 još na parkingu netaknut , 876 ide slijedeći na popravak  sudara mislim , 881 je najfriškiji pa će i najduže čekati
Obzirom da nekih dijelova ima u Zet-u / za Man-oe NL263 možda se oni i brzo poprave /
815 je veći sudar pa mislim da još vijećaju oko popravka
inaće 805 bi mogao skoro na ulice poslije limarije i bojanja
Samo mi sudite pošteno !

lovac27

Što je sa gbr. 801, nigdje ga nema?

MAN19464

Citat: lovac27  u Ožujak 02, 2010, 16:07:21
Što je sa gbr. 801, nigdje ga nema?
koliko ja znam on je u arz-u edc ga mući

MAN19464

Citat: Majstor  u Ožujak 01, 2010, 20:59:20
Pozdrav 815 još na parkingu netaknut , 876 ide slijedeći na popravak  sudara mislim , 881 je najfriškiji pa će i najduže čekati
Obzirom da nekih dijelova ima u Zet-u / za Man-oe NL263 možda se oni i brzo poprave /
815 je veći sudar pa mislim da još vijećaju oko popravka
inaće 805 bi mogao skoro na ulice poslije limarije i bojanja
a šta je sa 876 za 881 znam da je imao sudar ali neznam što je sa 876

Majstor

876 takodjer sudar naprijed / APVG svaki tjedan sudar /
801 raskopan lijevi kotač straga  vjerojatno diferencijal koliko sam vidio u prolazu kroz radionu
Samo mi sudite pošteno !

Tomek

Ne bih htio generalizirati, ali tako je i APVG uništila u kratkom roku TAM-ove ranih 90ih, dok su Samoborci sa starijim TAM-ovima puno duže izdržali..
Kako je krenulo svi NL263 u Gorici će u kratkom roku biti razmontirani.

kojot

Citat: Tomek  u Ožujak 03, 2010, 23:48:40
Ne bih htio generalizirati, ali tako je i APVG uništila u kratkom roku TAM-ove ranih 90ih, dok su Samoborci sa starijim TAM-ovima puno duže izdržali..

Niti jedan od tih NL 263 (a i Mercedes 815) u Gorici nije razbijen krivnjom vozača zet-a,ali baš niti jedan. Jedina je iznimka onaj novi MAN kod Lidla u Otoku.
I kakav bi se sad tu zaključak trebao izvesti?
Jeli kriv Gorički pogon što vozači malih auta divljaju po cesti i zabijaju se u zet-ove autobuse kao što su bili zadnji slučajevi u Črnkovcu, Rakarju (poginuo vozač auta),Mićevcu

Tomek

Ja nisam napisao nigdje da su vozači ih uništili. Trebalo bi generalno gledati ceste kojim uopće linije prometuju, adekvatnost gradskih autobusa na istima, zatim općenito održavanje tih autobusa u APVG i slični problemi koji su uz opću neorganiziranost u ZG garažama još više istaknuti u VG garaži.

kojot

Citat: Tomek  u Ožujak 04, 2010, 00:19:48
Ja nisam napisao nigdje da su vozači ih uništili. Trebalo bi generalno gledati ceste kojim uopće linije prometuju, adekvatnost gradskih autobusa na istima, zatim općenito održavanje tih autobusa u APVG i slični problemi koji su uz opću neorganiziranost u ZG garažama još više istaknuti u VG garaži.

Apsolutno da u APVG postoji milijardu i jedna naopaka stvar,ali ako u cijelom zet-u postoji problem održavanja, a postoji, i ako ti isti autobusi nakon takvog "održavanja" u npr. Podsusedu dođu u APVG, pa na koju bi foru oni u Gorici sad trebali postati kao "novi" i trajati još oho ho godina

Tomek

A gle, u pravu si, ne znam opće kaj da ti odgovorim.  :D
Činjenica je da su SL202 841-846 u APVG bili puno očuvaniji od istih takvih APP-ovih, ali to većinom jer su vozili 330 non-stop.
Isto tako zna se da je APP poslao u Goricu 10 lošijih NL263, 100-110 su očuvaniji od ex111-120 jer su ovih prvih 10 vozili godinama isti vozači na linijama sa Britanskog trga koje su krema u APP-u.
Jel ima bar kakvih pomaka u APVG otkad je spojena sa APP-om?

kojot

U apvg su najveći problem međuljudski odnosi jer ima jedno 10% budala koji vječito nešto gunđaju, a uvjerljivo im je najbolje u cijeloj firmi ali toga nisu svjesni. Ali to ovdje nije tema i ne bih dalje o tome.
Što se tiče pomaka na bolje ili na gore, jednako je loše kao u cijeloj firmi i nema tu nekih posebnih novosti.
A što se tiče šefova, nije tu problem onaj koji inzistira na kravatama nego onaj što je u Gorici i što zivka vozače kad god pređu preko 50km/h, a takva striktnost mu ja mislim nije potrebna, jer nije se isto voziti 60 na liniji 330 i na lin. 335,ali dobro...

MAN19464

Citat: kojot  u Ožujak 04, 2010, 00:54:31
U apvg su najveći problem međuljudski odnosi jer ima jedno 10% budala koji vječito nešto gunđaju, a uvjerljivo im je najbolje u cijeloj firmi ali toga nisu svjesni. Ali to ovdje nije tema i ne bih dalje o tome.
Što se tiče pomaka na bolje ili na gore, jednako je loše kao u cijeloj firmi i nema tu nekih posebnih novosti.
A što se tiče šefova, nije tu problem onaj koji inzistira na kravatama nego onaj što je u Gorici i što zivka vozače kad god pređu preko 50km/h, a takva striktnost mu ja mislim nije potrebna, jer nije se isto voziti 60 na liniji 330 i na lin. 335,ali dobro...
upravu si potpuno svaka rijeć ti je na mjestu, pogtovo na liniji 308 tu većina autobusa gine dok tu policija ne pomogne bojim se bit će nažalost još teških nesreća

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

MAN19464

Citat: Tomek  u Ožujak 03, 2010, 23:48:40
zato su i poslani u pavg
pa o čemu pričamo pa godinama je pavg bio zadnja garaža prije cios-a i to se nekrije i kako će pavg uništiti već uništene autobuse.
zar vi mislite da pavg ima sad odlične autobuse koji su prošli više od milion kilometara a puni su elektronike koja poludi kad kiša padne, na mercedisima se pali lampica od ulja kad se malo zašprica po bus-u i naravno moraš stati ugasiti motor nazvati servis i čekati zamjenski bus, pa nedavno je na 324 liniji zamjenjeno 6 autobusa u roku 6 sati svima svijetli da nema pritiska ulja a ustvari je sve ok ali nesmiješ voziti kad se crvena upali. NL 263 ovjes katastrofa opet ista pjesma kiša elektronika i eto problema kad se osuši onda je sve ok. Nekad su autobusi imali puno duži vjek jel nije bilo elektronike i moramo shvatit da je vijek svih vozila znatno manji nego prije i to se odnosi na sve od automobila kombija kamiona pa tako i autobusa, a kada bi se svaki pokvareni dio zamjenio novim orginalnim djelom onda bi održavanje bilo super ali za to nisu krivi mehaničari, nego nabava, a mehaničari u velikoj gorici su mađioničari jel u kakvim oni uvjetima rade to je za ginesovu knjigu rekorda i o tome bi se moglo puno pisati